Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 08. 2009 11:04
Ahoj,
protože jsem pravidelně sledoval toto téma celou dobu před odjezdem do Chorvatska tak se přidám i já se svými postřehy po návratu.

Cesta tam v týdnu odjezd odpoledne v 15:00 z Českého ráje.Rakousko prázdno pohoda jen v první vesnici za hranicemi nás zastavila policie a chtěli pasy a doklady od vozu jinak Vídeň a dálnice OK ale začal déšť tak jsem se před Slovinskem rozhodl že si nakonec vinjetu koupím a pomažu po dálnici . Měl jsem sebou mapy a plán cesty na Lenart a Ptuj ale hustě pršelo tak jsem si to nechtěl komplikovat . Průjezd Slovinskem trval po dálnici 43 minut tam jsem ještě projížděl Maribor . Hranice velký údiv Chorvati nám dokonce dali razítko do pasu jinak bez problémů , placení mýtného a paliva kartou , vřele doporučuji oktávie s vysokou rakví bez problémů a rychle odbavena . Cena euronafty v Chorvatsku : INA 6,67 kuna , OMW 7,03 kuna a na Pelješacu v Orebiči 7,43 kuna . Mýtné Krapina - Záhřeb 42,00 kuna , Záhřeb - Ravča 187,00 kuna . Sjezd k Ploče přes Mali a Veliki Prolog , silnice samá zatáčka ale dost široká a jen přes asi tři městečka na konci nový sjezd k Ploče asi 7 km a pak už jen nekonečné projíždění posledních 110 km do Crkvice malé vesničky u vnitřního moře na Pelješacu přes kopec proti Boraku .

Počasí krásné jen jednou odpoledne bouřka , teploty okolo 30 - 32 . Moře lehce osvěžující hlavně zezačátku v Boraku kam jsme se jednou táké zajeli vykoupat až dost studené , byl jsem tam loni a předloni ale letos jsem jen vlezl do moře a hned mazal na pláž se ohřát zdálo se mi studenější . Doporučuji pláže v Divně a Dubě byli o mnoho teplejší .

Cesta zpět odjezd 15.8 v 7:45 z Crkvice , hustota až za Neum průměrná ale na nájezdu k dálnici nás zablokoval jejich svátek ve Velikem Prologu silnice obložená z obou stran auty proti husto a před námi němec s karavanem který to v každém zúžení neskutečně zablokoval . Zdržení cca 45 minut , pokud něco Chorvati slaví tak přez Veliki Prolog ne . Dálnice pohoda o tunelech jsem ani nevěděl ale pak nastalo dilema kde natankovat , všechny pumpy už daleko před Světym Rogem ucpané auty tak jsem zastavil u OMW tankování trvalo 45 minut hlavně dík velmi kvalitní obsluze na kase . Asi na 16 stojanů každý s frontou 10 aut dvě kasy a ty fungovali i pro běžný nákup potravin takže hrůza . Lučko jsme projeli na kartu úplně bez čekání byli i volné brány na placení kartou kolem 16.hodiny u placení keš byla asi 2 - 3 km fronta . Před sjezdem v Krapině se zastavila dálnice už u benzínky před posledním tunelem tak jsme dali pauzu , kávičku a čekali jestli se to nepohne . Nepohlo tak asi po hodince a půl i s pauzou jsme se dostali ke kasám a i tam když už byl prostor se přes karty dalo projet podstatně rychleji . Na hranicích cca 20 minut chorvati a 10 min slovinci . Přes Slovinsko protože už jsem měl vinjetu koupenou tak vzhůru na dálnici průjezd Mariborem už po novém okruhu takže celé Slovinsko trvalo 34 minut a to jen proto že těch prvních 13 km nás od celnice jela kolona až víc než předpisově . Rakouskem bez problémů pauza za našimi hranicemi na pumpě v 22.10 . Kousek za Znojmem velká dopravní nehoda proti letěli dvě sanitky a tam hasiči a policie uklízeli silnici a dokumentovali nevím co se stalo nechtěl jsem jít dělat čumila ale tempo celé kolony se po těch cca 20 minutách čekání než nás pustili velmi zklidnila a každý si přehodnotil jestli dojet nebo spěchat a riskovat . Doma jsem byl v 2:20 ráno po 1.293 km a 15:38 hodinách čisté jízdy celkově za 18:35 hodin. Zatím jsem se snažil do Chorvatska jezdit mimo víkendové špičky a musím uznat že už vím proč .

Jinak těm kteří teprve pojednou přeji příjemnou cestu a ničím nezkažený pobyt .
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 08. 2009 15:29
Ahoj všem. Tak už jsme se také vrátili, letos z Nemiry, Vila Ina. Cesta tam - odjezd v pátek 8.8.2009 ve 21.00 hodin z Vysočiny, přes Znojmo, Vídeň, Graz pak na exit 226 směr Mureck, Trate, Lenart, Ptuj, Tržec, Zagreb, dálnice na Split, Blato na Cetini, Omiš, Nemira - cesta bez kolon, placení před Zagrebem kartou bez čekání.
Zpátky - odjezd v sobotu 15.8. v 9,30 z Nemiry, po dálnici směr Zagreb, u Pirovace ošklivá nehoda, takže zdržení v koloně půl hodiny, pak kde natankovat, nevypadalo to, ale nakonec z toho byla hodina a půl na OMV u Gospiče, ( to je pro příště, natankovat co nejdříve, třeba ještě před dálnicí), u kasy to prostě nezvládaly, pak dál na Lučko - tam zdržení asi 15 minut, placeno kartou, ( problem byl ale v tom, že ten automat si zařadil auto do skupiny 2, ale měla být skupina 1, takže jsem u obsluhy zažádal o storno a placeno kartou ještě jednou), kdo platil hotově tak kolona asi 3 km. Pak ještě jednou natankovat levnější benzin na poslední benzince Ina před Krapinou, kde byla opět kolona od této čerpací stanice až na hranice se Slovinskem. Průjezd Slovinskem přes Ptuj, Lenart, Trate, Mureck, Graz, Vídeň, Znojmo, Jihlava už bez zdržení. Všem, kdo teprve pojede, tak přeji šťastnou cestu a pěknou dovolenou.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
16. 08. 2009 19:28
Zdravím všechny:
odjížděli jsme 1.8.09 ve 13:45 z Jičína přes Kolín a Znojmo (odjezd od pumpy 17:50), Vídeň, exit 138A2, Ilz, Riegersburg (kolem 21:00), G.Radgonu, Lenart, Ptuj, přes nový most na smyčku na konci dálnice, kde nikdo nechytal, odmávnutý hladký průjezd přes hranice, takže na mýtu v Zaprešići těsně před půlnocí. U pumpy Brinje nečepovali, že prý až za hodinu, ale chcíp tam šakal nebo co, v tom smradu se nám nechtělo tak dlouho čekat. Před pumpou Janjče už jsem měl pěkně skřípnuté potahy, ale ukázalo se, že v nádrži zbyly ještě skoro 4 litry. To bylo krátce před druhou ranní. Popojeli jsme na Lički Osik a dali si dvě hodiny pauzu, takže jsme po čtvrté vyrazili dál. V Ravči jsme byli v 6:50 ráno, dolů přes Prolog a Ploče, průjezd přes Neum bez zastávky a v Žuljaně jsme byli v neděli v 8:45.
Mimo jiné jsme si zajeli 10.8. do Kotoru - pohraniční kontroly v obou směrech na přechodu HR/MNE Debeli Brijeg skoro jak za starých časů - hodinová fronta, naštěstí jsme neměli co vyložit, tak pak jen razítko do pasů. Někteří před námi si ale docela užili...
Zpátky ze Žuljany jsme vyrazili 13.8. v 10:25, v Neumu jsme se zdrželi přes hodinu (do 12:30 - to je tak, když se slíbí někomu něco aspoň neobvyklého přivézt a nechá se shánění na poslední chvíli), takže cestou z Ploče na Ravču jsme dojeli a už nepředjeli kamion a na dálnici se dostali až ve 13:50. První pauza v Mosoru, pak tankování s pauzou 17:15-17:35 u Tifonu Dobra, průjezd Demerje 18:34, Macelj 19:15. Potom jsem to zkusil přes Tržec a nový most v Ptuji, opět přes průmyslovou zónu a opět přes Bad Radkersburg na Ilz, což v dešti nešlo už tak rychle, takže i po dálnici všichni jeli do stovky; déšť ustal až někde u Pinkafeldu. Ve Znojmě jsme byli po půlnoci, půlhodinová pauza, a v Jičíně v 03:50.
Vše předpisovou rychlostí a v pohodě. To přeji všem, kdo ještě nejeli. A nejméně stejně pohodovou dovolenou.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 08. 2009 07:27
Vydrzel jsem celych 14 dni bez more, takze jsem se tam na last vratil:-). Tentokrat ve spatnem terminu dopravni sobotni spicky, ale bylo to mnohem lepsi, nez jsem se obaval. Jel jsem v noci na sobotu pres Postornou, Hohenau do Vidne, tam mne to navedlo na obchvat, pak po dalnici na Illz a dolu na Ptuj. Tam spatny, zapomnel jsem se podivat na aktualni informace a nezaregistroval jsem tedy, ze jarni cesta uz neplati, takze jsme se tam dost motali, nez jsme nasli najezd na nezpoplatnenou cestu a nebyli jsme v tom sami. Pred Luckem fronta, na dalnici se jelo velmi pomalu, takze v Jastrabersku sjezd na starou silnici a protoze se to v Karlovacu uklinilo, tak opet po dalnici az do Ravce a pres Ploce zpet na Drvenik (1045km,17hodin s prestavkami)
....
Zpet pres den v sobotu na Sestanovac a pak po stare. V jakesi dire jsme uvizli asi na 20 minut kvuli mumraji statniho svatku, ale pak az do Karlovace pohodova jizda. Po najezdu na dalnici za Karlovacem uz znacky kolon a pomala jizda, Na Lucko jsem proto zvedavy nebyl a opet sjel v Jastrabersku. Lucku jsem se sice vyhnul, ale projizdel jsem pak Zagrebem, nastesti jakousi vypadovkou,takze vetsinou 80kou. Pak na Gorican, Szombathel a protoze jsem mel rakouskou dalnicni, tak jsem zkusil do Rakouska na Keseg. Tam jsem se napojil na nejakou polodalnici do Vidne (dobry). Ve Vidni spatne, nejdriv mne to tahlo betonovymi koryty okolo Vidne, aby mne to pak vrhlo zpet do centra a v centru jsem 7ku na Mikulov ztratil, takze jsem se tam chvili motal. Za Vidni des, rekl bych, ze krome betonovych mostu s tim od lonska vubec nepohli. No a jako zaver dovolene mne vyfotil stacionar v Pohorelicich-pozdravuji Czech radar a radni, kteri snad konecne z pokut nasbiraji penize na ten jejich pohorelicky tankodrom. Zpatecni cesta byla kratsi a skoro o 2 hodiny rychlejsi.
...
More uzasne, ale uz dost lidi, nastesti se pohybujeme na kolech a tak se da dostat na prazdnejsi mista, snad zase za rok
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
17. 08. 2009 12:55
ahojky, tak jsme se včera úspěšně vrátili z dovolené.

Vyjížděli jsme minulou neděli 9.8. v 22:30 z Příbrami, přes Dvořiště na Linz, Graz, Maribor, Záhřeb a před Rijekou sjezd na Krk - Baška. Dálniční známku do Rakouska jsme kupovali v Budějovicích na benzínce, Slovinskou hned na první pumpě na dálnici za Linzem.Vzheledem k tomu, že jsme jeli až v neděli, doprava byla v pohodě, skoro žádná auta. Cestou bylo celkem jasno, žádné mlhy, ani déšť. Ve slovinsku jsme zjistili, že na našem voze je průšvih - prasklý kloub na poloose ten blíže u kola - takže ze slovinska až do rijeky, do autorizovaného sevisu, jsme jeli se staženýma prdelema aby jsme tam vůbec dojeli, hrozné rány při každém přidání plynu a zatáčce, 60 km před Rijekou už byly rány i na volnoběh po rovině z kopce. Naše paní domácí nám našla na netu nejbližší servis Škoda a my podle navigačky dojeli až na místo. Na místě nám řekli, že díl bude druhý den, ale hotovo bude až za dva dny, tudíž jsme si museli půjčit náhradní vozidlo - ze Škody Octavia 1.9 TDI r.v. 2006 do VW Polo 1.4 benzin - dokážete si to snad představit:-D V oktávce jsme měli plnou půlku kufru, v polu jsme měli kufr až po střechu plný, tašky na sobě v zadu i v předu, akorát řidič nebyl zaházený kufry. Kdo jste byl na krku, víte jaké tam jsou kotáry, takže celou cestu jsme jeli na dvojku, maximálně trojku a plazili jsme se se zástěrkama na zemi:-D Místo v osm ráno jsme byli na místě v jednu po obědě.
Ve středu jsme si jeli pro auto - přijdeme do servisu a pán, že díl přišel před pár hodinami, že to nemají hotové a ať přijde zítra, to jsem mu tedy řádně vysvětlila, že se odtamtud nehnu dokud to neudělají a tak to bylo za dvacet minut hotové, takže jsme nechápali, proč nám tvrdil, že si pro to máme přijet až ve čtvrtek, nejspíš to zkoušel, ale my hned mysleli na to, že budeme znova muset do toho střepu tankovat, znova platit most a další den půjčení auta navíc, tudíž jsme trvali na svém, navíc nám kladl na srde, aby jsme přesně dodrželi dobu, kdy si máme vůz vyzvednout a pak přišel s tímhle - no nezabili by ste ho? Domluva byla v angličtině, takže to bylo ok a ve finále nás to vyšlo stejně jako kdyby se to dělalo v servise v ČR. Vzhledem k tomu, že přítel dělá v autorizovaném servise v ČR, neměl šanci nás nijak ožulit, ale ze začátku to na nás zkoušeli, na to si dejte pozor.
Cesta zpět byla v sobotu ve 20:00, první mýtnice byla v pohodě, druhá už byla o dost horší, končí těsně před hranicemi se Slovinskem a je tam ještě tunel, takže zdržení přes hodinu ve frontě na zaplacení mýtného - policie řídila provoz u mostu, aby se nestalo to, že nějaká auta zůstanou stát v tunelu a tím vznikaly ještě větší zácpy. Jinak potom už byla cesta hladká, opět jasná noc, bez deště nebo mlhy, žádné jiné zácpy.Příjezd do Příbrami byl po šesté ráno, dost jsme stavěli a tak se čas dojezdu prodloužil.

Jeli jsme 4, měli jsme Škodu Octavii II. 1.9TDI, spotřeba byla cestou tam 4.6l/100km, cestou zpět 4.9l/100km. Cestou jsme nepotkali žádné hlídky, nikde nás nekontrolovali. Takže v pohodě:-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 08. 2009 15:21
Zdravím všechny, tak už jsem se také bohužel vrátil z dovolené.
Odjezd Praha 31.7 ve 23 hodin.Byl jsem tak nadšen zprávou od domácího, že můžeme přijet místo 2.8 již o den dříve, že mi vůbec nedocvaklo
v jakém termínu to je. Holt někdy se člověk tak těší, že mozek vynechá. Trasa Praha-Graz-Maribor-Záhřeb-Ravča-Pelješac Žuljana za pěkných
21 hodin s pauzami. Před Mariborem jsme to trochu procukali a pak jsem si za těch 15 éček chtěl užít pár km nové slovinské dálnice. 2 km před Ptujem dálnice stála,skupinky diskutujících na dálnici asi na dlouho. Naštěstí 200 m odbočka na Hajdinu tak šup na ní a na starou dobrou cestu na Macelj a najednou jsme skončili na již zmiňované hromadě písku uprostřed cesty se zákazem vjezdu, všechny cedule přeškrtané, jen ty na dálnici ne. Na křižovatce podobně zírali poláci, češi a ostatní národy. Jeden místní lidumil sídlící u hromady písku nám sdělil, že nás za 20 EUR
vyvede na Macelj. Vzhledem k tomu, že s velkým sebezapřením jsem zaplatil dálniční známku tak jsem jeho nabídku odmítl.Nakonec přeci jen jeden slovinec , který nesouhlasil s brutálním způsobem vlády dostat všechny motoristy na dálnici nás vyvedl na Macelj zadarmo. Pak již klasika na Lučku a jedna nehoda před Malou kapelou a nakonec šťastně v 19,30 u moře.
Zpět 15.8 v 19 hodin s jednou změnou a to Bessyho cestou přes Maďary a pak dále Vídeň až domů. Na slovince jsem fakt psychycky neměl
a dlouho mít nebudu. Příjezd v neděli 11.45 bez kolon a čekání v pohodě.
Tak zase za rok.
Míla
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 08. 2009 15:29
Bohužel se tedy naplnilo to, co jsem psala někdy v lednu - že tu starou cestu nějak přehradí apod. Ale spíše jsem to tipovala na oblast kolem Pesnice nebo Murecku.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 08. 2009 17:06
Tady je to značené, že se tam nedá projet: www.promet.si
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 08. 2009 17:47
...před rokem jsem napsal...
Re: Přes Maďarsko
25. 07. 2008 16:38
...neboj...Lenti...Tornyiszentmiklós...Goričan to jistí a zadarmo...Maďaři jsou natolik korektní, že pokud není dálnice hotová ...osobáky neplatí...nýbrž větší doprava...která vozovku skutečně zatěžuje...
...Slovinci chtějí vyrazit z kohokoliv proto zavedou i rezidentní cesty pro místní...a naopak nezavedou 10 nebo 14 denní známky...

netrefil jsem se pouze v tom...že Slovinci nezavedli tzv. rezidenční cesty ( pouze pro místní )...místo toho zavedli hromady písku...yawning smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (18. 08. 2009 17:51).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 08. 2009 19:52
Ahoj všichni, píšu se zpožděním, ale přece...S naší Felicií jsme najeli 2070km od nás do Omiše a zpět.
Do Chorvatska jsme vyrazili 30.7. ve 21hod, dva dospělí a tříleté dítě. Jsme od Olomouce, takže jsme valili přes Mikulov, rakouskou dálniční jsme
měli koupenou od ÚAMK. Za Vídní trochu poprchalo a sem tam se valily kotouče mlhy, jinak v pohodě.
Protože jsme nechtěli jet po slovinské dálnici, vzali jsme to u Ilzu na Feldbach a Bad Radkensburg. Ve 3 ráno nás v nenápadné vesničce stavěli policajti, asi 10km od hranic se Slovinskem. Důkladně nám proklepli celé auto, měli jsme vše v pořádku, tak popřáli pěknou dovolenou.
Jak už tu padlo, za Ptujem jsme dojeli k hromadě písku, s tím rozdílem, že poblíž nebylo ani živáčka. Přenastavila jsem navigaci směr přechod Rogatec a tudy jsme šťastně přejeli hranice. Dál už to šlo jako po másle, až na pár místních hovad, kteří se na nás lepili, troubili a blikali, že by nás nejradši vytlačili ze silnice (a to jsem předjížděla kamion ve 130) a taky pozor, někteří němci to mají na háku a předjedou vás zprava po travnatém svahu! Mířili jsme na Plitvická jezera, takže jsme za Karlovacem sjeli z dálnice s hlubokou úlevou a pokračovali až na Plitvice. Po prohlídce jsme našli ubytování ve vesnici Rudanovac, číslo domu 39, milí domácí, starší manželé, všem vřele doporučuji. Další den jsme pokračovali vnitrozemím směrem na Split a poté do Omiše. Až v Omiši zácpa, přes Cetinu vede jediný most, město ucpané, provoz řídila policistka. Ve 13 hod jsme byli na místě...
Cesta zpět 8.8.: vyjeli jsme o půl 9 ráno a udělali zastávku v Trogiru a v NP Krka. Od parku jsme odjížděli v 19:10 a až po Lučko byla cesta v pohodě.
Tam jsme vystáli 2km frontu, tankovat jsme jeli hned za Zagrebem na 1. benzinku, tam výdrb-cisterna nedovezla Eurosuper 95, takže jsme pokračovali až na další, kde naštěstí měli.
Další kolona byla na přechodu Macelj-Trakoščan, pak další fronta na celnici. Měli jsme toho už fakt dost, únava se projevila, i když jsme se v řízení střídali. Dohodli jsme se, že tedy zkusíme tu slavnou slovinskou dálnici přes Maribor, ať můžeme konečně jet pořádně.
No to jsme si pomohli! U Mariboru se sjíždělo ze dvou pruhů do jednoho a na konci kraloval semafor, takže jsme se ocitli opět v pořádné zácpě.
Příště určitě zkusíme jinou trasu, nejspíš přes Maďarsko, neboť Slovinska máme už plné zuby.
Příjezd domů 9.8. v 8:15 při naprostém vyčerpání obou řidičů, když jsme totiž zastavili, že si odpočineme a trochu se prospíme, malý se okamžitě vzbudil a mrčel, takže jsme museli jet a jet...Odvedli jsme ho k babičce a prospali celý den.grinning smiley
Kdo se chystáte na cestu, přeji šťastný návrat bez čekání a kolizí!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 14:59
Ahoj všichni.
Divím se, jak všichni nadáváte na Slovince. Já jsem jel už "dávno" 25.7. do Umagu a zpátky 6.8. A jel jsem trasu Praha - Linec - Graz - Maribor - Ljubljana - Rijeka - Umag. Skoro pořád po dálnici (až na ten konec). A dálnice A1 ve Slovinsku velice pěkná, aut trochu. A protože dodržuju dopravní předpisy, tak jsem si jel v pohodě 130 a žádný problémy. Zaplatil jsem 30 éček a jel po silnicích, které jsou rozhodně lepší než u nás. Chápu, že se někomu nemusí líbit, platit za dálnici. Ale cesta je po ní lepší než po nějaké okresce. A nebo použít takové auto jako měl Fantomas. Před Slovinskem vysunout křídla, Slovinsko přeletět, v Chorvatsku zase přistát. Třeba ten nápad z filmu některý z těch škudlilů a brblalů zrealizuje a zase budeme světoví. eye popping smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 15:09
Nuny asi ti unikla taková maličkost, že ti škudlilové a brbralové píší o cestě směr Macejl, kde se ještě nedávno platilo těch 30 za asi 15 km dálnice.Kdo jede tvým směrem,tak to už je o něčem jiném zaplatit dálnici.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 15:23
Alesim, ale neuniklo. Ale je nutné když mám peníze na dovolenou v cizině, škudlit 30 éček, nebo jet v klidu a pohodě? A nehledat nějaké cesty přes "kotáry". Navíc většinou všichni píší, že mají navigaci. A ta taky něco stojí. Pokud jedeš hlavním směrem a po dálnici tak ani navigaci nepotřebuješ a ušetříš.
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 15:48
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 16:29
Myslim, že je vcelku zbytečný kvuli takový "prkotině" na sebe útočit, navíc, když každej řeší jiný úsek dálnice. Je to svobodný rozhodnutí každýho z nás. Z mého pohledu (já jsem vloni platil 35€ a letos jsem se rozhodl je prostě neplatit) mi to připadá podobné, jako když se cizinec rozhodne jet z Prahy - Chodova do Říčan u Prahy (cca 15 km). Pokud zná 3 možné cesty mimo dálnici, tak je použije, pokud je nezná, musí si koupit na ten krátký úsek dálniční známku.
Nějaká ta uzavírka ho může potkat na dálnici i na staré cestě. Nepředpokládám, že by naši dopraváci schválně směrovali cestu uzavírkama na dálnici a nevidím ani do hlav slovinských dopraváků, jestli to dělají schválně. Na druhou stranu, když si trošku započítáme, že za letní sezónu jede k Jadranu zhruba 800.000 Čechů, což je v průměru asi tak 270.000 aut x 30€, to dá dohromady skoro 8.000.000€. To není špatný příjem do státní kasy, pokud by každý projíždějící využil dálnici smiling smiley

Letos jsme dálnici objížděli, až bude dálnice postavená od Šentilju k Macelju, tak není o čem...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 16:31
Zas jeden chytrák.eye popping smiley
99% zde nechce ušetřit,ale platit za něco co je XKRÁT PŘEDRAŽENO ???,ty by jsi doma taky kupoval chleba za stovku?,když o kousek dál je za dvacku?confused smiley
Já jedu 25.8. a vemu to po dálnici na Macelj/chleba za sto/,ale nikomu zde neradím aby neobjížděl!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil miroslav57 (19. 08. 2009 16:35).
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 16:39
Jo, je to svobodná volba, zda respektovat podmínky, za nichž vlastník(Slovinský stát) umožní užívat jeho majetek, nepodvádět a známku si pořídit, nebo známku nekoupit, dotčený majetek nepoužít a tedy nepodvádět.
Varintra s loupáním známky mipřipadá nedůstojná.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 19:27
Zdravím, máte někdo prosím najetou trasu Gleisdorf- Bad Radkersburg-Horna Radgona-Varaždin-Záhřeb? Po těch jobovkách tady se s těmi hajzlíky nebudu nikde dohadovat a také je nebudu podporovat. nejde o peníze, ale jak se k nám chovají!!!
Díky za informace, jedu v neděli.
JARDA
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 21:13
pro: Nuny
Téda, rozhodně jsem Tě nechtěla naštvat, jen jsem se chtěla s ostatními podělit o naše zkušenosti se slovinskou dálnicí. A je fakt, že šlo jen o
ten kousek Macelj-Maribor. Nejde o žádné škudlilství, kdyby to tak bylo, jeli bychom přes "kotáry" i cestou zpět. Chtěli jsme zkrátka vyzkoušet obě cesty, dálnici i tu mimo a z našeho pohledu se to zatím fakt nevyplatilo. Až budou mít celý úsek dodělaný, tak to bude potom jiná...
Tak nepruď a usměj se troškumoody smiley
Čau
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 08. 2009 22:49
Džerdík mimo jiné napsal:
-------------------------------------------------------
> ...Nějaká ta uzavírka ho může potkat na dálnici i na staré cestě. Nepředpokládám, že by naši dopraváci schválně směrovali cestu uzavírkama na dálnici a nevidím ani do hlav slovinských dopraváků, jestli to dělají schválně....

S tím bych souhlasil a doplním - za čtyři průjezdy Slovinskem jsem se nemusel u žádné hromady písku otáčet a to jsem se dálnici vyhnul.
Není to náhodou tím, že ta hromada písku je vždy tam, kde trvá předem řádně ohlášená uzavírka (viz výše uvedený odkaz na bigrmap.aspx) kvůli skutečně probíhajícím pracím?
Značení mi totiž připadalo také lepší a přehlednější, než například v Kolíně - Zálabí, takže bych ten písek spíš viděl na chybu navigátora či navigace.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2009 08:14
To JAVI: Jel jsem nakonec v obou směrech "po staré" přes Maribor, ale před zpáteční cestou mi jeden český majitel penziónu v Chorvatsku nabízel snad červencové číslo časopisu Svět motorů, kde byl popis tvé trasy ve směru do HR s drobnou odlišností. Sjíždělo se už na 139km ILZ. Libovali si jak tam krásná krajina. Zkus se po tom časopise poohlídnout. SRETAN PUT!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2009 10:46
Tak jsem rád, že se mi podařilo alespoň někoho vyprovokovat ke psaní. Vždyť se tady včera celý dopoledne nic nedělo. Tak jsem jen tak pošťouchnul. Je to samozřejmě každého věc, kudy jede a za co svoje těžce vydělané penízky utratí. smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2009 12:49
To JAVI:
Cestu mám projetou, už jsem to několikrát na fóru popisoval. Cesta trvá cca dvě hodiny a cestovatelé, kterým jsem tuto variantu doporučil, byli spokojeni. Řekl bych, že zvláště okolí rakouské části cesty je ve dne skutečně pěkné.
Dále připojuji itinerář:
Ilz – 66, Feldbach, Bad Gleichenberg, Halbenrain – 69,
Bad Radkersburg A/SLO
Gornja Radgona – 3 (odbočit vlevo směr Mursko Središče), Radenci – 230, Ljutomer, vjet rovně do Ormož SLO/HR
Otok Virje, obchvat Varaždinu – Zagreb A4

Největší výhodou není jenom úspora éček za Slovinsko, ale také úspora času na hranicích a mýtnicích. V Ormoži se na hranici nečeká, provoz 0, kamióny zákaz, narozdíl od Macelje, kam se všichni ze severu přiženou včetně kamiónů a pak se ještě znovu potkají na Trakoštanu a Zaprešici - mýto vstup a výstup. Mýtnice ve Varaždinu provoz 0 a na Sv. Heleně to záleží na hustotě provozu od maďarska. Ten je ale vždy výrazně menší než od Mariboru. Zpět je to obdobné.
Všem přeji šťastnou cestu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2009 14:47
Souhlas, přes Riegersburg ideální objížďka. Před dvěma lety jsem jel do HR v červnu i září a pokaždé touto cestou. Nebylo to kvůli ceně dálnice (tehdy to bylo jen pár centů), ale chtěli jsme si prostě vychutnat Rakousko. Opravdu krásný kraj, pokaždé jsme dvě noci spali přímo v Riegersburgu. Malé městečko, odkud se dá vyrazit např. do čokoládovny nebo na pěkná koupaliště. ubytování v soukromí stojí na osobu a noc kolem 20 Euro i se snídaní. Kdo si chce cestu rozdělit - tehdy jsme měli roční holčičku - ideální kombinace.
DDD
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2009 17:47
Zdravím, další cestovatele
Jel jsem letos (ale i již dříve) alternativním trasami, aproto doufám, že poznatky mohou být pro někoho užitečné.

Cesta tam: odjezd 10.8. = pondělí v 16,30 z Mil. = 66 km severně od Č. Budějovic
po trase: Č.B. (doplnění benzínu u Globusu) - Dolní Dvořiště(=102 km v 18,15 hod)- Freitag (zakoupení dál známky 7,7E*26=200 Kč =placeno v hotovosti v E ) - Linz (19,00) -dálnice směr Grac -
- objetí Bosbruk tunelu přes Lizen (navíc +3 km = + 5 min) -Triben (vpravo z dálnice -do kopců v 20.16) - Hohentauren (nejvyšší bod cesty = 1278 m n m. v 20.30) - Klagenfurt ( zde málem havárie - na 2 proudové cestě se z odstavného pruhu začal otáčet "šikula" - jel jsem v rychlém pruhu cca 80 tkou a pořádných pár metrů jsem gumoval silnici) - Lobelpass (=440 km v 22,30 A/Sl) - okolo Sl. dálnice přes Krajn - Lublaň (noční průjezd centrem bez problému) - Kočevlje - hranice Sl/ Chor (=586 km v 0,30)- Delnice (596 km , 34 l benzínu á 7,44 Kun =placeno kartou , přestávka asi 15 min) - po cca 6 km nájezd na dálnici - sjezd Vrbovsko (6 kun) - zkratka přes Ogulin - nájezd na dálnici Josipol (648 km v 2,00) - na dálnici 2 přestávky (SUMA cca 1,75 hod - už to dál nešlo k ránu je třeba si zdřímnout) - sjezd Šestanovic (976 km v 7,00=134 kun - placeno kartou ) - Neum (chtěl jsem nabrat benzín, ale po prave straně není benzinka) - kousek před Orebičem benzin (10,5 l pro jistotu -=placeno kartou) - Orebič (Plješac) (v 10,35 - trajekt jsme nestihli asi o 2 min) - další v 11,30 - Korčula (po 15 min plavby-=placeno v hotovosti v kunách ) - prohlídka města Korčuly - Vela Luka - hotel Adria(1240km v 13.45). Tzn.dle navigace: čistá doba jízdy 16,90 hod. + 4,90 hod stání
POZN.: po Plješaci ale hlavně na ostrově Korčula navigace Garmin nepožitelná - nemá prioritu cest - navádí na jakoukoliv stezku (i při zákazu nezpevněných cest).



Upraveno 4krát. Naposledy upravil DDD (20. 08. 2009 18:05).
DDD
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 08. 2009 18:45
2. část cesta zpět"
odjezd 18.8. = úterý- Vela Luka - hotel Adria (0km v 8,00). - Korčula (v 8,45 trajekt- 15 min plavby-=placeno v hotovosti v kunách ) - Orebič (Plješac) (vyjetí z trajektu cca na 30. místě - trn. popojíždění přes město Orebič snad 30 min. i jízda v koloně přes celý Plješac - Neum (2. benzinovka od jihu - benzín 25,60 l = 26,30 Eura = dle jejich přepočtu nechtěli kartu, že jedině v hotovosti). Jinak na obou hranicích 5min. ztráty času a nahlídnutí do pasů.
- Medkovič hranice Chr./BaH (164 km - v 11,30-11,50= čekání 20 min. teplota 34C -
Bugojno (31 km před je nejvyšší bod cesty = 1126 m n m. v 13,45 hod)
Banja Luka - za ní benzín - opět odmítnutí Karty = placeno v hotovosti v E 25,6 l za 25 E (asi mne natáhli o 1E)
hranice BH/Sl. Gradiška (485 km v 16,55 - čekání cca 2*5min -kontrola čtecí zony v pasu) - Daruvat - Virivitica-hranice Sl/Hu (600 km v 19,00 - zde i kontrola kufru auta, a kontrola čtecí zony v pasu) - Barcs - Nagykaznica- Szombately (cca ve 22, - nás navigace navedla centrem - a vystartovali po nás místní policajti - najednou za náma silně blikající auto (červeně i modře, nahoře i v předu) - napřed jsem myslel, že někam jedou, tak jsem zpomalil, a jel po krajnici, ale nepředjeli nás - to mne překvapilo - a raději jsem zastavil - inned nás obestoupili jeden zleva k řidiči, jeden z prava, další stál za autem, jestli jeden zůstal v autě, které na nás neustále svítilo -nevím. Chtěli doklady - podal jsem jim zelenou kartu, řidičák, pas ... a ještě chtěli něco ... něco jako pas či index - napřed jsme mysleli že pas dcery, ale to ne ...marná snaha se domluvit... po pár minutach patové situace řekli at jedem. Po odjezdu nás napadalo, že chtěli emisní index - kartu o měření emisí - a až doma mne napadlo, že možná chtěli technický průkaz, který jsem měl v 2.peněžence - ale to mne v tom zděšení nenapadlo
dále Vídeň - Horn (přestávka1,50 hod) - Třeboň - Tábor -Mil (1198 km v 3,45 hod)



Upraveno 2krát. Naposledy upravil DDD (20. 08. 2009 18:48).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
21. 08. 2009 08:54
Zdravím přátele fora.

Odjížděli jsme 9.8. v 8.00 hod ráno, z Prahy směr Dolní Dvořiště, Linz, Graz, Maribor a zakotvili jsme před Zagrebem v penzionu Zagi( mohu jen doporučit, výborně tam vaří, dokonce čevabi lepší, než u moře) Kopili jsme dálniční Slovinsko, neřeším to. Cesta v poklidu, scenérie Alp úchvatná, jen mě udivilo kolik málo Čechů využívá tuto trasu, za celou dobu po Rakousku mezi Linzem a Grazem pouze 1 české auto.
Druhý den ráno po snídani zbylých cca 500 km do Igrane. Celou cestu jsme všechny dálniční poplatky platili kartami, American Express, není čipová a bez problému, ušetřili jsme určitě pár minut oproti platbě v hotovosti.

Cesta zpět již na jeden zátah, popisuji spotřeby atd v jiném vláknu, opět platby kartou, vyplatilo se zejména na Lučku a ačkoliv byla středa, bylo to tam určitě na 20 min. Krásná cesta, žádné zdržení, nákup v Grazu a poklidný příjezd domů.

Už se těším opět, asi vyrazíme ještě v září.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 08. 2009 08:35
Malá otázečka: Vozíte sebou velký technický průkaz? A ještě jedna: měli jste všichni nalepené CZtko?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 08. 2009 09:33
Velký technický průkaz nikdy nevozím. Pokud jsem majitelem vozu, stačí malé osvědčení o TP. V zapůjčeném autě musím mít notářsky ověřené zapůjčení od majitele, velký TP také není potřeba. CZtko nalepené nemám, mám nové reg. značky s EU.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 08. 2009 09:59
Nové reg. značky s logem EU jsou hezké ale do HR je třeba mít údajně CZtku.To mi řekla úřednice na dopravce před čtrnácti dny,tak to respektuji.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 205
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.