Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Specifika pro cestu s detmi

Autor patrikHR 
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
27. 05. 2017 22:10
Copak pokud vyjedete večer a dětem řeknete, že až se ráno probudí tak uvidí za chvíli moře. Potom ujedete sotva dvacet kilometrů a zazní otázka kdy už tam budem tak to jde dokud neusnou. I tak já dodnes preferuji cestu v noci je pravda, že se na cestu připravím a snažím se vyspat potom vyjíždíme v sobotu večer.

Ps: odkaz jsem vytáhl z příspěvku patrikHR

.
.

_________________________Jirka_________________________
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
27. 05. 2017 23:32
couddy, někdy kolem 22:30 je (9, 13, nejstarší s námi od loňska již nejezdí) na Shellce před Břeclaví "uvelebím", sebe "přepnu do tahavého tranzitního módu" a pak si v klidu jedu, jedu a jedu AT (49, 50/51), HU (84/86), SLO, HR.
U nás je cesta na noc preferovanou (nutností) s ohledem na zdravotní problémy... ze stejného důvodu jedu převážně mimo dálnice...
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
28. 05. 2017 06:37
hmmm, asi si zacnu zjistovat informace, jak svoje telo "predelat" na jizdu v noci :-)
Re: Specifika pro cestu s detmi
28. 05. 2017 09:07
Slavkov. Chápu. Pro bylo vždy "pohodlnější na noc". O úskalích přibývajícího věku si píšem jinde smiling smiley Ale u mě poslední roky největší problém "cestovní horečka". Pokud jezdím na akce s lidma v zimě, jsem noc před odjezdem totálně nevyspalý, protože se mi v hlavě točí, co jsem ještě nezapoměl. Pokud jedeme dovču HR, pro změnu se hrozně těším. A ze zvyku koukám (asi jako mi všichni) na webky (přitom doma je mi to stejně ještě k ničemu smiling smiley Nicméně jízdou na noc nemusím řešit cestovní horečku té noci smiling smiley. Chce to být odpočatý. Vždycky jsem jezdil na středu na noc. Letos mě trošku trápí i "turnusový termín" tam v nedeli zpět pátek. ...sad smiley Přičemž zpět se jede přes den. Už je to přizpůsobení se dítěti nikoli řidiči. Což vždy není komfortní...
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
28. 05. 2017 10:14
@couddy v cem jeste spociva tvoje priprava na jizdy noc? jsi v praci ten den? lehnes si vecer nebo odpoledne alespon na chvily (i kdyz nespis)?
pak ci se "zivis" v noci abys neusnul?
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
28. 05. 2017 10:52
přátelé, přidám se do diskuze, pokud nebyly děti, tak jsem jezdíval kochačkou přes den.

Věk dětí 2 a 11 si vyžaduje jízdu v noci. Letos je to Baško Polje, tak doba jízdy bude přibližně 11 hod. Proto musím vyjet tak, abych byl v cíli v 8:00.
Minulé roky jsem vždy cestu rozdělil na dva dny, ale letos mi to z časového hlediska nevychází.

Nejlepší je, pokud jste dva řidiči, jelikož např. já mám největší problém s únavou, kolem čtvrté hodiny v době, kdy se začíná rozednívat. To musím tak na 20 minut zavřít oči.

V den odjezdu nejdu už do práce, avšak jelikož až v den odjezdu balíme a zjišťujeme co vše nám chybí, tak je ten den celkem hektický.
Jelikož odpoledne si začnu celou cestu v hlavě plánovat a přemýšlím, co jsme ještě nenachystali, tak do odjezdu neusnu, celý den je hektický a děti taky nespí.

Jakmile se nastartuje auto a vyjedeme, situace se uklidní, já jsem nejšťastnější, když všichni včetně drahé polovičky usnou, já si pustím vlastní písničky, pro případ hladu mám ve dveřích bonbony a nějaké drobné jídlo (řízečky) a samozřejmě pití, nejčastěji Colu.

Pokud je nejhůř, pak jedině na odpočivadle zastavit, protáhnout si tělo s doporučuje se také hlasitě zakřičet - to já nedělám.
Při menší únavě žvýkat žvýkačku, nebo také si utřít vlhčeným ubrouskem oční víčka



Upraveno 1krát. Naposledy upravil LOVA (28. 05. 2017 10:52).
Re: Specifika pro cestu s detmi
28. 05. 2017 12:36
To PatrikHR:
moje příprava na noc.... doposud většinou od rána skládání auta, mytí auta (ať neudělám venku ostudu smiling smiley, luxování auta (jedu přece na dovolenou a chci mít vyluxovaný velur ať můžu bosky smiling smiley - jsem v tomhle manyak), malej mi to stejně podrobí než ujedu 10km na D1 grinning smiley
Většinou si ani moc nechystám itinerář, jezdím z paměti, a na webky se kouknu ze zajímavosti. Hrozně rád bych měl naplánované, kde přesně zastavím na pumpě a kolik to bude hodin...Ale s tím děckem je to jíné... Takže ještě se hodí kanystr s vodou a hurá.

Většinou nikdy ten den neusnu, neumím to. Takže odjezd..cca po 400km začínám být teprve rozjetý (a to je ten problém, že bych utáhl i 1100km jako před deseti lety), ale mývám velkou krizi mezi 01:00 - 03:00. Pokud žena nespí, dám ji volant na tu dobu (což není moc fér, ale ona většinou spí). Nebo na tu chvíli prostě zastavím a zkouším spát, většinou mi to taky nejde, ale z těch 90 minut zaberu třeba na 20. Pak se proskáču (kdybych byl kuřák dám si cigáro) a jedu. V 6 ráno někde super kafe a mezi tím colu, nějaký kokyna a čokoládu. A rádio mi pomáhá OE3 a pak HR2.

I když mě někdo možná bude pranýřovat, potřebuji buď svižné zatáčky a problikávání dálkovejma před zatáčkou (nesvítím dálkovýma v celku) a na dálnici potřebuji jet nad 140 abych byl ve střehu (do 160cca).

Bohužel nyní jsem zaměstnanec a tak se snažím plánovat ty "dovolenkové dny". Ještě to nemáme přesně nabookované, ale vypadá to na odjezd v nedeli. I kdybych chtěl jet o dva dny dříve, vím, že to nemá smysl. Ten pátek musíš buď vyjet v 13:00 z ČR a nebo pro změnu až po 22:00. Jinak jedou všichni.
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
28. 05. 2017 21:43
To couddy:
thumbs up přesně Vám rozumím a s tím úklidem auta to máme stejné a taky řídím bosky.smileys with beer

Na dálnici se chytnu někdy za autem a sem tam se předjíždíme, to taky trochu monotónost dálnice oživí.

Mimo dálnice mám strach ze zvířat, ale po pár kilometrech jde strach stranou a taky jedu svižněji, ale samozřejmě tak, aby celá posádka se neprobudila.
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
28. 05. 2017 21:56
To Couddy:
ja to mam stejne. Umyju auto, vyluxuji, noc pred cestou se tak tesim ze neusnu (nebo spim malo) :-).
Davneji jsem HR na noc par krat dal, ale v posledni dobe jsem si od toho odvyknul. Ale odkdy mame dite (ted ma 15 mesicu), tak se z myslenkou nocni jizdy pohravam (i kvuli roustouci hustote provozu), uvidim, mozna si to nekdy zkusim sam (casto jezdime na Slovensko - 650km) a podle toho jak mi to pujde bychom to "aplikovali" i na HR :-)

My si v posledni dobe cestu do HR rozlozime na 2dny, vetsinou prespime nekde u Plitvicek nebo Zagrebu. Takto se clovek nemusi az tak honit, ubytovani vetsinou hledame az na miste, tak takto tam dorazime jeste kolem obeda, s dostatkem sil a najdeme si ubytko.

PS: uz abychom tam nekde sedeli, a popijeli vecer na terase s vyhledem na more tu jejich Žuju :-)
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
28. 05. 2017 21:58
to LOVA: v lete taky ridim bosky! :-)
Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 07:00
ahojte, práve som si prečítal všetky víkendové príspevky a vidím že máme toho ho dne spoločného....
- proste vyrážam večer- spánok pred tým nehrozí...
- upratané mám- chvílu..
- všetci v noci zalomia- ja idem...
- odchod v piatok nepreferujem už asi 7 rokov
- webky moc neriešim, max. kuknem pred odchodom HAK...
- cola, káva, výborné sú solené tyčinky+ bandaska s čistou vodou "osvieženie"
čo dodať, zbalený bývam aj týždeň dopredu, to tá cest. horúčka, už len vydržať necelých 5 týždňov.
.....prajem všetkým pohodové prípravy a pekné nezabudnuteľné chvíle pri našom Jadrane...smileys with beer
Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 08:39
Tohle je dobrý pro děti. [www.gogen.cz] Já na to mám i takovou taštičku, se kterou se to dá připnout na opěrku a můžou sledovat po cestě pohádky smiling smiley
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 08:44
Ahoj všem, tohleto řízení bosky prostě nemůžu.
Zkoušel jsem to (když to tolik lidí dělá), ale sákryš, dal jsem si to na okruhu a při opravdu tvrdém brzdění.... No, necítím se dostatečně bezpečně, pevná podrážka je prostě pro mne důležitá. To jen naokraj.
Taky jezdíme na noc - letos máme děti 8,10 let a je to pro ně určitě lepší. Žena také řídí, ale většinou až cestou zpět.
Jízdu tam nemám problém, dáme si 2-3 zastávky dle dětí, jak potřebují na WC a jedeme v klidu. Před jízdou pracuju jen dopoledne, pak se kolem 12 hod. natáhnu (usínám bez potíží - jak vidím postel, spím grinning smiley ), spím tak 3-4 hodiny, věci máme nachystané den předem doma, dvě hoďky před odjezdem to naskládám do auta a je hotovo. Vyjíždíme od Brna kolem 18:30 a v 6:30 ráno už koupeme nohy v Gradaci v moři.
Po cestě používám kamarádem doporučený doping - chroupání, to mne udrží spolehlivě "naživu" grinning smiley, doporučuju kedluben, papriku, okurek a podobně, prostě něco, co "křupe" při kousání. Sladkosti ne-é, to bych za cestu přibral tak 5 kilo. :-) Jo a tu zeleninu raději domácí, protože ta z hypersuper má tolik dusičnanů, že jste za chvíli nafouklí jak balón (vyzkoušeno). Vždycky si to před cestou nakrájím na proužky a pak když mám chuť, nebo cítím únavu, tak chroupám a opravdu to pomáhá.
Cesta zpět opět na noc (většinou není čas se vyspat), vyrážíme tak kolem 20:30 a v Rakousku většinou část cesty řídí žena, protože kolem 1:00 - 2:00 jde na člověka krize a není radno si s tím zahrávat, takže pokud je žena po cestě vyspaná, řídí, jinak na hoďku zastavím a zdřímnu, to umím na povel, takže v poho.
Už abychom letos vyráželi cool smiley
Upozoňuju, že už je mi zase o rok víc, takže co bylo loni, nemusí platiti letos... yawning smiley, ale to znáte... yawning smiley
Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 09:04
Tak abychom se vrátili k těm dětem, o kterých toto vlákno je. Dítko musí vlízt do auta utahané, pokud se odjíždí ve večerních hodinách. Ale naopak musí být čerstvé, když se vyjíždí v časných odpoledních hodinách. protože je nejhorší, když usne po pár kilometrech a pak v deset večer juchá a nedá pokoj třeba až do dvou do rána. DVD přehrávač je dobrý, ale se sluchátky, protože mi zvuky z DVD přehrávače lezou na nervy. Dítko zabarikádovat jeho oblíbenými věcmi. To jsou věci, co se mi za léta psvědčily. Mladej za světla kouká ven, probíráme, co se okolo děje, co je kde vidět apod. Jakmile se setmí, zalomí to a spí až do rána. Samozřejmě, že pokud dělám v noci přestávku, probudí se, ale pak spí dál.
Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 09:04
Dvakrát jsem to zkusil v noci a není to nic pro mne. Chce se mi spát a na místo jsem to pokaždé dodřel úplně nadoraz. Nechci riskovat, že je někde potluču a proto jezdím ve dne. Do tabletů jim nahraju nějaké nové pohádky a filmy. Navíc jim tam šoupnu mapy a cestou debatujeme kde zrovna jsme, co je okolo, jak rychle jedeme, jak jsme vysoko nad mořem...
Naprosto zásadní jsou ale přestávky na místech, kde je něco zajímavého. Na cestu se vydáváme ráno a mám naplánovaných několik míst kam se podíváme i za cenu menší zajíždky. K tomu je neocenitelný pomocník Geocaching. Kam do večera dojedeme, tam dojedeme, přespíme a druhý den dojedeme do cíle.

Snažím se děti naučit cestoval, proto nespěcháme. Co jsem napsal platí pro děti od předškolního věku. Dvouletý prcek to neocení.
Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 13:11
pridám jeden link, ktorý pomôže časovo naplánovať cestu:

https://trips.furkot.com/

Plánujem si teraz cestu do Čiech grinning smiley

Chcem ísť cez leto z rodinou do Prahy a kamarát ma vystríha pred D1, tak mi z toho vyšiel okruh: rakúska dialnica až po Linz, potom hore až do Českého Krumlova, kde prespíme a potom ďalej na Prahu ...

Pri plánovaní som zistil, že po ceste mám v Rakúsku kláštor v Melku a potom ešte Mauthausen. A keď som chcel zistiť, kedy asi dorazím do Krumlova, keď sa po ceste zdržím, tak mi to ani Google mapy, ani Waze nevypočítajú.

Ovládanie je také svojské, ale po chvíli sa dá na to prísť, možno to niekto využijete.
Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 19:36
To PatrikHR:
tak to natrénuj a uvidíš. Jak píší "hore" je spoustu rad. Tablet nemáme, malej má dva roky, ale asi by mi taky ruply nervy bez sluchátek a navíc toho nejsem příznivcem. Jinak dle km se to dá rozložit, taky záleží kam jedeš a kdy tam máš být. Přes den se dá zastavovat na zajímavých místech (někdy to může být i fajn odpočívadlo). V noci chceš samozřejmě odjet co nejvíc dokud "to mrně" spí. A taky se přídám se zkušeností. Loni jsme jeli "na sever HR" na noc a upřímě odpadl jsem 30km před cílem. Musela to dojet žena a já ani nevěděl kde jsem. Ale to je tak, když můžeš vystřídat, je to super. Když zrovna ne, musíš jet. Když jsem jel 15h s caravanem, půjčit jsem jí to nemohl sad smiley
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 20:49
Zdravím všechny foristy! Taky přidám pár svých zkušeností.
Do HR jezdíme přes den. Jednou jsem jel "na noc" a nebyl jsem z toho nadšený. Cestu jsem si naplánoval tak, že kolem 1 ráno jsem byl na benzínce Vukova Gorica u Karlovace. Tam jsme přespali. Nejvíce v pohodě byly děti, ale já s manželkou jsme se skoro nevyspali. Bylo to poprvé (a asi naposled) co jsme nocovali v autě. Ta cesta ráno k moři byla nekonečná a stejně jsem byl celý den nevyspalý a unavený. Takže bonus "půl dne navíc" bylk k ničemu.
Ale zpět k dětem. Jak to již někdo napsal výše, děti je třeba zabavit. Samozřejmě záleží na věku. Na naší poslední cestě bylo holkám 8 a 11. Takže oběma jsem do tabletu nahrál dostatek filmů (druhý tablet byl půjčený), každá povinně sluchátka. Tento rok to udělám asi stejně a navíc do jejich mobilů nahraji dostatek písniček.
Kromě toho si v autě povídáme, občas zpíváme. Co se mi osvědčilo - a doporučuji i ostatním - jsou hry vhodné do auta. Nemyslím tím nějaké šachy nebo Člověče nezlob se. (Když děti nekoukají z auta ven když se jede zatáčkama, např. objezd Slovinska, tak je zaděláno na blinkací problém). Jmenuje se to "50 veselých her do auta" a koupit se to dá v hračkářství. Jednu hru jsme si oblíbili - jmenuje se Safari: všichni koukáme z auta ven a když někdo uvidí nějaké zvíře tak udělá zvuk jaké to zvíře vydává. Takže když uvidíme stádo 10ti krav tak první udělá 10 krát "Bůůů"! Přitom se počítají body podle toho kolik to zvíře má nohou. Takže to stádo krav je za 40 bodů. Body se sčítají a po nějakém čase se vyhlásí vítěz.
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 20:52
Uvidime jak to pujde, moc to hrotit nechci, nekdy jsi sam skusim nejakou kratsi nocni jizdu a uvidime jestli to budeme "aplikovat" na nase delsi cesty.

Moc se mi libi pristup Atnarfuse, ono predce jak se rika uz i cesta je cil. Ale vim ze delsi cestovani s detmi neni vzdy sranda, no kdybychom to nejak zvladali udelat tak, abychom i z te deni cesty meli radost a v kabine vladla pohoda, tak bych predce asi preferoval radsi ty denni jizdy. Uvidime jak se to casem vyvine a jak se nam bude darit vytvorit a udrzet tu pohodu v kabine.

Kdyz jsem byli v HR vloni, tak to byla nase dcerka jeste mala (5 mesicu), to temer celou cestu prespala. Mluvit s ni se zatim neda, takze ted kdyz s ni cestujeme tak ji pousime pohadky, delame si presavky a tak. No i tak , do HR to bude delsi cesta, i kdyz jsi ji rozdelime na 2 dny. Mam v planu koupit nejake nove "neokoukane" hraky a nahrat nove pohadky a hold budou castejsi prestavky, proto se ptam na nejake ty hezci odpocivadla. Tak snad to pujde :-)

@Couddy, 15h s karavanem, tak to je teda vykon! Nikdy jsem s karavaem nejel, ale urcite to neni sranda. Par krat jsem jel z/do HR, kde cesta trvala (vcetne prestavek) 15h a to jsem na konci byl KO. :-)
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
29. 05. 2017 21:12
To Mana(CZ): to je super tip! to mate i srandu i se hezky zabavite :-) Dekuji.
Uz jsem se na knizku dival a urcite si ji poridime! I kdyz to zatim nebude pro nasi holcicku, ale nevadi, knizka si pocka :-)
Re: Specifika pro cestu s detmi
30. 05. 2017 09:02
V noci na pumpě v autě se v sedáčkách spí blbě, tak je lepší si vyndat karimatku vedle auta. Malej měl loni taky 6 měsíců, ale i tak to pro něj je dlouhé přes den. Teď už kouká po autech a kamionecha, ale zase to neusedí.. I proto nejedeme ještě na Hvar (a kdybych jel, taky budu muset oprášit ol-min. split nan noc).
15h s caravanem bylo fakt peklo. Unavené oči a člověk je jinak ve střehu, jen sleduješ co vteřinu zařazující se auto (ja navíc ze zvyku koukám i na značky a na detaily), takže za chvíli máš oči v pejru... Poznal jsem, že kamioňákům není hej, že je to těžkej chleba z téhle strany rychlosti - nikam "v uvozovkách" "nedojedeš".
Tahání karavanu jsem na chvíli zavrhl (ne na vždy) a koupil jsem xxl thule na střechu a zase můžu frčet a určovat si tempo, což mi vyhovuje a hlavně jedu tam o půlku kratší čas smiling smiley
Re: Specifika pro cestu s detmi
30. 05. 2017 09:50
Naše děti kupodivu žádné problémy s cestou do HR nikdy neměly. Jezdíme vždy přes den (odjezd po 5 ráno). Poprvé jsme jeli když jim bylo 3 a 6 let do Biogradu (tedy "jen" 800km) a žádné "už tam budem? už tam budem?" se nekonalo. Část cesty spaly, jinak sledovaly krajinu, vlajky na hranicích, větrníky v Rakousku, upravené vesničky mezi Rakouskem a Slovinskem apod. Samozřejmě nějaké písničky na CD (nejoblíbenější Nohavicovi 3 čuníci). Rozhodně žádné videopřehrávače. Cestou asi 5 zastávek, některé se postupně staly tradicí (první odpočivadlo v lese za Wnr. Neustadtem, Jezerane hned za Malou Kapelou - tam tedy postupně zmizely veškeré služby, ale výhled je tam pořád pěkný). Celkově tu dlouhou cestu snášely mnohem lépe než někdy jen 50km k babičce na chalupu.
Re: Specifika pro cestu s detmi
30. 05. 2017 17:32
Myslím, že 3 a 6 let (a ještě k tomu, když jsou dva) už jsou bezproblémově "velcí" smiling smiley na cestování.
Re: Specifika pro cestu s detmi
30. 05. 2017 21:05
My jezdíme s dětmi od malička,jezdili jsme na noc,to bylo pro děti v pohodě,jednou jsme je-li obytnou dodávkou,to bylo nej,protože jsme mohli jet 130 a když jsem si potřeboval odpočinout,tak jsme zastavili já se mohl natáhnout,žena s dětmi koukala na pohádku a za hoď ku jsme frčeli dál.Dvakrát jsem taky táhnul karavan,to neutíkalo,ale na pohodlí taky v pohodě .Dneska s námi starší dcera nejezdí a mladýmu už bude 10 tak už jezdíme přes den normálním osobákem a jde to.Vyjíždíme tak ve 4.30 ( jsem zvyklý z práce vstávat brzy) mladej spí tak do devíti,pak dáme snídani a posloucháme český mix na MP3 a počítáme auta,hrajeme slovní kopanou(podle našich pravidel se nepoužívají slova končící na A ) nebo hrajeme hru "mysli si něco" kdy si jeden z posádky myslí na cokoliv a ostatní se pomocí otázek snaží zjistit co,nebo kdo to je.
To nám zabere dost času a mezitím já pořád něco žeru(hlavně chroupu zeleninu)pak je jedna větší zastávka na oběd no a to už nám nezbývá moc do konce a přicházejí otázky "kdy už tam budem" no a to už vydržíme a jsme u moře.Kdo jste to dočetl,tak díky
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
30. 05. 2017 22:07
to Vočko: tak to je paráda, karavanem nebo obytným vozem bych to taky rád někdy zkusil, snad se to někdy podaří. A koukám, že na zábavu na cestu se dá vymyslet lecos :-)


To Mana: knizka "50 veselych her do auta" uz je doma! diky! uz se tesim kdyz to budeme hrat :-)
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
31. 05. 2017 05:23
Já taky něco přidám.Musím se ale co se týká dětí přidat do skupinky"už tam budem"
Poprvé to zazní asi po 50km z celkových cca 850km.Děcka už ví,že si z toho už dělám srandu a budu pořád odpovídat "jo" a k tomu
přidám kolik km.Takže pak-"už tam budem?." jo ještě 650kmsmiling smileya zezadu "to je kolik hodin"?
odpověď "asi 7" a zezadu "ach jo".
Jezdíme hodně delších cest do roka,takže oni jsou už většinou smíření,že prostě 500 km se neodjede za 2h.
Takže to ptaní se dokola začíná s věkem ustupovat.Co dobře funguje je mluvené slovo nahrané do mobilu(Hurvínek,Bob a bobek apod)
Nějakou dobu je to zabaví.Juniorku teda už spíš ta muzika ale.
Jinak jezdím na noc a tak 2h spánku někde za Zagrebem.
Praktikovali jsme i velmi časné odjezdy třeba v 1.30h a taky to není špatný.Člověk něco naspí a pak přes den to na něj po dojezdu tak nedopadá ta únava.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PODACA(2001),ZAOSTROG 2x(2002-2003),BAŠKA(Krk-2007),KLENOVICA(2007),GRADAC(2008),BAŠKA(Krk-2009)OREBIČ(2010),GREBAŠTICA(2011),MURTER(2012),STARIGRAD-PAKLENICA(2014),MANDRE(2015),VIR a MANDRE (2015),MANDRE (2016),NOVIGRAD(Istrie-velikonoce 2017),MANDRE(2017),ŽABORIČ- velikonoce(2018),MANDRE 2x-(2018),MANDRE(2020)

-OPEL MERIVA B 1.4i Turbo 88KW(120HP) a Citroen Jumper 2.8HDI(obytná vestavba Dethleffs)
-Jinak od Přerova.
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
31. 05. 2017 13:29
Pro klidnější cestování je samozřejmě pro všechny lepší volit cestu v noci, ale ne každému to jde. Co několikátou sezonu cestuji s dětmi, tak to ani jinak nedělám, i když minulý rok jsem jel zpět do ČR přes den a kupodivu to děcka (3, 10) zvládli v klidu. Mě se samozřejmě taky jelo lépe, to uznávám.
Každý si musí vyzkoušet co na potomky platí nejvíce - ať už nějaká muzika, či pohádky (mluvené, nebo film). Pravdou je, že někdy ani toto nepomůže - většinou je to ve chvíli kdy chtějí spát a nemůžou usnout. To je potom celkem rachot. Klasickou otázku "Kdy už tam budeme ?" samozřejmě znám také a dnes už mě ani nemůže rozhodit, protože dcerka se před pár lety takto zeptala s tím že ji už to nebaví cca. 5 minut po zahájení cesty...
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
31. 05. 2017 20:10
A ještě jeden tip:
Abych eliminoval počet "kdy už tam budem?" ze stovek na desítky yawning smiley tak jsem udělal dva seznamy (pro každou dcerku jeden). Na jednom jsem vypsal názvy všech tunelů (a že jich je!) po cestě na Makarskou a na druhý napsal názvy měst které projíždíme (nebo míjíme). To jsem připnul na takové ty desky se sponkou a holky si to postupně odškrtávaly.
Když alespoň jedno dítě umí číst tak pomůže s odškrtáváním tomu druhému.

Kdyby někdo měl zájem můžu ty seznamy poslat.
avatar Re: Specifika pro cestu s detmi
31. 05. 2017 20:22
To Mana: tak to je taky zajimavy napad. To by mne ani nenapadlo. Kdybych te mohl o ty seznamy poprosit, byl bych ti za ne vdecny.
Zatim to pro naseho andilka nebude, ale aspon to pak budu mit po ruce, ulozim si to do sveho dokumentu o HR :-)
Predem moc diky!
Re: Specifika pro cestu s detmi
01. 06. 2017 13:29
Mana(CZ) napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A ještě jeden tip:
>
> Kdyby někdo měl zájem můžu ty seznamy poslat.


tak to bych taky rád zkusil. super nápad. jestli mohu poprosit, tak do sz. díky thumbs up
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 115
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.