Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

zplnomocnění vlastníka auta

Autor Miruš 
Miruš
zplnomocnění vlastníka auta
03. 08. 2005 07:42
Ahoj, nevíte někdo kde by se dalo najít správné znění zplnomocnění vlastníka o zapůjčení auta (nejlépe v angličtině), které musí mít řidič s sebou při jízdě do Chorvatska pokud cestuje zapůjčeným automobilem? Auto nám půjčí zaměstnavatel. Díky za všechny rady!!!
prha
Re: zplnomocnění vlastníka auta
03. 08. 2005 07:54
prej to má bejt takhle:

V případě, že použijete motorové vozidlo, kde nejste uveden jako vlastník vozidla, nechte si vystavit od majitele vozidla potvrzení. Text potvrzení musí být minimálně v anglickém jazyce, nebo v jiném světovém jazyce. Potvrzení o užívání firemního vozu či vozu vlastněného cizí osobou musí být notářsky ověřeno. Tímto úkonem zabráníte případné možnosti zadržení motorového vozidla policií do doby než se prokáže, že vozidlo není odcizeno. Některé evropské státy provádějí kontrolu již na hranicích a v případě, že nebudete schopni doložit souhlas majitele vozidla s jeho užitím, může Vám být znemožněn vjezd na území státu.
prha
Re: zplnomocnění vlastníka auta
03. 08. 2005 08:07
ještě doplnění
formulář v pdf je tředa tady :
[www.aba.cz]
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 08:13
tahle informace je velice důležitá a myslím, že byste jí vážení cestovatelé měli věnovat víc pozornosti, než třeba tomu kolik stojí pivo apod.. Když jsem jezdil služebním autem, tahal jsem s sebou jen výpis s rejstříku, kde jsem jako společník, ale nevím, jestli by to při průseru stačilo.
Pyke
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 08:36
S tým splnomocnením je to asi ako s poistením. Čiže je ho treba len vtedy, ak sa stane nejaký průser. Ja chodím do HR už 6 rokov služobným autom, splnomocnenie nosím so sebou vždy a nikto ho po mne nikdy nechcel. Chorvátski colníci by sa asi museli priveľmi nudiť, aby kontrolovali ešte aj toto. Za tých posledných 6 rokov dokonca nikdy nepozerali ani pasy, len na nás mávali, aby sme pokračovali ďalej.
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 13:33
ak ho raz zabudneš, vtedy ta zkontrolujú grinning smiley , to je niečo ako Murphyho zákon.
Alf
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 13:45
Pred 5 rokmi som isiel na firemnom aute spolocnosti so sidlom v Prahe. I ked som mal vypis z OR, kde som v organoch spolocnosti, mal som v slovencine plnu moc na uzivanie motoroveho vozidla a vsetky pravne ukony s vozidlom spojené a pre istotu na druhe strane som to dal i do anglictiny-notarom overeny podpis. Okrem rakuskeho policajta, ktory si na hranici evidoval VIN cisla nemeckych vozidiel som nemal ani jednu kontrolu. Iba slovinsky colnik si zrejme kazdeho milionteho vodica pozdrzal a nechal predlozit doklady, pricom si rozdiel v osobe vodica a majitela vsimol. Kedze nevedel anglicky a slovenscina sa mu nepozdavala, nevedel pochopit, preco je auto s ceskou SPZ, vodic slovak, ake su vzajomne vztahy medzi fyz.osobou a prav.osobou a vozidlom... mavol rukou a pred odchodom sa hlupo spytal, ci je moja zena urcite matkou deti, iducich s nami. ( Po predlozeni kompletneho DNA testu mi samozrejme uveril:-) )
Tak aj take veci sa stavaju,nahoda je blbec.

To jirkaK: Ako bolo v Podace ( Alebo v Podgore? ) ?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alf (04. 08. 2005 17:21).
seny
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 15:44
To Miruš: jdi na adresu uamk cz. Vpravo nahoře klikni na zrychlená navigace pak turistické informace a pak aktuality. Je tam formulář, ktery si mužeš rovnou vytisknout. Pozor musí být notářsky ověřený.
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 19:01
to Alf : v Podace a stálo to za hovno
Jir-Ka
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 19:15
To jirkaK:
Myslíš za h... počasí? Snad ne,byl jsem tvým sousedem v Bristu ve stejnou dobu a až na 2 noční bouřky,které stály zato bylo super. Že ty jsi se nemohl potápět?!
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 20:14
jo pane, já jsem toho nemoh ...
Alf
Re: zplnomocnění vlastníka auta
04. 08. 2005 20:52
V Brele na tych schodoch som natrenoval nohy pre dobru taliansku lyzovacku- a to teplo bolo az prisilne-voda horuca, s tym spojena spina z plaze-ale inak fajn. Iba neviem, ci som si viac oddychol, alebo sa viac vycerpal.

A inak sorry za odboceni od tematu, po padu zo skutru sa mi to akosi stava casto.




Upraveno 2krát. Naposledy upravil Alf (04. 08. 2005 20:57).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 75
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.