Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Penzion Star - Nemiri

Autor Svecka 
Penzion Star - Nemiri
04. 08. 2005 12:56
Nie som 2 krat nadsena s prispevkami na Nemiri, ale budem rada ak niekto poda informaciu ohladom penzionu STAR. Sme 2 pary a zaplatili sme si rodinnu apartman s dvoma dvojlozkovymi izbami. Velmi by ma zaujimalo ako to tam vypada, ako sa da dostat do Omisu, Splitu a pripadne na Makarsku??
Odchadzame 19.8. autobusom takze by som potrebovala vediet ci su tam nejake spoje do tychto miest..mooooc dakujem..



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (04. 08. 2005 13:46).
Káťa
Re: Penzion Star - Nemiri
04. 08. 2005 15:47
V Nemiře jsme byli na konci června.Byl tam klid,pláž hezká,ale nebyly tam sprchy.Co se týče STARu, s ubytováním jsme byli spokojeni,pokoj nám vyhovoval,z balkonu jsme měli výhled na moře.Horší to bylo se stravou.Podle všechno se jídelníček co týden opakuje.Žádný výběr z menu (pokud jste si nepřiplatili)ani švédské stoly.Takže nečekejte nic extra.S večeří jsme byli spokojení tak obden.
Do Splitu jezdí z Omiše (3-4km pěšky) bus č. 60, co půl hodiny.Cena asi 19kuna.My ale jeli do Splitu neplánovaně starším žlutým tranzitem (TAXI),tam nás to stálo 15 a zpět 12kuna.Nic extra,ale když jsme viděli,že jede do Splitu,tak se nám už na bus nechtělo čekat.Jezdí s ním většinou místní.
Nelekněte se,až půjdete procházkou do Omiše.Po cestě narazíte na shořelou továrnu,kde je i smetiště všeho možného.My podnikali procházky denně,tak už nám to pak ani nepřišlo :-)
Jestli Vás ještě něco zajímá,klidně se ptejte.
svecka
Re: Penzion Star - Nemiri
04. 08. 2005 16:06
diky moc Kati za, moc ma potesilo ze niekto tam bol a poda info, mozes mi podrobnejsie napisat to jedlo?Da sa na mieste priplatit na stravu?byvali ste priamo v rodinnych pokojoch?Je moznost sedenia na balkone, da sa v pripade celodenneho vyletu zbalit jedlo, poskytuju tuto sluzbu?Je niekde v okoli aj piesocnata plaz?
Citala som, ze je tam zly pristup k mori, je to fakt tak zle? A co zabava?
Diky mooooc smiling smiley
Káťa
Re: Penzion Star - Nemiri
05. 08. 2005 08:11
Nevím,zda se dá na místě připlatit za výběr z menu,ale vím,že je to v nabídce CK.Ale musím říct,že ti co si připlatili, si na večeřích pěkně "žrali".Snídaně se příplatku netýkají.Na snídaně dávají chleba a jeden den třeba sýr,druhý salám,třetí paštiku,pak marmeládu,med.Prostě se to i s tím nejjednoduším bufetem nedá srovnat.Ale musím říct,že konktrétně my jsme po snídani hlad neměli.
Večeře byli střídavě,jeden den nic moc,druhý den celkem mňamka.Ryba na grilu,nějaké maso,to patřilo k těm lepším.Ale třeba guláš a rizoto děs :-) O balení jídla nevím,my když jeli do toho Splitu,tak po snídani a na večeři jsme byli zpět.
Bydleli jsme ve dvoulůžkovém pokoji,takže ty rodinné pokoje nevím,jak vypadají,ale jsou asi ve 2. patře.Balkon byl super,super výhled,super posezení.(stolek a dvě plastové židle).Některé balkony jsou však na boční nebo zadní straně penzionu.
Přístup k moři z penzionu je z prudšího kopce asi 4 minuty chůze.Pravdou je,že my pokaždé,co jsme byli v Chorvatsku,měli takový přístup k moři.Pokaždé prudký kopec.Takže nás to vůbec nepřekvapilo.Ale žádná hrůza to není.A pláž je tam moc hezká.Písečná pláž je přímo v Omiši.Krásná pláž je na druhou stranu od Omiše,je to osada Mala Luka,stojí za to se tam jít podívat.To místo nás přímo uchvátilo.Co se zábavy týče,tak Nemira je velmi klidné místo.Za zábavou leda do Omiše.Ale musím říct,že i přes ty snídaně a některé večeře jsme měli super dovolenou plnou sluníčka a odjížděli jsme spokojení.
svecka
Re: Penzion Star - Nemiri
05. 08. 2005 09:05
To Káťa

tak fakt moc diky, myslim ze teraz je uz len na nas ako dovolenka dopadne smiling smiley mozno este jednu otazku ohladom penazi. Je lepsie si menit doma (v CR)alebo v Chorvatsku, na aku menu? na EURA a potom na Kuny alebo priamo na Kuny?
Prave som niekde citala ze je dobre si zobrat sebou ceske 1000 a menit to niekde tam bez poplatku, hmm???
Káťa
Re: Penzion Star - Nemiri
05. 08. 2005 11:44
Co se týče peněz,tak jsme si proměnili kuny v Česku (kurz byl myslím 4,37), s sebou jsme si ještě vzali koruny a eura.Proměněné kuny z domova jsme utratili a v Omiši ve směnárně bez poplatku měnili eura na kuny,české koruny jsme si dovezli zpět domů.Podrobně jsem to nepočítala,co vyjde nejlépe.Za 1 euro jsme dostali 7,2 kuna.Ale myslím,že měnit z eura na kuny bylo asi trošičku výhodnější,než z koruny na kunu.Ono taky záleží na tom,za kolik nakoupíte euro.
Dovolenou si pořádně užijte,přeju krásné počasí.Až se vrátíte můžete poreferovat,jak se vám tam líbilo.
svecka
Re: Penzion Star - Nemiri
05. 08. 2005 12:22
Diky moc Katko, moc si nam pomohla, urcite poreferujem ked sa vratime, prave som sa dozvedela ze nas pokoj nebude s vyhledem na more, co je skoda, ale ved uvidime...tak zatim...winking smiley
Re: Penzion Star - Nemiri
06. 08. 2005 20:42
Zdravím,
s tím, co píše Káťa, naprosto souhlasím winking smiley. (Byli jsme tam loni.)
Diskuze o tomto pensionu viz:
http://www.ihvar.cz/jaderske/forum/forum5/read.php?6,11041,11769#msg-11769
Přeji pěknou dovolenou a hodně slunka cool smiley. A až přijedete, tak nám sem nezapomeňte napsat o Vašem dojmu.
Na shledanou.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Naďa P. (06. 08. 2005 20:43).
Káťa
Re: Penzion Star - Nemiri
08. 08. 2005 09:19
Paní Naďo,během tohoto týdne Vám konečně pošlu slibované fotky.Už dva týdny "nosím" do práce CD,ale díky hlavě děravé pořád leží doma :-)
svecka
Re: Penzion Star - Nemiri
08. 08. 2005 13:06
Dekuji Vám pani Nado,

je fajn vediet na co sa pripravit, uz sa nam to blizi, len 11 dni smiling smiley
Urcite dam vediet ako bolo a ci sa nieco zmenilo...
Na shledanou..
Re: Penzion Star - Nemiri
10. 08. 2005 11:25
Hezký den přeji, za týden se také chystám na dovču do Nemiry. Nebudeme bydlet ve zmiňovaném penzionu, ale v soukromí. Máte-li někdo fotky tamní pláže a krajiny, moc vás prosím o zaslání na mejl: martina.nogova@centrum.cz a dále mě zajímá, jak dlouho trvá pěšky cesta do Lokvy Ragoznice (popř. jestli tam jezdí spoje.).

Děkuji moc, Chorvatsku 3x hurá! smiling smiley
svecka
Re: Penzion Star - Nemiri
10. 08. 2005 15:53
Martynka,

napisala som ti maila, snad trosku pomoze smiling smiley
Svecka
Re: Penzion Star - Nemiri
31. 08. 2005 09:58
Zdravím všetkých na fore,

tak sme sa vrátili v nedelu z Nemiri, dnes som nastupila znova do prace a nieje to moc prijemne smiling smiley. Musim povedat ze sa mi tato dovolenka pacila, co sa tyka obavaneho rodinneho pokoja, tak to bolo fakt skor pre rodinu ako pre 2 mlade pary, pokoj bol rozdeleny na 2 pokoje a oddeleny jenom zatahovacimi dverami, sukromie 0 bodov, najhorsie na tom avsak bolo ze zachod bol priamo na jednom z pokojov, tiez na zatahovacie dvere ale nebol az ku stropu a teda ked niekto potreboval na velkuuu, tak to nebolo prave to najprijemnejsie, hlavne pre tych co v tom pokoji spali...smiling smiley
Strava nebola vobec zla, neboli to sice svedske stoly, ale obsluha bola velmi vstriecna a mila, medzi nami sme mali jedneho vegetariana a dokonca mu robili specialnu veceru, aby mohol jest, je pravda ze ranajky boli jednoduche, ale stacilo to, nic proti, aaa polievka 7 krat stejna smiling smiley menili len barvu (nudlova)
Plaz po schodoch, nechodili sme priamo pod penzion ale kusok vlavo, krasna plaz, krasne more, ako vsade v Chorvatsku, inak sme tiez chodili do Omisa na piesocnatu, kde sa daju hrat super hry, ako napr. beach ball, je tam aj beach vollejball a rozne atrakcie, fakt super, inac tovaren cestou do Omisu bola fakt super, urobili sme pekne fotky...
Nemozem si stazovat na nic, ocakavala som to horsie, je lepsie ked ocakavate horsie a potom ste milo prekvapeny..
Jedine co ma mrzi, je ze to tak rychlo uslo, uvedomila som si ake je to ine oproti uspechanemu zivotu v Praze, robia ako chcu (aspon obchody), mentalita a aj atmosfera tychto primorskych krajin, je tak v pohode, ze sa mi fakt tazko vracalo do zivota v strese, takze ma tam mozno o rok stretnete ako delegatku...smiling smiley

uzivajte dovolenky a mora naplno!!!
Re: Penzion Star - Nemiri
20. 05. 2006 10:49
No to je NĚCO! Vemte někdo koště a vymeťte to ven!confused smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 206
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.