Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jak dlouho vám trvá cesta

Re: Jak dlouho vám trvá cesta
25. 05. 2017 09:48
To Jozka: jen pro pobavení. Mati nabral bus v Olomouci a jela směr Praha, aby pak letěli směr split a pak busem na Makarskou (transferem). Já jel tehdy Gradac a byl jsem tam dřív smiling smiley (asi o dvě hodiny). Zpět neletěli a jeli se mnou smiling smiley

Jinak to mám jak Zahajskej (krom cigár smiling smiley, směrem tam svižně, ale když chci kochat nebo kafe, někde to píchnem. (i když protiřečím si s tím naším novým přírůstkem do rodiny - to pak jedeme na noc a co nejrychleji, aby pořád spal).
Ale zpátky to taky většinou tlačím s cílem "Jet před vlnou" a dojet v pořádku.
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
25. 05. 2017 10:08
To přece není nic nového, však už to tu běhá léta pořád dokola: takto si evidujeme naše cesty taky a myslím si, že ty moje barevné tabulky jsou tu už notoricky známé. Vracím se k nim v několika odkazech, třeba tady, před třemi roky jsem tu nechával shrnutí do průměru...
Jenomže, jakkoli jsem od té doby zkoušel různé náhradní trasy s objížděním Znojma a Vídně, tedy přes Slavonice, Krems a Baden, objížděním Maclju přes Cvetlin jednou přes mýtnici Trakošćan, podruhé Đurmanec, potřetí přes Lepoglavu a Sveti Križ, nijak to obvyklý rozsah doby jízdy nezměnilo - pořád se drží v rozsahu 13:55 až 14:38 na 1210 km plus mínus něco málo kilásků. Jen jednou jsem sedadlo řidiče neopustil bez čtyř minut šestnáct hodin, ale to byly tři semafory mezi Jihlavou a Znojmem, jakási objížďka Želetavy, pocukávání skrz Vídeň, fronta na lupeny na Lučku a zavřená dálnice před Karlovcem.
Po staré ličké magistrále, když dálnici opustím na výjezdu Bisko a najedu na ni zase v Karlovci, vychází cesta o dvě hodiny (plus mínus čtvrthodinu) delší, ale protože na staré cestě pauzírujeme častěji, ba i přespíme, neřešíme to.
Přestávky cestou dělám úhrnem dvě až dvě a půl hodiny. Tím myslím přestávky, které dělám úmyslně, nikoli ty s očima na šťopkách, jestli už se to hne dopředu nebo ne.
A průměrné rychlosti? Ani ty nové za poslední dva roky s tím průměrem nijak nehnuly: čisté sezení za volantem drží průměr na 79,2 a s přestávkami zůstává průměr kolem 72,34 km/h. Rychlostní limity koukám dodržovat nebo alespoň nepřekračovat příliš, tedy tak, aby na to stačil provinilý výraz. Jenže na ty dnešní automaty už ani ten neplatí, ty mrchy nemají žádný sentiment, žádnou toleranci, jen fotí a fotí.
EDIT: omlouvám se za některé už nefunkční odkazy, které jsem odhalil dodatečně, nicméně doufám, že nedostupnost jejich obsahu nikomu nezpůsobila psychické trauma.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (25. 05. 2017 12:31).
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
25. 05. 2017 11:31
couddy: ja to mam uplne stejne i s tm prirustkem :-) A jste mekci, me obvykle trva cesta do MNE tri dny (loni v Pa k Balatonu, v Ne pres BiH dal.

Jo a nezapisuju si nic. Jen si v pripade potreby vytahnu zaznam z navigace.
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 07:02
Ahoj všem, chci se zeptat možná na blbou věc, možná to do tohoto vlákna ani nepatří, ale máme od 5.8 nástup na dovolenou v Bašce vodě což je sobota a tudíž tzn vyjet v patek navečer ( z Plzne ), ale mám trochu obavy aby to nebyla sebevražda s kdovíjak Dlouhým popojizdenim v koloně někde na hranicích nebo mýtnych branách. Můžete mi někdo zkušenější s cestou na Jadran něco doporučit ? Jestli jet o den dřív s možností noclehu někde na blind ? Děkuji uctive confused smiley
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 07:58
Ludan - to není dobrý termín asi bych jel o den dřív a třeba to spojil s návštěvou Plitviček nebo někde jinde. Ve vnitrozemí se na 1 noc dá hravě sehnat ubytování. Pokud to teda čas dovolí.
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 11:43
to Ludan: moja vlastna skusenost, ak clovek prejde z piatka na sobotu Lucko cca v case o polnoci z piatka na sobotu, tak pokial nechytis nejaku nehodu, tak sa to uplne v pohode da. Treba vsak ratat, ze na mieste pobytu budes skoro rano. Ale podla mna lepsie cakat uz na plazi na izbu ako niekde na dialnici... vyskusane 7x...
Otazka vsak tiez je ci rad jazdis v noci. A aby som sa drzala temy. Tucepi/ kusok od Basky Vody. Opustenie Slovenska cca 18;00, prechod po 86 - 3.5 hodiny, stary Gorican tak vacsia prestavka a rano okolo 6tej uz sme stali nad najkrajsim vyhladom po ceste - zatoka Vrulje. Uvidime ako sa tento rok skrati cesta 86tkou. :-)
Tom
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 12:37
Luciask: pokud te Ludan poslechne a vyjede v tomto terminu v patek odpoledne,tak te prokleje do tretiho kolene spinning smiley sticking its tongue out
Ludan: asok12 ma pravdu.Jed driv.Nebo dyl.Pokud nelze - tak si obrn nervy...yawning smiley
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 14:09
Už dvě hodiny stojíme v Koloně.
Hraniční přechod Kastel
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 19:46
Súhlasím s Luciou. Pokiaľ Ludan cestou nechceš niekde prespať, máš len dve možnosti - ísť skôr alebo neskôr. Nemám síce Luciinu skúsenosť, ale mám dobrého kamaráta, ktorý takto chodieva z piatka na sobotu každý rok a tiež tvrdí, že ak sa dostaneš na Lučko o polnoci tak je to úplne OK.
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 20:39
Děkuji všem za rady a názory, i když mám stále obavy a řesime zda to risknout v patek a nebo si udělat výlet a jet už ve čtvrtek smiling smiley
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 20:54
LUdan, nevím odkud vyjíždíš, ale jak jsem psal v linku "o dětech", nejlepší jet z čr hned po obědě a nebo nejdříve po 22h. Pokud se jedná o pátek. Ale taky to nemusí stačit.
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
28. 05. 2017 21:13
... letošní délku cesty podle všeho hraniční přechody významně ovlivní ... nedá se nic dělat, kdo se rozhodl, že na Jadran pojede, bude se muset obrnit jistou trpělivostí ...
... dnes, 28.05.2017 na hranicích se Slovinskem 9 km fronty a cca 2 hodiny čekání ...
upřímně řečeno, na Lučku někdy bývá hůř ... ovšem tam se to ještě dá zkrátit pomocí ENC nebo i platební kartou ...
... za to hranice se neokecají ...

[www.jutarnji.hr]

smileys with beer
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 01:25
Ludan
Jel bych jak psal Couddy po obede, budes tam k ranu a prede vsema. Pro predstavu jak bude vypadat vecer a noc v patek 4.8. se o tyden driv v patek 28.7. podivej na webkamery a taky na stranky HACu. Tam pisi kde a jak dlouhe jsou kolony. Z toho si udelas obrazek v kolik vyjet. Jinak vsechny krizovy mista se daji objet. Macelj pres Cvetlin nebo Ormoz, Lucko pres sjezd Jankomir, Sv. Rok pres Gracac atd. Staci poslouchat cestou radio a mit ty objizdky nastudovany.
Loni jsem do Gradacu dorazil v 6 rano, prosli jsme se po plazi, pak sedli na lavicku, posnidali a po 7 prejeli na apartman, tam se nahlasili domaci ze jsme tu, nechali tam uz auto, prevlikli do plavek a sli zpatky k mori. Ubytovali jsme se az nekdy kolem 4 odpoledne.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (29. 05. 2017 01:35).
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 06:02
Čo sa týka veľmi dlhého čakania na prechode kastel, tam to bolo husté aj pred rokmi pravidelne. V roku 2012 sme šli posledný deň v auguste do Umagu. My sme smerom do HR čakali na hranici možno 5 minút, ale keď sme už vošli do HR, ešte pár pekných kilometrov oproti bola kolóna...a to už bolo prakticky po sezóne.
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 08:21
Couddy, vyjíždíme z Plzeňska ( centrum Plzně máme cca 15 min) a je v plánu jet buď před Dolní Dvořiště a nebo přes Zwiesel, Regensburg, Passau - Graz...a budeme se i inviduálně řídit tím co píše Valeri, koukat na webky z kritických míst tejden předem v časech, ve kterých by sme měli být podle času výjezdu z domova a udělat podle toho nějaký závěr a upravit trasu zvolením objížďky a nebo změnit čas výjezdu smiling smiley a jestli se někde i tak zasekneme, holt se nedá nic dělat smiling smiley pořád je tu ještě možnost vyrazit ve čtvrtek s přespáním někde po cestě a do cíle dorazit absolutně čerstvý smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Ludan (29. 05. 2017 08:25).
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 08:35
Ludan - také jezdím z PM a spíše bych jel přes Furt im Wald na dálnici v D. Je to lepší cesta a rychlejší než D.Dvořiště, nebo Zwiesel. Mnohokrát odzkoušeno. a jak již zde bylo psáno odjezd bych spíše orychlil, abys jel před hlavní kolonou. Jinak dálnice v D a A až do Grazu, kde se napojuje dálnice z Vídně je téměř prázdná i v těchto "blbých" dnech.
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 09:14
Tak já taky přidám - vyjíždíme z Brna v 17-18 hodin, na hranicích SLO-HR je opravdu nejlepší být kolem půlnoci, jeli jsme v pátek jen dvakrát, ale VŽDY v tomto čase a v poho.
Jo a ještě jednou jsme vlastně také jeli v pátek, první týden v září 2011 (takže jako po sezóně), na hranicích HR přesně o půlnoci (00:05) a od Zagrebu na šestanovac jsme potkali (bez přehánění) tři auta a to 1 v našem směru a dvě v protisměru. Mám to na palubní kameře grinning smiley Asi brutální náhoda, ale ta cesta - já si to "užíval" tak, že jsem zatáčku doleva jel v levém pruhu, doprava v pravém pruhu, abych se nějak zabavil. Neuvěřitelná věc, tolik kilometrů a žádný auto...
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 09:47
Ludan- z Plzně na D. Dvořiště určite nie. My sme vyrážali z Plzně cca 20:00 a pokľudnou jazdou sme boli väčšinou juh oblasť Makarskej okolo 11:00. Naša trasa je vždy cez Zwiesel a v Deggendorfu na dialnicu.

Súhlas s RadekK, že A9 v Rakúsku je frekventovaná, ale napohodu. Naozaj to začína až pri spojke v Grazu a tam už je poznať husto.
Inak od poslednej jazdy si cestu rozdeľujeme a spíme v Rastoke, takže nočnú jazdu sme vymenili za dennú smiling smiley

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 10:38
Asi se přikláním k Radkkovo názoru, že pojedeme přes Furth im Wald, je to cesta víceméně klidná a dá se říct po rovině oproti Železné Rudě, kde se musí přejet šumava přes nejvyšší body smiling smiley a pokusit se být na HR hranicích kolem té půlnoci, a vyrazit později odpoledne pohodovým tempem winking smiley inu, uvidíme a snad se poštěstí smiling smiley
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 11:37
Jen pripominam, ze od pristiho roku uz nejspis jen s D dalnicnim poplatkem.
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 15:13
Ahoj, letos se chystáme vycestovat do Živogošče. Nástup máme v pátek 4.8.2017 a odjezd 11.8.2017. Jaká bude dle Vašich zkušeností z minulých let s cestováním hustota na přechodech a dálnicích cestou? Kde se dá 24hod denně tankovat LPG? Nějaké tipy na cestu? Jet v noci nebo radši přes den (noční jízda nám problém nedělá řídit můžeme dva, spíš jde o syna - 8let)? Co ENC - vyplatí se a kde se dá koupit (chceme jezdit každý rok). Jedem přes Brno, Mikulov, Vídeň, Graz objedeme Slovinskou dálnici a do Chorvatska přes Gorni Macejl. Poté přes Záhřeb až do Živogošče. Děkuji za každou podnětnou radu a pomoc.
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 15:20
Člověče, to je dotazů minimálně do pěti vláken. LPG si najdeš ve vlákně o LPG. Datumy jsou OK, je to mimo střídání turnusů. Co se bude dít na hranicích, ti řekne křišťálová koule, to neví nikdo. ENC opět ve vlákně o ENC. Dítě se řeší taky v patřičném vlákně, ale nejlépe na noc, alespoň tam.
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 16:46
Zdravím všechny. Já kvůli zaměstnání jezdím vždy v pátek a mám zkušenost, že pokud jsem ve Vídni za světla,cesta je bez větších kolon. Jezdím klasickou cestou na Graz s objezdem slovinské dálnice. Do Šibeniku cesta cca 10-11 hod s přestávkama z Jindřichova Hradce. Moje první cesta trvala 16 hodin , ale po přečtení všech zkušeností tady na fóru jsem rok od roku chytřejší a jedu poměrně plynule. Čímž chci i všem poděkovat za sdílené zkušenosti a názory.
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 16:58
Včera jsem se vrátil z Poreče kde jsme byli na pár nocí prodloužený víkend.
Na hranicích masakr čekaly jsme 2 a půl hodiny v koloně na přechodu Kaštel.
Ani po cestě to nebylo lepší.
Kolona byla i tam kde nikdy předtím.
Slovinsko Rakouská hranice na dálnici.
Závora jeden celník,žůžo.
Víden celá rozkopaná,tři pruhy svedeny do jednoho.
Podle navigace měla cesta trvat 6:30 celkem 630 km.
Jeli jsme asi 11 hodin zastavky 2 na půl hodky.
Nevím jak pojedeme v sezoně.
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 20:10
Race.m napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zdravím všechny. Já kvůli zaměstnání jezdím vždy v
> pátek a mám zkušenost, že pokud jsem ve Vídni za
> světla,cesta je bez větších kolon. Jezdím
> klasickou cestou na Graz s objezdem slovinské
> dálnice. Do Šibeniku cesta cca 10-11 hod s
> přestávkama z Jindřichova Hradce. Moje první cesta
> trvala 16 hodin , ale po přečtení všech zkušeností
> tady na fóru jsem rok od roku chytřejší a jedu
> poměrně plynule. Čímž chci i všem poděkovat za
> sdílené zkušenosti a názory.

Máš veľmi podobnú cestu ako ja myslím km. Časovo to dávam trochu rýchlejšie ale to bude tým že jazdím cez diaľnicu v Slovinsku mne to trvá tak do 9 hodín. Ale minulý rok som išiel aj 10 hodín. Prietrž mračien v noci pri odchode a lialo asi celú cestu a navyše od Sv. Rok Bura.
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
29. 05. 2017 21:00
Milan Hubner napsal(a):
Kolona byla i tam kde nikdy předtím.
Slovinsko Rakouská hranice na dálnici.
Závora jeden celník,žůžo.

Zjistil jsi proc mezi A a SLO?
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
30. 05. 2017 10:31
to:Valeri
Nevím možná kontrola známek.
Prostě na dálnici svedeno do jednoho pruhu a závora.U závory stál celník a koukal do vozu přes přední sklo.
To znamená všichni zastavit.
Dovedeš si to představit v sezoně?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Milan Hubner (30. 05. 2017 14:08).
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
30. 05. 2017 11:30
Nemohlo to být tím, že někde myslím na Slovinské hranici vypadalo, že něco dělají na dálnici? Ještě včera tam něco bylo a bylo to tam delší dobu. Teď už ne..
avatar Re: Jak dlouho vám trvá cesta
31. 05. 2017 13:49
Ludan napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj všem, chci se zeptat možná na blbou věc,
> možná to do tohoto vlákna ani nepatří, ale máme
> od 5.8 nástup na dovolenou v Bašce vodě což je
> sobota a tudíž tzn vyjet v patek navečer ( z
> Plzne ), ale mám trochu obavy aby to nebyla
> sebevražda s kdovíjak Dlouhým popojizdenim v
> koloně někde na hranicích nebo mýtnych branách.
> Můžete mi někdo zkušenější s cestou na Jadran
> něco doporučit ? Jestli jet o den dřív s možností
> noclehu někde na blind ? Děkuji uctive confused smiley


Jak už Ti zde kolegové radili - pokud opravdu uvažuješ o cestě z pátku na sobotu snaž se dostat na SLO / HR hranici do půlnoci. Pokud nedojde ke katastrofickému scénáři (kontrola všech), tak by mohlo být čekání i do 15 minut. Třeba v roce 2015 jsem byl na hranicích ve frontě co měla 3 minuty (pátek 7.8.). Každopádně taky jsem tam už pocukával i 3 hodiny. Doposud jsem jel krom jiných dnů v pátek a v sezoně od nás z ČR desetkrát. Takže tu půlnoc mám vyzkoušenou. Samozřejmě se může stát cokoliv. Nicméně jedu stejně jako Ty v pátek 4.8. Takže uvidíme až tam....
Re: Jak dlouho vám trvá cesta
04. 06. 2017 19:05
odstraněna zbytečná citace předchozího příspěvku..

Myslím si, že po pročtení fóra a díky Tvojí i radě ostatních se pokusím naplánovat cestu tak abychom byli na HR čáře na půlnoc. Vidím to tak, že pojedeme co nejvíce s co nejmenšími pauzami k Záhřebu a pak lazo plazo klidnou jízdou k našemu cíli smoking smiley a dej se vůli boží aby nebyly moc velký středy na cestě smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil duboka (05. 06. 2017 17:27).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 58
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.