Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?

Autor smileboy1 
Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
01. 10. 2013 12:49
Ahoj, jako už každoročně při cestě zpět nám nastaly největší komplikace na konci dálnice A2 směrem na Macelj. Dá se to tam někudy objet? Z map (a koneckonců i přímo z dálnice) je vidět paralelní silnice, která dálnici na posledních pár kilometrech opravdu doslova lemuje. Ale dá se z této silnice sjet na hraniční přechod Macelj (někde za mýtnou bránu)? Zkusil jste to někdo už? Díky!



Upraveno 2krát. Naposledy upravil smileboy1 (01. 10. 2013 15:10).
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
01. 10. 2013 15:08
Odpovím si vzápětí sám. Zkoumal jsem to přes StreetView a ano, dá se... Dá se sjet z dálnice exitem č. 2 na Durmanec a vrátit se exitem č.1 Trakoscan, který leží mezi mýtnou branou a celnicí. Teoreticky vede silnice ještě rovně k jiné celnici, ale tam je vidět zákaz vjezdu, tak bych asi štěstí nepokoušel. Otázkou je, jak je práve exit č.1 zacpanej, resp. kolik lidí se rozhodne tudy jet, ale tipnul bych si, že tam rozhodně nebudu stát 2 hodiny jako v případě, že zůstanu po celou dobu na A2. Tak se aspoň zeptám, jestil tudy už někdo jel a jestli zkusit nebo ne. Díky!
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
01. 10. 2013 15:12
Ahoj jde to.Z dálnice předposlední výjezd Durmanec a pak směr po starý,nájezd Trakoščan ten je přímo za mýtnicí a pak jsou hned HR -SLO hranice.To je část staré cesty,než byla dálnice a je nově udělaná.
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
01. 10. 2013 15:14
Jel jsem tudy tam i zpět.Pohoda.
avatar Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
01. 10. 2013 17:55
Taky jsem to zkusil - výjezd v Đurmanci a po staré na hranice. Bylo ucpáno i tam, tak jsem si vyzkoušel cestu kolem zámku Trakošćan a hraniční přechod Cvetlin a dál přes Videm do Ptuje.
Poměrně pomalá alternativa, ale, když v rádiu hlásí gužvu na A2 na půl hodiny, obvykle je už nejméně na hodinu a cesta po staré vyjde podstatně kratší, zvlášť, když mě někdo před celnicí pustí do fronty. Když nechci riskovat ani to, že budu na Maclju somrovat o to, aby mě někdo pustil na hlavní, přes Cvetlin si sice zatočím volantem, ale nikde nečekám.
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
01. 10. 2013 19:40
já tudy jezdím pravidelně a vždy míjím dlouhou kolonu aut stojící na dálnici (před tunelem). Samozřejmě, že i já poté stojím před celnicí, ale s frontou na dálnici se to nedá srovnat.
zdc
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
02. 10. 2013 20:29
Já tudy jezdím pravidelně tam i zpět a plně mi to vyhovuje. Počátkem letošní sezony v červnu ale byla tato cesta uzavřena, opravovali všechny tunely na trase. V srpnu již bylo vše průjezdné. Dle vlastní zkušenosti tudy prakticky nikdo nejezdí, celá trasa je prázdná a směrem z Chorvatska ušetří ve špičkách dost času.
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
26. 11. 2013 20:37
Zdravím, vzhledem k tomu že mi po 2 letech pokusů o založení účtu admin schválil účet nedávno, tak se taky podělím o své postřehy smiling smiley

Zkoušel jsem to podle jinde uvedených návodů od foristů taky a to v obou směrech, jak k moři tak zpátky. A jsou různé možnosti jak opustit dálnici. Osobně jsem Durmanec nevyzkoušel. Podle mě při cestě k moři je to ještě brzy, stále nedodělané dva tubusy tunelu.

Krapina je další možný exit, který jsem použil s úspěchem několikrát.

Loni jsem vyzkoušel trasu od Hilla přes exit Začretje - Donja Šemnica - Bednja - Trakoščan - Cvetlin. Naprostá pohoda, Trošku více točení kolečkem, ale přechod do SLO jen mávnutním ruky a na druhém postu jsem čekal asi 1 miutu než se ten slovinec přede mnou domluvil s celníkem asi na večerní pivo. Tato trasa je ale spíše vhodná opravdu, když je při sobotním návratu v rádiu slyšet o problémech na Macelju.

Jinak cesta z Krapiny na Macelj po staré je pohodička, pěkná cesta. A mimo jiné mineš nejdražší úsek A2. smiling smiley
Samozřejmě mimo exponovanou sobotu asi nebudou problémy, ale tímto nemohu sloužit. Nikdy jsem se v sobotu nevracel.grinning smiley

Poslední zkušenost letos v září. Jelikož mám LPG vozítko, tak jsem poprvé zkusil dotankovat tady. Takže i odsud se dá dojet na Macelj už mimo dálnici, ale vrátil jsem se na dálnici a v klidu projel jak mýtnicí tak i celnicí, oboje trvalo snad do 10 minut.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pali.B (26. 11. 2013 20:38).
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
28. 11. 2013 09:28
Jen pro připomenutí také mnohokrát opakovaná alternativa - v Rakousku sjet z dálnice na Ilz, potom Feldbach, Bad Radkersburg, Ljutomer, Ormož, Varaždin, napojení na A4. Trasa je vhodná hlavně pro termíny, kdy se dají očekávat problémy na "hlavní" trase přes Macelj.

Výhody:

- pohodová cesta absolutně bez kolon, pěkné výhledy, na hranicích nulový provoz
- lepší možnost než na dálnici dát si někde dobrý oběd za slušné peníze
- není nutné kupovat SLO dálniční známku
- trasa zcela mimo kritické úseky kolem Macelju na SLO i HR straně
- kdo má ENC, vyhne se zcela A2 kde ENC není možné použít a použije ENC na A4

Nevýhody:

- ve všední dny a mimo sezonu časově o cca. 20 - 30 minut delší než přes Macelj
avatar Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
28. 11. 2013 18:01
Další výhodou této cesty je možnost v Radkersburgu operativně změnit trasu na Ptuj a tam se rozhodnout, jestli přes Macelj, Cvetlin nebo Ormož. Možností, jak zjistit aktuální dopravní situaci je více, zdarma v rádiu, chce to jen pozorně poslouchat, je tomu rozumět dost dobře. Případně v hospůdkách a pizzerkách při cestě se najde nějaká ta wifina, často zabezpečená, ale personál za vcelku nepatrný obolus prodá heslo, pak se dá kouknout na stránky slovinského autoklubu, kde je těch aktuálních informací dostatek: kamery, števci prometa (počítadla provozu - na rozdíl od chorvatských se neaktualizují jednou za rok, ale každou minutu), hlášení o dopravních nehodách... a ta situace obvykle nějakou tu čtvrt- až půlhodinu vydrží, než dojedu na kruhák na Ormoške ceste v Ptuji, kde se rozhodnu s konečnou platností, kudy dál.
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
28. 11. 2013 20:51
Zdravím bardy fóra Hilla a Martina R.

S oběma souhlasím a variantu od Hilla jsem už i vyzkoušel při cestě do HR.
Osobně se stavuji na této benzince Petrol v Ptuji, která je nonstop a je tady free wi-fi, kde se dá kouknout na provoz na přechodech na výše uvedeném odkazu a rozhodnout se co a jak, a nakonec je tady i LPG, sice samoobsluha, ale na stojanu je postup v 10 jazycích včetně češtiny.

Ale to už jsme všichni tři opět mimo téma - objezd A2 cestou do SLO. tongue sticking out smiley
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
29. 11. 2013 09:09
Taky jsem měl letos "cukání", že to vezmu v Gornje Radgoně na Lenart a Ptuj. Ale vzhledem k tomu, že jsme cestovali v sobotu a navíc poslední víkend v červenci, jsem jel na Ljutomer, Ormož a Varaždin. Tam byl skoro nulovej provoz...
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
29. 11. 2013 11:49
Ahoj,dá se objet poslední mitnice a docela v pohodě.Už jsem to 2krát aplikoval při cestě zpět.

Dálnici opustíš na exitu Krapina a pojedeš po staré cestě po které jsme jezdívali když nebyla dálnice k hranicím HR/SLO
(trocha nostalgie) a zpět najedeš na exitu Trakoščan což je už za mítnicí a tím si ušetříš ty dlouhé fronty na placení.Kde to bohužel musíš vystát i když platíš kartou.

Už se těším až zase pojedeme.
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
29. 11. 2013 19:09
přidávám nějaký výcuc z dnešního internetu:

Kromě Německa si ale Češi příští rok připlatí i v dalších zemích. Rakousko ohlásilo zdražení dálničních známek o 2,6 % (desetidenní přijde na 8,50 eura).

Nová pravidla zavádí i Slovinsko, kde budou platit víc hlavně auta nad 3,5 tuny.

Ve Švýcarsku přijde roční dálniční známka zatím stále na 40 švýcarských franků.
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
08. 07. 2015 22:53
Zdravím všechny příznivce Jadranu.
na stránkách HAKu jsem zjistil uzavírku na mé oblíbené objízdné trase Krapina - Durmanec - Macejl.
Je tam uzavřen most pro veškerou dopravu. A je tu popsaná i objížďka. Bohužel překlad na Googlu není nic moc a nejsem z toho nějak chytrej.
Prosím o pomoc při překladu. Snad JIRKA Z RI by mohl pomoci.

zbog oštećenja mosta preko rijeke Krapinice kod Podgore Krapinske, na dionici državne ceste DC1 Đurmanec-Polje Krapinsko, zabranjen je promet za sva vozila. Obilazak je moguć: DC1 do čvora Krapina-AC2 između čvora Krapina i Đurmanec- i dalje cestom DC1 prema Maclju, i obrnuto.

Diky dopředu všem za rady. smileys with beer
avatar Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
09. 07. 2015 05:36
Objízdná trasa je DC1 od křižovatky Krapina - AC2 a křižovatky Krapina a Durmanec a dál po cestě DC1 na Maclju oboustraná
avatar Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
09. 07. 2015 05:54
Z důvodu poškození mostu přes řeku Krapinicu u Krapinské Podgory, v úseku státovky D1 Đurmanec - Polje Krapinsko, platí zákaz jízdy všech vozidel. Objížďka je možná: po D1 na čvor Krapina - A2, po dálnici A2 od uzlu Krapina do uzlu Đurmanec, a dále zase po D1.
Postě tento kousek dálnice neobjedeš.
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
09. 07. 2015 17:13
Ja jen pridam doslovni preklad:
kvuli poškozeni mostu (čarka?) pres reku Krapinici u Podgory Krapinske, na useku statni silnice DC1 Đurmanec-Polje Krapinske, plati zakaz provozu všech vozidel. Objiždka je možna: DC1 po uzel Krapina-AC2 mezi uzly Krapina a Đurmanec - a dale silnici DC1 k Macelju, a obracene.

(zbog oštećenja mosta preko rijeke Krapinice kod Podgore Krapinske, na dionici državne ceste DC1 Đurmanec-Polje Krapinsko, zabranjen je promet za sva vozila. Obilazak je moguć: DC1 do čvora Krapina-AC2 između čvora Krapina i Đurmanec- i dalje cestom DC1 prema Maclju, i obrnuto.)
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
09. 07. 2015 20:07
Hodím Vám se pár kamer mezi Ptují a hraničním přechodem Macelj. V Ptuji dávám pauzu, tak na telefonu kouknu jak to vypadá a podle toho objíždím, nebo jedu přes Macelj. Nemusíte hledat wifi. Megabajt stojí ani ne sedm korun, účtuje se to po kilobajtech a ty fotky jsou opravdu malinké. Prohlédnutí situace před Vámi je tedy možné i za jízdy a nebude to stát víc než pár korun.

Ptuj
[kamere.dars.si]
[kamere.dars.si]

Draženci
[www.drsc.si]

Podlehnik
[www.drsc.si]

Starošina
[www.drsc.si]

Gruškovje hranice
[www.drsc.si]
[www.drsc.si]
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
09. 07. 2015 20:39
Diky všem za překlad.

Z toho všeho to vidím asi tak, že buď najedu na dálnici v Durmanci, nebo ještě zkusím starou cestu z Durmace přes centrum Krapiny až do Začrtje, kde se stavujeme na LPG.

Ještě jednou děkuji.
Re: Lze objet konec dálnici A2 směrem na SLO?
09. 07. 2015 21:32
Když je to ucpané, směrem k moři najíždím v Durmanci a sjíždím na exitu Mokrice (poslední před Zaprešičem). Směrem domu v Durmanci opouštím dálnici bez ohledu na situaci. Už se mi to několikrát vyplatilo. Nikdy ale nebyla tak dlouhá kolona, aby dosahovala až za Durmanec.

Něco ušetřím i na poplatku za dálnici. Jak je známo, za celou štreku Trakoščan - Zaprešič ti pacholci učtují jinou sazbu (48HRK). Když jedete jenom část, tak se poplatek nekrátí úměrně délce. Z Durmance do Mokrice je to za 17HRK.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 105
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.