Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
11. 08. 2017 14:58
Pokud je to pravda, tak to bude v Kč. Ale nevěřím tomu, jelikož je třeba krabičku hned registrovat do systému.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
11. 08. 2017 21:45
Odkud je informace ze se maji rusit?
Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 08. 2017 06:23
Jedna bába povídala.thumbs up smiley
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 08. 2017 07:13
... ENC nemám a tak je tento článek na UAMK pro diskuzi jiných ...
[www.uamk.cz]

smileys with beer
Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 08. 2017 11:06
Rušení ENC je naprostý nesmysl a blábol s úst UAMK. Minulý týden jsem to konzultoval na mýtnici ve Varaždinu se sličnou prodavačkou. Na to dám svůj krk a věřte, že mám jen jeden spinning smiley sticking its tongue out . Jestli se bude něco rušit tak maximálně výše slevy, která už nebude těch skoro 22% - i to není nikde potvrzené, jen se o tom mluví. Ale i tak je to super věcička, kterou jsem si kupoval ne kvůli slevě, to byla až druhotná záležitost. Kupoval jsem si ji hlavně pro hladký a bezproblémový průjezd mýtnicemi - což se mi včera několikrát potvrdilo. Při cestě domu na Lučku na CASH odpoledne fronta 5km a stála angry smiley . Na Demerje pro ENC a karty 1km ale průběžně jela, strávil jsem v ní 10min, takže předpokládám tak minimálně hodinka času čekání ve frontě uspořená - a to se počítá smileys with beer
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 08. 2017 11:30
... nikdy nic není tak horké ...

smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (12. 08. 2017 15:19).
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 08. 2017 13:32
Stačí se zamyslet, co by zrušení ENC způsobilo... Vidím to úplně stejně jako "ta prodavačka".
Podívejte se všude okolo, jak se snaží zautomatizovat placení... bezobslužné pokladny v Tescu, Albertu, v Globusu dokonce k tomu navíc i metoda scan&go.
A HAC zruší ENC... hmm??? Že upraví výši slevy, případně udělají progresivní slevu (kdo jezdí více, ten více šetří), protože dvojí ceny (pro domnácí a cizince) by byly problém pro EU. Samozřejmě to nemusí být progresivní sleva, můžou to kompenzovat domácím i formou slevy na dani, příspěvkem na dopravu atd. Nicméně mě nenapadá jediný RACIONÁLNÍ důvod, proč rušit automatizovaný systém platby mýtného jako je ENC...

Prostě miluji plky, kecy a kydy pana Vomáčky z ÚAMK thumbs up smiley Snad každý zkušený cestovatel již mockrát zjistil, že se začínají blížit bulváru... aby si udělali nějaké to PR, zvýšili svoji sledovanost a obhájili svůj penězovod smoking smiley
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 08. 2017 20:35
Slavkov napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Prostě miluji plky, kecy a kydy pana Vomáčky z
> ÚAMK thumbs up smiley Snad každý zkušený cestovatel již mockrát
> zjistil, že se začínají blížit bulváru... aby si
> udělali nějaké to PR, zvýšili svoji sledovanost a
> obhájili svůj penězovod smoking smiley

Jak někde vidím pana Vomáčku, tak jsem vždycky moc zvědavý, s jakou pí****nou zase přijde. thumbs down. Nic užitečného nedělat, kecat nesmysly a ještě za to brát plat....... možná by se mi to taky líbilo. grinning smiley grinning smiley
Re: ENC krabičky pro placení mýta
12. 08. 2017 23:54
Tak take pridam zkusenost. S krabickou naprosta spokojenost v prubehu cesty. Jen zalezi jak maji asi dobre ctecky na mytnicich. Na jedne to bralo v pohode za oknem, u druhe uz jsem musel mavat venku. Meli jsme dve auta,dve krabky od HACu. U jedne jsme zjistili,ze odesla baterka,tak se zajelo tam kde to prodavaji a jelikoz byla jeste v zaruce,tak byla vymenena zadarmo za novou mensi verzi. Ale spis jsem mel problem na Lucku cestou zpet. To ze jsme nemuseli stat 5km frontu bylo super a jeli jsme hned k brane kde bylo volno,ale jel jsem za autem a bylo to uz u vyjezdu. Jel jsem za nim dobrych 20m a i stal jsem a cekal jsem az projede branou ale zavora se nechtela zavrit. Tak jsem jeste chvilku stal,ale uz na me zacali troubit zezadu ,tak jsem musel jet a projel jsem pod zvednutou branou. A ted otazka... Na ucte to strzene z kreditu nemam.Jak se to potom resi? Prijde neco na doplaceni nebo jak? Vjezd maji urcite zaznamenany,protoze to nas pustilo na zacatku bezproblemu.

Olomouc
Re: ENC krabičky pro placení mýta
13. 08. 2017 16:29
Již jsem projel 2x grátis, jednou Demerje, jednou tunelem. Doposud nestrženo. Již jsou to dva či tři roky.
avatar
mdr
Re: ENC krabičky pro placení mýta
13. 08. 2017 18:28
Zahajskej a co se zobrazovalo na tabuli? Normálně se na vjezdu zobrazí zůstávající kredit, na výjezdu stržená částka a zůstávající kredit. Závora byla normálně zavřená a otevřel jsi svojí krabkou? Nebo byla závora otevřená po předchozím autě jako u pirila?
Re: ENC krabičky pro placení mýta
13. 08. 2017 18:40
Jestli na to přijdou strhnou dvojnásobek, máš to ve smlouvě k mýtné jednotce
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
13. 08. 2017 20:03
Kdyby to Zahajskymu neprošlo, rekl bych ze priste na vstupu krabka nepipne, protoze jses porad evidovanej na dalnici. Jeste jsi z ni technicky nevyjel, tudiz by te to nemelo znovu na ni pustit. Prubezne, treba 1/mesic, bych kontroloval ucet, jestli se automaticky nedoplnil vyjezd a kolik se strhlo.

Takovej napad...
Pokud by se az do pristi jizdy nic nedelo, jel bych priste na vstupni mytnici Lucko branou mimo ENC, vyfasoval listek a na mytnici co nejblizsi ty, kterou si letos vjizdel, vyjel pres ENC, za mytnici otocka a zpatky do cilovy mytnice. Za letosek bys zaplatil radove kuny a pokud by jsi na vyjezdu podal krabku s tim druhym listkem, mel bys to levnejsi i napodruhy... Ale je to jen fantazirovani



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (13. 08. 2017 20:14).
avatar
mdr
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 08:17
Na webu HACu jsem se dočetl, že maximální povolená doba pobytu na dálnici je 24 hodin. To by mě zajímalo, co by dělali, když někdo do 24 hodin nevyjede? Budou ho hledat?
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 08:25
To urcite ne. Spis napari nejakou pokutu. Pri ztrate listku davaji myslim dvojnasobek myta za celou dalnici. Mozna to budou posuzovat stejne
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 08:58
No co se stalo, nic. Bohužel ARZ mi neukáže průjezdy starší jak rok 2016, jinak bych to sem vložil.
Můj grátis průjezd Demerje jsem zde již popisoval. Prostě mi to nechtělo vzít krabku a ten, co byl za mnou, přijel můc blízko, tak to za mě zatáhnul. To, že částka na displeji neodpovídá, mi došlo o něco později, když už jsem Demerje neviděl ani v zrcátku.
A průjezd tunelu, pokud si dobře vzpomínám, tak vše sedělo, jen mi to jaksi zapoměli strhnout. Krabku používám dále, nikdo mě nezatknul, nikdo mě nezastřelil. Asi se s nějakým procentem chyb počítá a neřeší to.
avatar
mdr
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 11:41
Takže na Demerje jste vlastně projeli oba za cenu jeho jízdy na jedno zdvižení závory? Nic ve zlém, jen mě to zajímá. Předpokládám ale, že jsi se o jeho průjezd nestaral.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 11:41
Zdravím diskutující a chtěl bych se zeptat (možná hloupě) zda lze použít krabičkou od HACu na A2 Macejl - Zagreb? Pokud jsem to tu pročetl pozorně, tak nelze.
avatar
mdr
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 11:46
Máš pravdu, nelze. ENC (jedno, jestli od HAC nebo ARZ) lze použít všude na chorvátskych dálnicích kromě tohto jednoho úseku.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mdr (14. 08. 2017 11:48).
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 11:48
Nelze. Pokud jedeš někde přes Moravu, tak můžeš jet přes HU a pak ENC plně využít na A4 Goričan - Zagreb smoking smiley
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 12:12
Děkuji vám, takže jsem měl zase pravdu, sakra. Kolega v práci tvrdil opak, že není problém.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 12:22
Máte niekto skúsenosti s Mercedesom VITO? Patrí do kategórie jedna? A ak nepatrí čo sa stane ak pôjde s VITOm a ENC pre osobáky, pustí ho to? Ďakujem
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 12:31
to mdr: předpokládám, že ten za mnou musel zaplatit 2x, jel mi za kufrem..Již se zde někomu stalo, že měl 2x strženou platbu za jeden úsek a vyreklamoval to. Já jsem to nijak neřešil. Na Demerje se mi to stalo hned první cestu s krabkou, takže zkušennost nulová, teprve jsem se učil. Ale bylo to příjemné, plně mi to vykompenzovalo cenu krabičky (jel jsem z Dugopolje) a ještě zbylo kousek na další rok.
Letos jsem se setkal s tím, že lidičkové si na podobnou situaci sami nabíhají. Před mýtnicí tunelu skrz Biokovo byla fronta jak hrom, cedule na ENC upozorňovala na rozestupy minimálně 10m. Když jsem si ho před branou nechal, hned za mnou někdo troubil, protože se mu to nelíbilo. Takže pokud mi to krabku hned neveme a ten za mnou mě dojede hodně blízko, může to vzít přednostně jeho a zaplatit za mě.
Musí nastávat situace, kdy někdo dálnici opouští na podvalu odtahovky. Odtahovka platí a naložené auto? Pravděpodobně už ne.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 14:21
to Zahajskej: No co se stalo, nic. Bohužel ARZ mi neukáže průjezdy starší jak rok 2016, jinak bych to sem vložil.........


Zkus záložku Promet po računu - tam se mi zobrazí vše od roku 2013 (koupě ENC). Teda skoro - nevidím tam 1 průjezd z Lůčka (koupeno a hned tradá na dálnici), ale peníze strženy jsou.

Jinak loni jsem známým půjčoval ENC - při zpáteční cestě na Demerje nevím co prováděli (dle jejich vyprávění jsem to nějak nepobral), ale když se jim najednou otevřela závora, tak jeli dál - do dneška z účtu nestrženo (letos už byla krabka 2x v HR a bez problémů). Dle mého je nějaký rychlík dohnal a otevřel jim závoru.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
14. 08. 2017 15:07
Zkoušel jsem. Vše začíná loňskem, nic staršího to neukáže, kromě datumu registrace a přičtení první dávky kuníků.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 08. 2017 11:48
No že se bude něco rušit jsem jedním okem četl zde na fóru, jinak na pumpě Shell v Mikulově opravdu krabičky prodávají za 2.990,-Kč , ale jaký tam je kredit nevím. A jinde je asi neprodávají, info od zákaznického servisu Shell.

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 08. 2017 12:59
To, že by je tam prodávali nevím, nebyl jsem tam, ale pochybuji o tom. Při koupi tě musí zaregistrovat do jejich systému, myslím, že Shell do systému HAC nebo ARZ nemá přístup. Neprodávají se ani v HR na pumpách. Nejedná se jen o dobíjení ENC?
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
16. 08. 2017 14:42
tomkin, to nevím, napsali mi toto , ale nevidím problém se do systému přihlásit :
ďakujeme Vám za kontaktovanie Zákazníckeho servisu spoločnosti Shell.

Dovoľujeme si Vám potvrdiť informáciu, že na predmetnej čerpacej stanici v Mikulove naozaj môžete zakúpiť spomenutú mýtnu krabičku v hodnote 2 990,- Kč. Zároveň si Vás dovoľujeme informovať, že nedisponujeme zoznamom čerpacích staníc s touto možnosťou.

Za pochopenie vopred ďakujeme.

S pozdravom a prianím pekného dňa,

Viktor Mucha

Zákaznický servis
Shell Czech Republic a.s.

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: ENC krabičky pro placení mýta
17. 08. 2017 10:15
Tak mě to nedalo a volal jsem tam.
Opravdu je na pumpě Shell v Mikulově mají, ale ta cena, no coment...
Krabička v hodnotě 120,-kun je s kreditem 333kun a chtějí za ní 2,990,-Kč. Tomu se říká podnikání thumbs down
Re: ENC krabičky pro placení mýta
17. 08. 2017 16:54
No jo, to je víc než dvojnásobek pořizovací ceny v HR.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 48
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.