Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

POKUTY

Autor Bobila1 
avatar Re: POKUTY
15. 04. 2017 22:51
Co se divíš? Zatím jim to u nás prochází. A nejen jim. Loni před závody v Hořicích rozestavěli radary po všech hlavních příjezdových trasách ze Saska na Hořice. Jak evidují dopraváci, někteří za tu cestu zaplatili i pětkrát...

K radarům a úsekovým měřením (SC) v Rakousku: postupně přechází do ostrého provozu i ty, které dosud jen blikaly, většinou byly i déle, než 12 měsíců ve zkušebním provozu a za různých povětrnostních podmínek se porovnávaly výsledky s jinými způsoby měření. Takže i blikaly, ale výsledky sloužily ke kalibraci a nedostaly se ven.
Ovšem pozor, jak je radar v ostrém provozu, odčítá se pouze rozptyl naměřených hodnot a tolerance tachometrů. Cokoli nad se prostě pokutuje. Navíc u některých se mění limit podle počasí, ale na to upozorňují značky.
Seznam stacionárních radarů na dálnicích v Rakousku je například tady. Často se vám tam objeví upozornění na nové zprávy, klidně ho zavřete, ty s tím málokdy mají něco společného.
A aby toho nebylo dost, tak mimo dálnice a uzavřené osady už se objevilo úsekové měření i na B37 (km 13,0 - km 17,5) u Gföhlu (zhruba od pumpy ÖMV na Krems) a na B311 u Zell am See v tunelu Schmitten.
Re: POKUTY
16. 04. 2017 00:02
Já nepolemizuju o měření a přestupku.Změřili mě,zaplatil jsem.Sere mě ta jejich věčná nadutost,povýšenost a přezíravost.Thats all..
Re: POKUTY
25. 05. 2017 14:07
Musím vám napsat, že je to mazec. Vždy jsem se považovala za slušného řidiče co dodržuje předpisy (v Rakousku obzvlášť!!!). Před měsícem jsem projížděla Rakouskem, zrovna v tu jedinou noc 19. 4. kdy byla hustá chumelenice a na Graz byla dokonce zavřená dálnice, takže nás to vyhnalo horem přes Leoben. Jela jsem na letních gumách, do očí vánice, na silnici závěje, skutečně jsem jela jak s hnojem, hlavně aby se nic nestalo a projeli jsme bezpečně...
První pokuta přišla minulý týden – už za Vídní (tam kde bývá normálně 80ka) jsem jela 77 km/hod a byla tam šedesátka. Jela jsem v prostředním pruhu, tak, jak všichni okolo. Nevím o ní, ale dobře, moje chyba... 50 euro. Za dva dny přišla další pokuta – u Klagenfurtu jsem jela 64 km/hod a měla tam být snad 50. O té vůbec nic netuším. Napadlo by vás, že v noci (4 ráno), za vánice, kdy jedete s očima přilepenýma na sklo, překročíte na silnici při 64 km za hodinu rychlost za 50 euro? (Podotýkám, že to nebylo ve vesnici, ani žádná uzavírka).
Řídím 30 let a nikdy jsem neplatila žádnou pokutu. Kolem mě jezdí mraky hovad... Připadá mi to šílený. A ještě se třesu, jestli něco nepřijde za zpáteční cestu...
Re: POKUTY
25. 05. 2017 15:16
fixný radar ? jazdite s Waze smiling smiley

priznám sa, že nechodím každý rok na dovolenku do zahraničia, takže skúseností nemám na rozdávanie. Teraz cez Veľkú noc som zobral deti do Viedne do Technického múzea a išiel som si vyskúšať cestu nie po starej, ale po dialnici. Že tam bude toľko fixných radarov sa mi ani nesnívalo. Vďaka Waze som o nich vedel dopredu.
Tom
Re: POKUTY
25. 05. 2017 15:20
To nasere...jsme pro ně jen ,,socky východu" A to se asi už nikdy nezmění.
Re: POKUTY
25. 05. 2017 19:23
Waze je super, ale v Rakousku je zakázané jakékoli zařízení, které Vás na přítomnost radaru upozorní. Nemusí to být detektor, není povoleno používat ani navigaci s databází radarů.
avatar Re: POKUTY
25. 05. 2017 21:26
Vim o tom, ale neni mi jasne jak to chteji kontrolovat.
Re: POKUTY
25. 05. 2017 21:42
Nahlédnutím do navigace thumbs down
avatar Re: POKUTY
25. 05. 2017 22:12
A kdyz mam navigaci v mobilu? Snad jim nemusim ukazovat mobil, taky mam snad nejaky prava
Re: POKUTY
25. 05. 2017 22:23
Mobil v režimu navigace nejspíše leží (nebo je upevněn) pod čelním sklem, takže zjevně plní úlohu navigace, a bude podezřelé jej rychle při policejní kontrole schovat nebo vypínat confused smiley
avatar Re: POKUTY
25. 05. 2017 22:28
To asi jo, ale nemuzou se mi prece hrabat v mobilu. A co kdyz ho vypnu a mam na nem pin kterej odmitnu sdelit? Co budou delat? Na to snad potrebujou soudni prikaz.
Re: POKUTY
25. 05. 2017 22:42
To je otázka, jaké mají kompetence (dle rak. zákonů), a také, na jakého člověka narazíte. Každopádně podezřelé chování může vyprovokovat nepříjemnou reakci policisty.
avatar Re: POKUTY
25. 05. 2017 23:01
Je to tak, v Rakousku jsou zakázané jak antiradary (mimo pokutu se rovnou na místě zabavují a ničí), tak aplikace a navigace na radary upozorňující (s "body zájmu" POI: ty se jen pokutují, ale nezabavují se, ostatně mnohé jsou součástí infotainmentu a šlo by je zabavit jen za cenu poškození dalších zařízení).
Navigace bez upozorňování na radary (t.j. ty, které jen oznamují momentální rychlostní limit) jsou povolené.
eny
Re: POKUTY
28. 05. 2017 09:41
Viz Autokamera a Rakousko Vím ,že to patří do jiného tématu,nicméně dám to tady,pokud admin chce ať to přesune. Neustálé dohady a zákazy v Rakousku.O Veliknocích jsme byli pár dnů v rakousích. Shodou okolností jeden z rodinných příslušníků našich domácích byl dálniční policajt. Otázka: může se používat autokamera v Rakousku ? Odpověď: policajti s tím nemají problém ,co však nezle je veřejná produkce (dát to na internet,někde veřejně promítat atd.) Říkal,že ví,že kamery používají hodně rusové,poláci,češi...že u nich to moc řidičů nemá.. o použití jako důkazu o vině či nevině jsme se nebavili.
avatar Re: POKUTY
28. 05. 2017 10:59
... kamera v akci při nahrávání, v ruce spolujezdce ... za jízdy po rakouských komunikacích asi nevadí ...
pokud archivovaný materiál nebude použit veřejně ... ?
smileys with beer
Re: POKUTY
28. 05. 2017 12:28
Bessy (ahoj smiling smiley), tak to je logické ne? smiling smiley
eny
Re: POKUTY
29. 05. 2017 08:34
Pánové,spousty z vás je v rakousku poměrně často (já jenom občas) ,tak by možná stálo za to se tam stavit třeba na policii a zeptat se přímo na místě na zde nejčastěji frekventované dotazy ohledně jejich zákonů a zákazů. Sice existují ofiko stránky,nicméně výklad některých pojmů může být rozdílný a zavádějící.. Zvažte to. drinking smiley
avatar Re: POKUTY
29. 05. 2017 11:10
V Rakousku to funguje jinak, než u nás: když ÖAMTC (nebo ASFINAG, pokud se jedná o dálnice a příslušenství) vydá nějakou informaci, mají už výklad zákona sjednocený s tím, kterým se řídí i policie. Ofiko stránky tedy nestraší v honbě za senzačními titulky, ale informují maximálně objektivně.
Jako vše, funguje to tam tak, že policajta tyhle věci nezajímají, dokud se v provozu chováme stejně slušně, jako ostatní, případně pokud zjevně neporušujeme jiný zákon, zkrátka, dokud sami nevyvoláme důvod k tomu, aby si nás policajt či jiný oprávněný orgán začal všímat.
avatar Re: POKUTY
20. 06. 2017 21:15
... chorvatská policie dostala novou hračku ... je to vrtulník se systémem kamer, létá takřka za každého počasí, samozřejmě i v noci
( vč. termokamery pro zjišťování zárodků požárů ... tzn. i osob, které se v oblasti pohybují ) dosah lokalizace osob 10 až 20 km, doplněno kamerou pro noční vidění ... předpokládám, že ve výbavě nechybí radary k určení rychlosti vozidel ... a následná koordinace se silničními hlídkami ...

[dnevnik.hr]

smileys with beer
avatar Re: POKUTY
20. 06. 2017 22:29
Je technicky mozny aby vrtulnik meril rychlost???
avatar Re: POKUTY
20. 06. 2017 22:33
avatar Re: POKUTY
20. 06. 2017 22:43
Ano, je to technicky možné, i když poněkud nepřesné, proto to například u nás policie kombinuje s pozemním měřením a z vrtulníku se sledují jiné přestupky (přejetí plné čáry při předjíždění, nezastavení na stopce, riskantní předjíždění, bezdůvodná jízda v levém pruhu a podobně). Nepřesnost by byla snadno právníkem napadnutelná.
To ale neznamená, že by nemohlo v posledním roce dojít k vylepšení měřicí metody do tolerance přípustné ze zákona (přece jen to trvale nesleduji, moje poslední informace je z předloňska).
Re: POKUTY
21. 06. 2017 13:11
Ano, pořád se to vylepšuje. Když začínaly radary, tak byly jen stacionární a měřit se mohlo jen odjíždějící vozidlo. A dneska? Už jsem zažil i "měření" bez radaru. To mě čtyři příslušníci policie tvrdili, že jsem na té padesátce jel nejméně sedmdesát. Ale já jsem věděl že ne. Svůj odhad zdůvodňovali tím, že auto se divně kolébalo. Ale já trval na svém, tak to skončilo "My se nehádáme". Měli se podívat do kufru. To by pak byla debata o jiném.
avatar Re: POKUTY
21. 06. 2017 14:04
Chorvati už vymysleli i pokutu za neodebrání účtenky v restauraci. Myslím, že HR zkouší co vše turista vydrží, než se na ne vykašle a pojede jinam. Ceny zvedají všude, benzín dražší než v Rakousku a navíc končí letos slevy na ENC, už budou pouze na snad rychlejší průjezd.
avatar Re: POKUTY
21. 06. 2017 14:33
... o měření z vrtulníku jsem přesvědčen z jedné zkušenosti ...
před 5 lety jsem jel od Hustopečí na Brno, v Seatu Ibiza 1,8 GLXi ... po poledni byla dálnice volná, dojel jsem BMW X5, chvíli jsem za ním jel a pak jsem ho předjel ...
... " to sis dovolil dost " si řekl řidič v bavoráku, předjel mě on a jeli jsme, asi raději nevím kolik ... provoz nebyl a tak to bylo o obsahu šrajtofle ...
možná i papírů ( dnes už tak nejezdím )
... tak jsem ho před Brnem předjel znovu ... za chvíli byla odbočka na Olomouc, tak už to nestihl, ale ještě před odbočkou na Slatinu byl zase přede mnou ... chvíli jsem jel za ním, a najednou jsem uviděl nad dálnicí docela nízko zavěšený vrtulník ... tak jsem podstatně ubral, nechal BMW BMWm ... a ten mi pochopitelně ujel ...
... u Rohlenky stáli dva: BMW X5 a policejní Passat ...

smileys with beer
avatar Re: POKUTY
21. 06. 2017 14:46
To ale nedokazuje mereni z vrtulniku. Mohli dat echo hlidce v Passatu a ti si na nej pockali. Co jsem kde slysel nebo cetl, tak to právě takhle funguje
Re: POKUTY
21. 06. 2017 14:56
to Recetiger: nevymysleli to Chorvati, bylo to vymyšleno o mnoho let jinde. Již někdy před patnácti lety, pokud jsem vylezl z krámu či restaurace v Itálii bez účtenky, kde čekala fin.policie, dostal jsem pokutu já i prodávající. Nikoho nezajímalo, že jsem turista a povinnost neznám. Nemáš, zaplať. A nevzpomínám si, že by na Taloše někdo nadával.
A k tomu dokazování rychlosti pohledem, je jeden známý starý vtip s Radarem Radarovičem.....
avatar Re: POKUTY
21. 06. 2017 15:23
Je jedno kdo to vymyslel, ale je dost důležité kdo to aplikuje. Únosy letadel vymyslel taky někdo, ale dělá to jen zmetek. Já už nebyl v HR loni a nejedu ani letos a myslím, že mi tam jen tak neuvidí.
Re: POKUTY
21. 06. 2017 15:49
Tak proč se potom rozčiluješ? Nekaž si tím den.
avatar Re: POKUTY
21. 06. 2017 18:24
Racetiger
rok se sešel s rokem, a ty jsi stále depresívní - [www.youtube.com] grinning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 51
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.