Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Deklarace dovozu cennějších předmětů do Chorvatska

Autor Genesis 
Deklarace dovozu cennějších předmětů do Chorvatska
16. 08. 2005 10:58
Na www.chorvatsko.cz jsem si přečetl, že je ve vlastním zájmu dobré deklarovat cenější předměty osobní spotřeby (viz: 1 kameru (16 mm), 1 videokameru, 1 dalekohled, 1 kazetofon, 1 laptop, 1 osobní počítač, výstroj pro kempování (stan, apod.), 1 kolo). Protože jedu autem poprvé a určitě sebou budeme mít videokameru, digifoťák i nějaký radiomagnetofon pro mládež, chci se zeptat na zkušenosti s tímto deklarováním při vstupu do Chorvatska, nerad bych měl při výjezdy problémy, na druhou stranu ze sebe nechci dělat blbce a provádět něco, co je jen psáno na papíře, ale úřady to nevyžadují.
Re: Deklarace dovozu cennějších předmětů do Chorvatska
16. 08. 2005 12:27
Nikdy nic, jsem nedeklaroval a deklarovat nebudu. Tím pádem mne nikdo nekontroluje a nemusím se zdržovat na přechodech a ani v okruhu mých známých to po nich nikdo nikdy nechtěl.
Ahoj,
také jsem přemýšlela, jestli na hranicích něco vyplňovat, vezli jsme kameru, foťák, dalekohled, kazeťák. V okolí mi všichni říkali, že nic nepřihlašují, tak jsem to taky riskla. Vše probíhalo v pohodě, před hranicema jsme akorát vždy kameru trošku zamaskovali.
avatar Re: Deklarace dovozu cennějších předmětů do Chorvatska
16. 08. 2005 13:35
Minulý rok jsme to zjišťovali nejen kvůli chorvatsko.cz, ale také pro sebe. Naše běžná výbava jsou 3 fotoaparáty, notebook a PDA. Odpověď úřadů byla, že na celnici můžeme podat "Ústní prohlášení v písemné formě" smiling smiley, kde uvedeme seznam věcí. Tak jsme se zasmáli a nic si potvrzovat nenecháváme.

Michal
Re: Deklarace dovozu cennějších předmětů do Chorvatska
16. 08. 2005 14:08
Horší by bylo, kdyby chtěli Písemné prohlášení v ústní formě. Určitě bych si nebral servítky.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Deklarace dovozu cennějších předmětů do Chorvatska
16. 08. 2005 14:19
Mě samozřejmě nejde o to něco deklarovat, ale o to, jestli se páni chorvatští celníci pak po lidech nevozí, nekontrolují různě cenější předměty při návratu a nevyžadují ono "ústní prohlašení". Vtipné a úsměvné poznámky na téma "na co se to ten blbec ptá" prosím ponechte stranou.
avatar Re: Deklarace dovozu cennějších předmětů do Chorvatska
16. 08. 2005 16:34
Když jsem tam jel poprvé (v r.2001) tak jsem taky nevěděl a hned na přechodu v Hatích jsem se ptal našeho celníka jestli mám deklarovat kameru atd..., koukal na mě jako kdybych spadnul z višně grinning smiley. Takže s tímhle si už hlavu vůbec nelámu, jezdím každý rok a nikdy jsem nic nedeklaroval. Kameru mám přitom normálně v autě kde je hned na první pohled vidět a ještě to nikdy nikoho nezajímalo. Letos jsem byl v Č.Hoře takže hraničních přechodů jsem projížděl spousty a také nic...

Při dnešních cenách spotřební elektroniky jsou tohle prostě běžné prkotinky osobní potřeby.....

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (16. 08. 2005 16:35).
Proboha! Jezdím s poměrně slušně vybaveným obytným autem. Zkusil jsem jednou udělat seznam cennější výbavy a vyšel mi soupis na 3 strany A4. Tudíž jsem definitivně resignoval. Fakt je, že kdyby se po mně chtěl někdo vozit, asi bych měl problém. Televizor, video, DVD, spousta filmů na DVD a VHS, více než stovka průvodců, atlasů, map a knih, satelitní komplet, několik fotoaparátů a objektivů, digitální videokamera, laptop se střižnou, sadu nářadí včetně vrtačky, elektrického šroubováku, měřicích přístrojů, dvě GPSky, náhradní díly k lodi a k autu, dvě základnové radiostanice, ruční radiostanice, solární souprava, elektrocentrála, sada kempového nábytku, plážová lehátka, slunečníky, grill, dvě klimatizační jednotky, malá pračka, spousta kuchyňského vybavení včetně mixerů, robotů a ještě řada dalšího harampádí.
Nicméně z Norska mne vyhostili kvůli tomu, že psovi chybělo jakésí razítko v jeho papírech. Podle informací, které byly dostupné v ČR šlo o serologické vyšetření, které chtějí jen v Švédsku. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
Nezbývá než doufat, že za dva roky budeme v Šengenském pásmu a bude po buzeraci.
Re: Deklarace dovozu cennějších předmětů do Chorvatska
17. 08. 2005 02:57
2 all: dík za slova zkušených, házím to za hlavu.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 206
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.