Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 07. 2012 15:33
Já se vrátil včera a cesta celkem bez problémů. Pouze tradičně v Rakousku již zmiňovaná omezení a od Grazu až k Vídni déšť, místy hodně vydatný.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 07. 2012 17:51
syr napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ještě by mne zajímalo,kam 7.7.táhly davy německých muslimů.Chytli jsme je v Grazu a v Zagrebu se zase
> odpojily.Dálnice byla najednou plná a na parkovištích nebylo k hnutí.Už jsem je potkal i minulé roky.


Koukám, podle toho co píšeš, že kromě Maďarska si turci vybrali jako tranzitní zemi asi i Chorvatsko a jezdí zřejmě přes Zagreb a dál po dálnici A3 směr Srbsko. Tahle turecká invaze se opakuje každoročně, turci jezdí na prázdniny domů. Kdo jezdí autem do Bulharska tak to dobře zná grinning smiley . Zažil jsem si to v r.2010 když jsem se nechal od známých ukecat a jeli jsme s nima do BG, navíc si usmysleli že se jede klasicky z pátka na sobotu o prvním prázdninovém víkendu. Hraniční přechod Horgoš (Maďarsko/Srbsko) je v červencových víkendech totál ucpaný, v Srbsku pak všude cestuících turků nespočet, hraniční přechod ze Srbska do Bulharska naprostá katastrofa. Jak píše centy, turci jezdí zpravidla ve větších autech a to snad na všech evropských značkách (Belgie, Holandsko, Německo, Francie atd....). Zkrátka jedou z celé Evropy.

Maďaři každoročně vydávají upozornění s kalendářem, který předpokládá díky invazi turků ve kterých dnech bude největší dopravní zatížení, doporučují objízdné trasy atd..

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (22. 07. 2012 17:57).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 07. 2012 19:54
Chorvatské hraniční přechody, mýtnice a dálnice ucpávají také, o tom už jsem tu psal předloni. To jsou zase gastarbeiteři z Bosny, Černé Hory, Albánie a nekdo také z Řecka, ale možná každé čtvrté až třetí auto míří až do Turecka. Ona chorvatská A1 by jim ušetřila také nějakou tu hodinu cesty, kdyby ji sami u závor nezavalili...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 07. 2012 20:53
Aktualne jsem v Pirovaci. Cesta sem az na vydatny dest bez problemu. Jel jsem ze soboty na nedeli. Na dalnicich skoro prazdno, na hranicich a naplatach par aut. Slovinsko prez Mureck Lenart Ptuj naprosto pohodove.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 07. 2012 02:25
Cesta tam: 13.7.2012
Trasa: Košice-Miskolc-Budapešť-Nový Goričan-Zagreb-Šestanovac-Baško Polje
Výjazd 16:45 z Košíc, príchod do Baško Polje 6:06, cesta bez najmenšieho problému, žiadne kolóny ani na hraniciach ani na Lučku, Budapest po obchvate za 40 minút, oplatí sa len vtedy keď je v Budapešti špička inak je to rýchlejšie cez centrum. Na odmorišti Krka spánok.

Cesta späť. 21.7.2012
Trasa: Baško Polje-Šestanovac-Zagreb-Nový Goričan-Budapešť-Miskolc-Košice
Výjazd o 14:00 od Lidlu v Makarskej, príchod do Košíc o 1:30.
Cesta v pohode bez spánku, na Lučku kolóna až po zjazd na Demerje, Demerje platba kartou, zdržanie 5 sekúnd a obídenie kolóny smoking smiley. Nový Goričan cca 20 minút zdržanie. Budapešť cez centrum za 25 minút.

Celú dovolenku nádherné počasie, doma 18 stupňov bŕŕŕ thumbs down
O rok snáď opäť smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Robie (23. 07. 2012 15:55).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 07. 2012 15:59
Cesta tam: 13.7.2012. Trasa: Přerov, Mikulov, Vídeň, Graz, Maribor, Ljublana, Postojna, Koper, Rovinj. Výjezd v 17:30 hodin a příjezd do Chorvatska ve 02:15 hodin na prvním odpočívadle spací pauza do 05:30 hodin poté snídaně a v 06:15 hodin odjezd a příjezd do Rovinje v 07:00 hodin. Cesta naprostá paráda bez nějakých kolon. Za Vídní zůžení do dvou pruhů. Doporučuji držet se vpravo. Jel jsem vlevo po obou stranách betonové panely, no nic moc. Žádné kontroly od policie a celníků.

Cesta zpět: 21.7. 2012. Trasa stejná jen v obráceném pořadí. Výjezd ve 13:15 hodin a příjezd ve 23:35 hodin. Cesta naprostá katastrofa. Kolony směrem z Chorvatska se začaly tvořit od mítných bran, až do města Koper. Cesta ktera trvá cca 20 minut nám trvala asi 75 minut, ale kolona se alespoň hýbala, za to v opačném směru kolona z města Koper na státní hranice Slovinska se vůbec nahýbala. Dost je je litoval a převědčil jsem se, že budu jezdit vždy v noci. Aby toho nybylo málo celé Slovinsko vydatně pršelo.

Celkem najeto 1650 km a natankováno cca 95,5 l. Průměrá spotřeba 5,78l. Což je si myslím celkem solidní. Vozidlo VW Golf 1,2 TSI.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 07. 2012 16:23
MotoMoto napsal(a):
-------------------------------------------------------
>... a když jim to auto nezastaví tak mávnou rukou.

A nedopouštíš se potom takhle náhodou dopravního přestupku? Co vim, tak většinou je u budky hraničáře stopka (aby musel každej, chca nechca, zastavit).
Druhá věc je, že:
a) pokyn policisty (hraničáře), je nadřazenej dopravním značkám, takže, když ti pokyne, abys jel, tím vlastně ruší případnou stopku
b) někde je možná stopka přidělaná na závoře, a pokud je závora nahoře (hr. přejezd je volně průjezdnej), jako by tam nebyla.

Takže netvrdím, že za všech okolností musíš nutně porušovat předpisy, ale někdy možná jo. Záleží na konkrétní situaci (kteroužto já neznám). Ber to spíš jen jako hlasitou úvahu. smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 07. 2012 18:04
V sobotu v noci jsme vyrazili z Nýrska do Biogradu.Dole na jihu rakouska déšť,Slovinkso v pohodě a sever chorvatska taky mírný déšť nebo mokro.Samé velké mraky a zataženo,ale potom to přišlo,projeli jsme horami a silný nárazový vítr a omezení rychlosti na dálnici 40km/h.V Biogradu zataženo silný vítr,počasí nic moc co jsem sledoval do středy.V noci jsem jel domů a na dálnici kousek za Benkovačem cestáři dávali zátarasy na dálnici,celou dálnici přes hory uzavřeli.Značení katastrofa mnoho lidí co se vraceli nebo chtěli najet kdekoliv na dálnici jako já tak cestiny uzavřeny a musely jsme přes hory po staré cestě.Celou noc bouřka skoro až k Zábřehu déšť.Jen asi 300km jsem jel 4,5-k hodin mimo dálnici.Od Zábřehu nepršelo i když bylo mokro,ráno celé rakousko v pohodě až na ten provoz na jihu německa.Dnes v noci se tam vracím a tak jsem zvědavej jaké to zase bude.
Svarc.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 07. 2012 06:22
Vratil jsem se v pondeli rano z Hvaru cestou pres Bosnu a tentokrat to moc nevyslo-23 hodin (vcetne trajektu, vyletu na Medzugorje a Jajce). V Metkovici pri vjezdu do Bosny byla silena fronta, tak jsem se otocil a jel na nejaky mensi prechod na Medzugorje, ale i tam dokazali odbavovat 6 aut pul hodiny a nektre prohlizeli i se psem. V Jajcich bourka a po ni spousta popadaneho kameni na silnici v kanonech reky Vrbas a to i hodne velke sutry a tam jsou skoro vsude ochranne site. V Gradisce pri prejezdu zpet do Chorvatska 2 hodiny popojizdeni k prechodu, baba je schopna vzit obcanku a dlouhe minuty na ni civet, kdyz uz nejsou pasy, ve kterych bych si celnici mohli listovat, nez ji strci do pocitace. Za hranicemi stale neni nikde LPG az pred madarskymi hranicemi, ale tam pro zmenu hned 2plynovky 3km od sebe. Opet maly prejchod do Madar (Gola-ma jeste klasicky zavory, jak za totace) a tam o pulnoci prohlidka zavazadel a auta. Pak nejkratsi cestou dle navigace skrz Madary (asi nejhorsi okrsky v Evrope) a nad ranem pri ceste na Reinthal policejni kontrola. Jel jsem asi 120lm/hod tacho (cca 115 real) a predjelo mne civilni auto, tak jsem se ho tech cca 120 drzel a pomyslel jsem si neco o idiotech, kteri mohli jet v klidu za mnou stejnou rychlosti. No a v nasledujici dedine na mne z okenka cervenym pendrekem mavli. Byli slusni a korektni a nakonec to skoncilo jen domluvou, ale i tak, potkal jsem nad ranem v Rakousku asi sest aut a z toho jedno civilni policejni a to ani ne na hlavnim tahu, priznam, ze mne to dost prekvapilo. Nejsem si uplne jisty, zda se mi priste podari premluvi zenu na trasu Bosnou, ale i presto je to asi nejkrasnejsi cesta od more, kterou znam, priste tam asi prespime:-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 07. 2012 10:21
Taky jsme se vrátili 22.7.
Tam 13.7 Ostrava, Brno, Bratislava, Maďarsko klasika po 86, Lenti, starý Goričan, Turčin - nocleh, Zagreb, Šestanovac, Baška Voda. Celkem 1131km. Cesta naprosto v pohodě, 86 svou pověst nenaplnila - žádné zásadní výmoly a opravy.
Průjezd Hu trval 3:30 s přestávkou cca 20m.
Kolona klasicky u Zagrebu při vjezdu na A1, pak už jen občas zpomalení v malé koloně a od Karlovace to už jelo bez zpomalování. Na A1 bylo hodně "angličanů" co pořád jeli v levém pruhu, i když pravý byl volný. To se týkalo v podstatě všech národností, které tam zrovna jely.
Zpět 21.7 Baška Voda, Šestanovac, Zagreb, Varaždinské Toplice - nocleh, starý Goričan, Lenti, 86, Bratislava, Brno, Ostrava. Průjezd Hu trval 2:45 s přestávkou cca 20m.
Mýtné (i na Sv. Heleně) + tankování placeno kartou.
Při zpáteční cestě jen maďarský celník chtěl vidět kufr auta, jinak se všude ukazovaly jen pasy.
Octavia 2,0TDI CR celková spotřeba 6,36.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 07. 2012 22:47
Doma o den dříve...Děcka už byla znuděná z Bury (a natěšená na domov). Do HR ze 14.7. na 15. - Istrie. Jeli jsme na stejné místo jako loni, počasí o chlup více přálo, nešlapal jsem na každé benzínce do potoka. Takže opět cesta v noci bez nejmenších problémů přes Vídeň a celé Slovinsko. Museli jsme zpomalovat, co to jen šlo, abychom nebyli na místě příliš brzo. Týden tam skvělé počasí, ale od další soboty, ačkoli spadlo celkově asi patnáct kapek, další tři dny futeř, ve městě to rozmlátilo pár oken, vývěsních štítů restaurací a tak. Zpět dnes přes den, vše O.K., o celnících a policistech bez ohledu na národnost vím jen, že opravdu existují, vše pěkně odsejpalo, až na 15h ve Vídni, kde kolony občas i zastavily. Lahůdka byla, když už jsme se docela rozjeli, tak v prostředním pruhu nějaký "technický problémek" - auto vysypalo trošinku nákladu - ?? lahve od piva, sklenice ?? a NEBYLO úniku. Prostě jsem to musel projet, děj se, co děj. Dalších pár kilometrů hrůza, bude-li stačit jedna rezerva. Zastavil jsem na benzíně a světe, div se, ani jedna Uniroyalka nebyla rozseklá, ani píchlá. D1 jsme přežili ve zdraví, ale Praha...Zlatá Vídeň (bez střepů pro štěstí). Snad ještě na Černém Mostě se jelo na dvojku, trojku.
Kontrolní otázka pro dlouholeté harcovníky. Zažili jste někdy situaci, že by pod Vídní a pak přes celé Slovinsko (mimo Koperu a Portorože) NEPRŠELO ?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2012 12:12
Jsem také zpět doma.
Na cestu zpět jsem se vydal v devět ráno (ve středu). Po dálnici skoro prázdno. Před Záhřebem jsem ještě na odpočívadle kouknul na dopravní kamery (u čerpacích stanic Ina je 10 minut internetu zadarmo). Poplatek jsem platil na Demerje - samozřejmě prázdno. Ale ani u placení hotovostí nebylo moc aut. Chorvati na hlanicích jenom odmávli. Slovinci zdržovali jako vždy. 300m kolona i když byl provoz minimální. Pustili auto, pak půl minuty čuměli do blba a zase pustili auto.
Pocasí po cestě proměnlivé. Svítilo slunce, místama pršelo, od Znojma pak mlha. Už jenom aby padal sníh smiling smiley

Když porovnám cestu v noci tam a cestu ve dne zpět, tak už opravdu nikdy nejedu v noci. K ránu vyloženě trpím zatímco cestu přes den si užívám.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2012 12:33
2ircavoj
jezdim asi od 1998 a tuhle pasaz zpravidla v noci a mam pocit, ze prsi temer vzdy a nekdy je to okorenono jeste mlhou z teplejsi silnice. Jednu dobu jsem i kvuli tomuto jezdil madarskou trasu a tam ten dest tak casto nebyva (ale taky jsem zazil). Jezdivam nekdy i na velikonoce a na jare zpravidla neprsi. Jednou jsem to z Istrie strihl na Karavanky se slovy, ze chci videt poradnejsi Alpy, coz mi bylo splneno, pac jsme chytli prutrz mracen s krupobitim. Ale pri me smule jezdivam nekdy i v desti nad Plitvickami po stare. Kdybych to mel zhodnotit, tak tipuji 80procent dest. Letos mi samozrejme prselo v noci za Vidni i pri objizdce dalnice, ale netypicky i v Bosne jsem chytl odpoledne bourku.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2012 17:59
Odpovědět Citovat Nahlásit
garmin [ Soukromá zpráva ]
Re: Brno-Vídeň-Jadran v roce 2012
14. 07. 2012 14:36 Datum registrace: 1 rok nazpět
Příspěvků: 10
30.6.jsem vyjel ve 2.00 z Mikulova.Jeli jsme 3 auta. Přes Viden v poho, poloprazdny silnice.Nad hlavami stale cedule Graz.Jede se stala rovne.Za Vidni prvni stop kvuli detem.Potom az za Grac.Tam si dat pozor,,Drzet se v pravym a potom hnedpri odboceni zase v levym. Ale je to super znaceny.Za Gracem jsem mel 300km. Kdo ma dalnicni Slovinska projizdi v poho branama cestarina.Jsou to dva levy pruhy.Pravy jsou pro koupy znamek.Pres slovinsko po Ljubljanu bez problemu.Tam jsem tankoval(500km) .Pred postojnou byla havarka(2hod)v kolone.POtom plynule Na RUPU. Tam jsme byli asi dvacati,ale slo to rychle.Hned za hranicema je mytnica 8kuna a jelo se.Potom uz cesta na ostrov Krk bez prob.Ukazatele perfektni nebylo kam uhnout.Cesta trvala 10hod.4xzastavka a2hod z toho v kolone.Tam i zpet 14 00km,93lit.benzinu,prumer6.68l/100km.Ford focus1.6 combi.4 dospeli a plnej kufr.Zadny kolony,jeden autobus a par kamionu.Asi si vsichni mysleli ze ten prvni tyden pojedou vsichni.
Cesta domu,odjezd ve 12.00po obede.Skoro zadny provoz az do Slov. U Ryjeky jsme najeli na dalnici. A az jsme byli na hranici tak jsme na cestarine zaplatily8kuna a hura dom.Pres Slov. hustej provoz.Ale co jsme videli smerem k mori katastrofa.20km fronty.Aj jsme je litovali.Pres VIden se drzet v levych pruzich.Smer Favoriten.Potom uz Brno,A23 ,S1,S2,A5.Jak se prejede Dunaj ,porad rovno.Vidni jsem projizdelpo 18.00hodine.Bylo to pekne zasekane ale plynule.Doma jsme byli ve20.00.Za 8hod.Byla to moje prvni tak dlouha zahranicni cesta ,Napred se strachem ale potom v poho.
Jeste k benzinu.Ve Slovinsku Petrol95 1.3eura
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
26. 07. 2012 22:27
ahoj všem, jen info o nedělně-pondělní cestovní eskapádě
Vyjeli jsme do HR v neděli o půl jedenácté večer. Jako Jihlaváka mne zaskočila objížďka hned ve Stonařově, napojení zpátky na křižovatce Kasárna... To jsem si říkal, že jestli je tohle to nejhorší, tak fajn...

Cesta klasicky odsýpala, jezdívám na jeden zátah (nebo s 2hod. spací přestávkou na Ziru) - jenže Sveti rok kvůli bouři a větru uzavřen, pojíždění od 8.45 cca 2 hodiny, odbočit nebylo kdy a kam, neb nikde žádné info včetně rádia. Nakonec nás navedli na objízdnou trasu, kde vše taky spíše stálo, navíc se řada aut otáčela a přišlo mi, že všichni byli zmatení, policie skoro nikde...
Objížďka trvala další čtyři hodiny a víceméně poskakováním a krokem po zčásti jednosměrné rozkotané silnici.

Do Omiše jsme dorazili v 17 hodin, tj. po nějakým 18 hodinách jízdy bez zásadnější přestávky. Padl jsem na postel a spal až do druhého dne. Stejně pořád pršelo... Až dnes (čtvrtek) byl typický chorvatský den - teplé moře a studené pivo :-)

Nějak jsme to prostě nevychytali, ale je pravda, že po tolika letech se dopředu nepídím, zatím bylo vždy jak když namaluje čáru podle pravítka. Ale asi bych tentkrotá nic nevypídil, prostě jsme s tím uzavřením měli smůlu, že to vyšlo na nás...
A to jsem si říkal, jak jsem mazaný, že jedu v neděli na noc :-)

Všem aktuálním dovolenkářům přeji příjemný pobyt a všem na cestě šťastný návrat.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
27. 07. 2012 11:02
Odjezd 12.7. večer 19,30 ze Zlína. Přes Břeclav na Vídeň. Hned za Uh.Hradištěm velmi "příjemná" objížďka. Pak ,ale cesta volná. Průjezd Vídní hladký. Přes Rakousko pršelo. Objíž'ďka Slovinské dálnice i díky návodu z fóra hládká a bez problémů. Na hranicích klídek,průjezd hladký.Pak po dálnici až do Bašky Vody. Zpět 26.7 v 8.30. Cesta bez problémů jen na mýtnicích menší fronty,ale u terminálů na karty prázdno,tudíž hladký průjezd. Na hranicích protivná Slovinka vlezla i do tašek. Asi i upoutalo větší auto. Renault Master. Ale v klídku a pak už klidná cesta až domů.
Po 8 letech opět v Chorvatsku se dovolená vydařila. Když pominu ,že malého který byl poprvé rozbolel zub a museli jsme navštívit zubaře.
Zdenek
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2012 10:02
Ahoj včera z Makarsky, na Lučku masakr fronta asi 8km zpět,pak pladba kartou,hranice MACEJL asi 6km fronta tak Durmanec,tam nikdo.Říkam celnici ta se jen chechtala že ví popřala štastnou cestu a směr Ptuj a mimo SLO dálnici na Murek.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2012 13:40
Pealpe: .....pladíš nebo platíš??
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
29. 07. 2012 23:25
PEALPE napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj včera z Makarsky, na Lučku masakr fronta asi
> 8km zpět,pak pladba kartou,hranice MACEJL asi 6km
> fronta tak Durmanec,tam nikdo.Říkam celnici ta se
> jen chechtala že ví popřala štastnou cestu a směr
> Ptuj a mimo SLO dálnici na Murek.


Také jsme se včera vraceli. Výjezd ze Splitu v 7 hod. a pouze se zastávkami na záchod jsme spěchali do Slovinska, abychom se vyhnuli největšímu náporu.Na Lučku byla již byla fronta, ale světelné informační tabule včas varovali, aby motoristé využili NO CASH brány (Demerje). Nerozumím tomu, proč se všichni ženou do zbytečné fronty. Zaplatili jsme kartou a okamžitě pokračovali dále. Asi 45 min. jsme strávili na přechodu Macelj a dále již jeli bez problému. Na to, že byla sobota, cesta uběhla nakonec rychle. Líto mi bylo těch, kteří teprve přijížděli do Chorvatska. Fronta od hranic sahala ještě asi 2 km na slovinskou dálnici od Mariboru. Myslím, že nakonec na tom byli lépe ti, kteří dálnici nepoužili. Pokud můžete, vyhněte za každou cenu cestě v sobotu. My do Chorvatska jeli v pátek 13.7. ráno a naprosto bez problému.

Michal
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 09:20
Ahoj, taky mám louži za sebou a pár postřehů z cesty,
jel jsem tradičně tam v pátek na noc a návrat v sobotu ráno,
trasa Mureck, Lenart, Ptuj, Rogatec a Durmanec obousměrně bez jediného problému, nechápu jak někdo může jet po dálnici přes Slovinsko a pařit se v kolonách..... a už vůbec nepobírám mýtnici Lučko kde se platí hotově, když Demerje byla i v tom největším nátřesku prázdná!!! byl jsem pátý před závorou,
jinak obavy z radarů po starý cestě Split-Karlovač nejsou na místě, za celou cestu jsem potkal jedinou hlídku, která se věnovala objížďce

mějte se fajn a zdravý návraty od velký loužesmiling smiley

_______________________________________________________
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 09:47
Navrat včera ze Zaostrogu po dálnici z Vrgorace až na Maďarske hranice,cesta prázdná na Lučku jsem byl čtvrtý v pořadí. Na dvou místech směrem k moři dvě havarky a 10 km kolony.Maďarsko prázdné po 86 a vlepším stavu než naše D1. Cesta jsme ujeli za 12 hodin s přestavkama na svačinu ,kafe a oběd v Břeclavi. Při cestovani po Chorvatsku a Bosně do Mostaru plno policajtu s radaem. Jedni stojí pravidelně v Opuzenu a vybirají to na spatečni cestě z Dubrovniku viděl jsem je tam 4 krát.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 10:20
... odjezd 14.07 / 16,05 Vyškov / 14 st. C ... Mikulov ... Vídeň ... 138 km na HU E 66 ... Kormend ... 86 ... Lenti ... na starém Goričanu pouze naše auto ( jediný dotaz ... kam ? ) ... Lučko dvě auta ... Split / 02,45 ... odjezd trajektu 04,45 ... po Hvaru bez komplikací, semafory Pitve fungují ...
... cesta v pohodě, " langsam " 4 zastávky ... v Maďarsku žádná zvěř ... policie bez měření celou cestu ... příjemné překvapení po cestě Maďarskem ( celkem něco přes 100 km ) na 86tce pouze asi 3 km nerovností za Kórmendem, nějaké díry ve vesnici Zalalovo ... jinak vesměs lepší, jak většina komunikací v ČR ...
... cesta zpět 29.07. / 06,30 Ivan Dolac ... trajekt do Splitu odjezd 07,45 ... Split 10,00 / 32 st. C ... 3 zastávky cestou ... cesta bez zásadních komplikací ... u Lučka 3 km fronta ( celkové popojíždění 22 minut ) ... starý Goričan na přechodu 2 auta, bez kontroly, od Kórmendu 17 st. C, průtrž mračen s kroupami až po dálnici A2 v Rakousku ... po Vídeň mírný déšť ... vzhledem k tomu, že byla neděle podvečer, tak byl velký tlak aut na Vídeň ... ve Vídni samé již po A23 i dále A5 plynulý provoz ... příjezd do Vyškova 21,00 ...
... musím pochválit VW B6 ( letos po prvé ) ... na pití jen citronády a dvě kávy ... za dobu co jezdím na Jadran zatím nejmenší únava tam i zpět ... smileys with beer
... přeji všem dobrou dovolenou a šťastnou cestu ...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (30. 07. 2012 10:43).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 11:26
My letos pojedeme poprvé domů taky v sobotu, tak nevím, když to tu čtu, jestli jsme udělali dobře. Bude to ale až 8.9., tak snad to nebude tak hrozné....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 13:59
Zdravím vás všechny.
Moc dlouho jsem zde nepříspíval ale pročítám pravidelně a tak se chci podělit ale spíše jen připomenout jednu zkušenost.Byli jsme (jako vždy) v Jesenici-Omiš-,od 1 do 9.7.(neděle odjezd-v pondělí odjezd zpět)
Cesta klasika jako většina z vás-Přerov,Mikulov,Vídeň,Graz-Mureck-Lenart-Ptuj,Zagreb,Karlovac ale tentokrát jsme to vzali po staré až do Omiše resp. do Jesenice.
Tankoval jsem u nás a pak až v Ptuji .....první kruháč před novým mostem.... prvním výjezdem do centra a po asi 300metrech u kruháče na levo....sjíždí se přímo z něj na benzinu a nafta za 1,24 éček.
To potěšilo.Tak jsme tankovali i zpět.
Ale ta paráda teprve měla příjít.
Tři roky jsme nebyli nikde...koupě domku,rekonstrukce stěhování a stím spojené radosti a starosti a tak letos jsme si už řekli dost a jedem.
Samozřejmě jsem vás všechny pečlivě pročítal a shromažďoval informace. Za to mockrát díky.
Těsně před odjezdem jsme se rozhodli že to zkusíme po staré...děcka už jsou odrostlé (jedna zůstala doma-čekali jsme štěňátka a druhá jela s námi) a tak není důvod proč to nezkusit.
Vážení , to byla jedním slovem paráda.
Po Plitvice klasika , dědinky ,po rozednění sem tam policajti ...popíjeli ranní kávičku opření o auto pohoda žádnej problém.
Za Plitvicemi to začlo ...jedním slovem nádhera.
Cesty paráda, tuším že to byl Inox u něhož jsem shlédl video o staré cestě po rekonstrukci,prostě supr.Od Plitvic až po Peručko jezero vždy nějakej domorodec kterej to valil 100-110 tak proč se nepřidat.Ale jinak nikdo,slovy NIKDO, až jsme se báli co kdyby se něco stalo s autem a takový ty myšlenky.
Akorát v Kninu -výpadovka z centra na Split- tak tam dělali novou cestu ale ta už asi dnes bude hotová , při cestě tam ,jsme jeli ještě po šotolinovém spodku ale zpět už jsme to objížděli po asi 4 km.objíždce.
Tímto jsem už prozradil že i zpět jsme jeli po staré i když původní plán byl jen jedna cesta.
Nachci se opakovat ale opravdu jsme si zas pěkně pročistili hlavu ...pohodička...klídeček...nikde vůbec žádný prolém.
Opět naší stařenkou mazdou Premacy 2.0 td spotřeba 5.8,na dálnici by to bylo min.o litr víc. Vyjížděli jsme ve 22.00 z Přerova a na místě jsme byli v 10.45 a naší známí kteří jeli po dálnici (kvůli kamarádově přítelkyni a jejich malích dětí) tak ti přijeli 25 min.před námi.Takže super.
A vlastní pobyt paráda...kolo,skály,rafty večerní Omiš,pizza,Karlovačko atd.
No, co už včil ,jak se říká u nás, už je po...Ale ještě přemlouvám maminu ,že bychom dali na motorce prodloužený víkend ke konci prázdnin na Istrii někde kolem Vrsaru tam se mi to také líbí.
Takže , pokud někdo jste z té nostalgické party a přemýšlíte o staré tak to dejte.Stojí to za to.
Všem přejí kráný zbytek prázdnin,šťastnou cestu a jen pěkné zážitky.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 16:03
Ahoj odjezd včera ve 20:00 Baška Voda cesta super rychlost 110-140 . vše bez front platba kartou Nafta i poplatky .Po přejezdu Slo -A hranic mě při předjíždění ve 140 se začalo něco divně ozývat z prostoru motoru po ubrání plynu najednou vypadl 5 stupeň a nešel zažadit vždy vypadl eye popping smiley Při představě ,že se ozve někde rána jsem pokračoval na 4 st. rychlostí cca 100km /h víc jsem nechtěl motor vytáčet. Ani jsem neřadil v pomyšlení ,že již tam nic nedostanu . Jak jsem byl asi ve stresu tak jsem po cca 100km nějak zapoměl ,že nemam 5 a vrazil jsem jí tam. Lucka najednou povídá ono to nějak jede a neřve ten motor ty tam máš 5 a já na to ne ta tam nejde a vona tam byla .
Občas vypadla při ubrání plynu a na území ČR již zase řadí jak má nechápu??
Krize byla u Dolního Dvořiště procházka a káva v ČB a vše ok . Dánici jsme ve Slo neobjeli,poněvatž druhá posádka nechtěla tam ani zpět což mě sralo. čas příjezdu Kladno 10hodin ráno.
Ještě někdy poslechnu někoho kdo jel do HR jen jednou a před jízdou začne řešit vybavení vozidla atd. Vždy kupuji dál. známku A v Čedoku na Kladně a vždy připraven . Po hecu kašli na to koupíme to v A na pumpě levněji jedu jako blb do A ještě na hranicích Lucie říká ty to nekoupíš na D.Dvořišti a já na to ne až v A.
Samozřejmě byl odjezd z Kladna večer po 22hodině a jasně ,že čerpačky v A jsou od cca 22hod zavřené v každé prdeli na cestě k dálnici . takže jsme jezdili podle navigace sem tam asi po 8 ČS v A a nikde nic . cca 80km navíc nakonec cesta po polní cestě do Linze tam nákup známky.
Navigace naprogramovat na cestu směr HR. a co to ? navedla mě na nějakou okresní silnici někam za Linz a dálnice nikde když jsem projížděl několik křižovatek a kruháčů po 2 a 3 tak jsem dal ukaž mapu a tam se objevilo ,že jezdím okolo Berouna a Rudné prostě síla .Hlavně mě nepište ,že jsem vůl to vím. 3 hodiny asi bloudění a hledání kde koupit a jak na dálnici . Nakonec mě poradil slovák s rakouskou dodávkou to už jsem se skoro přestal bavit s posádkou auta co jsem letos poslech . Nej je když je dotyčný geroj po bitvě ! Když říkám tak jed ty když jsi tak chytrej první tak on já nevim nemám mapu mužeš za to ty ! No mužu jasně kdo jinej smiling bouncing smiley Příště jedu sám klid a pohoda .
Cestou tam zastávka v Rastoke přespání a pak dolu do BV.
Výlet s Koperovic rodinkou na Hvar za Jitkou a Bessym pohoda a paráda společnost děkuju.
Honza jistě napíše zážitek u tunelu Plitva? docela nás tam zamrazilogrinning smiley
Já už jsem psal dost ahoj Martin zítra jdu kuchat převodovku (alespoň trochu)angry smileysmiling bouncing smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 19:06
Ahoj.
Tak opět klasická cesta do Podgorice. Ani nemá cenu to popisovat. Jen pár zážitků. Před Vrgorcem u poslední cedule stálo auto s českou značkou v odstavném pruhu a koukali se do mapy. Ve Vrgorci, když jsem stál na semaforech hlásili v rádiu, že v úseku Ravča - Vrgorac jede nějaké auto v protisměru. Tak nevím. Potom u Stolacu nějaké auto s českou RZ dosti zdržovalo, ale pak odbočilo k nějakému obchodu, ale Češi v něm určitě nebyli. Jinak pohoda. Ještě pár doušek z cesty domů před 14-ti dny. Jednak mě chtěl zabít nějaký bosánac, který u Trebinje předjížděl kamion v zatáčce a potom mě dosti zaskočil jeden řidič s českou RZ, který si na poslední chvíli rozmyslel, že chce sjet na Demerje a v úplně nejlevješmím pruhu prostě zastavil a začal prudce točit doprava přes všechny pruhy přesně na hranici toho rozdělení. Měl jsem co dělat, abych to ubrzdil a vyhnul se mu. Takže prosím opatrně, sledovat tabule a hlavně nezastavovat na dálnici.
Tož tak
Srečan i siguran put
Mike
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 19:18
martas74
To se stane .........myslím to jak všichni radí a když se něco nezadaří, za blbce seš ty jako řidič. Já to zažil taky a od tý chvíle beru odpovědnost na sebe, ale všechno bude po mým. Stejně pak ale občas slyším, že kdybych dal na ostatní, tak to bylo lepší. To už mě ale nezajímá
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
30. 07. 2012 21:10
tak uz aj my to mame za sebou... vyrazali sme v piatok 20.07. o 21:30 od ziliny, dialnica po Sk v pohode mierny dazd, o polnoci sme prechadzali do madarska kde nas odklonili cez Rajku lebo kusok za odbockou bola buracka ,inak po 86 pohoda, par kamionov ale len v protismere ,tento rok prvy krat ziadna zver. za szombathelami zas odklonenie s trasy na obchadzku(neviem koli comu) v slovinsku sme boli presne o 04:00 teda cesta cez madarsko 3h15min + tristvrtehodinova zastavka. hr dilnica kludna az za luckom sa to nahustilo ale islo sa stale cez100 km/h za ypsilonkou uz normal. v sv filip a jakov som parkoval o 10:15
cesta spat start v sobotu 29.07 o 13:45 zo zadaru hned prve male zdrzanie v kopcoch pred svetim rokom dalsia zapcha pred luckom cca pol hodiny ...prvy krat bola dlha rada aj na demerie samozrejme zasa tam boli auta s H mpz a chceli platit hotovostou. do madarska sme vstupil o 19:15 a opustali sme ho o22:20 asi pol hodku sme stali v tescu v szobatheloch, cez obce som siel predpisovo mimo obce som sa trocha "odviazal" a siel tak 100 - 120km/h winking smiley chvylami som sa aj bal lebo siroko daleko ziadne auto smiling smiley .... v bratislave zapcha na moste cca pol hodiny prisla burka a celou cestou po zilinu striedavo slusny dazd. doma sme boli o 01:30.
tento rok nastastie tak ako nebola zver v madarsku ani ziadnu nehodu sme nevideli, akurat slovinske radio hlasilo zapchy na dialnici v smere k moru od rakuska koli havariam.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
31. 07. 2012 09:21
Zpět úplně super,Privlaka-Příbor 11,5hod..Tam hnus,Příbor-Privlaka 19,5hod.,a to v pondělí prosím..Ještě bych chtěl jednou poslat do všech horoucích pekel tu bandu ču.r.a.ků,kteří si myslí,že v případě jakékoliv kolony na dálnici je pravý krajniční pruh určený jim.A dost mně mrzelo,že vedle dojčlandů v medvědech,pšonků v pasátech,hungošů v bavorech-od kterých se takové to chování dá čekat pro jejich všeobecnou zprasilost,se mezi výše zmíněný dobytek zařadilo i pár čehunskejch tatíků v oktávkách..Pánové,já být tím řidičem té sanitky,co se i díky vám nemohl dostat dopředu kolony,normálně vystoupím,a dám vám po držkách..Tfujtajbl..Přeji vám,aby se jednou díky takovým bezmozkům nemohla dostat sanitka třeba k vašemu dítěti.Debilové..

P.S. Admin snad promine trochu drsnější výrazy,ale ono to snad slušně ani vyjádřit nejde..



Upraveno 1krát. Naposledy upravil radek24 (01. 08. 2012 16:19).
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 08. 2012 22:43
A to,radku 24, popisuješ který úsek cesty?
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 70
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.