Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 09:38
Tak to máme za sebou.Návrat ze soboty na neděli.Cesta tam i zpět přes A,Mureck,Ptuj(po starém mostě a hned za vodou vlevo po Záhřebské cestě,nájezd na 9 cca 11km před hranicí),pak po dálnici až na Makarskou.Cesta tam v pohodě.Cesta domů 17 hodin.Na 30km směr Zagreb nehoda Fiat Stillo s CZ spz+ náklaďák a v tom chumlu kreténů co nemůžou čekat a jedou po pravé krajnici další čech s rozbitou maskou.Frajeři s teréňákama dokonce vyjeli z dálnice a jeli po trávě kolem(je to tam bez svodidel).Možná někdo řekne že jsem vůl,ale ještě s jedním slovákem jsmě najeli do toho pruhu a odmítali auta pouštět.Pak další problém pře hranicí SLO.To už jsem byl opravdu vytočený.
Na zlé jsem už dnes zapoměl a těším se na příští rok.
Těm co teprve jedou pevné nervy s voli na cestách,žádné potíže a hezkou dovču.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 10:42
alesim, pravdu díš !
pokud kolona přesahuje odbočku na Demerje (což se děje asi hlavně o víkendu), je potřeba se obrnit trpělivostí. potěšující je, že se té kolony s kartou v ruce zbavíš o dost dřív, než ti, co platí v hotovosti moody smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 12:16
Lucano napsal(a):
-------------------------------------------------------
> + 20l kanystrem v kufru.
Podle mně zbytečná kila a objem kanystru navíc zvlášť u dieselu (co já chudák s devítilitrovou spotřebou benzínu?), palivo je všude po cestě OK.

>V ptuji jsme hledali odbočku na nový most, ale za boha jsme se nemohli trefit,...
Před každou cestou prostuduji mapu ( v tomto případě [zemljevid.najdi.si]), k novému mostu je na Ormoške ceste nonstop Petrol s laciným kvalitním palivem, jinak se dá po Puhova ulica a Dornavska cesta (loni jsem jel tam po Ormoške, zpět po Puhove).

Tolik můj komentář, doufám k věci a k užitku... smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 08. 2009 16:35
Ještě jsem se nevrátil, právě sedím v apartmánu(jsme tři, apartmán má čtyři ložnice a tři koupelny s WC, je jako nový) za 50€/den na Pagu v vesničce Vlašici. Jeli jsme na divoko a první, koho jsme se zeptali nás tady odkázal, a další místa se nám nabízely vzápětí. Teplota vody i vzduchu ji "velmi až moc teplo" Cestu jsme poprvé zvolili po Maďarské dálnici-e-matrica za 7,5€ na čtyři dny, a jeli jsme trasu Bratislava-Gyor,pak cca 100 km mimo dálnici na Vezsprém. Kousek pod ním jsme opět najeli na dálnici a až po odbočku na Pag jsme z ní nesjeli. Cesta přes Maďarsko i s přestávkami trvala 3! hodiny, a to jsem byl mimo dálnici stále předjížděn šílenými Poláky. Kvalita cesty až na velmi malé kousky velmi dobrá, nikde žádné nehody či problémy. Na dálničním přechodu do HR pouze kam jedeme, a po informaci, že do Trogiru(tam jsme chtěli původně), následoval jen úsměv a pokyn jeďte :-) . U Varaždinu jsme u benzinky hodili chrupku a v pohodových 8 hod. vyrazili dál. Protože jsem v HR nebyl poslední 3 roky, byl jsem mile překvapen fungováním obou tubusů v tunelech Malá Kapela a Sveti Rog. Naopak mě překvapilo, o kolik méně je tady turistů (pár Čechů, Slováků, Poláků a Maďěrů, ještě méně Němců,jedni Francouzi a jinak sám Slovinec) než před třemi léty a pocit, že se tady změnilo jediné, a to ceny. Všichni, kdo nám nabízeli ubytování se pohybovali nad 50€ a my si vlastně vybrali největší a přitom nejlevnější. Nevím jak to vypadá na jiných místech, ale je tedy dost nepořádek, od kterého jsem si za ty tři roky, po které jsem jezdil do Řecka na Korfu, odvykl a taky cenová hladina oproti Řecku je cca o 1/3 vyšší. Letos jsem se pokusil o návrat do hodně dlouho milovaného a upřednostňovaného Chorvatska, ale asi ještě nenastala ta správná chvíle, takže zatím návrat odkládám a příští rok opět Korfu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2009 08:30
Tak jsme doma,příjezd včera večer v 21:15 z Podstrany u Splitu.Cesta v klidu i ve Slovinsku objezd dálnice bez problémů,trvání cesty 14,5 hod ve dvou autech.Mám kontak na domácí,byl jsem tam již vloni,když bude mít někdo zájem....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2009 09:11
Pro ADIS:
My jsme se taky letos vrátili po třech letech na dovolenou do Chorvatska, protože už jsme měli absťák. Jeli jsme do Živogošče, do hotelu a byl to naprosto skvělý návrat. Cesta po dálnici bezva, ubytování a počasí taky vyšlo. Žádné přeplněné pláže a davy lidí, fakt super. Ale záleží jaké místo si vybereš, známý byl na Brači a dost nadával. Loni jsme poprvé zkusili letecky Řecko - Thassos a vůbec nás to nenadchlo (teda kromě letadla). Když jsme první den uviděli moře, tak jsme se slzami v očích vzpomínali na Chorvatsko, nádherné koupání a výhled na Biokovo. Na Thassosu byla písečná pláž, v moři tráva, naplaveniny i na břehu. Na pláži nás bylo asi 30, takže fakt soukromí. Hotel jsme měli podprůměrné úrovně a o řecké pohostinnosti v hotelu - škoda mluvit. Takže, my jsme nadšeni nebyli, ale věřím, že ty máš s Korfu jiné zkušenosti. Kam tam jezdíte, že jsi tak spokojený? A jaké jsou tam pláže?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2009 13:31
Vratili jsme se vcera cesta byla v poho az na ty kamiony v cesku jinak cesta Makarska-Sestanovic-Karlovac-Zagreb-Maribor-Graz-Wien_Mikulov-Brno-Praha byla dobra
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2009 18:08
V úterý 28.7. jsme k večeru vyjeli na cestu. Ještě že jsme vyjeli za světla. 25km od domova nám praskla, před dvěma měsíci opravovaná, chladící pumpa na olej (omlouvám se znalcům pokud jsem to napsala špatně). Takže jsme zastavili a čekali jsme na odtahovku, aby nám odvezli autíčko do servisu. (Ještě jsem nezažila aby měli naši pesani takovou radost z našeho návratu. ) Druhý den k večeru bylo autíčko zpojízdněno a my se konečně vydali na cestu. Jeli jsme přes Znojmo, Vídeň, HU - tady se bohužel navigace nedržela po naši známé cestě (prostě se zbláznila), ale táhla nás po cestách kde lišky dávají dobrou noc (tolik lišek jsem v životě neviděla jako za tuhle cestu). Hraniční přechod HU - HR (Gola). Nemusím snad ani popisovat, jak na nás na celnicích koukali vyjeveně eye popping smiley. Jinak po zbytek cesty už to šlo. Příjezd do Žaboriće dopoledne. Ubytování dobré, paní majitelka skvělá a na ty betonová mola jsme si zvykli.
Cesta zpět: odjížděli jsme v sobotu 8.8. asi kolem šesté večer. Tentokrát jsme dali do navigace aktualizované mapy od Mio (manželovi se nelíbí,,,prý si musí na to zvyknout, ale navigují skvěle ). Jelo se dobře, až moc dobře. V Korenici manža přehlídl 50tku a začal předjíždět auto před námi a v tom ho, velmi milý pánové v uniformách, změřili. Bohužel jsme nebyli sami, stálo nás to 300 kun. Nejdříve chtěl po nás co máme, ale když zjistil, že máme jen kovové, tak vypsal bloček (jen by mě zajímalo, jestli je to pravé, nebo jim to šlo do kapsy.) Manža byl z toho našvestku, ale musím říct, že takhle předpisově, co jel po té pokutě, už dlouho nejel yawning smiley Cesta přes Maďarsko a Rakousko v pohodě. Silnice a dálnice prázdné. K rodičům do Znojma jsme přijeli něco po šesté hodině ranní. Když jsme přijížděli k baráku, tak manžel konstatoval, že ani v Maďarsku v zapadákovech, kterýma jsme projížděli, nemají tak příšerné silnice jako my tady.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 08. 2009 22:52
to Jacesse V Korenici jsem policajty potkal v cervenci 3x , je tam pekna rovinka pred benzinkou. Poprve na me auta blikala a pak jsem si to pamatoval. 300HRK jsou jako pokuta smesne penize a za prekroceni rychlosti je od 500 az 2500Hrk.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 06:41
Dá sa zísť z diaľnice v Šibeniku na starú cestu, smer Primošten?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 07:23
Bobila1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dá sa zísť z diaľnice v Šibeniku na starú cestu,
> smer Primošten?


Ano, z dálnice je do Přimoštenu cca 30 km
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 07:24
V Šibeniku sjedeš z dálnice dolů na magistrálu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 09:29
OK dík lebo cesta na Vodice bola zavretá
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 11:25
Vrátili sme sa síce už v júli ale nemal som nejak čas to tu skor zreferovať, takže preto až teraz.

ODJAZD: 15.7.2009 o 19:00 z Košíc
CIEĽ: Orebič
AUTO: Suzuki Liana

Takže vyrazili sme v stredu 15.7. o 19:00. Z Košíc smer Miskolc-Budapest-Zagreb-Ravca-Neum-Orebic. Prvá zastavka na prvej benzínke v Maďarsku, museli sme kúpiť diaľničnú známku: 4 dňová za 1530 HUF. Celá cesta prebiehala v poriadku až na to že bolo neskutočne horúco, v celom maďarsku neklesla teplota pod 28 stupňov.V Budapešti bolo dokonca 33 stupňov a to bolo 22 hodin! Budapešť sme prechádzali centrom a trvalo nám to 24 min. Na diaľnici za Budapešťou nás chytil silný bočný vietor, dalo sa ísť maximálne 100 kmh. Hranice nový Goričan, na to že to bola Streda dosť veľa áut ale išlo to rýchlo. Maďar preštudoval občianky a Chorvát dal do sestrinho pasu dokonca PEČIATKU! Za prechodom nájazd na diaľnicu a odtiaľťo pohodová cesta až po Ravču. Na Sv. Helene nefungoval terminál na karty tak sme museli zaplatiť 5 EUR. V Záhrebe bolo asi trojkilometrové zúženie diaľnice, Lučko bez zdržania. Na odpočívadle Ličko Lešče sme si dali dvojhodinovú pauzu na spánok, dalšia dlhšia prestávka bola na odpočívadle Krka. V Ravči sme zaplatili 187 Kn za úžasné zvezenie. Úsek Ravča Orebič bol najťažším úsekom celej cesty.Vo Vrgoraci sme zle odbočili a do ploče sme išli cez Staševicu takže dosť zdržanie. V Neume sme brali plnú nádrž.Do Orebiču sme došli o 12:00.Za 30 minút sme zohnali apartmán za 60 EUR noc s klímou, 5 minút cesty od pláže.

V Orebiči sme strávili 10 dní úžasnej dovolenky. Pelješac je naozaj nádherný. A nie je až tak preľudnený ako Makarská.

Cesta spať:26.7.2009.Z Orebiču sme vyrazili o 10:00. Rovnaká trasa ako cestou sem. V Neume sme brali plnú.Tentoraz sme už v Ploče odbočili správne na novú rychlostnú cestu.Je na nej zopár tunelov a rýchlosť je obmedzená na 80 angry smiley. V Ravči bol asi 200 metrov úsek bez asfaltu ale dalo sa to prežiť. Za týmto úsekom merali rýchlosť ale domáci nás včas vyblikali.V Ravči nájazd na diaľnicu. Pohodová horúca cesta (bolo 30 stupňov) na krke opať pauza. Po Bosiljevo bola premávka v norme no od bosiljeva to hustlo na Lučku hlásili 2km kolónu, my sme išli na Demerje, tam boli 3 autá. Nechápem prečo ľudia platia v hotovosti na Lučku. My sme všetky poplatky platili kartou Maestro, platili sme ňou aj za nákupy v Konzume. Na novom Goričane zdržanie asi 3 minúty. Dosť nás prekvapilo že na prechode sa nedá kúpiť diaľničná známka. Dá sa kúpiť až asi 30 km za prechodom na odpočivadle Zalakomár. Tu sme brali aj plnú nádrž a dali sme si skoro hodinovú prestávku. Na diaľnici pred Budapešťou bola zápcha asi sa vracali domáci z Balatonu. Budapešť opať cez centrum za 27 minút. Potom už pohodová cesta až do Košíc. Na parkovisku pred bytom sme boli 2:00.
Prajem všetkým ktorý to majú ešte pred sebou šťastnú cestu a príjemnú dovolenku.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 13:31
pro SLUNCE: My jsme byli na Korfu ve vesničce Liapades u Paleokastrice, je to tam velmi podobné Chorvatsku,oblázky, čistá voda...Jeli jsme autem do Benátek, pak trajekt do Korfu a 35 km na místo.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 14:10
To Robie: V sobotu jsme po poledni vystáli na Demerje více než půl hodinovou kolonu, samotné Lučko odhaduji tak o dvacet minut víc, ale to nic nebylo proti koloně před Trakoščanem.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 14:14
Tam:31.7(pátek)
Odjezd Praha v 16:15,kodrcání po naší slavné D1,pak přes Znojmo,Vídeň v pohodě,na hraničním přechodu Šentilj zakoupení Slo známky-bez čekání (to jsem ještě netušil,že byla chyba si kupovat jen týdenní).Nový úsek super,ovšem od konce dálnice až po Macelj kolona,takže průjezd přes SLO trval skoro 3 hodiny.(Jednání celníků asi nikdy nepochopím,a to jsme v prosím v Evropě).Pak už to frčelo dál bez obtíží.Oba tunely bezva,Šestanovac a hlavně sjezd na magistrálu bez kolony a příjezd do Promajny v 8:20
Zpět:11.8(úterý)
Odjezd z Promajny v 19:20,nájezd na dálnici v Šestanovci,všude volno a prázdno,takže příjezd i s malou pauzou na Macelj v 0:36.Zdržení asi 10 min a HR i SLO celníci docela ostří-nás pustili bez problémů,ale několik otevřených kufrů a odstavených aut tam bylo (a to auta z NL,D,S),jen jsem koukal kdeže to jsme.Pak až skoro k Ptuji dobrý,než jsem zjistil,že nemám kde koupit SLO vinjetu! V HR nejsou ,na hranicích taky nic a označené místo-pumpa zavřeno.Vzhledem k tomu,že nejsem čtenářem vlákna kudy objet...tak jsem si pobloudil kolem Ptuje (a nebyl jsem sám) i v Mariboru jsem trošku plaval,nakonec jsem přijel až do Šentilje po staré,nicméně těch několik set metrů až do A po zpoplatněné slo dálnici (to jsem si zas zanadával)Takže průjezd přes liduprázné SLO mi trval 1 a půl hodiny.Pak už to šlo dobře,až po Brno.D1 to je "balzám",na ní se nedá usnout.Příjezd do Prahy něco po 8 hod.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
12. 08. 2009 17:40
včera návrat v noci , cesta tam - čadca kolona , Bratislava kolona 25.min, na Goričanu jsem špatně
najel a jel jsem cca 20 km na Budapest než jsem otočil. V Omiši 30 min. kolona na Makarskou.
Cesta zpět OK , akorát na mýtnici ZAGREB 45.minut kolona.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 08. 2009 06:45
To Bessy: Veľmi dobré foto máš smer HR-HU, nemáš náhodou foto opačným smerom - z Maďarska do Chorvátska? Zaujíma ma hlavne ak pôjdem po M7 a budem chcieť ísť cez starý hraničná prechod Letenye-Goričan, či tam sú tabule ako je to označené v smere Chorvátsko-Maďarsko?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 08. 2009 13:33
koukal jsem na všechny fota i rady , vždycky jsem jezdil přes redics-lendava, goričan jsem nastudoval
ale ----- byla noc , únava , jeli jsme v pruhu směr ZAGREB, a najednou se mi otočil měsíc za zády
a začala se podle tabulí přibližovat Budapest. Tak se po 20 km podařilo za odpočivadlem otočit.
Ale byla obava protože jsme jeli po placené..... Zpátky už jsem jel svoji trasu Čakovec - Mursko srediště-Lendava.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
13. 08. 2009 22:49
Takže dovolenka je za nami -10 nocí v Rogoznici - super. Vyrážali sme v piatok o 18.30 z Piešťan , ale mali sme dosť koplikovaný odchod. Ešte v piatok som bola v práci a náš 3,5 ročný synátor prišiel zo škôlky s bolesťami bruška a tesne pred odchodom začal vracať. Nechcela som odcestovať, ale všetko sme mali zbalené a muž zavelil, že ideme. Priateľa lekára sme mali na telefóne a lekarničku vybavenú. Po hranice vracal ešte trikrát. No bola som na zrútenie, potom zabrali lieky a spinkal až do rána. Šli sme smer Nitra-Komárno-Komárom(kúpa diaľn.známky-platba kartou, mimochodom nechceli mi predať aj spiatočnú diaľ.známku)- Mór - pred Shekesvehervarom sme sa napojili na diaľnicu - nový Goričan - Záhreb- pred Šibenikom sme zliezli z diaľnice- príjazd Rogoznica 06.00 hod. Na Slovensku sme stáli tuším 4x, pretože som prezliekala malého a "čistila auto". Potom sme mali asi zo tri prestávky po 20 min. a jedno zdržanie v HU pred diaľnicou, kde odpratávali haváriu. po príjazde bol synček OK, ale hneď v ďaľšiu noc začala zvracať naša 12 ročná dcéra, ale tej to trvalo 24 hod. Takže sme si na cestu do Chorvátska pribalili aj nejaký vírus. Nás dospelých to obišlo. Dovolenku sme si užili, s Rogoznicou sme boli spokojní. Mali sme peknú pláž s otvoreným morom s výhľadom na maják. Inak Rogoznica je dosť rozťahaná a veru ostatné pláže nič moc, hneď pri plážach normálna cesta, kde chodili autá a samé murované móla. Tiež sa pripájam k názorom, že voľba tejto trasy po HU diaľnici je super.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2009 12:11
Zdravím.
My jsme byli letos poprvé autem, tak po studování fóra (díky za něj) jsme jeli do chorvatska celou cestu po dálnici : odjezd v neděli 26.7. v 1.30 z N.Jičína, Vsetín, Trenčín, Bratislava, Budapešť, Goričan a Split (14.40) na trajekt směr Šolta. Cesta v pohodě, maďarská dálnice je supr.
Zpět ze Splitu: středa 5.8. kolem 11.30 na Drniš, Knin (jelo se krokem, bo měli svátek a všichni slavili) a přes Plitvice (mlha), Goričan, Nagykaniša (měli jsme vignětu i zpět) a po 65-tce na Bratislavu, Trenčín a domů. Cesta zpět se mi zdála míň únavná, než po dálnici. Příště budem zkoušet jinou trasu (Šekesvehervar).
Jinak na Šoltě v Maslinici byl klid a málo turistů. Byli jsme ubytování asi 300m od moře, ale taky od večerního přístavu, což nám vyhovovalo.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2009 12:15
To Minerva, aj mi sme išli presne tou trasou čo opisuješ a taktiež mi v Komárome na OMV-ke nechceli predat (zaregistrovať) dialnicný poplatok s neskorším termínom pre cestu nasäť. Zrejme im systém nevezme dva krát tú istú ŠPZ naraz. Inak cez Maďarov inak ako po dialnici nejdem, tá je bezpečná, rýchla a hlavne pohodlná.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2009 13:09
Ako je možné že niekomu predajú matricu na diaľnicu aj na cestu zpäť a niekomu nie?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2009 15:19
Bobila1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ako je možné že niekomu predajú matricu na
> diaľnicu aj na cestu zpäť a niekomu nie?


Myslím že Lapiduch mal kúpenú matricu (vignetu) na mesiac. Alebo sa budem musieť naučiť po maďarsky eye popping smiley, prípadne bol pumpár "mantinel"...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
14. 08. 2009 21:27
Já jsem kupoval vignetu přes internet, protože jsme věděli, kdy se asi budeme vracet, tak i zpáteční.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2009 01:34
Odjezd 27.7 v 17:30 hod z Plzně poprvé přes Rozvadov (oproti trase přes Železnou Rudu delší o 80 km delší,ale hned po dálnici,tak o 2 hodky rychlejší),směr Regensburg,Passau,Wels,Graz,Maribor-koupě dál.známky,Zagreb,Šestanovič,Podgora.ujeto 1200 km,příjezd v 8 hod,cesta naprosto bez čekání a jiných zádrhelů,cesta zpět 12.8 odjezd v 18 hod stejnou trasu,jen s tím rozdílem že už jsem odmítl dávat 15 euro a v pohodě objezd přes Lenart,Mureck,trasa ovšem plná srnek a lišek a jednou to bylo o milimetry,zpáteční trasa stejná ale o dost silnější provoz,záseky v Chorvatsku na mýtě,na hranicích kontroly kufrů turků na německých a holandských značkách,odpočívadla plná opět turky co auto zaparkují podél a chrní kde se dá ,v Německu jsem chytil průtrž a ranní rozjezd kamionů,tak na závěr docela síla,ale štastý návrat do Plzně kolem 8 hod.
Počasí super,jednou 10 min déšt a 11.8 bouřka,ale ta stála za to,Podgora perfekt,výlet do Tučepi,2 x Makarska z toho jednou lodí,ale tam už je to Matějská pouť,všude plno,už asi Podgora a nic jiného -letos po sedmé a už se tam těšíme příští rok zas.
Tak všem co to maj před sebou hezkou dovču a štastnou cestu!!!!



Upraveno 1krát. Naposledy upravil centy (15. 08. 2009 13:52).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2009 12:09
Vrátil jsem se dnes v noci. Trasa tam i zpět Jihlava-Znojmo-Vídeň-Gratz-Mureck-Lenart-Ptuj-Záhřeb-Šestanovač a cíl byl v Čaklje. Jedna cesta 1040km.

Tam jsem jel ve čtvrtek 6.8. večer. Silnice a dálnice poloprázné. V Rakousku měli policajti akci a některá auta hnali na odpočívadlo, nás nechali jet. Na objízdné trase ve Slovinsku jsem potkal pár aut. Nikde jsem nečekal. Na hranicích i na mýtném bylo maximálně několik aut. Počasí na cestu bylo super, teplo, nepršelo, měsíc svítil v úplňku. Cesta tam 14h

Zpět jsem vyrazil v pátek 14.8. ráno. Cestou minimální provoz. Placení kartou před Záhřebem čekání asi dvě auta (za hotové 2,5km fronta). Pakárna nás čekala před hranicema. Nevím proč, ale na hranicích HR/SLO jsme čekali tři hodiny. Stáli jsme už několik kilometrů před koncem chorvatské dálnice a po chvílích to pomalu cukalo vpřed. Za hranicema se to zase rozjelo. Chvíli jsme pak ve Slovinsku stáli na nějaké vedlejší silničce a po hlavní jelo sem tam auto. Mi připadá, že to Slovinci snad záměrně zdržovali. Následně jsem odbočil na Ptuj a dálnici opět objel. Rakouskem už se jelo parádně. Domu jsme dojeli asi ve dvě v noci. Cesta domu 18h.

Nebýt toho šíleného tříhodinového čekání, tak se jelo pohodově.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2009 18:10
Druhý letošní pokus dopadl na výbornou, jeli jsme víceméně stejně jako atnarfus, cíl Pisak, 1020 km. Tam 16 h, zpátky 12 h. Tam sobota 1.8., proto ten čas. 9km do Macelj asi 3/4 hod, ale jelo to. Děs ovšem u Záhřebu, kolona zhruba od 5 km před mýtnicí před Záhřebem až po Lučko. Jinak jak cesty, tak počasí, tak moře naprosto super.
Mám ale i novou zkušenost s placením mýtného. Myslel jsem, že pro placení je podstatná výška vozidla do 1.3 m u přední nápravy. Když jsem se konečně dopracoval k mýtnici před Záhřebem, zajel jsem ke stojanu s placením kreditkou, abych nestál další fronty. Asi fotobuňka změřila mou výšku (offroad, navíc s rakví na střeše) a hnedle jsem platil 62 místo 42. Je to jen o 20, ale v Šestanovaci jsem už raději zajel platit hotovostí. Při cestě zpátky jsem si na té samé mýtnici všiml grafiky rozdělení - rozhoduje celková výška nad 1.9 m.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
15. 08. 2009 22:48
Ahoj,
tak to máme za sebou i my :-(

Cesta tam - Brno, Vídeň, Graz, Mureck, Lenart, Ptuj, Zagreb, Šestanovac, Mala Duba - v pohodě i s dlouhými přestávkami cca 13,5 hodiny. Díky za Midaxovu cestu Vídní - fakt 22 minut na průjezd :-) a objížďka dálnice ve Slovinsku po trase s In0xovým perfektním návodem se mi zdála ještě kratší než dřív "po staré". Sice hodně aut, ale zvíře jsme neviděli ani jedno (a to jsme jeli obě cesty kolem 22 h.) Blahořečila jsem fóru a všem radám. I přímo na místě v Chorvatsku jsem zlanařila 2 rodiny pro použití této trasy nazpět, jak jsem ji chválila... Díky moc!

V Chorvatsku krásně, počasí super, ta bouřka 11. 8. - viz "centy" byla fakt zážitek. I když mě osobně se zdá už i ta Podgora děsný mumraj... Mala Duba ma 80 stálých obyvatel a pořád ještě jsou tam plážičky, kde neležíš pár cm od nějakého řvoucího burana. Pravda je, že celkově se mi zdálo v Chorvatsku mnohem méně lidí z ČR, zato moře Slovinců a Bosňáků (o těch dřív naši domácí vůbec nechtěli slyšet). A taky moc Poláků a Italů (!) a o poznání víc Slováků....
A draze, předraze... Většinou se snažím vzít jen to nejnutnější, protože se utěšuju, že nejsem taková socka abych si nemohla dovolit koupit jídlo, ale letos jsme byli rádi, že jsme vezli přece jen nějaké zásoby a jako socka jsem si nakonec připadala... Dát 16,5 kuny za nanuk z mrazáku je fakt už divné... (No, to je zas daň té malé vesničce s jediným krámkem). Ale hodně jsme jezdili okolo - Podgora, Živogošče, Igrane, Gradac (tam dělali výborné koktejly) a vždy jsme s povděkem večer usínali ve voňavé a tiché Dubě...

Cesta zpět - pátek 14. 8. Horor!!!! Nevím, jak to jel "atnarfus", že píše že prázdno, ale Dalmatina byla narvaná k prasknutí, u každé cestiny "gužva" a ten tříhodinový zásek na hranicích se Slovinskem to dovršil... Takže jsem to jela 18 hodin a dojela mrtvá ve tři ráno domů... Ale naštěstí v pořádku... I díky vám. Tak kdo ještě pojedete, šťastnou cestu :-) Já příští rok budu volit asi raději letadlo a to Řecko, viděla jsem fotky z Karpathosu a je tam fakt krásně a klid.... A hlavně nebudu muset řídit ;-)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil monikare (15. 08. 2009 22:49).
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 174
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.