Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ivan Dolac Hvar

Autor Moniulik 
Re: Ivan Dolac Hvar
06. 07. 2017 12:41
Tak to je dobrá zpráva. Ještě trochu deště a než tam přijedem, tak se to zase zazelená.

(oprav si vatrogasci yawning smiley )
avatar Re: Ivan Dolac Hvar
08. 07. 2017 17:29
Dle domácího vcelku bezvýznamný menší požár, kterých bývá více, velmi rychle zlikvidováno bez větších škod.

Druga domovina Hvar - Zavala.
Re: Ivan Dolac Hvar
07. 08. 2017 21:41
Po krásných 11ti dnech v ID malý report. Místo, moře, pláže, jižní panorama Hvaru... vše naštěstí beze změny a stále příjemné, není co dodat. Takže zbývá malá gastronomická exkurze. V obchodě na naše poměry dost nepořádek, ale při troše štěstí to svoje zboží někde pod vrstvou jiného najdete a koupíte za dobrou cenu.
Ve Slavince (bohužel) asi žádná změna, příjemná obsluha, výborná pizza a slušné těstoviny, ostatní za moc nestojí, respektive vzhledem k nevalné kvalitě stojí víc než by bylo úměrno. Restaurace by potřebovala konkurenci jako sůl. Ve Spile funguje jen Fast Food a pekárna, ale moc lidí tam není vidět, možná je to tím že večer je zavřeno. Velmi příjemně je v Big Blue, Plzeň výborná, mnohé české výčepy by se mohly učit, komu nevadí stravování ve stylu mekáče, tak na místních burgerech, hranolkách a palačinkách spokojeně přežije celou dovolenou a to za velmi dobré ceny, samozřejmě široká nabídka nápojů a výborná káva, nejlepší z toho co jsme letos v Chorvatsku ochutnali.
Nahoře u cesty na Sv. Nedelju, asi 300m z ID je (pro mně) nová zahradní restaurace. Vedou to dva kluci co zpívají ve "Veli Kamik", což je trochu nevýhoda. Přijdete na večeři a řeknou dnes se bohužel nevaří, jedeme zpívat. Když se vám to stane podruhé, dostanete sklenku vína zdarma jako omluvu, a potřetí se už trefíte a zjistíte že vaří fakt dobře a relativně levně. Bohužel jsme restauraci zcela náhodou objevili až v půlce dovolené... mám pocit že 99% návštěvníků ID nemá o tomto místě tušení. Rozhodně doporučuji návštěvu.
A na závěr zbývá zkušenost z konoby Davor v Zavale. Podnik jede jako na vyšší úrovni, čemuž odpovídají i ceny, na talíři najdete bylinky, zeleninu a mix dalších chutí, ale k michelinské hvězdě ještě kousek chybí. Naštěstí se tam, na rozdíl od míst v ID, dá zaplatit kartou, takže když se trochu rozšoupnete, je to čím zalepit.

Takže tak... bylo to příjemné, i díky stále krásnému počasí s modrou oblohou a 30+ teplotám. Snad si to někdy zopakujeme.
avatar Re: Ivan Dolac Hvar
07. 08. 2017 23:44
Je to tak, u Davora jsme byli na chobotnici a byla opravdu chutná. Na grilu, s čerstvým salátem, bramborem a špenátem. Šmákli jsme si na slušné porci za 120 Kn. Placeno rovněž kartou.
Ono je tam celkově více plno, než dříve, někdy bez rezervačky není šance. Doba, kdy to byl spíše fast food je pryč. I pizzu prý mají dobrou, nejsem jejím příznivcem, ale omladina byla spokojená.
Také mají absolutní přednost výběru ryb, pokud připlují rybáři s úlovkem do přístavu, to jsem několikrát zaznamenal.
Zato ve Stella Mare je to pořád nějaké mrtvé, jen pár lidiček. A skupo, skupo.. To už je lepší Dvor Dubokovič v Pitve.

Druga domovina Hvar - Zavala.
Re: Ivan Dolac Hvar
30. 08. 2017 22:22
Zdravím všechny příznivce místečka IvanDolac.Děkuji všem,co mi radili,člověk se pak cítí,jako by tam už byl.
U nás změna,poptávala jsem informace,zda náš minivan projede tunelem Pitve,vše je jinak,jedna rodina nejede,otec rodiny měl havárku,je celý dolámaný,holiday v p...,no a v 5 lidech se to už neoplatí.Takže každý svým autem a vyjet jak jsme zvyklí,každý to má jinak.
Takže Papoušek doletí 7.9. ke Stjepce.Třeba se tam s někým potkáme.Jestli najdu logo,hrdě vylepím na auto.
Přeji pěkné dny všem na foru.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil papoušek (31. 08. 2017 22:04).
Re: Ivan Dolac Hvar
31. 08. 2017 09:19
Tak si to tam Hanko všichni užijte.
Re: Ivan Dolac Hvar
31. 08. 2017 22:07
smiling smileyMoc děkuji!A pěkný večer přeji!
Re: Ivan Dolac Hvar
09. 09. 2017 19:46
Dobrý večer z Ivan Dolac!
Návrat po 8 letech ke Stjepce.Nakonec jsme// z nostalgie/sjeli už na Šestanovac a projeli Makarskou a trajektem z Drveniku.Od Ilzu až po Sveti Rok,lilo jak z konve.Potom už slunko.
Mile nás překvapila cesta přes ostrov,je krásně spravená
Počasí, včera ráno malá bouřka,pak se vyčasilo,trošku větřík.Dnes ráno opět deštík,pak polojasno a v poledne už vymetená obloha, pařák.
Voda je výborná a lidí tak akorát.smiling smileyJe tu krásně!
Re: Ivan Dolac Hvar
10. 09. 2017 08:10
Tak si to užíjte. Pozdra Jitce. My jsme včera dorazili do Bristu. Omluva že jsem neodepsal. Jaksi nestíháme a i ta pmět neslouží.
Re: Ivan Dolac Hvar
15. 09. 2017 07:46
Včera návštěva Ivan Dolac. Pozdrav s Jitkou2. Zabukování Baly na příští rok. Byl jsem i u Tyceho ale Papouška jsem nenašel. Tak snad příště.
Ivan Dolac Hvar - Internet pro turisty
20. 01. 2018 09:55
Dobrý den,
protože v ID poskytuje málokterý ubytovatel internet, prodává Jitka2 týdenní datovou SIM pro turisty. Ale říkala, že je problém s 4G, kde to je slabé a padá to, že 3G je v ID v tomto ohledu lepší a hlavně stabilnější.
Neměřil náhodou někdo s tou SIM pro turisty v ID rychlost internetu (hlavně download)? Vím, že záleží na mnoha okolnostech - vzdálenost od vysílače, konstrukce budovy, počet připojených účastníků, zatíženost serverů atd. - ale aspoň orientačně?
Pozn.: Nejezdím do ID kvůli internetu!
Ale tentokrát chceme vzít vnukysmiling smiley
Re: Ivan Dolac Hvar - Internet pro turisty
20. 01. 2018 12:51
v siti VIP (VIP, Tomato)mne 4G funguje signal 2-4 carky.
[www.vipnet.hr]
[www.vipnet.hr]
[www.tomato.com.hr]


v siti HT (hrvatski telekom, Bonbon, Simpa) nekdy jede sotva 2G signal 0-1 carka.
[www.hrvatskitelekom.hr]

mel jsem datovou kartu bonbon a vyhodil jsem ji
[www.bonbon.hr]
avatar Re: Ivan Dolac Hvar - Internet pro turisty
20. 01. 2018 15:58
Carlos
Ivan Dolac Hvar - Internet pro turisty nový
... nejezdím do ID kvůli internetu ...


... ap.Tony (nad Slávinkou) ... wifi bez problémů ...

smileys with beer
avatar Re: Ivan Dolac Hvar
21. 01. 2018 10:04
A co to vyřešit úplně jinak?
Pokud nemáš nějaký dobrý neoficiální tarif z ČR, tak koupit levnou předplacenku / datovku třeba v Polsku...
... a v rámci datového roamingu si pak v HR můžeš vybrat operátora dle síly signálu.
Nicméně s tímto již případně pojďme do jiného vhodného vlákna yawning smiley
Re: Ivan Dolac Hvar
21. 01. 2018 10:19
To: Slavkov
Nejde mi o cenu, ale zda je internet se "SIM pro turisty" (10 GB/týden) dostatečně rychlý (např. pro streamování videa) - od kteréhokoliv operátora dostupného v ID.

Děkuji všem, kteří se vyjádřili.

[www.rajce.net]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Carlos (21. 01. 2018 10:37).
Re: Ivan Dolac Hvar
21. 01. 2018 11:38
jakych 10 GB/týden? "SIM pro turisty" za 75Kn/tyden ma neomezeny data a napr. youtube na tom funguje
avatar Re: Ivan Dolac Hvar
21. 01. 2018 14:10
Pokud se bavíme o této kartě:
4G UNLIMITED "od T-éček"
, tak jsi vázán pouze na daného operátora a jeho pokrytí v dané lokalitě. Zkušenosti z Hvaru nemám, pouze k té kartě můžu říct, že je opravdu bez limitu a ani po xx gigách nenásleduje nějaký "FUP" snížením rychlosti thumbs up
Výhoda zahraniční SIM karty je v tom, že si v roamingu můžeš zvolit libovolného operátora s nejlepším pokrytím a rychlostí sítě.
Že někde běhá 3G (UMTS) lépe, jak 4G (LTE) není nic neobvyklého.
Teď jsem např. v DE a běžně si v telefonu raději "vynutím" připojení přes 3G. To, jak tady v DE (zejména u Vodafone DE) mají nadefinované handovery mezi BTS a mezi technologiemi je naprosto příšerné thumbs down
Nicméně s tímto pojďme opravdu do jiného vlákna
smileys with beer
Re: Ivan Dolac Hvar
21. 01. 2018 16:05
bavime se o teto karte!
[www.vipnet.hr]

4G internet v siti "od T-ecek" v Ivan Dolcu temer neni, jak pisu o 5 prispevku nahore.
Timto bych to uzavrel
Re: Ivan Dolac Hvar
25. 01. 2018 21:05
chcem sa spýtať načo to riešite, klidne stačia data v mobile od vlastného operátora a minuty a sms sú tiež už NO-roaming....
už som sa tiež pýtal na internet v ID ale budem si musieť proste postačiť s vlastným mobilným, za 10e radšej par malo točenych....
avatar Re: Ivan Dolac Hvar
31. 01. 2018 17:41
... malé ohlednutí ... vesnička Humac na Hvaru ...
[www.rajce.net]

smileys with beer
Re: Ivan Dolac Hvar
31. 01. 2018 20:30
už sa teším, pravdepodobný nástup ak všetko výjde bude 28-29.7. smer ID :-)
ubytko cez Jitku...
Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 10:07
Petře, měl si to dát potom dále po makadamu na hřeben Hvaru a po něm až nad Zavalu a sjet dolů k Pitve na jižní straně. Super pokoukáníčko a ještě větší super adrenalin sjezd dolů.
avatar Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 11:46
... kulišáku, Ty dobře víš, že s Passatem ani Superbem bych to nedal ... ale myslíš, že by to ta 4kolka MB GLC zvládla ... ?
já to po těch oslích stezkách na Hvaru zatím nejezdil, ale pokud bych jel něčím jiným jak suprem, tak bych vyzkoušel i cestu z Vidikovače
(od hospůdky u vysílače ... jak se jede po "staré" ze St. Gradu na Hvar) ... nebo zkusit přejet nad tunelem Pitve / Zavala ... yawning smiley

... tohle příliš "sedělo" ... (i když jsem vybalil kufr ...)
[www.rajce.net]

smileys with beer
Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 12:33
dajte prosim nejaké info o prípadnom čakaní tunel Pitve ak je sezona či sa tam tvoria nejaké kolóny a tak, večer by sme prípadne chceli kuknuť St. Grad alebo Jelsu....
díky za radu
Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 13:58
Tunel Pitve má z obou stran senzory a hlídá, zda tam stojí auto, podle toho řídí semafory. Samozřejmě, že se nějaká ta kolonka může vytvořit, ale nic hrozného. Jen se občas najde někdo, kdo jaksi nedohlédne k info tabuli a stojí daleko od senzoru a pak se diví, že je furt červená.
Jelsu máš sfouknutou za chvíli, budeš tam jezdit za nákupy. SG taky není na dlouhé koukání. SG dáš s Vrboskou za necelý půlden. Dej si večerní město Hvar. Přijet po staré cestě ještě za světla, pak cournout a počkat do tmy. Zpět již po nové cestě. Nebo to dát z ID po požární cestě, to jedeš u svahu a nebojíš se, že vykoupeš auto v moři (stejně bys to už neměl komu vyprávět). Mnoho krásných vyhlídek. Dej si i vnitrozemí, jako Dol, Svirče atd.
Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 15:20
Když jsme do ID jeli poprvé, měli jsme problém, co asi všichni - byli jsme moc blízko senzoru. Dost jsme se vztekali, když se před nás natlačil někdo místní a "odcouval" nás smiling smiley Nicméně jen v autě jsme si zaremcali.
Když jsme byli loni podruhé, v týdnu jsme se vydali navečer do Hvaru. A před tunelem byla docela už pak i dlouhá kolona, která se nehýbala, dost aut i couvalo ven. Nevím, co přesně se tam stalo, ale byl tam nějaký problém. A při odjezdu pak po bouřce zkrátka světla nefungovala, tož tam dorazili dva hoši s telefonem a regulovali to.
Jsem zvědavá letos smiling smiley
Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 15:32
Dříve semafory nebyly vůbec a jezdilo se tunelem taky. Prostě se před tunelem zastavilo, kouklo do něj, jestli nejsou vidět světla a když ne, tak šup do tunelu. Vše je jen o tom, zda si někteří řidiči nemyslí, že jsou jediní na světě. Občas někdo vjede do tunelu na červenou a pak se diví, že má proti auto.
avatar Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 16:54
Ještě že má auto zpátečku.
Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 17:42
Ale tak my to samozřejmě víme a máme taky.
Však jsme nebyli první,ale až v té koloně.
Předala jsem jen,jak se nám loni zadařilo (samozřejmě slovo je myšlené v nadsázce)
Re: Ivan Dolac Hvar
01. 02. 2018 19:18
díky moc všetkým, isto si prečítam mnoho informácii kým pôjdem, už aby som bol tam, toto bude dlhé obdobie čakania...smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 54
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.