Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Nekvalitní benzín v HR

Autor Premek84 
Nekvalitní benzín v HR
02. 10. 2008 20:10
Ahojte,
tak já jenom, aby řeč nestála - tak jsem včera konečné skáknul na diagnostiku s Fabčou - po tom co mi v Chorvatských horách po nastartování nechtěla zhasnout kontrolka diagnostiky motoru - potom v Maďarsku sama zhasla... a výsledný verdikt zní:

1) "ochuzený benzín" - dle technika je toto celkem bežná praxe na Chorvatských benzínkách - díky pekně na to, že jsem čepoval jen EuroSuper95 - nicméně cestou tam u OMV a zpátky u PETROLU a to jsem byl za ni hrozně moc vděčný v tu chvíli :-)

2) "kritický nedostatek paliva" - nevím proč tohle zaznamenala řídící jednotka, ale je fakt, že jsem dojel prakticky na výpary...

Když jsem nad tím tak přemýšlel zpetně uvědomil jsem si, že jsem od té chvíle s tím incidentem s nedostatkem benzínu a natankování u PETROLU na Šestanovoci ( hned první pumpa na dálnici směr Záhřeb ) - měl motor stále v chodu a až potom když jsem jej vypl na pár minut kvůli koloně potom se příčina projevila - odhaduji tedy, že jsem měl "smůlu" na nějaký né moc kvalitní benzín..bohužel - před 10 lety Chorvaté lili do benzínu vodu - zajímalo by mě co je to dnes.. možná to ovšem byla jen smůla..kdo ví..

PS: Diagnostika hotová za 30 sekund - cena 232 kč :-)
Re: Nekvalitní benzín v HR
02. 10. 2008 20:35
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (24. 02. 2013 22:49).
Anonymní uživatel
Re: Nekvalitní benzín v HR
02. 10. 2008 21:09
Já mám fabii 1,4 - 44kW a po přestavbě na LPG.Dost jsem navztekal, když mi začala svítit kontrolka diagnostiky. Nu, nakonc me ujistili v "mém" servisu, že to prostě při LPG dělá a nic se neděle, protože složení spalin je jiné... A tak jsem na tuhle svítící kontrolku ujel přes 90 tisíc a je to v pohodě.
Re: Nekvalitní benzín v HR
03. 10. 2008 06:15
V Chorvatsku tankuji a tankoval jsem jen u INA a teď i u OMV. Jinde ne. Vždy se mi ale zdálo, že auto jede lépe než na náš benzín. Mám pouze korejce.
Zrovna tak jako u nás objíždím SLOVNAFT, kde jsem u Černé studánky před asi 6 lety natankoval na plnou nádrž 4 litry vody angry smiley
Re: Nekvalitní benzín v HR
03. 10. 2008 08:41
Při dojetí nádrže až nadoraz se cucá bordel co je na dně - voda, rez a další jiné usazeniny. Voda to nemusí být natankovaná, ale nakondenzovaná.
Dříve jsem dojížděl nádrž až do dna a měl jsem několikrát problémy (u karboše v zimě zamrzala jehla, nebo u stříkačky nepravidelný chod motoru). Stačí jednou do roka, nejlépe před zimou, nalít do nádrže přípravek (dříve Velfobin), ten naváže vodu a motor to bez problémů zbaští.
Re: Nekvalitní benzín v HR
03. 10. 2008 17:22
Zahajskej - diky za tip a radu smileys with beer ¨
Jinak je prava, že já nikdy až do dna nejezdím - maximálně se snažím načepovat když už mi dojezd hlásí pod 30-40 km - tohle se stalo snad teprve poprvé, že jsem byl takhle na dně..
Jinak tankuji pouze u Shellu a nikdy mi diagnostika nevyskočila - kdo ví jak je to s tím benzínem - my se pravdu stejně nikdy nedozvíme :-)
Re: Nekvalitní benzín v HR
04. 10. 2008 10:49
vždycky když jsem okolnostmi přinucen tankovat u nějaké INA, která zjevně fungovala už za Tita, tak se bojím, co si do nádrže natáhnu. Teď v pondělí jsme natankovali v Medulinu u takový pumpy benzín přímo do lodi. Dojeli jsme akorát k tomu majáku na nejjižnějším cípu Istrie a na volnoběh chcípnul motor. Příštích asi 15 minut bylo zajímavých, protože tam je docela proud táhnoucí od pevniny, tak už jsme si typovali, kde asi v Itálii přistanem. Jeli jsme člunem s vestavěným V6 motorem, kde není možnost pověšení záložáku a pádla by byly na takle velký potvoře jen pro legraci. Naštěstí to nakonec chytlo. Kolega se vztekal, protože chce loď prodat a takhle bude muset nechat všechno řádně prohlídnout v Navi centru, což budou zase zbytečně peníze navíc. Nejsme si úplně jisti, ale sázíme na bordel nebo vodu v palivu. Když jsme jeli zpět domů, tak jsme se týhle "žumpě" jménem INA radši zdaleka vyhnuli a natankovali až ve Slovinsku, kde navíc vyšel N95 na 26,-Kč. Mám-li říci svoje vlastní zkušenosti s chorvatskou naftou, tak jsou opět velmi negativní. Auto obvykle netáhne a kouří. Pokud to jen trochu jde, tankování v Chorvatsko se buď vyhýbám nebo vozím aditivaci do paliva, která jeho kvalitu zlepší.
Re: Nekvalitní benzín v HR
04. 10. 2008 12:21
V letě jsem u INA v Šibeniku natankoval benzin do nádrže ke člunu, no a když jsem vyjel na vodu,tak motor nechtěl táhnout. Na volnoběh běžel ale jakmile šel do zátěže přestal táhnout a chcípal. Vyčistil jsem karburátor (žádný nečistoty v něm nebyli) koupil jsem pro jistotu filtr na přívodní hadici a potom mi došlo že jsem místo EURO SUPER natankoval jenom SUPER, k pumpě dotankovat ten lepší a od tý doby bez problémů. Nějak jim v tom chyběli oktany! S naftou jsem zatim problemy neměl ale tam si davam větší pozor abych natankoval tu správnou.
Re: Nekvalitní benzín v HR
04. 10. 2008 20:15
A když jsme u těch nekvalitních benzínů - ve firmě máme elektro centrálu a všechny naše vozy jsme vždy tankovali u ARALKY - no a když se po cca 3 použitích ta centrála nechtěla naskočit - museli jsme to poslat na opravu až kdesik do Karlových Varů - tam na nás doslova servisák řval jakou sračku jsme to načepovali, že to snad nám ani neuzná reklamaci.... od té doby se ARALce potažmo OMW u nás vyhýbáme jako čert kříži - ale nejspíše to byla záležitost jedné nejmenované pumpy v Havířově :-))
avatar Re: Nekvalitní benzín v HR
04. 10. 2008 21:11
Osobně se takovým těm malým no @#$%& pumpám vyhýbám. Nepřesvědčí mě ani výrazně nižší cena benzínu. Svoje auto mám rád a tak jako bych si nikdy nekoupil protektory, tak bych ho nikdy nenatankoval benzínem, o kterém bych měl pochybnosti. Přes léto vždy tankuju N98, v zimě N95. Když jsem ale tenhle týden zjistil, že v Č. Budějovicích u Globusu je N98 levnější než u nás N95 na Shellce, asi u toho naturalu 98 zůstanu i v zimě. Občas jezdím tankovat do Makra, opět N98. Zatím nemám žádné osobní negativní zkušenosti, a to ani v zahraničí. Jinak zastávám názor, že v autě by nemělo být méně než 1/4 nádrže, protože nikdy nevíte co se může stát (úraz doma apod) a zdržovat se pak ještě tankováním by se nemuselo vyplatit. Už jsem takhle párkrát na rychlo do nemocnice jel, tak vím o čem mluvím. Takže tzv. "jezdit na výpary" u mě nehrozí. Občas nádrž úmyslně vyjedu až do rezervy, to ano, ale pak hned jedu dotankovat.
Re: Nekvalitní benzín v HR
04. 10. 2008 21:15
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JirkaD (25. 02. 2013 07:34).
Re: Nekvalitní benzín v HR
04. 10. 2008 22:06
Koncem září jsem jel do Černé Hory. Natankoval jsem plnou Shellu v Mikulově a jelikož jezdím na "dvě zastávky v boxech" tankuji ve Slovinsku a na konci dálnice (odmorište Mosor-Petrol). a tak jsem natankoval asi 22 l ve Slovinsku na dálnici za cestarinou u OMV. Před tunelem Sveti rok se rožnula kontrolka (takový malý ventilek nebo vrtulníček). Dle návodu k obsluze jsem zjistil, že je špatné výfukové potrubí, ale že s tím mohu dojet do nejbližššího servisu. Po nastartování kontrolka zhasla a já jel dál. Až k Benkovaci, tam se rožnula znovu a auto přestávalo táhnout. Opět jsem zastavil a zavolal na asistenční službu. Po domluvě mi poradili servis Škoda v Šibeniku. Tak jsem tam doskákal. Diagnoza - nafta v nádrži. Na to že mám fabii 1,4, která papá natural 95 dost dobrý. Oprava: cca 3600 kn. Teď se hádám s OMV Slovenija a dokazuji, že jsem tam byl. Naštěstí beru doklady ale uvidíme. Jinak jsem nikdy neměl problémy, jak v Chorvatsku tak i v Černé Hoře. A včil mudrujte.
Re: Nekvalitní benzín v HR
04. 10. 2008 23:02
Tankuju jenom u INA. Motivací je samozřejmě cena. Tankuju jak na nových pumpách na dálnici, tak i na té staré na začátku Makarské. Nikdy jsem problém nepozoroval.
Než byla dálnice, tak jsem tankoval u INA i po staré silnici a pokaždé to jelo normálně.

Ono to teda jelo dokonce lepší než normálně, ale to nebylo benzínem. Ono auto pokaždé na tak dlouhé cestě ožije. Hrkání po městě během roku mu dává dost zabrat.
Re: Nekvalitní benzín v HR
05. 10. 2008 20:37
jezdětě co nejméně na rezervu, tankujte do plna, občas vypláchněte nádrž, protože ta voda co je v nádrži je prostě jenom kondenz z ovzduší. Voda se s benzinem nespojí..., nikdy nemůžete natankovat "vodu", pouze se může stát, že u tzv. míchačů koupíte něco co není benzin, ale pouze směs co ji trochu připomíná( Tank ONO, Unicorn, Silmet atp.)
avatar Re: Nekvalitní benzín v HR
05. 10. 2008 20:38
já dávám na plnou nádrž asi 3 deci lihu..upozorňuju lihu nééé slivovice tu leju do sebedrinking smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vasnivykolista (05. 10. 2008 20:41).
Re: Nekvalitní benzín v HR
05. 10. 2008 21:10
U moderních aut už to s kondenzací vody ze vzduchu není tak žhavé. Dřív mělo každé auto vyvedenou hadičku někam nahoru a tou se do nádrže dostával vzduch. Dnes žádná taková hadička s dírou na konci není. Palivový systém je kompletně uzavřený a dovnitř se nedostane nic co neprojde hrdlem nádrže a ven se nedostane nic co neprojde spalovacím prostorem a výfukem.
Běžný vzduch zvenku se do nádrže prakticky nemá jak dostat. Hadička z nádrže je zavedená do nádobky s aktivním uhlím v motorovém prostoru, nikoli jenom tak ven.

Dojíždění nádrže na doraz nebo ne, to je taky taková pověra. Čerpadlo odebírá palivo z nádrže u dna ať je nádrž plná nebo prázdná. Když by tam byla voda, tak bude dole a čerpadlo jí vezme jako první. Celé to pochází z dob, kdy u nádrže byl kohoutek a přepínalo se na rezervu. Normálně to bralo benzín několik centimetrů nad dnem nádrže, po přepnutí to začalo brát benzín přímo u dna.
Re: Nekvalitní benzín v HR
03. 11. 2008 00:29
Jakej rez prosimte? nadrze jsou z plastu !!! teda pokud nejezdis veteranem krom toho ma auto palivovej filtr myslim ze je uplne jedo jestli se nadrz vyjizdi do dna nebo ne
Re: Nekvalitní benzín v HR
03. 11. 2008 17:35
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil housle (30. 01. 2011 18:24).
Re: Nekvalitní benzín v HR
05. 11. 2008 21:07
Já svou káru trénuju celý rok. Tankuju klidně u Makra a momentálně zásadně u TankOno. Taky za tyhle ceny, aby ne.
[www.tank-ono.cz]

Někdo ale tvrdil, že jim tam konkurence posílá kontrolu každou chvíli, tak maji možná nejlepší benál v republice.
avatar Re: Nekvalitní benzín v HR
05. 11. 2008 22:44
atnarfus- sakra to je teda nějak moc levný ne ?smileys with beer
Re: Nekvalitní benzín v HR
05. 11. 2008 22:58
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 18:55).
avatar Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 07:50
Já takonval výhradně u ONO celkem 5 let. Nejdříve 3 roky benzín do Feldy a nikdy jsem neměl žádný problém, dokonce to jelo líp než na benzín od Aralu. A pak 2 roky naftu do Octavie. A taky vše OK. Auto procházelo každý rok servisní prohlídkou protože jsem najezdil 40 - 45 tis. km za rok. Točíse jim tam tolik aut a tolik kontrol, že nevěřím v nějaký jejich špatný benzín. Prostě vydělávají na obratu. Je to průměrný benzín v ČR.
Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 13:36
Taky tankuju u ONO už cca 2 roky a v poho. A to můj japoneček je na šťávičku háklivej. Zrovna jsem u nich naládoval cca před hodinou 40 litrů, fronta jak za totáče na pomeranče. Mám to od kanclu cca 4km (do Měchup - v Praze). Jednou jsem z nouze natankoval v jednom JZD do prázdný nádrže a při šlápnutí na plyn reakce stejná jako kdybych šlápnul do ho... a auto žralo snad i trávu kolem silnice aby vůbec jelo.
Stejně většina firem bere v Kralupech, jezděj ke stejnýmu kohoutu.
Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 13:53
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 18:56).
Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 15:45
Jestli můžu, tak se přidám. ONO nebere žádné palivo od vojáků, to je kec.
Zkrátka má nejlevnější benzin u nás v republice. To se samozřejmě konkurenci nelíbí, zvláště, když se jedná o korunové rozdíly.
Ty ceny, které přiložil atnarfus, platí 2 dny, zlevnila se nafta i benzin o korunu. Jezdí sem stáčet cisterny z různých míst, ale ne od armády.
Veškerá paliva jsou pod velmi častou kontrolou, jak píše Jarda Cimrman, odebírají se vzorky, atd.....
Je pravdou, že na tyto benzinky jezdí tankovat neskutečné množství lidí, tvoří se dlouhé fronty, tankují zde lidé s velmi drahými auty a pak někdo s felicií řekne, že mají špatnej a nekvalitní benzin.
Fido - nevěřím tomu, co píšeš, že ti obsluha benzinky vysázela peníze za opravu palivového filtru a vrátila další za plnou nádrž " nekvalitní nafty".
A nechtěli ani žádné potvrzení!!!
To by takhle mohli chodit další a další každý den. Takhle to nechodí.
To by se obsluha pumpy nedoplatila.
Vím to, protože tady pracuji. Sakra, zase budu červenej.thumbs up smiley
Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 16:20
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 18:56).
Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 18:19
Pokud jsi tam nechal účtenky, že jsi tam tankoval a majitel povolil vyplacení, tak asi ano. Ale nafta i benzin jsou tam v kvalitě asi jako všude jinde.
Jediný rozdíl je v ceně.thumbs up
Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 18:36
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 18:56).
avatar Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 19:07
zajímavé vlákno, ale při cestě do HR uvažuji takto, když mne čeká cca 2200 km:
nám nádrž na 55 l benzinu, tak ji natankuji pěkně plnou, žádné sráděry a pěkně od Shellu V Pover 95, i když ho jindy neberu a nemusím...
cca na půl cestě před hranicemi se SLO dotankuji stejný benzin znovu (Gralla před Spielfeldem) a prdím na to, že 30 km dál mají Slovinci benzin levnější ...
dojedu na místo a mám půl nádrže kvalitního benzínu a jestli tam pak musím dotankovat u nějaké INY nějaký humus (i když jsou to jistě většinou povídačky a báchorky), tak se to v té nádrži ztratí ...zpět doplňuji opět v Rakousku.
když mají na dovolené prasknout daleko větší prachy, tak alespoň nebudu čekat, že mi auto bude někde škytat...yawning smiley
Re: Nekvalitní benzín v HR
06. 11. 2008 19:10
Je to jenom o maržích. Prostě jim stačí koruna na litru, ale vytočí toho desetkrát tolik co jinde. Tankuju tam pravidelně, auto na to jede normálně.
V sobotu až pojedu přes Jindřichův Hradec, tak bude zase plná nádrž.
V pondělí jsem byl v Jihlavě. Všichni tam benzín prodávají za 28 a nemaji u pumpy ani nohu. Jenom soukromník u Kauflandu a Ono na Pelhřimovské maji benál za 24 a stojí tam fronta jako prase.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 224
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.