Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kontrola dálničních známek

Autor hopetr 
Kontrola dálničních známek
25. 07. 2016 18:54
Zdravím cestovatele,
dávám informaci, že při cestě zpět z HR kontrolovali na přechodu SLO-A (dálnice výjezd ze SLO) minulý týden dálniční známky. Slovinci na konci dálnice stáli s dalekohledem (2 policajti jeden dalekohled, druhý plácačka), kolem nich se projíždělo pomalu, kdyby někdo nechtěl zastavit o 100m dál zase dva policajti z A....Kontrola byla jen vizuální, že máte "koupenou DZ" nikdo nekontroloval platnost - alespoň já měl nalepeny obě upravené neplatné......Z opačné strany jsem si nevšiml.
Taky se v jiném příspěvku píše o kontrole emisí - myslím, že to platí kolem Grazu, na dálnici je snížená rychlost s upozorněním na měření emisí, předjížděla mě dodávka s měřícím zařízením, podle všeho pokud nepojedete rychleji než ukazují omezovací značky je vše ok, doporučuji tedy dodržovat rychlost....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil hopetr (25. 07. 2016 20:13).
Re: Kontrola dálničních známek
25. 07. 2016 19:20
Technická poznámka... CH je Švýcarsko... patrně píšeš o cestě zpět z Chorvatska (HR)
avatar Re: Kontrola dálničních známek
25. 07. 2016 19:25
Hopetr - Když jsi měl obě známky neplatné, co na to říkal svěrač?
Re: Kontrola dálničních známek
25. 07. 2016 19:47
"já měl obě upravené neplatné"..... no coment. Proč to zakládáš to vlákno? Má to nějakou pointu, pro ostatní, kdo mají "upravené" známky?
Re: Kontrola dálničních známek
25. 07. 2016 20:19
svěrač byl vpoho.....zakládám pro všechny kdo upravují jako já, že může být kontrola a pokud nemají nervy tak mají známky koupit...ale nikoho rozhodně nenabádám k úpravám to je každého věc
Re: Kontrola dálničních známek
26. 07. 2016 07:30
Takže pointa nového vlákna je o upravené známce nebo o kontrole, kterou beztak ti co ji mají legálně nemusí řešit ?
A ti co ji nemají vůbec tak je taky kontrola zajímat nemusí protože na placenou dálnici nevjedou ale objedou smiling smiley
SLO-A má, řekl bych, desítky hraničních přechodů takže taky nevím kde si dát pozor?
avatar Re: Kontrola dálničních známek
26. 07. 2016 08:40
Kontrolu můžeš čekat kdekoli na zpoplatněné komunikaci, to přece nemá s hraničními přechody nic víc společného, než to, že tam jsou vhodné prostory, kam tě můžou vyhmátnout z kolony a poslat na důkladnější kontrolu, jestli se jim bude něco nelíbit. Stejně tak tě můžou odstavit na odpočívadlo, mýtnici pro nákladní dopravu, nebo na nevyužité rozšíření na přechodu z nedostavěné dálnice na obyčejnou silnici. Prostě kontrolu můžeš čekat všude tam, kde je na ni místo, ale hlavně na dálnici nebo těsně za jejím koncem, třeba na autobusové zastávce nebo na pumpě, není-li pochyb o tom, žes přijel po nějaké zpoplatněné komunikaci, protože jiná možnost není.
Pravidelně stojí policajti s dalekohledem a kontrolují známky na konci dálnice u Draženců, to je 13 km k hranici...
Citaci

Nadzor
Nadzor nad pravilno uporabo vinjete izvajajo Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS), Prometni inšpektorat Republike Slovenije, Carinska uprava Republike Slovenije in Policija.
Uporaba avtocest in hitrih cest brez veljavne in ustrezno nam-eščene vinjete na vozilu se šteje za kršitev Zakona o cestah in je sankcionirana s kaznijo od 300 do 800 EUR.
Po našem řečeno: dozor nad správným použitím viněty vykonávají orgány DARS, dopravní inspektorát Republiky Slovinsko, celní orgány Republiky Slovinsko a policie.
Užití dálnic a rychlostních silnic bez platné a předpisově vylepené známky se pokládá za přečin podle Zákona o silnicích a trestá se pokutou od 300 do 800 EUR.

Konečně - totéž platí i v Rakousku, kde to právo kontroly má nejen policie, ale také kontroloři ASFINAG. Můžeš je čekat na kterémkoli dálničním odpočívadle, na kterékoli dálniční pumpě.

Kdo jste se právě studeně opotili, co že vám to jako prošlo, dobře vám tak.
Re: Kontrola dálničních známek
26. 07. 2016 09:03
Celkem by mě zajímalo, jak vypadají takové upravené neplatné dálniční známky. Nevím co si pod tím představit.
avatar Re: Kontrola dálničních známek
26. 07. 2016 09:07
Ještě že je nenabízí k prodeji....
avatar Re: Kontrola dálničních známek
26. 07. 2016 09:19
Jestli se tu chcete bavit o tom, jak s kým vychcat, vyjebat, koho okrást teď, když už se na nás přestávají v zahraničí koukat přes prsty, tak je toto vlákno zralé na smazání.
Bez ohledu na to, že jsem si s minulým příspěvkem dal práci.
Re: Kontrola dálničních známek
26. 07. 2016 09:41
To jako fakt existuje někdo, kdo v balíku peněz na dovolenou prostě nenajde tu zanedbatelnou částku na koupi DZ, když už chce po té dálnici jet ???? Nerozumím a nechápu..... Vlákno bych zrušil, je uplně o houně. thumbs down

--
TomKa
Re: Kontrola dálničních známek
26. 07. 2016 10:41
Vlákno o ničem, zamykám.

duboka
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 214
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.