Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Neum

Autor Ana 
Ana
Neum
21. 06. 2005 08:48
Snažím se tu najít nějaké info o Neumu a nic moc se mi nedaří najít.Proto prosím ,kdo máte nějaké info o tomto městě-pláže,okolí a vše,co si nenechat ujít a co naopak,poskytněte své postřehy.Děkuji
Honza 11
Re: Neum
21. 06. 2005 09:02
Predloni jsem s prilekyní strávil týden v v Neumu v hotelu Neum. Ubytování celkem fajn (hotel pro 700 lidí).Hotlelová pláz maximaln preplnená. Hlava na hlave. Kdyby jseme si nenasli misto na skalach asi 20 minut od hotelu tak by jsem byly celkem nastavani. A voda taky nic moc je to na konci zatoky. My by jsme tam uz nikdy nejeli ale pro toho kdo ma rad rusny nocni zivot a nevadi mu spousta lidi tak je to takovy prumer zadna senzace. Pro lidi co hledaji klid to nedoporucuji.

Prji hodne stesti s hledanim. Prave take hledam klidne misto kam by jsme mohli letos vyrazit.

P.S. Omlouvam se za diakritiku, ale pocitak je trosku zamteny. nejaka pismenka nechce psat. :-(((
Ana
Re: Neum
21. 06. 2005 09:07
Děkuju.Tyto info hledám pro kamarádku,my osobně jedeme do Zaostrogu,kde by údajně měl být klid.Je tu hodně informací o klidnějších místech.Takže přeju klidnou dovolenou
Aleš76
Re: Neum
21. 06. 2005 13:45
Všechny varuji před letoviskem Neum. Podstatná informace, kterou mnohé cestovky nezmiňují, je že leží na území Bosny a Hercegoviny. Protože to je jediné jadranské letovisko tohoto státu, vypadá to tam podle toho. Jediný hotel a neskutečně narvaná, ošklivá betonová pláž. Navíc na konci zátoky, takže jako u rybníka. Většina návštěvníků jsou Bosňané, okolí je dost neupravené, některé domy dodnes nesou stopy války. Podle mého nejhorší lokalita na Jadranu, snad s výjimkou Albánie...
Ana
Re: Neum
21. 06. 2005 16:35
Najde se na Neumu aspoň něco pozitivního,čímž bych mohla kámošku uklidnit?Vidím,že Zaostrog,s kterého jsem měla strach já,bude naprosto ideální.
Aleš76
Re: Neum
21. 06. 2005 19:02
Snad jenom cenami. Neum je jakási bezcelní zóna a je tam tedy levněji než v Chorvatsku. Poznat to je třeba na benzinu.
yvuschka
Re: Neum
22. 06. 2005 12:13
Zaostrog je fakt v pohodě. loni jsme tam byli na 12 dní a byli jsme maximálně spokojeni.
Ana
Re: Neum
22. 06. 2005 12:36
yvuschko,mohla by jsi mi trochu přiblížit ceny v Zaos.?Jídlo,dá se tam někde dobře najíst-oblíbená hospůdka...atd.?Moc moc díky



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (22. 06. 2005 17:04).
Re: Neum
27. 07. 2005 11:54
Já jsem byl v Neumu před třemi lety. A tehdy tam byly dva velké hotely - Neum a Slunce. Já jsem bydlel v Neumu. Byly tam dvoulůžkové pokoje, se starším nábytkem a celkem slušná sociálka. U každého pokoje je balkon, většina s výhledem na moře. V hotelu je restaurace a kavárna, hrací místnost s automaty, pingpongovými stoly a kulečníkem. V hotelu byl i holič a prádelna. Každý den prováděli úklid pokoje. Asi po třech dnech měnili pokojové ručníky. Součástí hotelu je bazén asi tak 50x30 metrů s mořskou vodou, kterou měnili každé pondělí. V posledním patře hotelu je jídelna. Snídaně bufet s obrovským výběrem, k večeři výběr z asi pěti jídel. Dostatek zákusků, ovoce, pití.
Co se týče pláže. U hotelu Neum je oblázková pláž, lidí tam bylo celkem dost hlavně o víkendu. Kousek od hotelu Neum jsou skaliska, tak se tam snad dá nějaké místo najít. Směrem k hotelu Slunce je vybetonovaná cesta s několika moly, tam se dá také ležet. U hotelu Slunce je vybetonované molo.
Městečko není moc velké, protíná ho magistrála. Nahoru od ní byly jen domky, dolu od ní i nějaké obchody. Žádný supermarket nebo něco podobného tam nebylo. Celkem tam není kam jít. Je tam pár kaváren. Na druhou stranu od moře je to kousek do hor.
Pokud tam pojedete autem není to už daleko na výlety do Dubrovníku nebo na Pelješac či na Korčulu.
Roma
Re: Neum
29. 07. 2005 13:25
Neum určitě na pobyt ne. Byli jsme v Kleku a do Neumu jsme jeli jen někdy večer - je tam levněji, ale jinak není kam jít
Re: Neum
07. 08. 2005 10:26
Měla bych zájem jet v září do apartmánů v Kleku. Mohl byste mi sdělit nějaké zkušenosti s pobytem v Kleku, kvalitou místa, pláží, moře, ubytování apod. Neum ne - Klek také ne, nebo ano - doporučíte? Dík confused smiley
Re: Neum
07. 08. 2005 11:11
Byl jsem v Kleku v 2003 ve zděných domcích - APP - od cestovky. Každý domek měl svou terásku (dalo se na ní grilovat na přivezeném malém litin. grilu), domky jsou asi ve čtyřech řadách ve vzdálenosti asi 5 m od sebe bočně a 10 m řady. Na to, že je to v blízkosti magistrály, jsme auta vůbec neslyšeli. Doporučuji něco proti komárům - koušou jako sviňa. K vodě - oblázkové městské pláži - to bylo tak 200 m. Voda, protože je to vlastně záliv, není úplně čirá jako na volném moři, ale šloto, i šnorchlování bylo OK. My chodili taky na kamenný břeh směr Neum - byl tam absolutní klid. U vody je jakési obchodní centrum s pěknou sámoškou, diskoklub, suvenýry apod. V Kleku je taky dost APP a penzionů, asi blíž u vody. Pučovali tam lehátka, slunečníky, šlapadla, vodní skůtr. Nákupy v Neumu sou fajn, něco až o 30% levnější. Celkem prima místo, ale už znám i hezčí. Záleží na partě a lidech - když je sranda a zábava (event. i sex), na místě ani tak nezáleží.
Přeju šťastnou ruku při výběru a hlavně dobrou partu.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
avatar Neum
21. 06. 2017 21:01
Nikde nie je vlákno o Neume. Chcel by som sa o tom malom kúsku Bosnianského mora dozvedieť viac, lebo asi tam tento rok pôjdeme. Aké to tam je? Aká je pláž? Ubytovanie je lacnejšie než u susedov, to viem. Služby? Čistota? Kto tam bol, nech tu hodí pár slov. Ďakujem.
avatar Re: Neum
21. 06. 2017 21:07
Já našel a sloučil.

.
.

_________________________Jirka_________________________
avatar Re: Neum
22. 06. 2017 20:44
Ale to je z roku 2005. A možno sa niečo za tých 12 rokov zmenilo.
avatar Re: Neum
22. 06. 2017 21:45
To jistě, ale dá se zde pokračovat.
Zjistím ti nějaké info. Sousedi tam byly před dvěma lety na jednu noc.

.
.

_________________________Jirka_________________________



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jiri.velmez (22. 06. 2017 21:46).
avatar Re: Neum
23. 06. 2017 10:10
irenej:

Neum - no co bys chtěl od miniúzemíčka BIH, jediného městečka u moře, kam museli nahustit všechno, pláž oblázková, s např. 5 kilometrovou pláží v Gradacu se to srovnat nedá. Jak se říká vše je hnáno o štok, prostě do výšky, takže záleží na ubytku, např. grand hotel je docela pěknej a najdeš tam všechno, pokud ale čapneš ubytování na kopci, pak to chce fyzičku.
Jinak je tu šrumec, hlavně kvůli levným nákupům, levnějším PH, jezdí sem místňáci i Chorvati s širokého dalekého okolí, zastavují zde všichni projíždějící turisté, jedním slovem machalaj.
Jak už tu někdo psal, jsou hezčí místa, ale proti gustu ... a vůbec zkusit se má všecko.
My byli včera na Korčule a projeli Pelješac a osobně bych zůstala raději třeba v Drače, kde je božský klid.
Jinak na Pelješacu i Korčule nabízejí ubytování tak za 11, 12 euro, a určo by i zlevnili, s tím, že to ale není přímo u moře.
Hranice BIH v pohodě, klídek, vezmou si doklady, ani neotevřou, zase ti je vrátí a frčíš. Při cestě z5 ani to ne.

Takže šťastnou cestu P.:-)
avatar Re: Neum
02. 07. 2017 20:56
Jak jsem slíbil info sousedi měli ubytování na jednu noc sehnané přes booking cca 300m od moře. K moři museli jít přes silnici a čistota vody je nenadchla.

.
.

_________________________Jirka_________________________
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 158
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.