Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

místo, kde jsou apartmány přímo na pláži

Autor Adult 
místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
24. 06. 2016 08:15
ahoj, nehledám konkrétní ubytování, jen místa - názvy měst a městeček.
Mým snem je bydlet opravdu přímo na pláži. Koukat z terasy přímo na moře. Otevřít dveře, pustit děti k vodě aniž bych je musela pouštět přes nějakou silnici nad pláží. Odskočit si do apartmánu uvařit a ještě se třeba vrátit za ostatními k moři :-)
Kde jsou taková místa? Já znám jen Bol na Brači, tam taková místa vůbec nejsou. Snažila jsem se hledat pomocí Google Maps a také nejsem moc úspěšná.

Podmínek moc nemám, snad jen aby to byl Zadar a níže, ne blízko nějaké řeky, nemusí to být obr město (ale v zásadě nám větší letovisko nevadí). A pláž pozvolná, oblázková, kvůli dětem, ne moc velké kameny.

Ráda si za takové ubytování připlatím. Docházení k moři 100m a více mám už za poslední roky dost :-)
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
24. 06. 2016 14:17
Apartmán Feral,Mimice.Bezvadný a hned u pláže,i sezení přímo nad vodou,pokud by jste se moc zaklonila na židli,jste ve vodě...
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
29. 06. 2016 08:36
No, já potřebuju poradit spíš jen místo. Ubytování si najdu pak podle sebe.

Vyselektovala jsem si z různých diskuzí tato místa, postupně je asi projedu - hornatost, ať tam nejsou kopce. Dál určitě potřebujeme zmrzlinu, ne betonová mola, určitě chceme příjemnou restauraci, ubytování fakt v rozumné vzdálenosti od moře. A vypadá to, že pak pojedeme v sezoně, takže ať tam není natřískáno. Trochu jsme pozměnili zadání, může to být i ostrov (takže jsem do výběru zahrnula Hvar, já osobně jsem se tam chtěla vždy podívat).

Takže mám vypsaná tato místa:
Podstrana, Suhi potok, Crikvenica, Baška voda, Gradac, Promajna, Živogošče - Malá Duba, Blato, Vodice, Podgora, Pakoštane, Hvar (tam musím ještě najít přímo místo), Trogir - Seget Donji, Tučepi, Postira.

Mohl by mi někdo poradit, jestli něco z toho vyloženě neodpovídá (anebo naopak velmi odpovídá) mým požadavků, zda se vám tam líbilo, zda tam případně třeba roky jezdíte? Moc by mi to pomohlo.

Moc děkuji.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
29. 06. 2016 08:37
k tomu natřískáno - je mi jasné, že v sezoně tam libi budou. Je to teda myšlené spíše taď, a´t to není ooooobr turistické letovisko. Ale zrovna tuhle informaci si snadno někde najdu :-)
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
29. 06. 2016 08:47
Několikrát jsme byli v Grebaštici, ta by těm podmínkám docela vyhovovala.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
29. 06. 2016 10:16
díky moc, podívám se na to.
Celé dopoledne v tom sedím, půlku těch věcí už jsem projela, i jsem si našla vlákna tady v diskuzi a jsem z toho taková smutná :-( u každého letoviska najdu komentáře, jak je tam šíleně lidí, voda špinavá, do kopce... Už už jsem byla polorozhodnutá pro Tučepi, ale pak jsem viděla ceny apartmánů (100Euro a výše... pro 4 osoby... mně to přijde nějak moc - nebo je to za první lajnu normální? Budu tolik platit všude?), pláže úzké... ale hlavně mám problém najít fakt nějaké to ubytování. Komplikace je, že nás asi pojede více, o to hůře se mi to bude shánět, to je jasné.

Koukala jsem už i na ten Hvar a popravdě z fotomap mi tam vůbec nepřipadají pláže vhodné pro děti, takže to asi škrtám.
Koukala jsem na Promanju, verdikt tady na foru - přeplněno.
Koukala jsem na Podstranu - prý špinavé moře.
Koukala jsem na Bašku Vodu - plné pláže, jižněji volnější, ale tam zase nejsou apartmány.

Tak jdu ještě koukat dál, no...
avatar Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
29. 06. 2016 18:09
... Adult ... a co Zaostrog, je tam jedna z nejdelších pláží v Chorvatsku, sice ne široká jako Lido di Jessolo ... ale pro děti bez problémů ... a žádný kopec jako v Brele či Pisaku a při tom scenerie bílých skal za zády ...
sice dost apartmánů, ale ne výkrmných hotelů ... a není to " velkolepá " destinace jako Brela, Podgora, Makarska, Živogoště případně Baška Voda ...
smileys with beer
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
29. 06. 2016 19:35
V Promajně je pár apartmánů přímo na pláži,ale tomu moc šancí nedávám.Až se vrátím tak napíšu jestli jsou vůbec k pronájmu a za kolik.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
29. 06. 2016 21:34
Možná budu muset holt slevit z toho požadavku, že to bude přímo na pláži, no... Přímo úplně na pláži mi připadá jen ta Podstrana, kde je ale zase to špinavé moře (respektive ne čisté... :-) )

Bessy moc moc díky za ochotu, hned se na to podívám :-) Věděla jsem, že staré známé tváře nezklamou !!!
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
29. 06. 2016 22:03
Nevím co vlastně chcete,nejdříve píšete přímo na pláži,pak zase v rozumné vzdálenosti?Pak zase se divíte,že v první řadě u moře chtějí 100 euro atd atd.Chcete v sezoně,první řadu,levně,čsité moře,žádné kopce,nenatřískáno,pojdete navíc ve více lidech a divíte se,že nelze sehnat ubytování?takové požadavky se řeší před sezonou a i tam není moc velký výběr.99% všech na foru by chtěla to samé co píšete.Bohužel realita je právě o těch 99 jiná.tedy zbývá jediné-slevit z nesmyslných požadavků,nebo neslevit,ale pak se nekoukat na ceny za ubytování.Nebo je tady ještě možnost jet v září,či říjnu,ale to není váš případ,vy chcete top měsíce.Mrkněte na ubytování v chorvatsku,adriadatabanka atd atd.Zadáte si vaše požadavky a vyskočí vám ubytování v první řadě,vše v dosahu,pak najedete na obsazenost daného apartmánu a vidíte,že mají plno a to vše při ceně klidně 150,ale u top ubytování i 250 euro za noc.Tedy je vidět,že se nebojí,že by nesehnaly rekreanty do svých aparmánů a mohou si diktovat požadavky.Prostě je to nerealné.Nic ve zlém,ale je to tak.hezký večer
avatar Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
30. 06. 2016 07:31
.... Adult ... přeji Ti, Vám, pokud se rozhodnete pro Zaostrog ( a nejen tedy tam ) ... aby jste tam strávili minimálně tak poetickou dovolenou jako já ... nejsu asi sám, koho tam uchvátilo moře stvořené pro rodinnou dovolenou s dětmi ... ale hlavně dlouhá oblázková pláž, podél níž vede místní cesta, pak vesnice s řadou apartmánů, za ní rovinka s piniemi a prásk ... bílé skály Biokova a z něj vyčnívají skála, ostroh ... no vlastně Ostrog ...
hlavní cesta ( magistrála ) jde až za vesnicí, což je z hlediska bezpečnosti malých dětí a dalších méně pozorných chodců yawning smiley také dobré ... jednou jsme tam byli v pavilonech Dalmacija, kousek od moře ... a vím, že hodně apartmánů je vedle cesty ...
... tedy k moři 20 metrů ...
smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (30. 06. 2016 07:33).
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
30. 06. 2016 10:19
nosak, tak se hned nečil ;-)
No já vím, že toho chci moc :-) Asi bych podvědomě chtěla, aby se mi tam líbilo tak, jak se nám líbí v Bolu :-) Akorát tam s dětmi... no nevím, nesplňuje to řadu věcí, co bych si představovala (vlastně hlavně ta vzdálenost od pláže, ale to bych i oželela... akorát by to tam bylo asi drahé na naše známé. Na nás až tak ne, jsme na tu cenu zvyklí. A přeci jen ten trajekt je takový úmorný pro děti). Takže určitě budu muset slevit z požadavků. Jak jsem psala , že bych chtěla apartmán na pláži - no to by byla prostě značka ideál. Ale když jsem viděla ceny, tak se obávám, že to asi neklapne. Co se týče cen, přeci jen jsem zvyklá na ceny za 2 osoby (najednou jsme 4) a za tu první řadu to asi také naskáče. Ale třeba něco najdeme. Co se týče termínu, určitě se budu snažit, aby aspoň část padla na mimozenu. Což o to, klidně bych jela v září, ale děcka nám půjdou do první třídy. Takže to vidím 5 dní za plnou cenu, 5 dní za levnější. Myslím si, že ve výsledku budu muset slevit z toho "nenatřískáno" :-)

Bessy díky. Chváliš to tak, že bych tam hned jela :-D Včera jsem se na to dívala, ale podívám se na to pořádněji ještě jednou :-D Místní cesta je fajn. Mě třeba oslovila ta Podstrana, ale tam je magistrála hned nad první řadou :-( To co píšeš ty, by bylo mnohem lepší.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
30. 06. 2016 10:50
Bessy já už vím, jaký byl můj první dojem ze Zaostrogu :-D Ten kostel uprostřed města :-D Jak často zvoní? I když, v Bolu bydlíme vždycky hned nad dominikánským klášterem a bimbání nějak přežijeme :-) už to k tomu patří :-)

Můžu se zeptat na vybavenost restauracemi, jak dobře se tam člověk nají? Udělají kalamáry na žaru, crni rizoto, školki? :-)

Ještě jeden dotaz.
přijde mi, že se Zaostrog jakoby skládá ze dvou částí, severnější větší část, jižní menší část, mezi kterými je cca 0,5 km, ty píšeš o té krásné pláží - týká se to té jižní části?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Adult (30. 06. 2016 11:51).
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
30. 06. 2016 10:54
A co třeba Brist? Jak jsem koukala na mapu, tak jsem zabrousila ještě tam. Brist, Podaca...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Adult (30. 06. 2016 11:51).
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
30. 06. 2016 17:07
Adult, skús Drašnice: [sk.webcams.travel]
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
30. 06. 2016 19:47
-



Upraveno 1krát. Naposledy upravil KatkaB (05. 03. 2017 09:46).
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
30. 06. 2016 22:43
Hvar, "robinsonády", co je víc yawning smileysmiling smiley děti mi tam vyrostly, díky nemnoha lidem o nich absolutní přehled a ručník, foťák, karty, vše na pláži celý pobyt....
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
01. 07. 2016 16:05
Moře v Podstraně není ne-čisté, jen na některých místech je na dně tráva a ta při velkých vlnách vyplave .....
Mohu posloužit info Tučepi, Baška Voda atd. Jen tady v sezoně opravdu hlava na hlavě, ráno v 7 se letí s ručníkem , jinak není šance chytnout lepší místo - trochu stín atd. Prostě pláže nezvládnou kapacitu městeček. Tučepi - když už, tak volněji je Kamenna - ale čím dál, tak zase bez borovic. Opačný kraj města jsou hotely a ještě víc lidu. Baška Voda - směr Baško Polje, pár volnějších pidi plážiček. Nebo pak zvolit menší vesnici. Ale např. Podgora - pláž úzká a lidí strašně moc, to třeba ta Baška Voda nebo Tučepi mají pláž podél celého města /krom přístavu/ a ještě za.
Jinak cenově - první řada zde rozhodně začíná 130-150 EUR a nyní už je, obávám se, přebráno.
Cca 3. řada je kolem 80-100 EUR, ale z balkonu koukáte prostě na střechy kolem. Tak přeji dobrý výběr



Upraveno 1krát. Naposledy upravil v123 (01. 07. 2016 16:06).
avatar Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
01. 07. 2016 17:09
Tak tak, v Podstraně jsem byl v loni už podruhé. Apartmán byl od pláže rozdělen pouze zahradou a nemůžu si to vynachválit. Na pláži místa habaděj,moře zase tak špinavé nebylo, jen tráva.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
01. 07. 2016 22:06
Musím se přidat k Davidovi. Například - když se odbočí v Gdinji na jižní stranu. Ale i jinde - je tam hodně zátok, kde jsou vlastně téměř všechny apartmány na pláži...
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
04. 07. 2016 10:21
Podgoru a Tučepi si můžeš na seznamu škrtnout. Neexistuje tam jediný dům na pláži. Vše je až za silnicí. I když je to někde málo frekventovaná pěší zóna, nikde tam nenajdeš dům s terasou rovnou u pláže, kam by jsi mohla vyhnat děti a hledět na ně.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
06. 07. 2016 06:25
A co takhle Bibinje. Je to hned pod Zadarem a pokud člověk nemá vysoké nároky na moře a okolí, jsou v severní části pěkné apartmány přímo u moře - vyjdeš ze zahrady a jsi na pláži. Ne na městské, ale patřící k domu. Pěkná rovina. Záporem je, že z mého pohledu nemá Bibinje nějaké historické centrum, ale to má nedaleký Zadar.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
19. 07. 2016 09:48
Moc děkuji za všechny komentáře, byla jsem na dovolené, tak to teď dočítám :-)

pašák, nevím co to jsou vysoké nároky na moře a okolí - určitě bych chtěla čisté moře, pozvolný vstup, nějaký stín na pláži (ale to není úplně nutné, to se dá dohnat slunečníkem nebo stanem). Otázka je jak moc mám lpět na tom, abych byla skutečně hned z terasy ve vodě - zatím jsem byla s děckama u moře jednou, v Itálii, a chodili jsme přes rušnou silnici a promenádu, určitě 100 metrů, nějak moc nám to zase nevadilo. Takže je otázka, jak moc je tenhle můj požadavek podstatný. Hlavně jak se tak koukám, hrozně se tím zvyšuje cena, asi se na to nakonec vyprdneme a budeme hledat i zastrčenější řadu.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
19. 07. 2016 10:00
Romans napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Musím se přidat k Davidovi. Například - když se
> odbočí v Gdinji na jižní stranu. Ale i jinde - je
> tam hodně zátok, kde jsou vlastně téměř všechny
> apartmány na pláži...


já jsem myslela, že Hvar je takový kamenitý, pro děti ne úplně vhodný?
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
19. 07. 2016 11:54
Na jižní straně Hvaru jsou i oblázkové pláže, kde jsou apartmány přímo u vody, některé moc pěkné, zvláště v okolí Gdinje. Jsou tu tzv. robinzonády, voda je ale pouze dešťová, chemicky upravovaná či z cisteren a je zde jen solární energie. Lednice a sporák většinou na plyn.. Tyto apartmány a domy je však většinou nutné rezervovat už v zimě..
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
19. 07. 2016 13:41
A co třeba Podobuče na Pelješaci? Byl jsem, auta tam nejezdí, protože nemají kde. První lajna baráků má terasu navazující na pláž.
A hvarské zátoky na jihu, byl jsem v Uvale Veprinova, jsou taky paráda. Pro někoho až moc velký klid. Krásné oblázkové pláže, pár baráků u vody. A s tím komfortem to není tak zlé. Svítí se tam, lednice s mrazáky fungují, teplá voda teče. Jen nejde nic nacpat do zásuvky, protože jsou rozvody 12V.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
19. 07. 2016 14:41
Jezdíme na tato místa už dlouhá léta a jsme spokojeni, pro nás není problém ani dešťová voda ani solární energie. Jen nevím, s jak malými dětmi se chystají jet, aby pak nebyli překvapení ...a co se týká pubertálního věku, mohl by být taky problém, náš syn s námi přestal v 15ti letech na robinzonády jezdit, byla tam na něj moc nuda, i když dobře plaval a šnorchloval..., teď už zase jezdí se svojí přítelkyní s námi a je naprosto spokojený, jen mu to pár let trvalo...!
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
19. 07. 2016 22:42
děti máme v rozmezí 3-6 let (pojede nás více). Asi pro ně lepší pohodlí a nějaká akce. Pro mě jako dospělou akce netřeba, pro ostatní známé možná něco trochu jo. Ale myslím, že bude stačit konoba.

Začala jsem intenzivně hledat, rovnou i konkrétní apartmán a díky tomu se mi také trochu rýsuje konkrétní místo, kam jet. Tučepi jsem už vyloučila. Když se tak dívám na můj seznam, tak mi tu z jižní dalmácie zůstává: Podgora, Trogir (ale jen nějaké konkrétní oblasti), živogošce, Zaostrog, Podaca, Brist.

Až budu mít zase čas, podívám se také ještě trochu severněji. A celkem mě láká také Pag, ale bojím se, že ten už je opravdu na můj vkus moc na severu.

A na ten Hvar se také ještě podívám. Ale spíš ho škrtneme, ta cesta by byla moc dlouhá.
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
20. 07. 2016 18:42
No co se týče severu nebo jihu, my jezdili do Rovinje na Istrii a co se týče počasí neměli jsme větší zimu než letos za Šibenikem. Vždy vymetená obloha a teploty mezi 30-33. A to v polovině června
Re: místo, kde jsou apartmány přímo na pláži
25. 07. 2016 17:50
V Gradaci, vila Bošac..šplouchání moře slyšíme až do postele, úžasné západy slunce, které sledujeme přímo z terasy apartmánu.. akorát nevím,
jestli budou mít volno. My rezervujeme termín na další rok už při odjezdu. Stejně tak letos, takže už to máme ani ne za 11 měsíců.smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 197
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.