Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Neukáznění řidiči

Autor Tomáš539 
Re: Neukáznění řidiči
28. 08. 2014 21:04
Kostelec nad Orlicí. Jedu po hlavní a cizí auto mi nedalo přednost. No co, stává se. Brzdil jsem jak vůl a když jsem doslova zabránil nehodě, jen tak pro formu jsem na autíčko bliknul a ejhle - baba jaga noha hnát - za volantem na mne ukázala topolánka (vztyčený ukazovák) a valila pryč. No jsem pro legraci. Předjel jsem ji za Kostelcem a jak jsem ji při předjížděl ukázal takové kožené pouzdro na doklady a aby si všimla že je tam průkaz. Zabralo to. Okamžitě zpomalila a poslušně jela za mnou. Byl sice vidět jenom průkaz do makra ale byla vyvalená fest. Posílala mi vzdušný polibek a jako že se omlouvá. Na to, že jsem byl před chvílí vztyčený prostředníček jsem hodně postoupil výše.
Stejně si ale myslela svoje a hlavně když se naše cesty na kruháku Vamberk rozešly. Vypadá to jako veselá historka ale mezi námi bylo na křižovatce asi tak půl metru. No možná metr. Víc ale nepřidám. Já zpocený a baba v klídku.
Babě asi tak 45 - 50 let. Domyslela vůbec co mohla způsobit ? Asi ne .
Jak říkám, to že koukám daleko před vozidlo, říkal jsem si - to nemůže ubrzdit. Tak jsem jednal rychle já. Myslel jsem že to je nějaký Lojza s dlouhým hárem ale ono to byla Lojzička. Fakt ať jdou někteří do pr..dele.

A můj dlouhodobý poznatek ? Ti co jezdějí po městě padesát a mimo osadu 90 jsou pěkní "pitomci". Zdržují provoz.
Jenom to někdy zkuste a uvidíte kolik aut Vás bude přejíždět. Jen proto, že dodržuji předpisy?
55 v osadě a 95 mimo - a jsem za pitomce ? Kolem mne jsou předjížděcí manévry.
Re: Neukáznění řidiči
29. 08. 2014 09:21
Zajímavé téma..... Jsem mladší ročník, dvě trojky, nicméně na cestách jsem toho už taky zažil hodně. Snažím se chovat slušně a mít ohled, ovšem někdy zápasím s tradiční českou vychcaností, která se následně, viz. některé zdejší vyjádření schovává za legislativu a slovíčkaření v ní. Bouhužel, bohužel, není asi náhodou, že takto prasácky se chovají v 95% majitelé nových, zánovních, miliónových automobilů a ač se nechci nikoho dotknout, specifikace takového řidiče postupuje dále, holá hlava, 3 hrby na zátylku a kožená bunda, ať je léto, nebo zima..... U těchto řidičů, kteří si právo na silnici vynucují ,,po svém" nemám slitování a nikdy mít nebudu. Něco jiného, když něco takového provede evidentně starší pán, nebo paní, tam je to pro mě spíše úsměvné, i když taky z toho radostí neskáču do stropu.
Nicméně abych se vyjádřil k tomu, co mě skutečně pálí, je např. tradiční předjetí přes čerpací stanici a pokud možno, na čerpací stanici minimálně 1 km jízda v odstavném pruhu, aby to ten dotyčný vygradoval a všem ukázal, že ON je prostě KING a pravidla a povidla má v malíku. Takového potkat, trubku a hned po hlavě a třeba by to pomohlo..... Uuuuuffff, tak jsem si ulevil, omlouvám se, ale muselo to ven. A teď čekám, že to ještě někdo bude okecávat...... Na to jsme mistři světa, okecat, obejít kde co, leč pak to tady vypadá, jak to vypadá a už 20 let pouze slýcháme, že vzorem v tom a v tom odvětví je pro nás ta a ta země. Zkrátka jsou národy, kterým totální demokracie nesluší a já mám bohužel pocit, že do této kategorie patříme. Nemluvě o tom, že na silnicích a dálnicích to není o demokracii, ale o pravidlech, ovšem ta si zase někdo vykládá příliš demokraticky, zamotaný kruh......
Re: Neukáznění řidiči
29. 08. 2014 10:15
musím reagovat i když sem nechtěl.. to mě tedy více vadí když někdo předjíždí na dvojité plné či plné nebo proti jedoucím vozidlům... tomu říkám průser.. to že projede benzínkou tak hrozný není... aspoň nikoho neohrozí.
Re: Neukáznění řidiči
29. 08. 2014 12:06
Trochu ma mrzí, že tu čítam len názory typu "len väčší bič na tých pirátov". Výnimkou je Hradečák, ktorý má zrejme väčší prehľad a skúsenosti.

Už podľa existujúcich predpisov (v SR, ale verím, že aj v ČR) je vodič povinný prispôsobiť rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam atď. Teda tá buzerácia za 60 v meste (v úsekoch mimo zástavby, mimo prechodov pre chodcov...) je proste v mojich očiach jasne určená len a iba na výber ďalšej dane, nazývanej ako "pokuty". Protiústavný zákon o cestnej premávke ("objektívna zodpovednosť prevádzkovateľa vozidla"winking smiley je dôsledkom súčasnej doktríny represie a uťahovania šroubov. Nepovedie to k zníženiu nehôd na cestách, pretože pokiaľ budú po cestách jazdiť autá so živým vodičom, nehody sa proste stávať budú.
Re: Neukáznění řidiči
29. 08. 2014 12:42
To s tou benzínkou je vychcaný. A je to ostuda.
Specialita na LukOil u Vyškova. Zabíjel bych nebo střílel do gum...
avatar
mdr
Re: Neukáznění řidiči
29. 08. 2014 13:02
TOTTI napsal(a):
-------------------------------------------------------
Něco jiného,
> když něco takového provede evidentně starší pán,
> nebo paní, tam je to pro mě spíše úsměvné, i když
> taky z toho radostí neskáču do stropu.

Tak fajn, když ti to provedu já, bude to pro tebe spíše úsměvné... jenže já to nedělám tongue sticking out smiley Jinak navždy dobrý yawning smiley
Re: Neukáznění řidiči
29. 08. 2014 14:57
maniacm napsal(a):
-------------------------------------------------------
to že projede benzínkou tak hrozný
> není... aspoň nikoho neohrozí.

Myslím si že ten zakopaný pudl je v podjetí ostatních odstavným pruhem ne projetí benzinkou. Tak jsem to pochopil já.
A kdyby, projet benzinkou na př. stovkou ? Ohrozí každého do vzdálenosti několika set metrů.
Re: Neukáznění řidiči
29. 08. 2014 15:20
Dobře, ale "podjetí benzinkou" kolonu je minimálně prasárna, pokud tam fakt nezastavíš a nedáš si kafe, wc, nebo cigáro.
Jsme tu u těch pravidel a dodržování. Odstavný pruh je taky téma. V Itálii ním lítají policejní lamba celkem fest, takže tam jde o život... U nás glk, Q7, x5, a většina oktávek, ve kterých sedí obchoďák(čka).
avatar Re: Neukáznění řidiči
29. 08. 2014 22:08
Dnes kolem osmé večer, neosvětlení cyklisté. Léto končí, slunce zapadá dřív a oni nejsou schopni si koupit za pár kaček blikačku. Moc nechybělo a dva jsem málem sejmul. (kua taky jezdím na kole a ta blikačka fakt stojí 50Kč a moje potomstvo, mi na kolo bez výstražných vest nesmí.)
Jinak k řidičům, nebudu moralizovat ohledně rychlé jízdy, sám jsem řidičem dodávky, na hlavě kšiltku s kšiltem dozadu a nějakou prasárnu jsem určitě už provedl, ale dost mě se.ou řidiči, hlavně večer, kteří umí i pět minut stát na brzdě v koloně při opravách silnice, kde je řízena doprava semafory a někteří jedinci, dokážou stát na brzdě i se zapnutou mlhovkou ......na palici toto.
Re: Neukáznění řidiči
30. 08. 2014 14:38

Re: Neukáznění řidiči
30. 08. 2014 15:15
maniacm: pokud budeme rozlišovat, jestli je něco VĚTŠÍ, nebo MENŠÍ průser, tak pořád platí, že to není OK. Pokud jedu odstavným pruhem a bez zastavení projedu čerpací stanicí, tak to je prostě ukázka prasete za volantem. Pokud to tak necítíš, klobouk dolů. Je to absolutní vyčůranost a pakliže bych měl takové chování tolerovat, nedej bože jej omlouvat, nebo dokonce propagovat, musel bych pak souhlasit s tím, že mê u doktora kdo chce a jak chce přeskočí, u pokladny odsune a při placení mi z důvodu urychlení zaokrouhlí častku ze 467 kč na rovné pětikilo.....
Re: Neukáznění řidiči
30. 08. 2014 16:17
Konečně je tu po dlouhé době zase někdo, kdo pochopil podstatu problému a neřeší pravidla provozu, ale pravidla slušného chování thumbs up
avatar Re: Neukáznění řidiči
30. 08. 2014 16:29
Schimi napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Konečně je tu po dlouhé době zase někdo, kdo
> pochopil podstatu problému a neřeší pravidla
> provozu, ale pravidla slušného chování thumbs up


Spíš je tu abonent,který to prostě nepobere....angry smiley
avatar Re: Neukáznění řidiči
30. 08. 2014 20:14
Jiný řidiči to berou trochu jinak....


[www.stream.cz]
Re: Neukáznění řidiči
01. 09. 2014 09:57
TOTTI:tady ale nikdo nepsal, že je OK, když jedeš odstavným pruhem a pak nezastavíš na benzínce...
to že někdo odbočí odbočovacím pruhem k benzínce a projede a zase se napojí připojovacím pruhem do kolony... asi nepatří do tohoto vlákna.

tady bych řešil právě ty, kteří neumějí ty pravidla silničního provozu dodržovat.. nemyslím, když přesáhneš rychlost o pár km... ale prostě fatální chyby.. předjíždění na plnou nebo na zákaz předjíždění, nedání přednosti v jízdě... či předjíždění proti protijedoucímu autu
Re: Neukáznění řidiči
01. 09. 2014 11:03
Fatální chyba je jet na pumpu a tvářit se, že jim došel benzín, nebo mají plné wc, nebo nemají kafe, nebo je plné parkoviště. A ještě fatálnější je, když to za sebou dělá větší počet aut.
Opakem jsem zažil před Macejlem na poslední pumpě, že jsme jeli na toualetu a pro pití a z pumpy jsem se vlivem "štau" všude dostával 2 hodiny smiling smiley to bylo taky fatální. smiling smiley
avatar Re: Neukáznění řidiči
06. 01. 2015 06:39

Re: Neukáznění řidiči
15. 01. 2015 19:15
Také mám takové auto. Uzpůsobené pro pomalou jízduspinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Neukáznění řidiči
16. 01. 2015 09:49
... safra ... už je to 3 roky ? ... nebo tak nějak ...
... jel jsem od Hustopečí do centra Moravy, sám v Seatu Ibiza 1,8 GLXi ... dojel jsem BMW X5, chvíli jsem za ním jel asi 150, pak jsem ho předjel ...
... to sis dovolil dost ... si asi řekl ten v bavoráku ... předjel on mě a jeli jsme ... on a já za ním asi 180 ...
... tak jsem ho před Brnem předjel znovu ... za chvíli byla odbočka na Olomouc, tak už to nestihl, ale ještě před odbočkou na Slatinu byl zase přede mnou ... chvíli jsem jel za ním, ale pak jsem si všiml nad " dálnicí " zavěšený vrtulník ... tak jsem zcivilizoval rychlost, nechal BMW béemvém ... a ten se mi za chvilku ztratil ( asi mladý řidič ) ...
... u Rohlenky stáli v pořadí: BMW X5 a před ním policejní Passat ...
takže bacha na vrtulníky ... vlastně ... bacha na rychlost
smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (16. 01. 2015 09:51).
Re: Neukáznění řidiči
16. 01. 2015 22:21
No jo... BMW X5 je u mňa teraz v kurze. Mal si šťastie Bessy, že to dobre dopadlo a niekde ťa nevybrzdil, ako je to u Vás a u nás novým zvykom. Ja mám akurát auto v servise. Na toho staručkého pána na novučkej X5, čo do mňa pred pár dňami nabúral, som sa ani hnevať nedokázal. Ja sa v jeho veku už asi ani bezbolestne nevyčúram, nieto aby som šoféroval.
Re: Neukáznění řidiči
23. 01. 2015 22:58
ukázka,jací jsou na západě kultivovaní a vychovaní řidiči.Videa z Ruska jsou proti některým záběrům jenom čajíček
[www.youtube.com]
avatar Re: Neukáznění řidiči
23. 01. 2015 23:50
No, drsné záběry. Videa z Ruska ale taky, není moc co si vzájemně vyčítat.

** Petr **
avatar Re: Neukáznění řidiči
24. 01. 2015 00:06
No, nevím: natoč někoho třikrát za rok, jak do sebe hází panáka, sestřihej to za sebe a uděláš z něj alkoholika.
Devět případů z Holandska není moc vzhledem k tomu, že je tam legální tráva. Stejný počet z Německa se nasbírá snadněji: je tam mnohokrát víc kilometrů silnic a na nich mnohokrát víc aut. Na Spokojené Království tři videa, to není mnoho. Tři případy z Polska a po jednom z Maďarska a Itálie by ukazovalo na to, že se tam jezdí bezpečněji.
Nesvědčí to o ničem jiném, než o tom, že nesoustředěný, bloudící a bezradný řidič nebo sebestředný a bezohledný primitiv, případně nepozorný cyklista (zvlášť na mokrých tramvajových kolejích) či dokonce bažant bez pudu sebezáchovy se najdou všude bez ohledu na státní příslušnost, a že někdo posbíral jen to, co se podařilo sehnat na území 1100 x 1100 km a těžko odhadnout, za kolik let.
Srovnám-li to se sestřihy z Ruska, odkud vyjde řekněme stovka nových případů za rok, převážně natočených v ulicích a v těsné blízkosti tří čtyř měst a jejich obchvatů, řekněme po maximálním průměru 120 km , je to přece jen nepoměr.
Re: Neukáznění řidiči
25. 01. 2015 09:10
ten postovaný sestřih ze západní evropy není jediný,je jich tam mnohem víc.Za další,v Rusku jsou kamery v autech mnohem rozšířenější,např. v Rakousku jsou zakázané.Kromě toho,jenom v Moskvě žije víc lidí než v celé ČR,tak proto ten nepoměr.Chtěl jsem jenom ukázat že i v tom super civilizovaném západě nejezdí polobozi,ale taky opičáci co v Rusku.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil darko (25. 01. 2015 09:18).
Re: Neukáznění řidiči
25. 01. 2015 13:06
No mne spíš zaráží ta agresivita to není normální !!! Řekněte mi kdo z vás vozí v autě baseballku, sekeru, nebo kudlu..
avatar Re: Neukáznění řidiči
25. 01. 2015 15:50
Ttom napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Řekněte mi kdo z vás vozí v autě baseballku, sekeru, nebo kudlu..

Já ... a dokonce i lopatu, vývrtku a další vybavení...smoking smiley
Re: Neukáznění řidiči
25. 01. 2015 17:48
Darko, schválně jsem najel na wiki a Moskvu. Skutečně má více jak 12 mil. obyvatel. Já ji pamatuji ještě jako vesnici.spinning smiley sticking its tongue outdrinking smiley
Re: Neukáznění řidiči
25. 01. 2015 18:57
Slavkov napsal(a):
-------------------------------------------------------

>
> Já ... a dokonce i lopatu, vývrtku a další
> vybavení...smoking smiley


Tak to asi bude tím že jsi blíž tomu východu..grinning smiley
Re: Neukáznění řidiči
27. 01. 2015 14:40
zaujímavé že máloktorým frajerom sa stane niečo zlé pri tejto rýchlosti....na druhú stranu, šťastie, že sa nič nestalo..zas by to dopadlo zle pre nevinného..sad smiley

rýchlosť 235 km/h

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
Re: Neukáznění řidiči
01. 02. 2015 18:39
...ani nepíšem komentár k tomuto...

www.idnes.cz

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 101
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.