Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ENC krabičky pro placení mýta

Autor misan007 
Re: ENC krabičky pro placení mýta
17. 06. 2013 19:29
Potvrzuji, že alternativní postup 1) na vjezdu vyzvednout lístek, 2) na dálnici zakoupit ENC a 3) na výjezdu lístek předat spolu s ENC obsluze a zaplatit mýtné kreditem ENC funguje. Dnes mi přišla, ještě před příspěvkem bamra, odpověď z HAC:

Poštovani,
na navedeni način možete platiti cestarinu ako se radi o ENC paketu HAC ONC d.o.o.
S poštovanjem,
Ivana Butorac Galac


Vážení,
tímto způsobem můžete platit mýtné, pokud se jedná o balíček ENC HAC ONC s.r.o.
S pozdravem,
Ivana Butorac Galac


Takže já to letos udělám takto (po 'ENC' dálnici pojedu úsek Lučko–Sveti Rok): na Lučku si vezmu lístek (budu zde někdy po 23. hodině), sjedu na exitu Žuta Lokva nebo Gospić, zastavím před mýtnicí, koupím ENC, vrátím se na dálnici a na mýtnici Sveti Rok podám obsluze lístek s ENC a cestu Lučko–Sveti Rok zaplatím z ENC kreditu.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
18. 06. 2013 14:26
Ahoj všem,
ještě k registraci ENC krabičky. 4. 6. 2013 jsem poštou zasílal vyplněnou žádost o registraci. Do dnešního dne jsem neobdržel žádný e-mail s přístupovým heslem. Dnes mi to nedalo a přihlásil jsem se pod starým číselným heslem a ejhle, v pravém horním rohu modrý "regisrirovani partner". Takže asi se nemusí vůbec čekat na jeji e-mail s heslem, nechávají původní. Ale to nemusí být u všech stejné.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
18. 06. 2013 15:23
Tak vás opět zdravím od moře.
Muj předchozí článek s kupováním ENC krabičky v neděli na Dugopolje má pokračování.Ani dnes ráno jsem ještě neměl na mnou uvedený email(a to jsem na doklad psal tak aby ho přečetl i analfabet)neměl zaslaný přihlašovací ůdaje.Tak jsem napsal na jejich vebovky a do hodiny mi byly zaslány.takže už Vám mohu pořát také mnoho humorných zážitků s vyřizováním Vaších ENC krabiček.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
18. 06. 2013 19:17
bamra napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak vás opět zdravím od moře.
> Muj předchozí článek s kupováním ENC krabičky v
> neděli na Dugopolje má pokračování.Ani dnes ráno
> jsem ještě neměl na mnou uvedený email(a to jsem
> na doklad psal tak aby ho přečetl i
> analfabet)neměl zaslaný přihlašovací ůdaje.Tak
> jsem napsal na jejich vebovky a do hodiny mi byly
> zaslány.takže už Vám mohu pořát také mnoho
> humorných zážitků s vyřizováním Vaších ENC
> krabiček.

On totiz zadny email neni potreba. Na prihlaseni zadas jako jmeno i heslo cislo ENC krabicky. Je to napsane primo na prihlasovaci strance a funguje to tak. Heslo si muzes potom zmenit.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
18. 06. 2013 19:32
Jeste jedna zkusenost. V sobotu mi to na Demerje krabicku asi neprecetlo. Jel jsem v rychlem (BRZI/FAST) pruhu, druhem zleva. Asi 100m pred vlastni mytnici z druheho pruhu odbocuje pruh treti opatreny zavorou. Kdyz jsem se k teto odbocce priblizil zvedla se tam zavora a rozsvitila zelena. Co bylo napsano na displeji jsem nestihnul cele precist ale neco ve smyslu, ze mam pouzit tento pruh. Tak jsem to udelal. Jenze na vastni mytnici byla jeste jedna zavora a ta se nezvedla. A ta prvni uz byla dole. Zkousel jsem couvnout a znovu prijet ke druhe zavore. Opet nic. Zacal jsem nadavat, ze to nefunguje ale moje klidna manzelka mi poradila at se nerozciluju a zmacknu to ZELENE tlacitko s napisem POMOC/HELP. No a ozval se z repracku chlapik co mam za problem. Rekl jsem, ze mam ENC a zavora se nezvedla. Odpoved, ze hned nekdo prijde. Temer okamzite pribehl chlapik, podal jsem mu krabicku on se usmal, otevrel bednu, s krabickou tam parkrat zamaval a zavora sla nahoru. a uz jsme frceli.
Myslim, ze maji cteci zarizeni uz hned na kraji u vjezdu do rychlych pruhu a jel jsem tam jeste moc rychle, nestihlo to precist a supnulo me to do toho bocniho pruhu.
Jak jsem psal minule, meli jsme slovinsky system ABC a tam se dalo projizdet ABC pruhem ctyricitkou. Tady se asi musi jezdit pomaleji.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
18. 06. 2013 19:44
Tak potom napíš,mne to odpočítalo po príjazde domov asi za týždeň.Tiež som si myslela že nič.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
18. 06. 2013 23:11
No vidíte,mě to předloni na úseku z Karlovace na Demerje neodečetlo vůbec nic,jel jsem ten kousek zadarmo...
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
19. 06. 2013 18:42
Zdar Rafani
zítra, 20.6. razim a nemůžu se dočkat. Ruce mám vytahaný z práce jako opičák, takže to chce rekreus. Letos bych chtěl také využít ENC. Podle toho co zde čtu, rozhodl jsem se postupovat takto:
1. Než projedu mýtnicí Macejl zakoupím čertovu krabičku ENC. Prodává se v nějakém kanclu na mýtnici (24h denně) a budu muset podepsat jakou si smlouvu. Vyberu si i ze 3 možností jak nabitou budu chtít.
2. Prdnu ji za přední sklo a mýtnice budu projíždět bez zastavení max. rychlostí 40km/h v místech kde budou cedule ENC
3. Při průjezdech mýtnicema se bude vše automaticky odečítat.
4. přijedu na místo, vybalim a ................. děj se vůle božíspinning smiley sticking its tongue out

Pokud máte jiné, lepší zkušenosti, poraďte. Chtěl bych vědět, jak poznám kolik mám ještě nabito. Na webu - to vím, ale je i jiná možnost? Na co si mám při průjezdech mýtnicí dát pozor? Můžu platit kartou Master card, nebo musím hotově? A to hlavní nakonec. Co je při příjezdu nejlepší udělat? a) poslat děti na zmrzlinu a tokat na manželku, nebo b) poslat ženu za dětma a tokat na Karlovačkosmileys with beer
Předem díky za rady!
Re: ENC krabičky pro placení mýta
19. 06. 2013 18:53
Tak Grizzly - asi budeš mít trochu problém a to, že na Macelj nic nekoupíš, je to jiná společnost, ENC nakoupíš jen na mýtnicích mimo Macelj-Zagreb , musí to být spol. HAC nebo ARZ. Seznam mýtnic je napsán na předešlých stranách např. tady [hac.hr]
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
19. 06. 2013 20:43
Jasně a omlouvám se. Z lenivosti jsem prošel jen pár stránek nazpět. Ted pročítám posledních 10 a je tu opravdu mnoho postřehů. Jen několik odpovědí se liší. Zatím co někdo píše že čarovné skříňky prodávají 24 denně všude (mimo Macejl - Záhřeb), jinej zas tvrdí že ne všude, další pak že mimo prac.dobu máme smůlu.
A na to nejdůležitější jsem nedostal odpověď vůbec: Co je při příjezdu nejlepší udělat? a) poslat děti na zmrzlinu a tokat na manželku, nebo b) poslat ženu za dětma a tokat na Karlovačkohot smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Grizzly (19. 06. 2013 20:44).
Re: ENC krabičky pro placení mýta
19. 06. 2013 20:45
To záleží na tom, kdy jsi na co tokal naposled
Re: ENC krabičky pro placení mýta
19. 06. 2013 20:49
Grizzly - záleží v kolik hodin pojedeš, ale já počítám, že to koupím na Lučku tzn. odstavím auto před mýtnicí a skočím koupit ENC, jedu v týdnu a na Lučku bude +- kolem 18,00hod což by tam někdo měl být. Někdo říká, že není problém, vzít lístek a potí během cesty koupit na mýtnici ENC a poté při placení podat lístek+ENC, ale to nevím jestli jde-názory se lisí tak šrutan put :-))
Re: ENC krabičky pro placení mýta
19. 06. 2013 21:41
Tak raději uhni z dálnice 5O metrů před budkami na Lučku doprava, po dalších 5O metrech doleva na parkoviště a vlez do budovy do kanceláře a tam to koupíš.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
19. 06. 2013 21:55
To Grizzly.
A na to nejdůležitější jsem nedostal odpověď vůbec: Co je při příjezdu nejlepší udělat? a) poslat děti na zmrzlinu a tokat na manželku, nebo b) poslat ženu za dětma a tokat na Karlovačko

Dle toho hicu co je u nás navrhuji dodržovat pitný režim, požrat se z manželkou můžeš i někdy jindy!!! Ahoj a napiš jak jsi dopadl s ENC
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 07:02
Vyrážím dnes odpoledne a na poslední chvíli jsem změmil cestu. Letos poprve vynecham dálnici ve Slovinsku a uhnu před Grazem na Riegersburg, Golnaja Radgona, Ormož, Varaždín, Záhřeb. Na vzdálenost asi o 30 - 40 km delší a avizovaný čas o 1,5h delší se mě zkrátí díky omezením na úseku Graz - Šentij, kde podle posledních informací probíhají opravy až do srpna. Musím se podívat na předcházející stránky, zda ENC mohu koupit ve Varaždínu, Ušetřím za Slovinskou dálnici i dražší úsek Macejl - Záhřeb. Varaždín - Záhřeb je normálně levnější + 20% s ENC, které nemůžu použít na Macejl - Záhřeb. Ne že bych počítal každou korunu, ale letos to zkusím a uvidíme.
O tokání na Karlovačko nebo manželku mám už jasno. Budem tokat nejprve spolu na Karlovačko, poté s karlovačkem na manželku a pak si dáme chorvatskou trojku - já + žena + Karlovačko thumbs up smiley Koza se tím nažere a slon zůstane celý.
Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 09:25
Grizzly - ve Varaždinu na mýtnici bez problémů ENC koupíš. Úplně vpravo je pruh pro ENC a vedle něho budova. Vejdi čelním vchodem, je tam malý kanclík, kde vše vyřešíš. Není se čeho bát.
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 10:05
bál jsem se naposledy před půl rokem když se u nás propouštělo, jinak je to brkkačka - nebojím se ani vlkagrinning smiley - i když ...................... kdyby kiksla klimačka a trávil bych v sedě přes 10 hodin, asi by se vlk dostavil ............ takže trochu se přeci jen obávám grinning smiley
.... ale velký dík vám všem za zprávy thumbs up



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Grizzly (20. 06. 2013 10:11).
Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 11:34
Grizzly napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Vyrážím dnes odpoledne a na poslední chvíli jsem
> změmil cestu. Letos poprve vynecham dálnici ve
> Slovinsku a uhnu před Grazem na Riegersburg,
> Golnaja Radgona, Ormož, Varaždín, Záhřeb. Na
> vzdálenost asi o 30 - 40 km delší a avizovaný čas
> o 1,5h delší se mě zkrátí díky omezením na úseku
> Graz - Šentij, kde podle posledních informací
> probíhají opravy až do srpna. Musím se podívat na
> předcházející stránky, zda ENC mohu koupit ve
> Varaždínu, Ušetřím za Slovinskou dálnici i dražší
> úsek Macejl - Záhřeb. Varaždín - Záhřeb je
> normálně levnější + 20% s ENC, které nemůžu použít
> na Macejl - Záhřeb. Ne že bych počítal každou
> korunu, ale letos to zkusím a uvidíme.
> O tokání na Karlovačko nebo manželku mám už jasno.
> Budem tokat nejprve spolu na Karlovačko, poté s
> karlovačkem na manželku a pak si dáme chorvatskou
> trojku - já + žena + Karlovačko thumbs up smiley Koza se tím
> nažere a slon zůstane celý.

Zítra jedu tu samou trasu - tak jestli můžeš dej vědět, jaká byla cesta - včetně toho ENC. Kam vlastně valíš? Já Podaca u Gradace smiling smiley
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 11:43
Bohužel, asi se nenapojím. Noťase nemám a po příjezdu vypínáme veškeré spojení s okolím co mě celý rok se...e ( příbuzní, známí, sousedi, šéfové z práce, ..................................). Ale možná se mineme v nějaké hospůdce. jedu přímo do Gradacu.

... a dále, jezdit v pátek či sobotu, z toho jsem již dávno vyléčenej. Nevím jak poslední leta, ale já pamatuju ještě jízdu z Karlovace, kde dálnice končila, po "staré" kolem Plitvice. 30 km Mariborem za 4,5 hod a od Karlovace až na Makarskou, když jsi chytil kolonu s nákladákem, jel jsi 40km/h třeba i 2 - 3 hodiny. Šílený. Tak se člověk kochal alespoň krajinou plnou rozstřílených a vypálených domů. Občas jsi videl i tank.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Grizzly (20. 06. 2013 11:52).
Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 12:39
Pozdrav v Gradacu. Pizza Stella thumbs up
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 12:42
zítra dopoledne jsem tam. dam si 4druhy sýra nebo s pršutemhot smileyhot smileyhot smiley aaaaaaaaaaaaaaaa karlovačko
Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 12:44
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 12:57
Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 18:06
grizzly-ono je nějaké omezení na Graz-Šentilj-tj má obvyklá trasa, že bych pak musel vykooumat jet jinudy
avatar Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 19:15
zase problém , opravdu opravují, dvouproudovou dálnici od Leibnitzu k přechodu, samozřejmě to tam svedou do jednoho pruhu, cca 8 -12 km.. A Češi se poserou, doporučuji v tom vláčku v jednom pruhu si po cca 450 km cestě dát si řízek a zapít limonádou
Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 21:27
Jelimane, vynikající. Není nic lepšího, než během dlouhé cesty žrát a žrát a žrát a zapíjet to co nejsladší limonádou, s heslem "děti to chtějí".
Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 23:06
jeliman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> zase problém , opravdu opravují, dvouproudovou
> dálnici od Leibnitzu k přechodu, samozřejmě to
> tam svedou do jednoho pruhu, cca 8 -12 km.. A
> Češi se poserou, doporučuji v tom vláčku v jednom
> pruhu si po cca 450 km cestě dát si řízek a
> zapít limonádou
Jel jsem tam pred peti dny a na opravovanych usecich zustaly zachovany dva pruhy v kazdem smeru, omezeni na 80kmh, u odbocek na 60kmh
Re: ENC krabičky pro placení mýta
20. 06. 2013 23:23
Dnes jsem koupil ENC...
Na Lučku jsem zajel do objektu HAC/ARZ. Chlapík na bráně mě po otevření závory poslal na parkovište vpravo za branou. Zašel jsem do objektu, který mně ukázal (+45° 45' 1.44", +15° 53' 1.51" ) a vlezl jsem do prvních dveří, kde jsem viděl logo ENC. Z příjemně klimatizované místnosti s dvěma přepážkami (obě obsazené pracovníky) mě slušně vykopli po sdělení, že jedu na Split a ne na Rijeku. Vešel jsem do vedlejších dveří a dále pak do prvních dveří vlevo. Tam byly sice tři přepážky, ale pouze jeden úředník. Přede mnou byli dva zákazníci (jeden invalidní průkaz a druhý registraci 5 ks ENC). Vzhledem k tomu, že venku bylo 34,5°C a za mnou postupně přibyli další čtyři zákazníci, v této místnůstce bylo minimálně o 10°C víc. Po asi 45 min. jsem se stal šťastným majitelem ENC balíčku v ceně 544 kun (mimochodem, mají popisy těch balíčků vylepené i v češtině - vlastně pouze v češtine). Sedl jsem do auta a projel jsem mítnicí v pruhu pro ENC. S napětím jsem očekával jestli se závora otevře a ona se opravdu otevřela. Při sjezdu z dálnice v Dugopolje jsem očekával totéž, leč nestalo se. Na displeji se zobrazilo Ulaz neupoznat (nebo tak nějak). Přišel maník a chtěl po mě tiket. Řekl jsem, že nemám, a že jsem projel přes pruh ENC. On tvrdil, že to není možné, že musím mít tiket. Nakonec mi dal potvrzení, kde je, m.j., číslo ENC a odpočet 366,- kun s tím, že to mám vyřešit na tel č., které je na nákupním doklad. Dost drahý průjezd úseku Lučko-Dugopolje (a to už vůbec nemluvím o komentování celé situace ze sedadla spolujezdce).
Kde jsem udělal chybu?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alf60 (21. 06. 2013 08:02).
Re: ENC krabičky pro placení mýta
21. 06. 2013 07:38
..........možná by to chtělo změnu na sedadle spolujezdce, dokážu si představit komentář u nás............
Re: ENC krabičky pro placení mýta
21. 06. 2013 08:08
Alf60...Najezd neznamy...U(v)laz nepoznat(y)...ENC teda "neumel" vypočitat mytne....a proč...?...nekdo ti snad odpovi...ja fakt nevim v čem to vezi...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 153
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.