Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
prt
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2010 08:30
cesta tam pátek 20.8. odjezd v 21:30, klasika brno, mikulov, wien, graz, sjel jsem na gesdorf na 226 km a už jsem byl v murecku, když se zdravotních dovodů jsme se museli vracet, vypadalo to bledě, ale za grazem ustoupení problémů tak jsme to riskli a otočili zpět HR. To už jsem koupil dál známku slo za 15e, protože jsem byl donucen okolnostmi-nutnost hladkého průjezdu nejlépe po dálnicích. hraniční přechod macejl docela v pohodě - čekání a popojíždění cca 30 min max. jinak cesta hladce až do cíle u Omiše.Během pobytu krásně, voda teplá. Zážitek byl požár u Dugi Rat, kde kolem nás nabíraly vrtulníky a kanadery vodu na hašení. Hořelo to rychle, naštěstí kousek od baráků, ale hasiči byli šikovní a za 4 hodiny bzlo po požáru. Cesta zpět 28.8. sobota odjezd v 6:30 ráno ve splitu nájezd na dálnici a stálé sledování dopravního infa. Před lučkem sjezd na demerje bez fronty, na lučku fronta cca min. 30 min.Po zhodnocení všech pro a proti upuštěno od klasické cesty přes macejl a SLO, ale cesta přes starý goričan a pak na lenti, korned, shombately a dále přes Koszeg do rakouska a po S(nevím číslo) nájezd na A2 přes wien domů kousek za Brno. příjezd domů cca 18:30. Přes madarsko po třech letech, docela dobré ušetřili jsme min 2 hod. stání a popojíždění v kolonách, jinak cesta dost rozbitá, chytnul jsem pěknou ránu do díry na přední kolo-naštěstí bez následků a potom jízda za místním autobusem cca 15 km max 70. kdy jsem byl asi páté auto a zkrátka se nedalo bezpečně předjet. Letošní obě dovolené hodnotím kladně, na pelješac se určitě pokud bude možné vrátíme, a ještě bych chtěl znovu na hvar.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2010 08:31
no nejspíš tam byla bura nebo nejakej bourák
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2010 09:11
Třeba takovej, že jenom bosňáci v Gradaci jezdej bůhzdarma ve svej masařkách ze staženýma okýnkama po promenádě a pokřikují po servírkách a prodavačích, nebo že v každý druhý konobě mají Sarejevsko pivo a stále je tam hodně domů opuštěných - právě po Bosňácích. Takže asi tak.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 09. 2010 10:59
Tak než to zapomenu, reportuju cestu do HR - Pag - odjezd 22:45 Praha - Břeclav - Wien-SLO-HR, 920km, až na krátky úsek z Břeclavi po Schrick a od Zuta lokva po trajekt furt po dálnici. Naprosto minimální provoz, sucho, pohoda. Slovinsko projeté za 25 min. Spotřeba 5,9l - po dálnici okolo těch 145 tacho.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2010 13:49
Tak uz to mam taky za sebou. Byli jsme v Sibeniku - kemp Solaris. v dobe 28.8.-4.9.2010. Ubytovani luxusni (mobilhome) pocasi uz tak luxusni nebylo. sobota nedele parak. V pondeli prehanky a more se neskutecne ochladilo. Melo tak pod 20 stupnu. docela zahul. Sotva vas to hralo na plazi. porad foukal vitr a tak misto lidi ve vode byli na hladine videt windserfingy. Sice byl azur ale silu to slunko uz nemelo.
Vyjezd ve 3 rano z Blanska - v kempu jsme byli presne ve 13:00 cesta tedy 10hod. Zadny zavody vsude dle predpisu. Na lipuvce koupena rakouska dalnicni znamka za 222Kc. Videnska v Brne v noci prazdna takze hura na Mikulov. Prujezd po novem obchvatu a pres Viden bez problemu. porad za nosem. Chtel jsem objizdet Slovinskou dalnici, ale kamarad byl v chorvatsku pred tydnem tak jsme ji odlepili a pouzili u me. takze jsem dalnici neobjizdel a projel ji. Jediny stani bylo pul hodinky na SLO-HR hranicich. Skrz prohlidku pasu. Chorvatska dalnice bez problemu. Veskery poplatky hrazeny kartou taky bez jedinyho problemu. Cestou nam prselo od Mikulova az po Sveti Rok. Ale nebylo to tak hrozne a dodrzoval si rychlost 140 tachometrovych a 130 oficialnich. Samozrejme kdyz byla prutrz vetsi zpomalil jsem. Na chorvatskym asfalte jsem byl obezretnejsi. Nerikam ze prselo porad, ale prehanky byli. Za Sveti Rokem byl uz parak a polojasno.
Spotreba tam vysla na pocitacovych 8l/100km 4 v aute s klimou plne nalozeny Audi A4 sedan. Porad na tempomat. - parada. Prumerna rychlost tam 90km/h.

zesta zpet byla prijemnejsi. Vyjeli jsme v sobotu v 10:30 a doma byli ve 20:00 takze 9,5 hodiny jizda. Sprchlo jen chvili ve Slovinsku (15min) a v rakousku (15min) Tempomat nastaven na 140 oficialnich 130km/h. v tunelech a na zpomaleni jsem zpomalil na 100km/h. V sibeniku jsem zaradil paty rychlostni stupen a vyradil jsem az v Zagrebu..neuveritelne co to auto dokaze...Na lucku psali 20minut cekani a na demerje bez cekani tak sup na demerje. Vychutnali jsme si kolonu za svodidly a uz si to supali do Slovinska. ZDrzeni na mytnici Trakoscan u HR-SLO hranic (20min). Na celnici jen mavnuti. a trada domu. Cesta domu bez problemu. Dle vasich rad ve Vidni nikam nesjizdet a kdyz jsem jel tam tak jsem taky nejel pres zadny rampy tak proc bych nekam sjizdel. takze jsem si drzel vlevo porad po hlavni 80km/h celou vidni a uz jsem byl na obchvate a hura na brno. Opravdu nikam nesjizdejte je to kravina. Jezdte porad na FAvoriten po A23. Cesta domu taky bez problemu. Pres Videnskou sjezd na D1 a bak hura na BLansko.
Spotreba opet 8l/100km ale zvedla se prumerna rychlost na rovnych 100km/h. Ta petka tam vydrzi vzdy hrozne dlouho smiling smiley

Jinak byli curaci prestavky 4x5-10min.

Cesta bez problemu ridici agresivni nebyli a ja si jizdu uzival. klidne bych chorvatsko zase otocil ale je to docela drahy ten provoz. s poplatkama. tak nevim. ale za 10 hodin byt u more svym vlastnim autem...neni to parada?tak prijemny den a kdo teprve pojede stastnou cestu...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2010 15:23
z A4 a drahý provoz?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2010 15:36
myslim tim vse okolo. spotrebue neresim. a na A4 jsou vsechny dily stejne drahe jak na oktavu ci passata. o to mi vubec nejde. Vedel jsem do ceho jdu. Ale vyjel jsem dve nadrze benzinu po 1800Kc plus 470Kc x 2 - Zagreb - Sibenik Macelj - Zagreb 150Kc 2x rakouska znamka 220Kc. ubytovani za 4100Kc/os a potraviny. Jeli jsme 4 nakup za 1000Kc pro vsechny. podtrzeno secteno.Je pravda ze naklady jsme delili ctyrmi ale neni lepsi nez se 10 hodin strachovat kdo do tebe napali co se stane apod nez pridat 2000 a zaletet si do stredozemniho more? Na druhou stranu ma chorvatsko jakesi kouzlo to je pravda
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2010 16:22
Tak už jsem se nejen vrátil, ale i vzpamatoval, takže skusím hodit pár postřehů jak jsme jeli. Něco pro poučení, něco pro pobavení.
Vyjižděli jsme Peugeotem 807 (neskutečně místa pro věci) v neděli 22.8. v 7,20 z Liberce přes Prahu pro drncající D1 do Brna, tam snídaně v KFC a pak dál po dálnici do Břeclavi. Tam jsem načerpal plnou (další čerpání až u trajektu Ploče, není nad to když člověk ujede 1100km na jednu nádrž) a pak jsme tak trochu zabloudili a tak jsme přejeli do Rakouska na takové polňačce se závorou že pochybuji že to byl hlavní přechod a stejně tak i v Rakousku nás slavná iGo hnala kolem hasičské zbrojnici v první vesnici třikrát dokola.
Potom už obchvat Vídně a před tím u pumpy dálniční známka za 7,9E. Vídeň před polednem naprosto krásně průjezdná jen na výjezdu na Gratz se to trochu šikovalo,ale bez jakéhokoliv omezení rychlosti. Pár zastávek na kafe a cigeretu a kolem třetí přechod do Slovinska. Dále po dálnici (známku jsem nekupoval protože jsem ji dostal od kamaráda) takže Slovinsko jsem přejel během 35 minut a bez zastavení (jen vystrčené pasy z okna) projeté hranice do Chorvatska. A pak opět pár zastávek a v 18 hodin jsem už stavěl stan u Záhřebu v kempu Plitvice přímo u toho odpočívadla. Kemp super, čisto a prázdno, jen škoda že neměli chatky. Cena nějaký 200 kun.
Ráno v 8 start dále na jih. Bez provozu v pohodě až do Ravča s pár zastávkami na snídani, kávu a cigeretu.
V Ravča jsem asi chybně odbočil do prava (ale byla tam fakt cedule na Ploče) a jel po takových polňaškách, že ani v Jizerkách takové nejsou a druhý kufr jsem hodil přímo v Ploče kde jsem nemohl najít trajekt a odbočil chybně na ty nové mosty a tunely co jsme po nich pak jeli zpět. Takže malá zajížďka, ale jinak pohoda. Načerpání nafty a trajekt nám ujel přesně o to co jsme bloudili sem tam. Takže čekání dvě hodiny a pak trajekt na Trpanj.Cena 260 kun. Chtěli jsme to zkusit, ale zpět jsem to objel spodem, je to fakt lepší, rychlejší i lacinější. Jen jako řidič jsem si mohl trochu odpočinout.
A pak 25 km do Luky Dubravy. popis místa v jiném vlakně. Takže čistý čas s odečtením noci a včetně přestávek 19 hodin(včetně čekání 2 hodiny na trajekt) rychlost 104 a průměrná spotřeba 7,5l/100km
Zpět v neděli 5.9. odjezd v 6,30 přes Ston pak ten kousek Bosny a Hercegoviny (bral jsem tam naftu a vůbec nevím co za peníze to tam mají). Pak po rozestavěné dálnici směr Ravča (rozhodně lepší cesta přes Vrgorlac než jak jsem jel tam) a pak po dálnici do Záhřebu, taková nuda, nuda šeď šeď nic zajímavého. Za Záhřebem jsem to vzal pro změnu do Maďarska abych vyzkoušel jinou cestu, a řeknu Vám nic moc. Možná když je sezóna a sobota k tomu, že se to vyplatí, ale takhle jsem měl jet normálně přes Slovinsko a Rakousko.
Jedině co bylo k zasmání, že když jsem v prvním hotelu kupoval eletronickou dálniční známku a chtěl platit forinty z dob před revolucí tak se moc smáli, že prý to je z muzea. A tak jsem musel zaplatit jak jinak než kartou.
A pak ještě větší nuda a kromě zvýšeného provozu okolo Budapeště všechno v pohodě. Pak už jen Bratislava, dálniční známka slovenská a pak Brno (opět tentokrát večeře v KFC) a pak půlnoční jízda Praha a pak Liberec s tím že jsem dojel pár minut po půlnoci. Tedy čistý čas včetně přestávek 15 hodin, průměrná rychlost 105 km a průměrná spotřeba 7,8l
Jinak všude placeno kartou jak nafta, tak dálniční poplatky, hospody,nákupy prostě vše. Jedině doplatek domácím byl v Eurech v hotovosti jinak vše kartou.
Omlouvám se za takovéto rozepsání, ale tak nějak to ze mě šlo ven.hot smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MotoMoto (07. 09. 2010 20:25).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2010 19:55
Ahoj MotoMoto,
a jak to dopadlo s těmi forinty, vzali Ti je nebo chtěli novější?
My totiž taky nějaké stařičké forinty z dob předrevolučních máme v trezoru smiling smiley...
Ivak
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 09. 2010 20:18
Jasně že nevzali, zůstalo mi jich skoro dva tisíce. Tak to chodí, prý je mám dát do muzea. Jasně že jsem musel zaplatit kartou.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 09. 2010 12:03
Odjezd 28.8. v 18:45, trasa Chomutov-Praha-Jihlava-Znojmo-Vídeň-objížďka slovinské dálnice (Šentilj-Pesnica-Maribor-Třžec) -Záhřeb-Posedarje, příjezd 29.8. v 8:30 na ostrov Pag. Klidná cesta, malý provoz, sem tam déšť a mlha. Celkem 1053km.
Cesta zpět odjezd 7.9. v 16:45, stejná trasa, příjezd dnes v 5:50. Opět malý provoz, kupodivu i na D1. Mlha větší a na delších usecích. Včera odpoledne ještě koupání na městské pláži v Pagu, 26C, dneska zde 13 stupňů - hned bych to otočil zpátky...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 09. 2010 09:32
Tak jsme doma a aklimatizovaní na zimu.

..naše první cesta autem do Ch. ..

Cesta tam: 25.8 v 22.30...z HK...nějak jsme sjeli a nedojeli do Svitav, takže cesta přes Mohelnici, Prostějov a do SK na Holíč (ztráta tak hodiny a 60km grinning smiley ) , místo z Brna na Lanžhot..pak už Kůty, malacky, Stupava, Blava.. (neměli jsme dálniční známku). Přechod do madar pustý, pak po 86tce do Csorny, pak na Sárvár (opuštění 86tky) a až k Balatonu. Ale GPS nás vedla po nejkratší trase, tudíž nás v maděrech u Sumegu (to začínalo svítat) svedla nějakýma prdelkama a vyjeli jsme až v Kesztely, takže jsme pak Balaton už jen tušili, a frčeli dál. St. Goričan ok, 0 aut, lísteček, v záhřebu 36kun, prý kartou "nelze", takže placeno 50kunovkou, vráceno správně...Na Lučku klid, 0 aut, dálnice rychlovka, průměr 140...na Šestanovci sjezd, 171kun placeno kartou, 15vteřin....sjezd do Vrulja zátoky, příjezd do Mimic kolem 14h. Stavěníé na trase jen nějaké čurapauzy párkrát, + to kufrování v CR hodinu. takže cesta 15,5h.

Počasí ok, 6dní u moře, zbytek výlety, i po Bosně, na hr. přechodech je dost zajímá zelená karta, do pasu se skoro nekoukají, 3dny moře jako kafe, pak studenější. Benzín brán v Chorvatsku asi 5x...vždy ok. kartou placeno, vždy stála pod 8kun/l.

Cesta zpět v 8.15h ráno, na Šestanovec, na Aržano přechod s Bosnou. A trasa Livno - Jajce - banja Luka - Durovar - Gradiška, přes Chorvatsko do Barcse v Madarsku, na Balaton a zpět stejná cesta. jen v SK na Kůty, Brno, Svitavy a domů. V madarsku koukali do kufru, jinak přechody ok. Cesta 18,5h. včetně zastavek. Hodina v kanonu řeky Vrbas přes Banjou Lukou, hodina na Balatonu + nějaké menší pauzy. Bosna ok, jen mezi Livno - Jajce bouřka jako prase a mlha, nic nebylo vidět. Příjez skoro ve 3h ráno asi....

Cesta tam stála 207kun, cesta zpět 0kč. (mimo naftu). Spotřeba 5,6l, najeto celkem 3520kkm. Peugeot 206, nacpaný, 4lidi.

V průběhu dovo v Brele proražena olej. vana o šutr, zalepení do druhého dne za 300kun...zbytek budem řešit až ted doma, cestu zpět i do Dubrovníka to vydrželo.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil misha88 (10. 09. 2010 17:58).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 09. 2010 10:09
to:misha88
super popis stručný,jednoduchý,výstižný thumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 09. 2010 14:09
misha88: thumbs up
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 09. 2010 18:09
To Misha88:
A jaký máš dojem z lokality Vrulja?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 09. 2010 19:30
Jir-Ka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Misha88:
> A jaký máš dojem z lokality Vrulja?


Super, soukromé plážičky, které se tedy mezi těmi ostrými kameny musí hledat. Ale byli jsme ve Vrulje i ze strany od Brely i od Pisaku a paráda. Na co plavky?smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 09. 2010 20:33
odjezd 3.9.2010, 17,30 hod. Průměr po první hodině 19 km/hod. Pak se to prudce zlepšilo. Brno, Bratislava, Budapest, Zahreb, tunely, Svety rok, spánek, ráno pokračování 11, 00 hod Gradac. Cesta zpět 18,00 hod, v Maďarsku 2 hodiny spánek, pršelo, v Brně redbul a v doma v 9,00 hod. Cesta po dálnici v Maďasku je bomba, nikde ani noha, průměr za cestu 112 km/hod. Místo super, počasí by mohlo být lepší. Tak zase za rok.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 09. 2010 10:25
čus, taky jsem už zpět.. tak se podělím odjezd tam 29.8. v 22h z bystřice u benešova přes brno vídeň graz záhřeb až omiš, vše po dálnici. 1090km doba cesty cca 12h cesta v pohodě.. žádný problém vše placené kartou... těsně před začátkem dálnice nad vídní směr brno sem bral naftu u omv za 1,11EUR takže plná.. pak v chorvatsku a pak zase při zpáteční cestě zase na této benzínce v rakousku...
dovolená v nemiře super akorát hrozně ale hrozně studené moře.. cesta zpět také v pohodě odjezd v 16h 9.9. příjezd ve 2:30 10.9. akorát postřeh z rakouské dálnice, vždy jsem si myslel, že nemůžou v noci kontrolovat dálniční známky.. za grazem sveden rychlý pruh do pomalého a pomalý sveden přes benzínku a tam to brali.. luxusní.. plno poláků a rumunů nemělo vůbec známky.. tak to tam sepisovali... :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 09. 2010 14:43
ještě chci dodat jen to, že zpět přes vídeň tedy jako asi sem si trochu zajel.. na první větší křižovatce praha doprava tak jedu doprava na s1 no měl sem zůsata a jet rovně pro a23?nevím ale po tom s1 jsem se pak vrátil zpět na tu samou cestu a přejel dunaj a rovně na brno.. .. a pak už bylo s2 pak s1 a pak a5.. takže jinak pohoda.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 09. 2010 15:40
maniacm napsal(a):
> ještě chci dodat jen to, že zpět přes vídeň tedy jako asi sem si trochu zajel.. na první větší křižovatce praha doprava tak jedu doprava na s1 no měl sem zůsata a jet rovně pro a23?nevím ale po tom s1 jsem se pak vrátil zpět na tu samou cestu a přejel dunaj .......
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zajel sis jen 12 km a ztratil si 9 min, to není tolik z hlediska celkové vzdálenosti a času z celé cesty yawning smiley.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 09. 2010 17:14
Při zpáteční cestě 11.9. byl zavřený tunel Sveti Rok,jel jsem tudy kolem 22 hod...čekání na sjezd a zaplacení mýtného téměř 2 hodiny + objížďka přes Gračac další 1 a půl hodiny.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 09. 2010 22:55
My jsme tudy jeli včera 13.9. kolem osmé ráno a byl normálně průjezdný. Na odmorišti Marune byl docela studený vítr, ale sluníčko a asi 17 stupňů, po projetí tunelu "magla" jako blázen a 7 stupňů. U G.Ploče jsme sjeli z dálnice na "starou" kvůli sýrům. Jinak cesta v pohodě, vše hladce průjezdné, na "hotovostním" Lučku nikdo. Objezd slovinské dálnice přes kruháče bez zaváhání (díky Mirusovi). Akorát na rakouské A9 a A8 docela silný provoz hlavně kamionů a dost častá omezení kvůli opravám. Takže cesta Brela - Plzeň za cca 13 hodin.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 09. 2010 08:17
Oplik napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Při zpáteční cestě 11.9. byl zavřený tunel Sveti
> Rok,jel jsem tudy kolem 22 hod...čekání na sjezd a
> zaplacení mýtného téměř 2 hodiny + objížďka přes
> Gračac další 1 a půl hodiny.


tak to jsem měl z pr..ele kliku, já tudy projížděl v 21,00 hod a osobáky mohli ještě projíždět, byla tam 40 km/h, lae nikdo jí nedodržoval, kolona jela tak 60 km/h, za tunelem už byl klid
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 09. 2010 11:38
-



Upraveno 1krát. Naposledy upravil blankam (08. 05. 2011 13:40).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 09. 2010 11:02
Po dvou týdnech na Pelješacu hlásíme návrat. Nic zvláštního se po dobu mé služby v Chorv. nestalo, ani cestou.
Pár fotek později.
Jen jedna skušenost pro příště, vzal sem málo cesneku.
Naviděnou v Hust. D.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 09. 2010 11:08
To se tam na trhu nedal koupit???
To souhlasím sám ho sním kvanta,právě proto mi jejich domácí chutnal....spíš ti šlo o cenu...je na naše poměry drahý...

Lignano 9/03,
Turanj 9/05,
Trpanj 8/08, 7/09, 7/10, 6/11, 6/12, 6/14, 6/15, 6/16, 9/16, 6/17
Radomír



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Radomír (19. 09. 2010 17:01).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 09. 2010 11:10
Není česnek jako česnek.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 09. 2010 08:18
Minulý týždeň sme sa vrátili za Rabu.Išli sme cez Komárno-Komárom,diaľnicou cez Maďarsko úplne bez problémov.Takisto v HR,na ceste minimiu áut,žiadne čakanie.
Menší šok nám na ceste späť spôsobil jeden oprotiidúci domorodec,ktorý zjavne neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam a začal mu prívesný vozík "pendlovať" za autom zo strany na stranu.
Stalo sa to zrovna keď sme sa míňali a vozík nás "lizol" o pár centimetrov!
Kúsok za nami sa potom celé auto skrížilo cez cestu,ešteže si známi v aute za nami dodržiavali patričný odstup a stihli zabrzdiť.thumbs up
Trochu sme sa obávali serpentín dole z Vratniku a hlavne potom naspäť hore (1,2 a 47kw),ale všetko v pohode,cesta späť bola úžasná -nefúkalo a bolo krásne slnečno.smoking smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 09. 2010 12:25
Popis strasy z Českých Budějovic na Pelješac.Vrátil jsem se 14.9. v 01:30.Jel jsem : Č.Budějovice-Třeboň-Halámky-Wien-Graz-Maribor-Donji Macelj-Zagreb(Lučko)-Ravča.Z Ravči jsem zkusil údajně lepší cestu a vyhnul jsem se Ploči a vyjel jsem až v Opuzenu.Tedy: Ravča-Vrgorac-Velki Prolog-Mali Prolog-Momiči-Metkovič-Opuzen.U Opuzenu se najíždí na Jadranskou magistrálu. Sice nebylo tolik sepentýn,ale cesta úzká,místy rohy domů až do vozovky,drncáky a za Momiči není most přes Neretvu tak se musí až do Mekoviče.video: [maps.google.cz]Takže "sečteno a podtrženo",z Ravče na Pelješac není lepší cesty,eye popping smileykteré jsou nyní poze tři : Dvě přes Ploče a jedna přes Metkovič.Jediné dobré zprávy jsou ty, že na dálnici z Ravče se pokračuje,jsou tam vidět pracující stavební stroje a na mostu na Pelješac se také něco pomalu dělá.Takže uvidíme co nám přinese příští rok.
Ještě jedno,mám velikou prosbu-potřebuji kvalitní,zdarma v češtině,prográmek se kterým bych mohl stahovat a potom pracovat s mými spousty digifotek a videa.Poraďte mi prosím jak na to.

Slunce a mír v duši!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 09. 2010 14:25
Včera jsme se vrátili z Igrane. Počasí až na první dva dny super. Voda 21-23st. vzduch do 30ti. I večer se dalo sedět v tričku. Byl jsem v HR asi 8x ale poprvé jsem jel po dálnici. Cesta zpět v neděli - lilo od Šestanovace až skoro k Zagrebu. Okolo Zadaru to nestačily brát stěrače. Příště jedině v září a na blind. Sledovat počasí a jak je dobrá předpověď tak vyrazit. V tomto čase v IG: 30 procent lidí z CZ, 30 z PL, 20 ze Slovenska a zbytek ostatní - to je můj odhad. A Chorvati jsou rádi, že tam po prázdninách někdo přijede. Nemám navigaci a díky radám na tomto fóru se mi nestalo, že bych zakufroval. Díky couddymu i Hillovi jsem si vychutnal cestu z Ilzu do Ptuje přes Bad Radkersburg a na chvíli si odpočinul od jednotvárné dálnice. I Kingdave poradil co čekat v Igrane, kde jsem byl naposledy před 14ti lety - dost se toho za tu dobu změnilo. Ale jsou to stále i pěkní bordeláři. Cestou pěšky z IG do Drašnice po cestě nad mořem se radši nekoukat pod cestu: vyhozený gauć, odstavené auto bez SPZ, vyhozená stará okna a dveře atd. Ale je tam krásně a TEPLO!
mirekxy
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 229
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.