Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden

Autor lujasek 
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
08. 06. 2016 21:42
Ano,každý den včetně víkendů,vždy tak od 8.00
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
09. 06. 2016 05:29
Když jste u těch policajtů, tak bacha na ně v Třeboni. Občas u vjezdu do třeboně před za benzinkou před kruháčem, a hodně často pak na výjezdu z Třeboně na Suchdol a Vídeň. Při vyjetí nahoru ze čtyřproudovky přijde cedule 70km a po 300m - 50km/h obec Třeboň, Holičky. Stojí hodně často až u výjezdu z Třeboně u zastávky autobusu "U Myslivny" a jsou špatně vidět, i když je tam dlouhá rovinka.
video: [mapy.cz]
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
12. 06. 2016 23:21
Rafani.
Každý rok zde opisuji cestu na Graz, ale vždy přidám nové poznatky. Předem upozorňuji, že jsem si vědom toho, že co je dobré pro jednoho, nemusí sednout druhému. Takže budeme se podrobně věnovat trase Veselí nad Lužnicí – Třeboň – Halámky – CZ/A – Schrems – Zwettl – Krems – St. Polten – mimo Vídeň – Graz - ……..
Někdo používá trasu přes Vídeň …… - Halámky CZ/A – Schrems – Horn – Stockerau – Vídeň – Graz - ……
Trasou přes Linec se zabývat nebudu, ta je popisována v jiném vlákně.
Postřehy z trasy:
- Vyhnu se Českým Budějicím, kde jsou velká omezení pří výjezdu na Č.Krumlov a Dolní Dvořiště a ve špičkách veliké fronty
- Kratší cesta jak přes Linec
- Veselí – Halámky kromě starých 10 km u Lomnice, je celá cesta až na hranice nová či max. 2 roky stará. POZOR však večer na zvěř, zvláště mezi Třeboň – Majdalena.
- Poslední NONSTOP benzina na trase je Třeboň Shell, s 0,5 km odklonem na Č.Budějovice a pak lze natankovat po 22 hod jedině v Českých Velenicích, pár metrů na pravo před přechodem. REGENT OIL (Na Halámkách odbočit doprava a z Č.Velenic pokračovat na Zwettl, čímž vynecháte Screms.)
- Obě trasy přes Horn na Vídeň, či na Zwettl a Krems mají výborné silnice s novými obchvaty měst. Přes Vídeň je trasa asi o 5 km kratší a o 5 min delší a na dálnici najedeš asi po 120 km od Halámek. Přes Krems se Vídni vyhýbáš a na dálnici si asi po 90 km od Halámek
- Dálniční A známky lze zakoupit na benzinkách nejen v Třeboni, ale i dále na trase v Suchdole či Českých Velenicích. Já je bez problémů kupuji na benzinkách v Rakousku, ale pozor, většina benzínek mimo dálnice v A i ve SLO není Nonstop.
- Lepší zkušenosti mám s trasou na Krems a vynechání Vídně, u Allandu můžeš zvolit dvě varianty. 1.) sjedeš z dálnice a zkrátíš si cestu o 20 km přes Baden a znova najedeš na dálnici na Graz, nebo pojedeš stále po dálnici. Časově obě trasy vyjdou nastejno.
- Vezměte v úvahu i práce a omezení na dálnicích ve Vídni a v Grazu
Já se vyhýbám jak Vídni tak i SLO dálnici = kraj Vídně – Ilz (výjezd č.138 před Grazem) – Feldbach – Bad Radgesburg – A / SLO – Gornja Radgona – Ljutomer – Ormož – SLO/HR – Varaždín – Záhřeb - ……………… Pokud chcete podrobnosti k této trase a to včetně benzínek, časového rozvrhu a odpočívadel s benzínkami a občerstvením, naleznete je zde: [forum.ihvar.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Grizzly (12. 06. 2016 23:25).
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
13. 06. 2016 10:40
Ahoj

a doporučíš tuto trasu i s vlekem?

bob
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
13. 06. 2016 10:46
Předchozí mažu, blbě čtu, místo s vlekem čtu vlakem, beru brejle a odpovídám znova.
S vlekem bych se touto cestou nebál, i když jakej vlek myslíš? záleží i na typu auta co ten vlek táhne. Jestli máš za sebou vlek s jachtou, projet se to dá, ale dálnice je dálnice. Pokud máš obyč vlek, já to vydím v pohodě. Za nejhorší část bych považoval začátek z Ilzu do Reigesburku cca 10 - 15 km více zatáček a stoupání.

Klesání u Vídně bych se nebál. Dálnice, tříproudovka, jedou i kamiony a rychlost je tam omezená myslím na 80.

HILL - abys nevypadal ted jako mimoň ty. Já tu svoji odpověď na vlak smazal, on myslel vlek grinning smiley grinning smiley grinning smiley a lepší už to nebude



Upraveno 4krát. Naposledy upravil Grizzly (13. 06. 2016 11:56).
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
13. 06. 2016 11:42
Obávám se, že autovlak Praha - Split už pár let nejezdí.
Vagóny k nakládání aut nejméně dva roky tiše rezavěly na odstavné koleji Wilsonova nádraží (snímek z dubna 2014), dnes je tam jaksi už ani vidět není.
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
13. 06. 2016 11:44
Medvěde, ptá se na cestu s VLEKEM, nikoli VLAKEM Že by už předstratovní horečka?
Jinak Bobe, trasu Halámky, W, Graz jsem jel předloni, až na ten kus Ilz dolů k Ptuji. A s vlekem by neměl být problém, silnice na naše poměry luxusní, Na kraji Vídně je pořádnej kopec dolů, asi 15km. Buď brzdit motorem, nebo spálit brzdy.
P.S. Dříve, než jsem to naklepal, už je tu oprava.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zahajskej (13. 06. 2016 11:46).
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
13. 06. 2016 11:47
Zahajskej - joooo, totálně mimo. Když jsem na to přišel, říkám si, rychle to opravím, než na to někdo přijde grinning smiley Samozřejmě jsem to nestihl grinning smiley ... a kdo mohl čekat, že jako první zareaguje Hill, kterej je tady na foru opravdu, ale opravdu jen vyjjímečně. grinning smiley (o tobě ani nemluvím)
Gradac za 3 !!!!!! hot smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Grizzly (13. 06. 2016 11:51).
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
13. 06. 2016 11:58
No tak jsme mimoni. Však nás neubylo. Mazat to kvůli tomu už nebudu.
EDIT:
Citaci
bioubi napsal:
Ahoj, a doporučíš tuto trasu i s vlekem? bob
Promiň, Bobe, kdybych si hned všiml, že se na to ptáš Ty, bylo by mi jasné, že autovlakem ne-e...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (13. 06. 2016 14:14).
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
13. 06. 2016 13:57
Bioubi: úsek Ilz, Feldbach, Bad Radkesburg, Ljutomer, Ormož, Varaždin s vlekem jezdím a žádný problém tam není. Jak píše Grizzly, snad jen ta část Ilz - Riegersburg je náročnější, ale té se dá případně vyhnout sjezdem až v Gleisdorfu místo IIzu. Otázka je samozřejmě s jakým vlekem - já mám cca 300kg a 5m. Navíc jezdíme přes den, v noci by to asi bylo méně příjemné. Na druhou stranu jsem tu trasu jel jeden rok celou v lijáku a taky OK.
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
13. 06. 2016 18:16
Hill
spíš si měl napsat, "Kdybych se nenechal oblbnout medvědem, odpověděl bych ihned a správně."
Přiznávám a prosím o odpuštění. Já vás naočkoval na vlak, ačkoliv se jednalo o vlek.confused smileygrinning smiley
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
14. 06. 2016 06:10
Ahoj pánové

no vlek mám přes tunu a délka cca sedm metrů plus auto. A vlak jsem nekupoval :-). Každoročně přemýšlím
o alternativě, protože se mi nelíbí D1 a poté semafory na Znojmo. Popřemýšlím a prohlídnu.
děkuji za postřehy.

škoda, že jsem nestihl si přečíst to původní :-))))
bob

Anw: Ilz - Riegersburg toto není pro mě problém, a mě zajímá hlavně cesta do Wien, Ilz - Riegersburg mám za sebou
několikrát s vlekem-lodí. :-)...ale taky díky.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil bioubi (14. 06. 2016 06:28).
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
14. 06. 2016 07:27
Protože jsi kladl otázku k mému příspěvku "přes Třeboň" a nyní dodáváš, že se ti jedná o cestu DO VÍDNĚ, s tím, že chceš vynechat D1, předpokládám, že jedeš od PHA.
PHA - Tábor- Veselí - Třeboň - Halámky se jezdí za 2 hodiny opravdu předpisově (bez vleku a vlakem slabě přes 3 hod. s jedním přestupem. grinning smiley). Cesta super, jen z D1 od Mirošovic do České Sibiře (Miličín) jedeš mimo dálnici. Na trase je nyní jeden problém, uzavírka obchvatu Benešova. Nevím, jak to tam probíhá. Jediné zůžení dálnice je v Táboře cca 5 km oprava obchvatu. Letos jsem jel jsem několikrát a bez kolon, čekání či zácpy. Průjezd v poho. Ve Veselí dálnice končí za městem, asi 3 km před odbočkou na Třeboň. Od Třeboně trasu popisuji výše [forum.ihvar.cz] . A to hlavní týkající se vleku (vlak tudy nebo poblíž jede taky) : Clá trasa je o mnoho lepší pro vlek než Ilz - Reigersburg, kterou si jel, bez ohledu na to, zda si vybereš Halámky – CZ/A – Schrems – Zwettl – Krems – St. Polten – mimo Vídeň – Ilz - …….., nebo Halámky CZ/A – Schrems – Horn – Stockerau – Vídeň – Ilz- ……
Nebo jsi se ptal na Vlak? já jsem z toho "volajaký zmetený" grinning smiley
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
14. 06. 2016 08:52
Obchvat Benešova bude teprve zavřen, myslím že od 7.7.
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
14. 06. 2016 10:33
ahoj všem... jen přidám info o aktuálním dění okolo benešova... jezdím tam každý den do práce a z práce...
takže momentálě je uzavírka od benziny u bystřice směr praha a to až ke křižovatce se silnicí č. 114 směr neveklov... je zachovaný jeden pruh od prahy a jeden pruh o tábora... akorát jsou zúžený... takže celkem pohoda... ani se tam zácpy netvoří... jen někdy ráno ve směru na prahu...ale toto bude do 22.6. následně od 23.6. až 7.7. bude uzavírka dalšího úseku a to od křižovatky se silnicí č. 114 až k benešovu nahoru na křižovatku u topolu... první křižovatka u benešova ve směru praha od tábora. to bude taky obousměrná uzavírka... jen ve zúžených pruzích... horší bude právě od 7.7. do tuším 18.8. bude se opravovat okolo celého benešova... a bude to zase na dvě etapy... nejdříve první etapa ale tady už to bude řešeno s objížďkou tak že směr na prahu povede přes město a směr na tábor po provizorním pruhu na stávající silnici... tak snad někomu pomůže... vidím právě problém od toho 7.7. a to hlavně ve směru na praha... v benešově by se mohly tvořit kolony... jinak asi ne...
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
15. 06. 2016 16:54
Ahoj

trošku to narovnám : moje otázka byla hlavně co se týče cesty z čech (Halámky) do Wien.
S vlekem , a ani vlakem se mi nechce. Bylo to z důvodu D1 a Znojma. Po D1 na Mikulov se mi taky nechce,
drncá to jako ve vlaku a vlek/lod je chudák. A dalží zminovany IIz, mě napadlo až poté, že myslíte sjezd z dálnice,
protože i na dálnici je prudké stoupání a klesání, to jsem měl na mysli zase já... a dost jinak se do toho zamotáme.
Každopádně mě zajímá, zda se mám vydat touto cestou autem s vlekem, který samotný je cca 7m. tot vše.
Na trasu Benešov - Tábor najíždím pod Benešovem u Bystřice, tzn objížka se mě netýká.. :-)
A cestu na Linz s vlekem nepojedu. Tak tot vše. :-) S Grizzly jsem si to už řekl sz.

bob
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
15. 06. 2016 17:22
vyříkali grinning smiley
a já jen dodám veřejně, kdyby se připojil někdo, kdo má zkušenosti s vlekem aby doplnil či vyvrátil........
Pokud pojedeš přes Halámky na Horn a Vídeň, nebo zvolíš objezd Vídně, tj. Halámky - Zwettl - Krems - a napojení na dálnici za Vídní, nevidím v obou případech jakýkoliv problém. Možná bych ale do Zwettlu zvolil odbočku ne za Schremsem, ale až ve Vitisu.
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
15. 06. 2016 18:58
Jel jsem s karavanem z Prahy na Halámky,Vídeň na Graz a po dálnici k Zadaru.První záhul dostalo auto už v kopci na Votice,potom v klidu až za Vídeň do stoupání na Zobern.Poslední bylo dlouhé stoupání k Malé kapele.
Cestou domů bylo hustý stoupání od Zadaru nahoru k tunelu.
Vše bylo dáno díky obrovskému množství věcí,které žena nutně na dovolenou potřebovala a nevhodnému vozu.Jel jsem tenkrát BMW e39 525tds,manuálem 5kvalt a turbo spínalo dost pozdě,dlouhý kvalty a tak jsem jel skoro celou cestu na čtyřku
Třeba když budete mít vhodnější auto a menší zátěž a pojedete kopec-nekopec
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
16. 06. 2016 00:21
přes Vídeň - Ve Vídni se opravují silnice okolo Dunaje, je to prej zúžený, nevím
Přes Krems - Procházel jsem si cestu a na Zwettl bych asi opravdu doporučil odbočit a ž ve Vitisu. Najedeš o 1 - 2 km víc, ale vyhneš se dvěma vesnicím se zůženou vozovkou v obci, ale stejně bys projel bez problémů
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
16. 06. 2016 08:32
Viden a az ke stoupani do Alp je stazeno o jeden pruh... a docela husto v tech zbyvajicich...
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
16. 06. 2016 20:24
Týden sleduji provoz na navigaci Waze. Zatím mám vypozorovanou situaci ráno a dopoledne směrem na jih.
Ráno po sedmé hodině to začne nejdříve houstnout na S2 ve směru k mostu Praterbrücke (dálnice od Brna k mostu přes Dunaj). Pak se to zahustí kolem Knoten Prater (opravovaná křižovatka hned za mostem přes dunaj). Netuším co se děje na A22 od křižovatky u Brigitenauer Brücke (příjezd do Vídně od Znojma). Tam to také stojí v dost dlouhé koloně směrem na jih.
Po deváté hodině se to začne uvolňovat a půl desáté je to již v pohodě.
Kdo pojede v pracovní den ráno k moři, je dobré být ve Vídni před sedmou ráno, nebo až po deváté. Až pojedu, tak se podle času rozhodnu zda přes Vídeň, nebo přes Krems.
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
16. 06. 2016 20:35
Bobe, hned za Ilzem a Riegersburgem je na šestašedesátce pár ostrých vraceček, do nichž bys se sedmimetrovým vlekem musel sám, s nikým odnaproti se nepotkat. A před odbočkou na obchvat Feldbachu v Gniebingu je docela na knapp brána.
Doporučil bych Ti radši sjet až na Gleisdorf - Süd na osmašedesátku a na obchvat Feldbachu pak vjedeš přímo.
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
18. 06. 2016 22:00
HiLL a BOB
Bob je profík, to dá grinning smiley
Poznatky z páteční jízdy zmiňovanou trasou:
Ty esíška jsou asi tři a s vlekem do nich musíš opravdu sám. Při hustotě provozu cca 1 auto na 1km to není problém. Bránu bych nečešil, dával jsem tam přednost menšímu náklaďáku s vlekem, něco jako nase AVIE.
POZOR, komletní obchvat Feldbachu je jednosměrnej. Cestou do Slovinska jedeš po obchvatu jedním pruhem 50km/h, ale v pohodě bez semaforů a kolon, cestou zpět do Ilzu jedeš přes město.
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
18. 06. 2016 23:18
Městem Feldbachem už jsem také dvakrát jel tam, jednou zpět, a pohoda. Značení tradičně dobré, bez bloudění. Ovšem obchvat byl v téže době normálně průjezdný, takže ve městě žádné kolony, žádné prostoje.
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
19. 06. 2016 09:59
Ve Feldbachu se opravuje celej obchvat. Silnice i náspy. Dělají to ale po půlce, nyní je zavřen ten do Ilzu.
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
21. 06. 2016 18:34
Budejovicka Drbna
Není to sice na trase Budejovice-Viden, ale směrem na Dvořiště je to důležitá a dobrá zpráva



Upraveno 3krát. Naposledy upravil valeri (22. 06. 2016 09:02).
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
22. 06. 2016 08:56
To je zpráva přímo vynikající!!!
avatar Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
02. 07. 2016 07:16
Kdo se chystáte přes Suchdol nad Lužnicí na Schrems po silnici 24 (E49), nenechte se otrávit hned dvěma objížďkami na B2 (E49): hned za hranicí je silnice u Schrems v obou směrech uzavřená do konce července, objížďka pro osobní vozidla po místních cestách.
Druhá uzavírka je na vršku u Vitis, také obousměrná, krátká objížďka pro osobáky po místních cestách. Tu slibují až do 15.8.2016.
Nákladní doprava je odkloněna na B5 přes Heidenreichstein a Waidhofen a.d.Th.

Nebo jeďte jinudy.
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
02. 07. 2016 07:55
To děkuji moc,jedeme zítra,tak mám jet směrem na Horn a potom teprve dolů na Krems?Jedu od Nové Bystřice.Děkuji



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vočko (02. 07. 2016 07:58).
Re: cesta z Prahy na Budejovice a nasledne Viden
02. 07. 2016 08:01
Kdo jede přes N. Bystřici, hned za hraničním přechodem opravují povrch silnice v délce asi 1 km. Včera se jelo po štěrku.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 50
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.