Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?

Autor pavli 
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 07:20
Z pátku na sobotu jsem jel přes Maďarsko sice jen jednou, ale kolona na Lučku byla fakt to nejmenší. Od Maďarska není tak dlouhá, jako od Slovinska. Už si sice nepamatuju, jak dlouho jsme tam čekalale proti tomu špuntu, co byl pak níže na dálnici to bylo zanedbatelné. Na Lučku jsme byli asi v 5 ráno..



Upraveno 2krát. Naposledy upravil radek24 (18. 06. 2018 14:20).
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 07:49
V sobotu dopoledne je to ucpané až po Zadar, ale čím víc problematických míst vynecháš, tím lépe.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 08:48
Jen tu cestu přes Čabajstán všem doporučujte. Budete tam za chvilku mít narváno a my budeme jezdit přes prázdné A a SLOsmiling smiley
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 10:44
Zahajskej: Tak aby tady nebyly jen pozitiva a sociální jistoty cesty přes Maďarsko, tak připomínám, že v momentě ucpání Lučka tam není moc smysluplných možností jak to objet.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 10:45
Taktéž mám obavy, aby se z Maďarska nestalo terno a místo zvěře na silnicích tam bude zvěř za volantem smoking smiley Již 6. rokem jezdíme přes Maďarsko, původně až kolem Balatonu, poslední roky přes Szombathely a nemůžu si to vynachválit. Jak já se vždy ,,rád" těšil na ucpanou Vídeň, zúžené pruhy, klikatou costu směr Graz... Dneska už bych tudy vážně nejel. A to nemluvím o počasí, což je samozřejmě náhoda, ale v 80% nám cestou přes Rakousko vždy pršelo a to vydatně. Teď cestou k moři neznám slovo kolona, pravda, vyrážíme v sobotu odpoledne. Ale to jsme takto jezdili i přes Rakousy. Samozřejmě nám to Maďarsko sedí i z toho důvodu, že jsme ze severu Moravy.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 11:21
My v sobotu v podvečer, rovněž ze Severní Moravy. Na Lučku se s nějakým zdržením musí počítat v jakoukoliv dobu, nikdy to ale nebylo nic tragického. Co se týká maďarské zvěřiny, zatím jsem nic netrefil, ani mi nic nepřeběhlo těsně před autem. Pár svíticích očí po příkopách sice vidím vždy, ale jedu tama tak kolem 110km/h páč nikam nespěchám, tak se dá na ty oči celkem včas reagovat.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 12:42
Také pro nás (střed Moravy) nemá smyl jiná cesta než přes Maďarsko. Kolonám na Lučku se dá vyhnout vhodným načasováním (např. minulý rok v neděli 30.7. jsme přes Lučko směrem k moři projížděli někdy před polednem a téměř jsme nečekali, neměli jsme ani zásadní problém na dálnici směrem k Splitu. Osobně bych v sezonu z pátku na sobotu a v sobotu vůbec necestoval. Když musíme cestovat v sezonu a když není jiná možnost než pobyt sobota-sobota tak jedeme v pátek velmi brzy ráno, vždy se snažíme dostat se v pátek poblíž místu pobytu a někde přenocovat. V sobotu se již ten kousek na místo vždy nějak dojede. Stejně tak cestou zpět přenocovat ze soboty na neděli a podstatný zbytek cesty absolvovat v neděli, ale opět klíčové je to správně načasovat přes Lučko (Demerje) tak, že tam musíme být v neděli co nejdříve ráno nebo dopoledne.
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 12:44
Když jste na Lučku kolem půlnoci, tak je před váma max 10 aut. Zkušenost za poslední léta. Vždy v ten nejhorší pátek sezóny(dle předpovědí).
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 13:09
Já si na kolony na Lučku nestěžuji, býváváme tam v neděli kolem páté ráno, a v pohodě. Nikdy jsem tam netrčel déle, než 10-15min. a to většinou jen proto, protože mám talent na to zařadit se vždy do pruhu, kde je to odbavení tak nějak nejpomalejší..eye rolling smiley Jinak souhlas s MartinemR, kdybych měl pobyt od soboty, což dobrovolně neudělám, jel bych už v pátek v poledne, dojel dolů a tam bych to někde zapíchnul, než mě pustí na apt.... Každé čekání je sice otrava, kór s dětmi, ale lépe někde pár km od místa pobytu, než někde na dálnici.. Nám se sakra protáhla cesta v roce 2011, jel jsem poprvé a naposled přes noc pátek- sobota. Výjezd od NJ pátek večer 20.00, dojezd Pag- Mandre sobota 14.30.. Přes Svk, Hu v poho, sešlo se to vše až v Chorvatsku. Na Lučku asi hodinu, hořící autobus někde u Jastrebarska, nehoda dvou aut před Svetim rokem, k tomu vyteklo chladivo z klímy... Dodnes noční můra.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil radek24 (18. 06. 2018 13:35).
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 14:02
Murphy přece říká, že každá fronta či kolona postupuje rychleji, než ta, do které jsme se zařadili.
A to, myslím, na Lučku nikdy nestál. Nejspíš to platí obecně.
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
18. 06. 2018 15:32
Dejff napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zahajskej: Tak aby tady nebyly jen pozitiva a
> sociální jistoty cesty přes Maďarsko, tak
> připomínám, že v momentě ucpání Lučka tam není moc
> smysluplných možností jak to objet.

Proč?
Právě další výhoda cesty přes HU je, že k Lučku přijíždíme po A4, respektive A3. Aktuální stav sjezdu z A3 na Lučko lze sledovat v HAK aplikaci - A3 - čvor Lučko. Když se podíváš na "brejle" mimoúrovňové křižovatky a její vyústění k Lučku a v kontextu s přívalem lidí po A2 vs. A4, tak i pokud se rozhodneš čekat na Lučku, tak je to výhodnější než přijet po A2...

Pokud je opravdu krize... a sjezd stojí, tak se maximálně trochu "sukuje" prostřední pruh... Levý dál na Breganu je vždy volný (na to nekompromisně dohlíží poliši).
První objízdná varianta je minout sjezd na Lučko a po cca 200m hned dalším sjezdem sjet na starou silnici D1 na Karlovac.
Pokud toto selže, tak lze pokračovat po A3 na Jankomír a odtud najet na D1.
Mimochodem, momentálně to vypadá, že na D1 jsou nějaké uzavírky, tak doufám, že tam konečně dělají nový asfalt grinning smiley
V případě extrémně zacpané D1, lze ještě podjet A1 a objíždět jí z východní strany s napojením na 36 do Karlovace
Pokud je situace známá již dříve, tak lze sjet z A4 / A3 již za letištěm a jet východní veriantu do Karlovace.

Všechny výše uvedené varianty znamenají cca +30 minut oproti hladkému průletu (prázdným) Lučkem až do Karlovace smoking smiley
Pokud je Lučko plné, tak je potřeba počítat nejenom s čekáním a popojížděním před mýtnicí, ale také za mýtnicí s "rozjížděním" typu 40 - 80 - brzdy - 40 - stojíme atd. až někam po D. Zdenčinu či Jastrebarsko...
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 10:01
Pavle, napsal jsi to skvěle.

Budeme mít přenocování ve Slunji z pátku 20.7. na sobotu 21.7. Po A4 vjedeme na obchvat Zagrebu někdy kolem poledne. Předpokládám, že v pátek kolem poledne se kolem Zagrebu, přes Lučko a dále na Karlovac dostaneme ještě dobře. Kdyby náhodou někde byly nějaké komplikace (Lučko, dálnice do Karlovace) tak má někdo osobní zkušenost s cestou z dálničního obchvatu A3 přímo do Slunje? Napadá mě třeba trasa po A11, sjezd na 4. km po D31 před město Glina, dále kousek po D6 západním směrem, potom kolem bosenských hranic po silnici č. 3229 a 3258 do Slunje.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 10:13
Pro Couddyho, nebo kohokoli, kdo teď někdy jel z Grazu na Maribor po A9:

Na ÖAMTC informují o dopravních omezeních mezi Leibnitzem a Vogau StraSS, dělají nový asfalt a je tam nějaké zúžení, a to do října 2018.

Couddy, pochopila jsem, že jste jel po A9 k A/SLO. Nevšiml jste si, kde toto omezení začíná? Chtěli jsme sjet z A9 na Grallu a Leibnitz EXITEM 214 a po odpočinku zase tudy zpět na A9. Teď nevím, jestli to vůbec bude možné. Díky za info.
A ještě jsem se chtěla zeptat, kterým hraničním přechodem na CZ/A jste jel a zhruba v kolik hodin jste tam byl, resp. v kolik jste vyjížděl. A ještě jako to vypadalo na A/SLO, nějaké čekání? Moc díky za informace.
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 11:09
Martine, mám projetou trasu ze Sisaku do Pisaku grinning smiley
Bydlí tam domácí a jednou potřeboval dotáhnout loď k moři (měl KO medvěda s koulí), tak jsem tam připřahal... Nicméně jel jsem D6 - D1 (s vlekem = na jistotu).
Myslím si, že i podél hranic to bude v pohodě kochací jízda, rozdíl mezi D6 - D1 je pár km vs. pár minut, tudíž je to asi jedno... Na druhou stranu to letos vypadalo / vypadá(?) na zvýšený zájem bezpečnostních složek na a kolem hranic s BiH...
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 11:49
Pavli. Ano omezení tam jsou. Najít to půjde na oamc a dars.
Na Grallu sjet lze. Cz/a mezi vinicemi z Valtic. Kam to nevím, protože jsem se tam motal kvůli známce a Googlu. Tak 19.00.
A/slo čekání až si donese z jiné boudy paní známku (to už jsem psal v jiném vláknu).
Celé to bylo nadmíru plynule. Čtvrtek na večer.
Horší bude sobota zpět.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 12:04
To MartinR

Lučko a Zagreb jsem objížděl cestou zpět z Karlovače po 36 a 31 přes Veliku Goricu a zpět na dálnici na nájezdu Kosnica

Trasa je normální okreska, vcelku prázdná
[goo.gl]
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 12:51
dj_Paul, potvrzuji. To je to, co jsem psal jako 4. variantu (vše, co píšu, tak mám projeté)
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 15:23
To je hodina navíc na 60 kilometrech. To je docela hodně.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 15:53
raději budu hodinu točit kolečkem než půl hodiny stát v koloně
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 15:55
Pavli .. také nedoporučuji jet tou "zkratkou" novinářů, ale vzít to po dálnici až k Ljubljani a tam po dálnici na Novo Mesto ... jinak si umlátíte dítě v sedačce , jel jsem tama jednou a nikdy více. Jinak tu Metliku doporučuji.smiling smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2018 19:07
Isekon
Smazaná citace posledního příspěvku..
Od té zkratky mě odradilo už Couddyho vyprávění, takže Ljubljana, Novo Mesto a Metlika to jistí..

> jinak si umlátíte dítě v sedačce... To jsem se zase jednou nasmála thumbs up smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jiri.velmez (19. 06. 2018 21:55).
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
20. 06. 2018 06:20
Objižďku Lučka a A1 na Karlovac po D1 může zkomplikovat (není uvedeno kdy bude omezení končit):

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju);

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama (radovi, odroni, klizišta):

DC1 dionici Jastrebarsko - Karlovac;
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
20. 06. 2018 16:05
No i Chorvaté chtějí zkasírovat všechny. Co jim budou turisti ošoupávat asfalt někde na objížďkách.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
21. 06. 2018 14:17
Komentář ke "zkratce novinářů" z diskuze na idnes:

"Jaroslav Smajdor 10045
Vážený pane redaktore, až zase budete příště propagovat nějakou novou trasu tak se ujistěte, že se po vašem průjezdu nic nezmění. Včera jsem absolvoval vaší "skvělou trasu" přes Novo mesto na hraniční přechod Metlica, při výjezdu z města nás u provizorní zábrany zastavil jakýsi civilista a ukázal nám mapku objízdné trasy, kterou nám dovolil si vyfotit. Na všech výjezdech směr Metlica jsou značky zákaz vjezdu v čase od 7,00 do 19,00. Vydal jsem se tedy podle pokynů po objízdné trase, která měřila přes 70 km a byla vedena po cestách na kterých by u nás byl vjezd povolen na vlastní nebezpečí. Když jsme se dostali na směr Metlica z druhé strany, čekali tam na nás stejné značky, jako v Novom meste. Takže nakonec jsem přejel hranici ve Vinici a na dálnici se dostal až u Bosiljeva. Vskutku vítané spestreni cesty díky nacionalistickým postojům Slovinců a vaší naivitě. Děkuji za skvělý přínos cestovnímu ruchu."
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
21. 06. 2018 15:19
To shaemi

Nemyslím si, že to co chcete po redaktorovi, je pro kohokoli reálné, pokud není jasnovidec. Možná, že jste zrovna narazil na ty cyklistické závody, nebo co to tam pořádali. Já osobně si před cestou raději zkouknu stránky UAMK DOPRAVNÍ INFORMACE - Zahraniční dopravní omezení a snad mě obdobná zkušenost mine. Uvidíme.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
21. 06. 2018 16:33
Já jel v noci. Tyto značky jsem buď neměl a nebo ignoroval v nočním režimu :-D
Je fakt ale že domana pc se mrknu důkladně, kudy mě to podél té železniční trati táhlo. To byl fakt zážitek :-D
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
21. 06. 2018 19:29
pavli ja tama nejel, pise to nekdo v diskuzi. Tato trasa tu byla doporucena, tak jen abyste s tim pocitali, ze tam muze byt problem.

Jinak si taky myslim, ze tam mohl byt nejaky zavod...
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
21. 06. 2018 20:41
Problém je většinou v tom, že takové stížnosti píše někdo, kdo ani kale neví, kde byl, kudy jel, na jakou silnici se napojil, ze které ho uzavírkou vyhnali, a ještě si přejmenovává obce. Třeba zrovna Metliku. Pravda, Metlica ve Slovinsku není, tak je to celkem jasné, ale to se nemusí poštěstit vždy.
Kdyby se podíval do záznamu a mapy, většinou by se divil, kam že to zakufroval, že jako blbě odbočil už někde předtím... vzpomeňte jen na šílené zvěsti o hromadách písku kolem Ptuje: kde teda vlastně byly a kdo z vás na nějakou natrefil? My na žádnou.
Proto bych se přimlouval za co nejpřesnější popis nečekané objížďky, než se tu začne diskutovat o problému, který třeba ani není.
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
21. 06. 2018 20:57
Podle google maps a waze se tudy dnes celý den normálně jezdí. Ani na dars.si žádná uzavírka neni. Kamery kamerují projíždějící auta, počítadlo provozu počítá. Nějaká uzavírka je jenom na souběžné silnici 216.
Když tam u uzavírky někdo zevloval, tak to byla určitě jednorázová akce. Už jste někdy viděli, že by u dlouhodobější uzavírky někdo rozdával mapy s vyznačenou objížďkou?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (21. 06. 2018 21:00).
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
21. 06. 2018 21:22
To shaemi
Špatně jsem to pochopila a omlouvám se, že jsem se tudíž obracela přímo na vás. smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 58
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.