Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Převoz potravin a alkoholu - STOP!?

Autor Rici 
Rici
Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 11:09
Chtěl bych se zeptat jestli někoho z vás na cestě do chorvatska někdy kontrolovali a zabavily jídlo a pití které se jim nezdalo. Díky moc
Anonymní návštěvník
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 11:45
Za posledních 5 let mi nikdy nekontrolovali kufr.
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 12:01
Od roku 99 ani jedna kontrola auta a jen sporadická kontrola pasů.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Karlos (05. 08. 2005 14:50).
Na poslední chvíli jedeme do Crikvenice od 20.8.Vzhledem k tomu, že jsme již starší, nemáme zkušenosti a bereme sebou 10 leté dítě, prosím o radu jaké bývá v tomto období v CHorvatsku počasí? Jedeme do soukr. apartmánu. Jedná se mi o to, zda nabalit i teplejší oblečení. Vzhledem k tomu, že jsem děsně nepraktická a pro manžela " vždy na zabití" když nosí zavazadla, prosím o radu. Děkuji a všem přeji jen to hezké... Marta
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 12:05
Z teplejšího oblečení berem do Chorvatska vždy jen jednu mikinu a jedny dlouhé kalhoty na osobu, zbytek trička, šortky, plavky apodobné letní oblečení a zatím jsme nikdy nepotřebovali více. Většinou tam jezdíme na 14 dní.
já jedu do Tučep 21.8. a studoval jsem počasí na toto období na internetu několik roků nazpět a myslím že se nemáme čeho obávat. V srpnu na Makarské prší vyjímečně a teploty nejdou pod 20 ani náhodou

zde je přůběh teploty vzduchu v loňském srpnu
[www.izor.hr]

a zde teplota vody
[www.izor.hr]
Jezdíme do Chorvatska každým rokem už 10 let a ani jednou jsme skutečně nepotřebovali víc než, jak říká Karlos, 1 mikinu a 1 tepláky na osobu. Většinou jsme to ale využili při zpáteční cestě, kdy jsme vyjížděli nalehko z rozpáleného Chorvatska a u nás byla zima "jak v Rusku". Počítejte s tím a připravte si teplejší oblečení k ruce na cestu zpátky.
Miš
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 13:59
Suhlasim, pripajam sa k tej jednej mikine a teplakom, mam len dobre skusenosti s tymto obdobim, chodim na ostrovy.
SLedujete ako sa vlákno o potravinách a alkohole zmenilo na vlákno o teplákoch a mikine?
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 14:18
Asi jako vlákno Jak se volá na kočky končí (zatím) stonožkama.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Peter
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 14:20
Ľudia, píšte sem prosím to čo sa týka témy, a nie o nejakých blbých teplákoch. Ja sa Vám divím, že reagujete na to že nejaká baba nevie čítať.
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 14:25
To Peter:
No hlavně, že ty umíš psát. grinning smiley
Peter
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 14:30
pre Karlos: to som písal po slovensky, vieš čo to je?
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 14:42
To Peter:
Vůbec jsem nemyslel nějakej pravopis nebo snad tvou slovenštinu. grinning smiley Někdo se ne něco zeptá i když ve špatném vláknu a někdo na to odpoví, ale tvůj příspěvěk neřekl nikomu nic. Jen vypověděl o tvém, věřím, že dočasném rozpoložení. Takkže hlavně klid a toleranci i k těm méně zdatným na NETu. grinning smiley
To Peter:
Karlos vie čo to je, ale ty si si asi veľa dovolil, keď si jeho tepláky nazval blbými, preto tak "vtipne" reagoval.
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 14:45
To Pyke:
thumbs up
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 15:37
dobrééééé! thumbs up
Klára
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 15:46
Na hranicích nechali vyložit české turisty celé auto/příspěvek eriky 4.8. Pozor na nemístný optimsmus/.V tomto případě,budete-li vyvolená,bude úplně jedno,co všechno povezete,většinu Vám zabaví.Ale myslím,že je rozdíl,když v autě cestuje rodina s dětmi,a když tam sedí 4 mladíci s dlouhými vlasy,náušnicemi v uších a neidentifikovatelnými cigaretami v puse.Tolk můj názor.
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 15:50
tak tak, zalezi na sposobe jednania aj na posadke vozidlagrinning smiley
HankaD
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 17:03
Příště jedu ve večerních šatech....
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
05. 08. 2005 20:30
kufr mi naposledy kontrolovali........ nikdy. A co se týče tepláků jo, tak ty si teda neberu taky nikdy. A počasí je tam v srpnu supr. Dneska jsem mluvil s kámošem z Podgory a pro tu vichřici, co tam byla, jsem ho ani neslyšel.
Michal_P
Re: Převoz potravin a alkoholu - STOP!?
07. 08. 2005 22:08
Po kontrole minuleho roku (a plateni-uz som o tom pisal) som tohto roku isiel na to trochu psychologicky. Kedze deti na hranici este nespali, dostali jednoznacne prikaz - vyvratit sa na bok a tvarit sa, ze spite tvrdo ako drevo. Zabralo :-), aj ked to asi nie je 100% zaruka. Vsimol som si, ze ak v aute (co stalo pred nami) nie su deti, kontrola (aspon otvorenie kufra) je pravdepodobnejsia. Navyse som este urobil nejake upravy v rozmiestneni potravin - jedna chladnicka s citlivejsim obsahom zastrcena v nedohladne vzadu v kufri a jedna mensia chladnicka vpredu pre pripad otvorenia kufra sluzila ako navnada - s menej problematickym obsahom. O problemoch s alkoholom som nepocul - osobne tvrde v lete velmi nemusim a viezt vino do HR je ako nosit drevo do lesa. No a pivo predsa nie je alkohol :-)

Do Chorvatska jsem jel v noci, na hranicích jsem byl sám, takže na mne měli dost času, ale nechtěli vidět vůbec nic. Nazpět ve dne opět žádná kontrola ani přede mnou,
pouze si vzali stranou 3 auta s Turkama, ale je jasné, že z úplně jiných důvodů.
Na všech přechodech jsme si vystačili s občankami. Drobná zajímavost: Na Slovinském přechodu celník v okýnku v noci hlasitě chrápal- české paštiky ho zjevně nezajímaly.
Do Chorvatska jsme vjížděli v noci, před námi rodina v autě - projela v pohodě, my - projeli v pohodě. Vždy jsme k celníkům vstřícní, zdravíme. Za námi jeli naši známí - ti neprojeli. Museli si vystoupit z auta, otevřít kufr a ukázat co vezou. Ale z části si to zavinili sami, podle toho co říkali. Na celnici byli dva celníci, jeden stál asi 20 kroků před budkou u které je závora, tomu ukázali pasy, ty schovali do auta a čekali, že se jim otevře závora. Jenže v budce seděl druhý celník a tomu už pasy neukázali. A ten se naštval a začal něco nadávat, že tu nejsou na lunaparku a ať si vystoupí. Nic jim nezabavili, ani pokutu neplatili, ale rozhodně to prý nebylo nic přijemného.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 73
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.