Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Videomaut v Rakousku

Autor Harry 
Videomaut v Rakousku
19. 07. 2013 10:59
využil to už někdo?
videomaut
celkem mám chuť to zkusit, zaplatit si kartou dva průjezdy předem, má někdo zkušenost dobrou nebo špatnou? díky thumbs up
avatar Re: Videomaut v Rakousku
19. 07. 2013 16:31
Asi by chtělo objasnit, kde a k čemu videomýto vlastně je dobré, tak si tu dovolím něco z uvedeného odkazu přeložit:
Citaci
ADAC o tom píše:
Videomaut v Rakousku
Na určitých silničních úsecích se platí zvláštní mýto navíc, nezávisle na dálniční známce. Pro brennerskou, tauernskou a pyhrnskou dálnici, stejně jako pro arlberský tunel jsou k dostání v předprodeji tikety pro videomýto, s nimiž lze mýtnicí projet bez zastavení.
Při nákupu tiketu se uloží registrační značka vozidla a při vjezdu do mýtnice je identifikována. Tím máte volný průjezd samostatným, k tomu určeným a označeným pruhem přes mýtnici.
Použít jízdní pruh pro videomaut mohou jak tuzemské, tak zahraniční, osobní vozy (bez přívěsu) o šířce do 2 m.
Mějte, prosím na paměti:
ADAC byl smluvním partnerem informován, že průběžně bude automatické odbavení mýta kamerou rozšiřováno tak, že časem dovolí plynulý průjezd každou otevřenou mýtnicí.
Přitom je jedno, zda se jedná o pruh obsazený výběrčím, pruh s modrým automatem na videomýto nebo pruh s oranžovým automatem na kreditky. Registrační značky zde budou také čteny kamerou s automatickou identifikací a umožněný plynulý průjezd. To odlehčí jízdnímu pruhu určenému pouze pro videomýto a propustnost se zvýší.
To vše neplatí v GO-pruhu: tím v žádném případě osobní vozy nesmí, protože tato stopa je určená výhradně pro vozy nad 3,5 tuny. GO-pruh je vždy zcela vpravo a je příslušně označený...
...kvůli spolehlivému záznamu do systému by měl tiket pro videomýto být zakoupený nejméně 30 minut před příjezdem k mýtnici.
A pozor: na průjezd dálnicí k těmto zvlášť zpoplatněným úsekům je povinná platná dálniční známka!...

Jak koukám na ceny (přes Brenner jsem se letos už projel sedmkrát), je jednotlivý průjezd za stejnou sazbu, jako platba u závory. Výhodou je při hustším provozu zrychlení průjezdu mýtnicí, jinak nic.
Krátkodobé tarify jsou k dipozici jen na A13 přes Brenner, na ostatních zvlášť zpoplatněných úsecích se dá online předplatit max 2 průjezdy (cena bez slevy, prostě jako za každý jednotlivý průjezd) nebo zakoupit celoroční tiket.
Pro A10 není k dostání tiket na průjezd jen jedním tunelem, ale jen oběma. Jinak se platí u závory.
Podmínky pro slevu asi sotva někdo z nás splní (prezenční vojenská služba a podobný důvod pendlování tam a zpět), vozidla tělesně postižených mohou být na místě zvlášť kontrolována, a také prý jsou, čímž je výhoda zrychleného odbavení v háji.
Re: Videomaut v Rakousku
20. 07. 2013 09:07
levnější to není, výhoda je jen v rychlejším odbavení. ale zároveň to není ani dražší tak proč to nevyzkoušet smiling smiley
avatar Re: Videomaut v Rakousku
20. 07. 2013 09:16
Jistě, proč ne? Funguje to podobně, jako ENC v Chorvatsku, jen k tomu není potřeba žádné přídavné zařízení.
A, když kamera identifikuje číslo z registrační značky a systém ho jako platné v databázi najde, nic rychlému odbavení nebrání.
Re: Videomaut v Rakousku
20. 07. 2013 11:34
My jsme ho použili před dvěma lety. Vše fungovalo, jak má. Pomalu projedeš a hotovo... Cenově je to stejné, úspora je časová. Měli jsme špatnou zkušenost s čekáním na zaplacení mýta, proto jsme do toho šli, a naše požadavky byly beze zbytku naplněny.
Hezký den
Re: Videomaut v Rakousku
21. 07. 2013 22:49
Funguje to bez problemu. Staci zpomalit, zvedne se zavora a trada.
Ale hacky to nejake ma, uz jsem si je vyzkousel:
- brana nemusi fungovat (v nasem pripade byla mimo provoz), proto je NUTNE mit u sebe potvrzeni o zaplaceni s carovym kodem. Staci predlozit na mytnici a je to vyrizeno.
- Pokud je tunel zavreny napriklad kvuli nehode, mate zaplaceno, ale stejne jedete objizkou. Potiz je, ze na vyuziti predplatneho je jen rok.
Re: Videomaut v Rakousku
31. 08. 2013 10:47
zapomněl jsem poreferovat, projel jsem tam i zpět bez problému. na mýtnicích narváno nebylo, ale pár chvátalíků jsem tak předjel a poškádlil smiling smiley
Re: Videomaut v Rakousku
19. 05. 2016 21:06
zapomněl jsem poreferovat, že od prvního průjezdu si to předplácím každý rok.
avatar Re: Videomaut v Rakousku
23. 05. 2016 14:52
Jak vyplňujete RZ, bez mezer? Třeba 7SK8945?
Re: Videomaut v Rakousku
23. 05. 2016 21:22
letos jsem to ještě neplatil a od loňska si nepamatuju, ale asi to tak bude. systém tě nejspíš jinak zadat nepustí.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mi
Hosté: 85
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.