Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kam na Krk,Baška nebo něco lepšího??

Autor Chino 
Ahoj lidi,já(resp.5 lidí) se teď v pátek 1.7. chystám do Chorvatska,ale protože je to jen na týden,tak bych tentokrát zvolil nějaký bližší místo.Uvažuju o Krku,konkrétně Baška,apartmán.Jak je to s tou na netu dost vychvalovanou městskou pláží doopravdy??Rád bych nějakej hrubej písek nebo jemný oblázky,aby se dal provozovat nějaká vodní zábava-volejbal nebo wattertenis.
Jsem zvyklej si ze základny zajet i někam autem na odlehlejší pláž.

Můžete mi Krk-Bašku doporučit,nebo dáte jiné tipy v podobné vzdálenosti od CZ?
)Byl jsem v minulosti na Hvaru a Rabu a celkem spokojenost).
Díky všem a užijte si dovolenou. P.
Obávám se toho,že první červencový víkend pojedou do Chorvatska snad všichni a na těchhle profláknutejch místech to bude hodně znát.
Re: Kam na Krk,Baška nebo něco lepšího??
29. 06. 2005 18:56
ahoj, KRK je jistě dobrá volba, Baška je pěkná, takový živější městečko na noční život.Pláž je hned u promenády, jsou tam oblázky. Na konci města v kempu jsou tobogány. Lidí je tam opravdo mooc, tak nevim kde si zahrajete ten volejbal, ale třeba si najdete nějaký to místečko. Já jsem byl ubytovanej asi 15 km ve Staré Bašce, v kempu Škrila, a tam to je fakt klideček, ale na zábavu jsme museli dojíždět do Bašky.Po cestě je jěště Punat (8 km), ale tam je betonová pláž, oblázky jsou až někde nakonci města a pak samá skála. Jinak kemp Škrila je super, čisto, klidek, aji obchod potravin tam je. Dá se ubytovat i v nějakým tom apartmánu ve Staré Bašce asi 1 km daleko tam končí cesta.
Mně se tam líbilo, přeji šťastnou volbu!!!!
Doporučuji Starou Bašku. Kemp je kousek před obcí, velmi slušné ceny, dvě oblázkové pláže (ta zadní je nuda, prázdnější), není přeplněn ani v sezonu. V kempu je i obchod s potravinama, ale do Punatu je to kousek a pěkné městečko. V kempu jsou k pronájmu vybavené karavany. V Staré Bašce se dají sehnat volné pokoje.
V Punatu je dost volných pokojů ve vzdálenosti do 500m od pláže, kousek od pláže jsou 2 kempy.
my sme boli v baške, týždeň v hoteli corithia - vyborny hotel, sluzby su na urovni, vyborna kuchyna - svedske stoly a tyzden potom na sukromi, je tam taka nova oblast apartmanov, vola sa zarok - je to cast basky. apartmany su pekne, väcsinou rekonstruovane a na rozdiel od centra basky je tam klud. ak pojdes dalej od mora - myslim vyssie apartmany, je z nich nadherny vyhlad na celu basku. v baske to zije, plaz je nadherna, na promenade su same restauracie, da sa tam korculovat na kolieskovych korculiach - ked prave nie je naval turistov, v centre basky su zase obchodiky, suveniry a domceky, uzke ulicky, povodne domy, kostol. baska je velmi utulna a prijemna, nam sa tam velmi pacilo. boli sme v zaří, tak ani na plazi nebolo plno - more ciste, plaz oblazkova, strieda sa s pieskom a strkom.
neviete mi poradit nejaku lokalitu na krke?
neviem si vybrat z jej letovisk.
prosim poradte mi aj nejake ubytko pre 4.
dik
sorry,myslel som krk.chybicka se vloudila.
dik
Ve středu vyrazíme buď do Bašky nebo do Staré Bašky, rozhodneme se až na místě. Ale mám otázku - co zvony? Taky tam třískají křesťané v 6.00 na zvon? Poté, co jsme se v červnu ubytovali v Bristu kousek od kostela mám z ranních zvonů tik v oku ještě teď ...
avatar Re: Kam na Krk,Baška nebo něco lepšího??
27. 08. 2005 21:32
Trocha zvonění,kde jinde to uslyšíš-a zrovna tak zvláštně.
Mně se zvony naopak líbí, ale v Bristu na ně třískali ( sorry, lepší výraz pro to nemám) v 6.00, ve 12.00 a ve 20.00, což jsou časy, kdy náš mlaďas spí. A když se probudí špatně, tak je to s ním pak peklo celý den. OK, v které části Bašky ta zvonice je? Abychom se ubytovali co nejdále. A díky za varování, i když jsi to možná jako varování nemyslel ...
No tak si odpovím sám, zvonice je v centru Bašky, my jsme se ubytovali až úplně na konci v Zaroku. Výhoda: když jsme seděli na terásce, slyšeli jsme romantické zvonění, když jsme spali, neslyšeli jsme nic. Ideální.

Zkušenosti:
- přijeli jsme 31.8. očekávaje, že už bude všude prázdno a ceny přijatelnější, ale chyba lávky: narváno a ubytování s výhledem jsme našli jen se štěstím, hlavní sezóna totiž končila až 3.9.
- vzhledem k návalu Rakušáků, Němců a Italů je to to nejdražší místo, kde jsme zatím v Ch. byli ( srovnání: Molunat úplně na jihu v červnu chtěli 60 eur za apt. - 3 dosp., 2 malé děti, usmlouváno na 53, Brist na Mak. riviéře v červenci 40 bez smlouvání, Baška 70/60 a to nás bylo o 1 dosp. méně, a to ještě sousedi Češi platili za to samé 80). I za dost mrňavou díru bez výhledu chtěli 51 eur a že nemůžou slevit kvůli dohodě s agenturou
- vstup do vody je sice pozvolný, ale asi metr od břehu začíná asi 5metrový pás větších šutrů, po kterých se nechodí zrovna dobře. 5letá dcera tam bez mé pomoci vcházela jen velice obtížně
- byly pořád vlny a vítr ( zatímco na severu Krku tou samou dobou klidná voda)
- šokem pro mě byla placená 2proudá "dálnice" z Bosiljeva do Rijeky, tato silnice je sice kvalitní, ale měl jsem dojem, že dálnice má většinou nejméně 4 pruhy
- kousek pod naším apart. měli tu nejlepší zmrzlinu, kterou jsme kdy kde jedli

Jinak prostředí pěkné, výhled na Biokovo tam sice není, ale ty kopce okolo jsou taky hezké. Celkový dojem pozitivní - jen nebýt těch vln.
Re: Kam na Krk,Baška nebo něco lepšího??
17. 11. 2005 18:46
Kdo může, jeďte do Bašky v druhé polovině května nebo začátkom června. Moře je sice studené, ale je tam nádherně. O prázdninách, hlavně v srpnu je to katastrofa! Brzy asi bude vstup na pláž na směny! Večer se nedá projít po promenádě. A nejhorší je to v té době v kempu. Děs a hrůza. Pokud jste frotéři, naopak doporučujugrinning smiley
Byl jsem jednou v Bašce a dvakrát v Punatu. Baška je příliš přelidněněná, ucpaná turisty. Večer jdete po korzu tam a zase zpět, ale je to jako kdybyste šli po obchodní třídě v předvánočním období. Mě více vyhovoval Punat,který není tak přeplněný, procházky jsou klidnější, obchůdků a restaurací dostatek. Navíc je zde přístav jachet, kam se dá volně chodit a přes den ze břehu sledovat jejich pohyb. Pláže jsou jak betonová mola se schůdky do moře, tak oblázky, kousek dále kamení a skály. Stánky s čerstvým pečivem, nápoji (i Budvar - ten stánek patří Čechovi a taky Plzeňské). Můžetre si zajezdit na vodním skůtru, proletět se padákem za člunem a tak podobně. Já byl spokojený a asi se tam vydám i příště.
Chtěl bych se zeptat na koupání v Punatu - z mapy a obrázků vyplývá, že město leží na břehu hodně uzavřené zátoky. Jsou všechny pláže uvnitř? Bývají tam vůbec vlny?
avatar Re: Kam na Krk,Baška nebo něco lepšího??
12. 04. 2006 21:54
Alda jukni na fotografie a mapky- fotky krk kemp pila a okolí- mám tam odkaz na fotoalbum a jsou tam pláže přímo z Punatu jetos tam jdeme zase je to tam super ahoj Standa
to Standa:
díky, fotky jsou sqělé, nicméně z nich není patrno, jestli se některé pláže nacházejí i mimo onu lagunu. Mám rád trochu divočejší moře, které právě v těchto zátokách většinou nebývá...
avatar Re: Kam na Krk,Baška nebo něco lepšího??
14. 04. 2006 11:10
To Alda tak vlny tam moc nejsou se srovnáním třeba s Pagem vlny jsou hlavně od lodí a pak až za nudi kempem tam je to otevřenější ahoj Standa
A za tím FKK jsou ještě apartmány? Podle mapy někde okolo majáku, tzn. mimo onu lagunu? Pokud ne, jak je, prosím tě, daleko od privátů k pláži u otevřenějšího moře?
avatar Re: Kam na Krk,Baška nebo něco lepšího??
14. 04. 2006 16:14
K tomu otevřenějšímu je to dost daleko bylo by to až za tím kempem FKK a to chodit pěšky nejde je tam špatná cesta já tam jezdím lodí pak je to kousek.
Stando díky, po tvých radách jsme se rozhodli pro Bašku, kde se sice asi hůře parkuje loď, avšak vlnomilové si tu přijdou na svý. Do Punatu se ale určitě zajedu mrknout.
avatar Re: Kam na Krk,Baška nebo něco lepšího??
17. 04. 2006 18:55
To Alda Loď se tam kotví docela v pohodě je tam také městské molo i dkyž docela obsazené ale právě při větších vlnách je trochu problém oproti Punatu kdy tam budete s lodí dáme sraz někde na moři ahoj Standa.
Stando, to jsme si nerozuměli - my leda na šlapadle :-)) Tím horším kotvením jsem chtěl jen naznačit že chápu, že pro Tebe je lepší ten Punat, kdepak my a loď, i když v kajutě je to jasně nej dovolená.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 205
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.