Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dopravní předpisy

Autor Karel M. 
avatar Re: Dopravní předpisy
07. 06. 2014 07:36
Centy, on tě stejně neposlechne smiling smiley a dle mého názoru je bezpečnější ject s ostatním provozem.
avatar Re: Dopravní předpisy
07. 06. 2014 09:03
Citaci
Tony Stark napsal(a):
...a dle mého názoru je bezpečnější ject s ostatním provozem.

Myslím si také, že povinné omezení rychlosti pro začínající řidiče naopak bezpečnost provozu ohrožuje, budou-li to dodržovat. Ale: dokud se nic nestane, nikdo se o věku a zkušenostech řidiče nedoví. Leda by byla zrovna nějaká namátková kontrola nebo by ho změřili, když překročil zákonný limit. To si samozřejmě papíry přečtou...
Nicméně už víckrát tu dříve stojí psáno (včetně překladu vyjádření hlavní správy dopravní policie RH), že toto omezení se vztahuje jen na držitele řidičského průkazu vydaného v příslušné zemi. Turista ze zahraničí, pokud se nedopustí dopravního nebo i jiného přestupku, je vítán a rozdíly v národních předpisech se nikdo zabývat nebude.

Poněkud OT: před lety mě fascinovalo po Evropě, zejména v Itálii: když jela kolona rychlostním omezením o 40 km/h rychleji, nikdo to neřešil, i dopravní policajti v té koloně tak jeli. Bylo to bezpečnější, než předjížděcí myšky. A také nebylo tolik kamer, radarů a úsekových měření, jezdilo se rychle, drze, ale přesto bezpečněji, než u nás, a dobře se na to zvykalo (nejnebezpečnější pak bylo přejet hranice z Bavor nebo Rakouska k nám a včas si to neuvědomit, že už "jsme doma" a musíme si dávat pozor i na to, jak jezdí ostatní).
Jenže za posledních 20 let prý vzrostl průměrný výkon vozového parku na dvojnásobek a průměrná maximální rychlost o polovinu, a s tím i podíl těch, kdo musí být někde dřív, než ostatní, takže i nehod. Dopadlo to tak, že i ve vesnicích jsou dva tři trvale fotící radary na padesátce či třicítce, kde se dřív jezdilo 70-100. Dnes si nikdo nedovolí jet rychlostí ani 132 km/h po dálnici s omezením na 130 km/h, aby si nekoledoval o týdenní či měsíční zabručení v nějaké místní basičce nebo aby mu zbylo auto, když výše pokuty překročí jeho konto i s korentem. Sazby jsou opravdu plnotučné. Jinak viděno - na dálnici kolem sebe mám třeba hodinu cesty pořád stejné sousedy. Desítky kamer, indukčních smyček pod vozovkou i radarů na viaduktech v systému Safety Tutor hlídají a fotky hříšníků ukládají ve dne v noci. Ale podobně to vypadá ve Švýcarsku, Beneluxu a nakonec i v Německu, je-li někde na dálnici úsek s omezením rychlosti.
Končím odbočení do OT... pardon.
Re: Dopravní předpisy
07. 06. 2014 09:39
Čím více bude na silnicích debilů, kteří vymazali z hlavy dopravní předpisy v okamžiku obdržení řidičáku, tím více bude represí ze strany policie a zákona. S tím se bohužel nic nenandělá.
Re: Dopravní předpisy
07. 06. 2014 12:31
to Zahaja:
Moooc hezky jsi to napsal!!!!!thumbs up
A ještě bych byl rád kdyby v 90 případech našich řidičů v čechách se naučilo dodržovat přednost zprava a pravidlo zipu v připojovacích pruzích!!!!
Ale je zajímavá že to nedodržují jen v čechách ,jakmile vyjedu k jadranu tak ve všech zemích to najednou češi dodržují!!!!!
Že by to bylo tím že k jadranu jezdíme jen my obyčejní řidiči, kteří jsme na sebe za hranicemi ohleduplnější ,solidárnější a pomáháme si??????
Proč to neumíme i doma???sad smiley
avatar Re: Dopravní předpisy
07. 06. 2014 13:09
Shrnul bych to klasicky: "Ryba smrdí od hlavy".
U nás je běžné nám veřejně ukazovat, že zákony není nutné dodržovat atd... narážím na to každý den při snaze vychovávat děti jako spořádané občany smoking smiley

Osobně z toho, co napsal Zahajskej naopak moc nadšený nejsem:

Zahajskej napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Čím více bude na silnicích debilů, kteří vymazali
> z hlavy dopravní předpisy v okamžiku obdržení
> řidičáku, tím více bude represí ze strany policie
> a zákona.

Bohužel, pominu-li několik jedinců, kteří si ŘP pořídí např. v padesáti, tak primárně vlastně nepřímo říká mladých debilů....
Oni za to vlastně ani moc nemůžou, primárně totiž většinou selhala výchova jejich rodičů, školní výchova k občanství... neřknu-li celá společnost...
O tom, co nabízí autoškoly tlačené primárně cenou ani nemluvím, vidět vůz autoškoly, kde instruktor učí žáka správně najet do křižovatky např. při triviálním odbočení vlevo je dnes také rarita... o náročnějších situacích nemluvě. Jak to pak mají umět, neřknu-li zdokonalovat, když ani netuší, jak se to má pořádně dělat...

To, co pak hlídá PČR je také k zamyšlení... samozřejmě to, co je pro ně nejpohodlnější.
Např. obligátní rychlost a parkování...
Ono klasický řidič, který za přehledné situace jede po dálnici 160 km/h je z mého pohledu mnohem méně nebezpečný, je pro mě mnohem lépe čitelný a předvídatelný, než nějaký "kloboučkář" který pojede 90km/h dojede kamión a do levého pruhu to pošle na poslední chvíli těsně před vás... Ono i případná střetová rychlost daná rozdílem rychlostí je v neprospěch toho předpisového kloboučkáře, co jede 90km/h, 160-130=30 vs. 130-90=40... přičemž (zjednodušeně) energie střetu roste s druhou mocninou rychlosti...
Možná by bylo zajímavé porovnat např. přestupek nebezpečné jízdy, kolik jich je pokutováno u nás a např. v HU či AT.
avatar Re: Dopravní předpisy
07. 06. 2014 19:03
.....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (29. 10. 2017 08:05).
avatar Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 08:23
Včera jsem projel trasu Tučepi - Znojmo, nikde nebylo vidět policii, kromě úseku před Vídní, kde se plížilo jejich auto směrem na Vídeň. Až při vjezdu do Znojma stáli a "vybírali". Je sice pravda, že směrem od Znojma, ale i tak.
A ještě. Přejíždíte dvoje hranice. A nikde cestou není vidět takový "cirkus" jako hned za naší hranicí v Hatích. Kýčovité figurky, kasina,bordely s "neue madchen", popř. "10 madchen". To si ti cizinci o nás musí pomyslet. A pokračujete dál a kolem cesty do Znojma minimálně 3 přestárlé opálené "stopařky". Pak to trochu napraví pohled na Znojmo. Ale i tak. První dojem cizince musí být nechutný.
Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 09:05
Moje zkusenosti jsou takove, ze nejprotivnejsi ridici jsou Rakusane. Zejmena nepouzivani blinkru me u nich nejvice irituje a je to nebezpecne. To i v tom Chorvatsku se mi v provozu mezi mistnimi jezdi lepe nez v Rakousku.
avatar Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 10:32
Rakousko je opravdu asi nejhorší na jízdu po dálnici. Absolutně nepoužívají zrcátka a bez problémů odbočí v 90km/hod do levého. A jízda neustále v levém pruhu taky není pro ně problém.
avatar Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 10:44
Já tedy jel přes Rakousko nebo do Rakouska víc než stokrát a nic takového jsem nezjistil. Podle mých zkušeností jsou daleko ohleduplnější než Češi. To na dálnicích i na normálních silnicích. Když musím od Mikulova do Třeboně tak jedu raději přes Rakousko, než u nás. A na dálnicích když někdo něco udělal tak většinou Italové a nebo Poláci.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 11:00
>kabinet302...je to jen otazka poptavky a nabidky...určite by tam ty stanky a ten "cirkus"...(maš pravdu, je to trošičku zaražejici...ale mym, tenkrat ješte malym detem se napr. ten drak moc libil...a tati zastaaav...kdo by to detem odrek...)....Češi u tech stanku stavi nejmene...je to o ty ceny...až dvakrat lacinejši...až jednou budeš v Imotskym, tak to sjed 5 killasku dolu k hranicim Hercegoviny...50 kroku za židli na ktere v pohode sedi hercegovsky celnik...stanku a kramku (hadry, boty, atd..) určite dvacet...jeden vedle druheho...ani kavarničky...čevapčiči.,,nesmeji chybet...a skorem žadna BiH pozn. značka...jen IM, ST, (moje RI)....koupim nejmene za 300 kun...prejedu zpet hranici....a na ničim pasmu se vratim k BiH celnikum pro razitko na učet...a hura do fronty k HR čare...20 aut...celnik a policista...jen znudene mavnout tem "svejm"...bosencum to vemou važne...prec jen EU...no, a Chorvatum nezbyva nežli si v bance zajit pro vracenou bosenskou DPH...takže všechno lacinejši o 25-50% nežli v Imotskym...ptaš se?...nabizim!...jo, ta "sleva " plati pro všechny cizince...takže i ty bys po takovem nakupu (levnejc než v tvem mistnim obchode) ve sve bance doma vyzvedl ten vydelek...za tuhle reklamu by mi Hercegovci museli dat aspon jedno kafe zadara...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JIRKA Z RI (08. 06. 2014 11:06).
Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 12:54
To Kabinet302 thumbs up, pecka, to se "někdo" má smiling smiley už tak brzy.

Lujasku, uplně nemůžu souhlasit, spíše potvrdit názor MotoMoto. "oni rakušani" jsou ohleduplní dost...např. přecházíš v dědině, kde je povolená 80km mimo přechod, nic, opakuji nic nejede a řidič, který by podle českých měřítek projet, protože "za ním nic nejede", zastaví z 80km (!), a pustí tě s úsměvem. Pouští víc.
Co se reakce Petr70 týká, oni používají zrcátka. Ale mají jiný "systém" řazení na dálnici, který je zažitý. Pokud dojíždíš kamion v pravém, (nebo prostředním pruhu), tak oni počítají s tím, že "právo na předjetí" má to auto, které je první za tím kamionem, pak druhé, pak třetí. Stejně tak se zařadí, a ostatní "rychlejší" střelci z řad rakouska s tím počítají. Je to o zvyku, zkušenostech a trenínku si "přeučit oči", když jedeš v aut. Oni jsou natolik ohleduplní, že s tím počítají. Všimni si někdy, že se divně koukají na uzavírkách, kde je 80, oni jedou 100, a předjíždí je jak jinak poláci a česi (např. v pasatech), 120-130 (na 80km uzavírce). To je realita. Jednou na mě dokonce borec blikal v mlze, když jsem ho "trošku přivytlačil" plynule ve 130 v mlze. A neměl jsem mlhovky, protože jsem viděl a nechtěl jsem ho oslňovat, zato on svítil vším čím měl.

(k těm mlhovkám taky věc, všimli jste si, že němci a "uvážlivější" rakušáci je používají jen vepředu, pokud je mlha a zbytečně neoslňují ty vzadu, když je provoz? To se u nás nemůže stát....

K Blinkrům, znovu k té ohleduplnosti, většina západních (D, Aut, ) VŽDY dávají "pomyslný trojblik" /výrobce jim to ani jinak neumožňuje/, když mění směr a předjíždí. X Ale většina, ano většina nebliká, když se zařazuje zpět do pruhu blíže k pravé krajnici vozovky, ať je to II. nebo III. pruh. To je zase ta ohleduplnost - není potřeba blikat, když každý ví, že on se před tebe zařadí (to není z mé hlavy, ale hlavy rodilého mnichovana). Tak to prostě je, a kdo jezdí málo, nebo má špatně zažitou plynulost z evropských zemí, kde když je zpomalení ze 130 na 110, všicni jen pustí plyn, kdežto v česku by to bylo stylem brzda plyn .....

A chorvati? tak tam je to úplně jiná liga smiling smiley, jižani a mistři v předjíždění na "nervy" před pravotočivou zatáčko přes plnou čáru.
Jednou jsem to chtěl "zkusit", i když jsem tam fakt viděl (žádná skála, nebo les), ale prostě "to nejde" udělat, mozek nedovolí (nejedu do porodnice nebo tak ...). Oni tomu "taky věří", že když on je v protijedoucím pruhu, tak že ten doprotivky "kdyžtak zpomalí", nebo to vyjde. (to jsem se specielně ptal místních v Gradacu). Ale jinak jsou prostě střelci. A taky záleží asi řidič od řidiče, denní doba, den v týdnu, sezóna... .To by mohli psát povolanější "chorvati".

Každopádně jsem chtěl poukázat na ty rakušáky, že to je "spíš chyby návyků z česka". Kdo jezdí do rakouska ne jen "jednou, dvakrát za rok mi dá jistě za pravdu" .
Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 13:12
Naprostý souhlas, například když chceš u nás odbočit doleva na parkoviště, nebo vedlejší ulici (křižovatka bez světel), tak tě protijedoucí nechají stát, ale Rakušáci VŽDY zastaví a pustí tě. Nebo jízda v koloně stylem "zip" naprosto bez problému, ale u nás se řidiči většinou nacpou, hlava nehlava.
avatar Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 13:18
couddy - asi jezdíš po jiných D a Aut dálnicích. O Německých sem nechtěl psát umyslně abych nebyl označen za piráta. Neřekl bych, že mám na jejich dálnicích najeto málo km. Ale když jedeš na Německé dálnici pře 200 a vjede ti tam někdo v 100 tak se opravdu brzdí nepěkně a věř ,že i když se pověsím za místního a někdo mu to tam strčí tak troubí bliká a nevím co ještě od pneu se kouří. Všude i v Německu i Rakousku platí ,že přednost maš v jízdě rychlím pruhem a když měníš směr jízdy nesmíš ohrozit toho kdo v daném pruhu jede. Proč myslíš,že mají plnou čáru při nájezdech na dálnici mezi pravým a druhým pruhem dálnice? V Čechách máme návyk nepouštět chodce a nebudu psát ať si chodci zvyknou a že to je správně.
Mimo dálnice je to ovšem jinak,ale neporovnávám s námi. Tam je jakékoli srovnání marné. My se slušně umíme chovat pouze za hranicemi.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil petr70 (08. 06. 2014 13:34).
Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 13:27
Prijdou mi horsi ty jejich, jak vy tvrdite, lepsi navyky. Pred jakoukoli zmenou smeru je proste nutne zacit blikat. A to jejich predjizdeni kamionu je taky mnohem nebezpecnejsi.
Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 14:08
Kabinet302 - každej hned aspoň pozná, že vjel do bordelugrinning smiley
Na systém jízdy v A si vždy nějak hrozně rychle zvyknu. Chci přejet z pruhu do pruhu? Stačí dát blinkr a hned je tam mezera. Nemusím se v A koukat na tachometr. Pokud jedu stejně rychle jako ostatní, jedu správnou rychlostí, tj.takovou, abych nenas..l policajty. I v kolonách se jede jinak, plynunule. Jak přejedu čáru k nám, nepodaří se mi přepnout na náš systém jízdy kolikrát až domů a to to mám od čáry 300km. O HR řidičích, pokud vynechám sprostá slova, nemám co říci.
Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 20:15
Tak nevím, zdá se mi, že Zahajskej ví o čem mluvím dle jeho přízpěvku, MIKI asi taky.
Lujasek nechci komentovat, to je stejná parketa. ALe Petr70, nevím, buď jsem mým názorem tak popudil? Nebo mám takovou pravdu? Trošku se mi ta reakce nezdá. Jet po německé dálnici přes 200, je trošku jiná "liga" než jet po rakouské 160 (místo 130) a nadávat někomu, kdo tam vjede - dle jejich pravidel - 100km /h.
Trošku mi to zavání "přes dvěstě" něčím co nechci komentovat. Téma výše bylo o rakouském "předjíždění". Snažil jsem se jen popsat mé zkušenosti z jízdy po rakousku. Co se německa týče, jezdím pravidelně do mnichova, a pokud jedu v levém pruhu "dvěstě" jak píše přizpivatel výše, musím na to mít auto (např. 911) a je logické, že "zvyklý" řidič při pohledu do "špíglu" při konstantní 150km/h "vidí", že se zezadu "řítí" něco rychlejšího než 160km/h. To je logické ne?
Bavili jsme se o údivu nad rakušákem vjedoucím do levého pruhu v 90km/h. Oni to tak mají. Jezdí 90- 140km/h na jejiích dálnicích. Nikoli jako my, "spěchající" češi (a nechci do toho tahat "hovada poláky v autech z půjčovny"winking smiley, kteří jedem 130 - 160km/h. Dál se k tomu nebudu vyjadřovat, protože co názor, to jiný "zažitý kilometr ""venku"" evidentně" .

Hlavně, aby výše uvedené méně zkušeným (a chraň bůh, aby mě nekdo vzal za slovo, že se povyšuji, to ani náhodou, jsou tu jiní borci s minimálně jedním milionem na "křížku". ), aby tato informace pomohla. Třeba se někdo může divit, že venku vlastně fungují pravidla autoškoly, které u nás již málokterá autoškola vyžaduje ..... a toť jiná pohádka...

Štastnou cestu a spěchejte pomalu.
Ono jet 160 /h do prahy z brna nebo jet 130 km /h pak na konci vydá rozdíl 5i minut.....
avatar Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 20:40
Řidiči v HR jsou oběťmi smíšených pocitů: od půlky září do konce května mají silnice prázdné, nikdo jim nepřekáží. Přes sezónu provoz mnohonásobně zhoustne, v kolonách je hromada těch, kdo ten úsek nemají najetý a neznají ani nazpaměť, kde se kdy měří a kde ne. Obvyklé doby dojezdu se natáhnou klidně i na dvojnásobek, tak někteří místní prostě nevydrží a předvádějí nám šnekům, "jak se to dá jet".
Co se ale dá dělat: rekreanti vezou peníze a ne každý domácí řidič uzná, že něco z nich slouží i jemu, protože je přece dostane do ruky někdo jiný...
avatar Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 20:46
Couddy - nepopudil . Dál to nechci rozebírat. Jenom jedno. Snažím se dodržovat předpisy jak na dálnici tak mimo.
Re: Dopravní předpisy
08. 06. 2014 21:16
Hill napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Řidiči v HR jsou oběťmi smíšených pocitů: od půlky
> září do konce května mají silnice prázdné, nikdo
> jim nepřekáží. Přes sezónu provoz mnohonásobně
> zhoustne, v kolonách je hromada těch, kdo ten úsek
> nemají najetý a neznají ani nazpaměť, kde se kdy
> měří a kde ne. Obvyklé doby dojezdu se natáhnou
> klidně i na dvojnásobek, tak někteří místní prostě
> nevydrží a předvádějí nám šnekům, "jak se to dá
> jet".
> Co se ale dá dělat: rekreanti vezou peníze a ne
> každý domácí řidič uzná, že něco z nich slouží i
> jemu, protože je přece dostane do ruky někdo
> jiný...


Velice zajimavy a zrejme pravdivy postreh.
avatar Re: Dopravní předpisy
09. 06. 2014 09:14
Vřele všem kritikům doporučuji noční přejezd Turecka... a na těch okreskách potkat jejich "vláček" kamionů smoking smiley ... vše ostatní pak bude naprostá pohoda grinning smiley
K tomu "jižnímu" stylu, nemám pocit, že by např. v Itálii bylo více vážných nehod.. ano troubí, fanfárují, jezdí rychleji... nicméně pokud něco "smrdí krví", tak jsou největší gentlemani a umí udělat místo, že kde se vejdou dva, vejdou se i tři... prostě to umí.
Jak již tady někdo psal v D, AT dáš blinkr a pustí tě, pokud jedeš po úzkých cestách v horách náklaďákem, autoibusem a potřebuješ serpentinu celou pro sebe... předvídají počkají nad ní nechají tě projet... o tom se nám v ČR může nechat zdát (pardon 1:100)...
avatar Re: Dopravní předpisy
11. 06. 2014 15:22
Jak je to prosím s dítětem 6 let v dětské sedačce na místě spolujezdce? V ČR to lze, ale co Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko? Nejraději bych ho nechal vzadu,ale sedačka zabírá víc než jedno místo a je mi jasné, že sedačka + dva lidi vzadu nebude pohodlné na celou cestu, tak, že by se pak sedačka dala dopředu třeba v polovině cesty... Díky za info.
avatar Re: Dopravní předpisy
11. 06. 2014 15:33
taky jsem sedačku kdysi kvůli rakušákům dával dozadu, ale od tý doby co mám tři řady sedadel tak se děcka perou o ty poslední místadrinking smiley

v CZ a HR může být vpředu, Slovinsko si nejsem jistý

_______________________________________________________
Re: Dopravní předpisy
11. 06. 2014 21:29
...podle HR Zakonu o silnični doprave....Zakon o sigurnosti prometa na cestama...čl.163...deti do 2 let na predni sedačce - obracene, s vypnutym bezp. polštarem...jinak vzadu...
...kdo (po)rozumi....všechny (čerstve doplnene) chorvatske zakony jsou na: www.zakon.hr



Upraveno 1krát. Naposledy upravil JIRKA Z RI (11. 06. 2014 21:37).
Re: Dopravní předpisy
12. 06. 2014 08:37
Kdysi se to tady řešilo, ale myslím nedořešilo. Jak je to v Chorvatsku s omezením rychlosti - ruší ho křižovatka?. Co když je před cedulí "Začátek obce" omezení rychlosti třeba na 40 km/h, platí tato rychlost dál i v obci? Ruší cedule "Konec obce" i sníženou rychlost, která je v této obci vyznačena, např. také 40 km/h?Hlava mně to nebere,i když se snažím sebevíc. Každoročně se přesvědčuji, když jedu kolem Plitvic, že vlastně nic nechápu.
A ostatní mě v klidu předjíždějí. Je to totální chaos a džungle.Každý si jede, jak se mu chce, nebo jak se "cítí".
Re: Dopravní předpisy
12. 06. 2014 09:05
Neruší, má to rušit až konec rychlosti. (neruší ani konec obce). Mezi Makarskou a Gradacem je takových míst nespočítaně.
avatar
mdr
Re: Dopravní předpisy
12. 06. 2014 09:50
S těmi rychlostními limity je to opravdu džungle. Kromě toho mi není jasné, jak má být správně označen začátek a konec obce. Viděl jsem žluté, bílé a myslím, že i modré cedule, často v lese, kde není žádný barák a domácí tam vůbec nezpomalí, jako kdyby začátek obce neznamenal omezení rychlosti na 50 km/h.
Re: Dopravní předpisy
12. 06. 2014 10:40
Konkrétně kolem Plitvic se snažím jet podle "citu", moc nepřekračovat ( pokud tedy vůbec vím, jaká rychlost v daném úseku je povolená), ale i tak se za mnou tvoří kolony a pak i troubí a ťukají si na čelo. O to nejde, také bych jel mnohem rychleji, kdybych se nebál pokut. Tak občas uhnu ke kraji a nechám je jet. Úplně nejlepší je zařadit se pak na konec toho "vláčku", to pak snad již pokutu nedostanu. Párkrát jsem to tak již udělal a to nejen tam, ale třeba i při cestě v Maďarsku po 86-tce.Akorát tím končí "kochačka" po krajině, protože je to pak spíš o adrenalinu. A já o dovolené zase až tak spěchat nemusím.
avatar Re: Dopravní předpisy
12. 06. 2014 12:35
JIRKA Z RI:

A dítě 6 let po směru jízdy v odpovídající sedačce?
Re: Dopravní předpisy
12. 06. 2014 20:30
...do dvou let vepredu, jinak vzadu...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 59
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.