Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
10. 07. 2018 12:38
Hele frajeři, držte se tématu jo, jiní jsou za to popotahováni.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 07. 2018 11:00
Cesta zpět v pátek 13.07.2018 přes Maďarsko úplně v pohodě. Víc není co dodat :-)

Pro porovnání délka tras:
Přes HU - 491 km [goo.gl]
Přes A, SLO - 492 km [goo.gl] (a to nepočítám objezd Slovinské dálnice) :-)

Tankováno na kruhovém objezdu obchvatu Körmend zde: [goo.gl] - Super 95 za 399 HUF - tj. cca 32,30 Kč.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 07. 2018 16:11
Návrat včera 13.7. z Brely k Městci Králové. Odjezd 5.40 hod. Před Karlovacem mlha a déšť, Demerje sami, Macejl na chorvatské straně ihned odbaveni, na slovinské jsme čekali cca 30 min. Po Slovinsku se již dopoledne táhly kolony vozidel v protisměru. Vídeň kolony, ale pomalu to jelo. Za Dunajem v pohodě, tentokrát směr Znojmo a udělali jsem dobře. Těch pět semaforů buď na zelenou nebo jsme stáli snad jen 3 minuty. Když jsem slyšel D1 u Brna, byl jsem rád, i když nová dálnice z Vídně na Mikulov je super. V 18.30 hod. jsme byli doma a když to vidím, co se děje dnes, jsem za to rád. Všem přeji krásnou dovolenou a hlavně šťastnou cestu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 07. 2018 18:37
Návrat dnes 14.7.2018. Odchod cca 7h z Vodíc. Cesta v pohode v opačnom smere mnoho kolón. Demerje bez čakania asi 4 autá akurát jedno potrebovalo asistenciu obsluhy ako vložiť lístok a kartu. Lučko plné v opačnom smere k moru katastrofa. Na konci Chorvátska som uvažoval zliezť na Durmanec ale žiadne veľké kolóny neboli hlásené a tak som ostal na diaľnici. Napokon žiadne rady pár áut občianske a pas som iba ukázal. Zato Slovinci nesklamali a tam som trochu čakal. Snažili sa o trochu dôležitosti. Ale pohoda v opačnom smere seknutá diaľnica. Cesta domov úplne v pohode pred Wien trochu hustejšie ale stále sa dalo ísť v pohode. Swechat tiež v pohode a Bratislava tiež takže opätovne sa mi osvedčila trasa. Bratislava - Wien - Graz - Macejl/Gruškovje - Zagreb - Vodice a opačne. Cez to Maďarsko zatiaľ nie. Cestu k moru som popisoval vyššie tá bola v pohode v noci akurát ma na.ral Rakúsky policajt bola obchádzka na S1ke asi nejaká nehoda a zastavil som pri výjazde na boku úplne v pohode a žena sa išla spýtať ako na Graz. Žial policajt nervózny že čo tam stojím že je to na pokutu. Už sa blížil k auto tak nasadla manželka a dupol som na plyn a on trepotal že je to diaľnica. Pomyslel som si svoje nakoniec som sa vysomáril podľa kamióna a navigácie.
HP
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 07. 2018 22:01
Návrat dnes z Promajny (výjezd 08,00), provoz na A1 docela hustý, ale dalo se to čekat na sobotu. V 11,30 u Lučka, popojíždějící kolona cca 2,5 km před sjezdem na Demerje, ENC bez problémů. V opačném směru masakr od Bosilijeva až po Karlovac. Po nájezdu na A4 směr Maďarsko provoz optimální, sjezd Varaždin, dále Lendava, Szombathely, Csorna, Bratislava. Příjezd Olomouc 19,50.Nafta na dálnici A1 9,99 kn u INA, ostatní společnosti zhruba stejné, v Maďarsku 407 Ft.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
14. 07. 2018 23:24
Návrat 14.7. Odjezd z Bristu v 6h po dálnici Zagvozd - Gornja Ploča. Sjezd na cestu okolo Plitvických jezer za účelem nákupu domácích sýrů a medů. Provoz na dálnici i na staré cestě ve směru k moři byl dost silný. Na DC1 docela dost policejních hlídek. Nafta u INA na DC1 za 9,84. Příjezd na Demerje cca 11:10, průjezd přes ENC ještě bez problémů, ale Lučko už stalo skoro k odbočce na Demerje. V protisměru před Karlovacem tukanec a také stojící dálnice. Ze Zagrebu cesta směr Starý Goričan pohoda. Oběd s cca hodinovou pauzou na hranicích v Zelengaj. Objezd M70, stala skoro až po dálniční nájezd, v Lenti nafta za 403HUF. Zbytek cesty přes HU po 86, M86, M85, M1 a M15 bez komplikací. BLA, Brno, OL. Příjezd do OV 19:39. Čistá jízda bez přestávek 11:57.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 07. 2018 16:15
Odjezd ze Zaostrogu v neděli 15.7. v poledne. Dálnice směrem domů poloprázdná. Naplánována přestávka na odmorišti Zir. Před Zirem přišlo boží dopuštění - kroupy cca 5 cm. Chtěl jsem se schovat na čerpací stanici, ale všechna místa pod střechou byla již obsazena šťastnějšími řidiči. Stáli jsem kousek od nadchodu, po 5 minutách bušení ledových kuliček vypadá auto, jako by prodělalo pravé neštovice. Jsem zvědavý, jak to bude pojišťovna léčit. Nikomu nic podobného napřeji, ženský byly z toho rachotu pěkně na nervy. Po 5 minutách všechno přešlo a za dalších 5 minut se objevila modrá obloha. Asi po 5 km dále už zase suchá dálnice.
Před Záhřebem využito ENC - bez čekání. Dále podálnici na Varaždín a přechod Zavrč - zde asi 5 aut. Slovinskem přes Ptuj a Lenart. Rakousko po dálnici. V ducu jsem děkoval rakouským silničářům za další kousek dálnice na Brno. Najvětší zdržení na Nových mlýnech - 5 minut, ale směrem do Rakouska pěkná fronta, který začínala už před Pasohlávkama.Zbytek cesty na Olomouc celkem v pohodě, příjezd 1:30.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 07. 2018 01:25
K moři: odjezd ve čtvrtek 5.7. ve 20:20, trasa Vamberk, Brno, Wien, Graz, Mureck, Lenart, Ptuj, Ormož, Varaždin, Lučko, Nin

Úsek Vamberk - Brno je pro nás nejhorší část cesty a letos obzvlášť. Uzavírek nebo prací na silnici bylo spousta. Za všechny asi silnice u Lipůvky. Objížďka po tamních Kotěhůlkách hrozná. Brno cca ve 22:20, Nové mlýny v pohodě, čekaní jeden interval. Za hranicí nákup Autobahnvignette za 9E u Roadhouse Route B7 Kramer, otevřeno Non-stop. Prodloužená dálnice A5 je fajn, ale chytl nás déšť. Ve Vídni na mostě přes Dunaj lehce po půlnoci, dálnice prázdná, hladký průjezd. Dále na A2 několik prací na dálnici, ale bez problémů a v horách zase déšť, Graz i práce na dálnici A9 taky tak. V Murecku 02:20 u Tankstelle Pein dotankováno Super95 za 1,275E/litr. Objížďka slovinské dálnice popsána zde. Před Lenatrem 3 hodiny spánek. Ormož hranice v 06:45. Nejprve jsme zastavil u prvního okýnka (slovinský celník) skenování dvou občanek, v pohodě, občanky vrátil, já řadím za jedna a odjíždím s tím, že na druhý straně mostu nás čeká někdo z chorvatů. Omyl, chorvarská paní celnice seděla v okýnku hned za slovincem, jen jsem ji koutkem oka zbliknul, měla trochu vytřeštěný výraz, ale než jsem si to přebral v hlavě už jsme byl na mostě, nevracel jsem se. Pár kilometrů jsem koukal jestli nás nehoní, ale nikdo nejel. No co, stane se. Mýtnice Varaždin v 07:15, mýtnice Sveta Helena v 07:43 pár aut, průjezd prázdným ENC. Okolo Záhřebu doprava zhoustla, ale bez komplikací, Lučko v 08:05, na lístek do pěti aut, ENC prázdné. Okolo Karlovacu, přes Bosiljevo k tunelu Mala Kapela provoz slabý. Jako loni jsme chtěli posnídat na odmorišti Jezerane, dětem se líbil výhled, ale letos byla budova včetně vyhlídky do údolí zaplocená, sednou si nikde nešlo, ani jsem nevypínal motor a přesun na Odmoriště Brinje lehce po 9. hodině snídaně půl hodiny. Na výjezdu z tunelu Sveti Rok nehoda, těsně před tunelem info v rádiu, pravý pruh uzavřen už na vjezdu, pak v tunelu blikla v pravým zelená, tak šup do něj a jeli jsme na zelený vlně, krásně se před námi rozsvěcela asi 2,5 km, pak už zase červená, tak zpět do levého do mezery. No a na konci už jen odřená zeď a silničáři zametající bordel. Auto už fuč. Jsem si říkal že s tou informací v rádiu nebyli moc rychlý, ale taky už mohla být dřív, zrovna když jsme měli pauzu na Brinje. Výjezd z Sveti Rok v 10:43. ENC Zadar1 v 10:56, příjezd do Ninu v 11:20. Celou cestu provoz slabý.
Ujetá vzdálenost: 972 km, čas pohybu: 10h41min, čas celkem: 15h, průměr pohybu: 91 km/h, průměr celkem: 65 km/h


Domů: odjezd v neděli 15.7. v 07:10, trasa Nin, Demerje, Varaždin, Ormož, Gornja Radgona, Mureck, Graz, Wien, Brno, Vamberk

Po Demerje provoz silnější, ale nic hrozného. K moři o hodně silnější. Demerje průjezd Fast ENC v 09:36, jinak prázdné, Lučko fronta u každé kasy do 50 m. Sveta Helena v 10:00, ENC volné, na lístek stálo celkem dost aut, někdo tam běhal okolo závory. Trochu problém s nějakým maďarem, cpal se do ENC-čka z vedlejšího pruhu zrovna když jsem přijížděl, musel zabrzdit a nevím proč mi tleskal, pak mě dojel, vybrzdil, ukázal vztyčený prostředníček, já mu to oplatil (to se mu nelíbilo), znova vybrzdil, zahrozil vztyčeným ukazováčkem (nevím proč), já se uklidnil, už jsem to neřešil, on pak přidal a mizel v pr...., jo a pak předjížděl někoho pravým pruhem, prostě Maďar. Dálnice až do Varaždinu prázdná, sjezd v 10:24, dále na Ormož hranice, tam jsem tentokrát hezky zastavil u obou okýnek, skenování občanek, bez problémů. Přes Gornja Radgona do Murecku, tam ve 12:00 dotankován zase Super95 za 1,268E/litr. Okolo Graze až do Vídně bez koplikací, provoz lehce silnější, několik lokálních dešťových přeháněk. Vídeň most přes Dunaj v 14:38, průjezd na tempomat 82 km/h. Nejhladší průjezd co jezdíme k Jadranu. Dálnice A5 bez problému, Nové mlýny opět na jeden interval v 15:31. Pak Brno a zase nejhorší část cesty, na sever do Orlických hor. Na konci dálnice u Kuřimi cedule průjezd po 43 omezen (jasně, dělají tam nový potah), objížďka značená doprava, zase přes nějaké Kotěhůlky, ale všechny auta jedou dál rovně, říkáme si se ženou, že jsme tam nikde žádný zákaz pro osobáky neviděli, tak sme jeli rovně. Na semaforech do kolony asi 10 aut. Průjezd bezchybný. Jo, ale v kopci před Lipůvkou u čerp. stanice stálo policejní auto, zapnutý majáky, dva strážníci a už jsme stáli, všichni. V protisměru je obraceli zpátky a náš směr jednoho po druhém, pěkně do okýnka. Pane řidiči, atd....., proč nejedete po objízdné trase pro osobní vozidla, já jo nějaká objížďka tam byla ,ale zákaz jsme nikde neviděli, on že tam ten zákaz pro osobní vozidla je, že se můžeme jet podívat, ale pak to bude s pokutou, já, že si představuju pokud tam byl zákaz, tak má být takový, aby byl pořádně vidět, pořádná velká oranžová cedule a v tom zákazová značka. No pro tentokrát do vyřešíme domluvou, pokračujte v jízdě. Samozřejmě, že pak člověk začne pochybovat, jak to teda je, ale byli jsme si jistí, že tam ten zákaz nebyl. Každopádně tohle považuji za buzeraci, protože v neděli budeme vyčítat řidičům, že nejeli po objízdné trase, třeba proto, že chtěli obyvatelům dotčených obcí odlehčit od aut. Zbytek cesty domů byl bez problémů a příjezd v 17:58.

Ujetá vzdálenost: 952 km, čas pohybu: 10h11min, čas celkem: 10h49min, průměr pohybu: 93 km/h, průměr celkem: 88 km/h

Celkem najeto: 2165 km, spotřebováno 174 litrů paliva, průměrná spotřeba: 8,02 litrů Naturalu 95


Přeji všem, které dovolená u Jadranu teprve čeká, aby měli pohodovou cestu, příjemné zážitky u moře a šťastný návrat domů. Nás to čeká zase až za rok :-(

Ty kráso, to je román. Tak pardon

-------------------------------------------------------------------------------
Nin, Zadarska županija - 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 ...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 07. 2018 06:35
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 07. 2018 09:57
Zoomer super, jen dotaz, kde v Ninu jste bydleli?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 07. 2018 18:30
Včera večer 2. tohtoročný návrat. Ochod tam 28.06 popoludní s prespaním v Karlovaci. Včera štart 07:30 od Rogoznice - Goričan - Esztergom - Krupina - doma (18:20). Raňajky na Nadine, obed v Maďarsku na csárde + ešte pauza na kávu. Pred Demerje krátkotrvajúca zápcha a spomalená jazda, ale smerom k moru kolóny až po Bosiljevo, v ktorých sa išlo výrazne pomalšie od maxim. povolenej rýchlosti. Na Demerje bez čakania, na Lučku kolóna cca 2 km. Najväčšie prekvapko od Lučka smerom domov. Také kolóny som tam ešte nevidel. Vravím si, v takom istom čase pôjdeme o 3 týždne v pondelok na Pag (Vidaliči) a to som si myslel, že najhoršia je sobota. Z omylu ma vyviedol kamarát zo Slovinska, ktorému som hlásil šťastný návrat. Vraví mi, to bolo určite tým, že obrovské množstvo ľudí z celého Chorvátska išlo vítať na letisko a do mesta svojich futbalových hrdinov winking smiley. Myslím, že mal recht a zaslúžil by si za jeden naliať smiling smiley. Mňa to vôbec nenapadlo...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 07. 2018 06:34
Včera 20.7. cesta přes Maďarsko. V Prostějově ve 4:45, Bratislava v 6:30, provoz mírný, nájezd z M15 na M1 v 6:50. Na M1 nebyl moc hustý provoz takže rozhodnuto, že jedeme dál po M1 a sjedeme až na M85, následně M86. Provoz velmi mírný. V TESCO Szombathely v 8:00, odjezd v 8:30. Následně po silnici 86 do Rédics. Provoz velmi mírný. Přechod Mursko Sredisce, byli jsme na hranicích sami, slovinci a chorvaté scanovali pasy, zdržení jen několik minut. Následně Čakovec, Varaždin, nájezd na A4. Zde asi dvě svedení do jednoho pruhu, bez zdržení. Obchvat Zagrebu v pohodě. Před Lučkem to začalo houstnout, ale projeli jsme celkem dobře bez velkého zdržení. Na Lučku jsme byli kolem 11:30. A1 za Zagrebem plynulá. Sjezd v Karlovaci a dále do Slunje na ubytování. Po D1 zezačátku provoz silnější, před Slunjem už mnohem mírnější. Dnes nás čeká cesta do Karlobagu po D1 a D25. Na dálnicích jsme jeli všude přes ENC.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 07. 2018 07:17
Guty napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Cesta ve stredu vecer z Melnika do Sevidu. Mimo D1
> vse v pohode prujezdne. Jedine zdrzeni na
> hranicich SLO/HR, kde byla cca 500m kolona.... asi
> meli blby den, protoze na Lucku jsme byli sami.
> Jinak se jelo paradne. Mimoradne nam ani
> neprselothumbs up

Cesta zpět opět naprosto bez problémů. Žádný déšť, žádné kolony. Nejhorší úsek cesty opět D1. Vyjeli jsme ve čtvrtek 19.7. ve 14:30 ze Sevidu a přijeli jsme na Mělník ve 2:45. Proběhlo 5 zastávek, z toho 1 v Rakousku, kde jsme byli na večeři. Všem co mají cestu před sebou přeji Sretan put.
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 07. 2018 07:29
Myslíš českou D1, nebo chorvatskou D1?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 07. 2018 14:22
Zdravím, tak včera 20.7 v pátek cesta domů celkem v pohodě.

Primošten (9:00) - Šibenik (INA- 10,33 kn/l) - Demerje (12:40 - ENC - bez kolon) - obchvat Zagrebu, špatný nájezd, obhlídka IKEA - st.Goričan (14:00 - nejdelší kolona, 15 aut, čekačka cca 10 min, madaři lustrovali pasy, OP i řídičák, ale vše do 1 min - pak mimo M70 - Letenye - Lenti (MOL - 396,9 huf/l) - pauza 1:20 na oběd v Lenti, mimochodem sqvělý gulášek a prý i pivko, já pouze bezalkoholno - za Lenti finišovali s pokládkou nového asfaltu, již bez semaforů - Szombately - Köszeg - S31 - A3 - Vídeň kolem 19:00, hladký průjezd 80 km/h - A23 - S2 - A5 - Großkrut - Břeclav - Brno - Vyškov - pak první kolona (mimo hranice HR-HU) před Prostějovem, zdržení asi 6 minut (vtipně na cedulích uvedena pracovní doba 7-17 hod) - Olomouc - Ostrava - doma cca 22:30.

Suma sumárum 13:30 hodiny včetně všech přestávek a pauziček. Bez větších problémů. Čistý chod auta cca 11 hodin, 1030 km.
Takže zase za rok - na YDYKSEB, vlastně na NETŠOMIRP - nashledanou.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 07. 2018 20:18
V pátek 6.7. cesta z Brna přes Vídeň-Gleisdorf-Feldbach-Bad Radkersburg-Ormož-Varaždin-Zagreb kousek pod Šibenik. Odjezd cca 5.30, naprosto hladký průjezd celou cestu, jediné zdržení cca 10 minut popojíždění při nájezdu na dálnici na Lučku. Od Wnr.Neustadtu až po Malou Kapelu s různou intenzitou pršelo, ale jelo se dobře, jen jsme v otevřeném člunu na vleku dovezli několik litrů napršené vody smiling smiley. Na místě jsme byli cca v 17 hod, což je našich obvyklých necelých 12 hodin (s vozíkem jedeme max 100km/h)
Zpět pátek 20.7. stejnou cestou (jen z Felbachu místo přes Gleisdorf přímo na Ilz), odjezd asi v 10, příjezd před 22 hod. Opět až překvapivě hladký průjezd, před Zagrebem sice provoz houstl, ale Demerje projeto Fast ENC zcela bez čekání (na hotovostním Lučku mezitím obvyklá kolona cca 2km), ve Slovinsku a Rakousku byl tak nezvykle malý provoz, že to vypadalo jak o nějakém státním svátku. Celý průtah Vídní projetý na tempomat bez potřeby brzdit, na Nových Mlýnech jsme zastavili hned v první skupině na semaforu, takže zdržení jen pár minut.

Syn jel za námi o týden později autobusem, který vyjížděl z Brna v neděli 15.7. ve 2 hodiny ráno a podle jízdního řádu měl dorazit do Zagrebu v 9.45. Pokračovat pak měl v 10.30 dalším autobusem do Šibeniku. V koloně před Maceljem a kontrolou na SLO-HR hranicích ovšem nabrali asi 1,5 hodiny zpoždění, takže v době, kdy odjížděl navazující autobus ze Zagrebu oni teprve vjížděli do Chorvatska. V Zagrebu potom strávil skoro 5 hodin, než jel další volný autobus do Šibeniku.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 07. 2018 07:25
Ahoj ,Makarská odjezd 4,30hod,cesta volná až po Lůčko tam jíž fronta 1,5km,já Demerje asi 7 ve frontě,pak dálší fronta na hranicích ,vylel v Krapině a po starý na Macejl a tam asi 1hod čekačka,koupil Slo známku a hurá dál domů,Rakousko jsme přejeli bez problému ,Víden středem žádný obchvat no a most Nové Mlýny stál od odbočky na Dolní Dunajovice tak raději tudy.Po dálnici klasika jen zdržení na 18km před Prahou tam to jelo krokem ,v Praze přesně 20,15hod.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PEALPE (22. 07. 2018 13:02).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
22. 07. 2018 16:12
Dobry den, zdravim vsechny milovniky chorvatska....
Take ja jsem se vratil z Fazany a mam pro vas par postrehu.
v cervnu, kdyz jsem zde na foru cetl komplikace s cestou pres macejl a objizdenim dalnice, rozhodl jsem se prvmi cast dovolene stravit na istrii, kde jsme zacinali a podivat se na stara mista.
cesta neuveritelne prijemna.
Samozrejme viden, slovinska dalnice az do Koperu, a pak kousek po dalnici do Fazny.
B ez kolon, objizdek, naprosto v pohode i s prestavkami 10 hodin.
Samozrejme istrie neni dalmacie, ale....
Cesta super, zadne bury, vetry, zavrene dalnice a hlavne teple more..... melo pres 26 stupnu.A ceny ve FAzane prijemne.
Mohu jenom doporucit.
IKdyz koupani je lepsi dal smerem na Valbandon.
JIrka
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 07. 2018 13:43
Cesta tam ve stredu na zacatku prazdnin na noc. Moje klasika: Viden-Slovinsko po dalnici a az do Karlovace, pak po stare na Plitvicky, provoz prakticky nulovy,na dalkova svetla. Pokracoval jsem vrchem, pak jsem tam diky navigaci, nekde pred Kninem sjel do divociny a ustoupil jsem manzelce a sjel dolu na dalnici a pak tunelem Eliase na Makarskou do Drveniku a na Hvar, naprosto bezproblemova cesta.
...
Byli jsme tam dele a presunuli se pak z jihu k mestu Hvar, abychom si potvrdili, ze jizni pobrezi je preci jen lepsi varianta
...
Z Hvaru jsme jeli zpet pres cely ostrov na Sucuraj na Ploce-Metkovic-vodopady Kravica s prespali jsme bez predchozi domluvy v Medzugorje s uvahou, ze toto poutni misto, bude mit dost ubytovacich kapacit
...
Dalsi den presun pres Mostar-Sarajevo-Visegrad do Mokre Gory v Srbsku, kde jsme meli pres booking 3 dny ubytovani, abych se svezl vlackem (Sarganska osmica) a mohli navstivit narodni park TARA
...
V nedeli jsme projeli cele Srbsko s pokusem navstivit muzeum Nikoly Tesly v Belehrade (vyprodany cely den) a pres Madarsko na Budapest a Bratislavu zpet. Jezdivam krapet rychleji, tak jsme si dali samozrejme v Srbsku kaficko na dalnici, aby se cas mezi mytnicemi srovnal a nedostali automatickou rychlostni prirazku
...
Madari jedou na dalnici normalne, tak jak se jezdivalo driv vsude,v cca 20km nad limit a to temer vscihni, bylo dost opravovanych useku, ale neuvizli jsme a bourka nas nechytla, jen dest po bource
...
Ve vsech zemich slo platit kartou, pristi rok se posunu asi jeste dale na Balkan, tento rok bohuzel nemuzeme na podzim, tak az na velikonoce:-) Najeto 1755 mil
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 07. 2018 14:00
Ahoj, my sme išli 6.7. o 22:00 z Kysuckého Nového Mesta. Trasa BA, M1 hustá doprava, 85,86 perfekt, Szombathely - natankovali sme a vyrazili smerom na Redic, mimo Slovinskej diaľnice sme prešli na M70 (zdržanie na semaforoch 10min) a následne Starý Goričan pár aut (5min). Malá zástavka vo Varažine na kúpu ENC, nemali tak som zastavil na Lučku a kúpil smart kartu od arz. Následne cesta až do Vodic bez problémov, príjazd o 11:30. Cesta 930 km , cca 12h s 2t prívesom.

Druhé auto čo išlo s nami nešlo do Szombathely ale po 82 a M7, chytili kolónu na diaľničnom prechode a zdržalo ich to 30min.

Cesta naspäť 21.7. o 11 z Vodic. Chytili sme kolónu pred tunelom Čelinka (tuklo sa tam 6 aut) a kolona na cca 10km, ktorá sa hýbala tak 20km/h.
Kolónu my vynahradilo zlé zaradenie na mýtnici Demerje (bez čakania), namiesto kategorie 3 mi dalo kategoriu 1. Následne sme zbehli Čakovec, Redic 86,85,M1, BA. Príjazd pred 2:00.

Voda po príjazde studená jak svina , sonar mi ukazoval 16,5-17C po 3 dňoch sa ohrievala na 22C a ked sme odchádzali mala 24,5C.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 07. 2018 11:11
Prešov - Osijek - B. Luka - R411 - M15 - Livno - Drvenik, 19:30, 20.7.
Maďarsko rýchle - zastávka na kúpu matrice klasicky pred dedinou Forró, za Budapešťou na M6 (zatvorené toalety), Ďalšia asi o 50 km ďalej. Pri Mohacsi dolu z diaľnice.
Hranica HU - HR - stáli tam ŠPZ A, D, nám kývli obísť to a poslali nás ďalej. Maďar len povedal Chorvatovi - Slovačka.
Pod Osijekom na A5, potom A3 - tiež rýchle.
Hranica HR - BiH - asi desať min. na BiH strane. Keď videl Bosniak ŠPZ - Može dalej. Znovu tam stáli autá A, D.
Dlhšia pauza v Brestovčine, ale mali zavretú kaviareň na benzínke (po 5tej ráno). Opakovaná zastávka na Nestre na konci B. Luky - dobrá káva. Potom doprava do kopčekov R411, následne M15, zastávka v Mliništi pri vlaku. Ďalšia dlhá v Livne - nákup, raňalky. Na prechode Prisika - Aržano menej áut ako bolo zvykom, na HR strane asi 10min. Sú hranicou únie, kontrolujú. S nami len žartoval.
Nákup lasičiek v Splitskej Banke v Cista Provo. V Šestanovaci na daiľnicu, len po Zagvozd. Tu bol dlhší rad na Mýtnici. Tunel sv. Ilija, odbočka na magistrálu pri B. Polje OK (čakal som zápchu). Ale kúsok ďalej sa veľmi zhustilo, po Makarskú krok-sun-krok. Po prvom semafore v Makarskej sa to rozbehlo a o 13:00 sme boli na mieste v Drveniku. Tu prekvapko, rad na trajekt až po odbočku z magistrály. To nás už nemuselo trápiť.
Spolu 1057 km, spotreba 5,8l/100km, Berlingo 1,6 HDI (2012). Prestávky spolu skoro 3,5 hodiny. Cesty až na záver bez kolón, v úseku BiH sme šli skoro sami. Málo áut.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 07. 2018 09:25
20.7. Žilina - BA - Szombathely - Lenti - obchadzka M70 cez Dobri a Letenye - st. Goričan - Zagreb - Ploče - Drvenik - Sućuraj - Ivan Dolac.
Vyrazili sme ráno okolo 8:30 zo Žiliny do BA bez problémov, v Maďarsku pred koncom M15 zúženie cesty ale bez zdržania. Potom M1 až do Gyoru, premávka plynulá aj keď pravý pruh dosť obsadený kamiónmi. Odočka na M85/M86 do Szombathely - takmer sami, nikde nikto, 86 po Lenti poloprázdna cesta, v Zalabaksa oprava mostu premávka na semafor zdržanie asi 2 minúty, po odbočke na Lenti pokládka nového asfaltu - zdržanie 1 minútu na semafore, tam to však vyzeralo, že to bude hotové za 1-2 dni. V Lenti tankovanie BA95 za 396,90 HUF/l .V Tornyiszentmiklos som neodbočil na M70 ale po starej ceste cez Dobri a Letenye som M70 obišiel - asi som urobil dobre, bolo vidiet na jednom mieste celkom dlhú kolónu. Na st. Goričane sme boli druhí, do jednej minúty vybavení. Potom nájazd na A4. Na Sv.Helene zápcha na ENC pruhu, použil som bežný pruh na hotovosť, ENC fungovalo. Na Lučku okolo 14:10, kolóna na príjazde k mýtu asi 800 m - zdržanie 10 minút. Oproti kolóna smerom do Zagrebu na hotovosť asi 3 km, odbočovací pruh na Demerje asi 1,5 km. A1 po Karlovac plnšia ale dalo sa ísť v rámci limitu, potom premávka OK, zastávka na odpočívadle Zir - tankovanie káva. Ďalej po Ploče bez problémov. Od Ploče do Gradacu plná cesta hlavne domácich. Dojazd do Gradacu po 18:00 - tu sme mali ubytovanie na jednu noc. Ráno 21.7. výjazd do Drveniku , lístok na trajekt som už mal kúpený cez interet a vytlačený zo sebou, takže žiadne riešenie toho či môže platiť kartou, atd. Zaradil som sa ako 5 auto do radu áut čakajúcich na trajekt. Potom už len nalodenie, vylodenie a cesta niečo vyše hodiny a boli sme v cieli v Ivan Dolci.

Celá cesta nahrávaná - kto chce môže si ju pozrieť tu:
[www.youtube.com]
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 07. 2018 14:20
RadoG: thumbs up perfektní
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 07. 2018 16:53
Perfektný jazdný plán...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 07. 2018 21:22
RadoG : Super, gratuluji k perfektnímu jízdnímu itineráři a hlavně k trpělivosti s videem...
P.S. Dobré záběry z autokamery - jakou používáš?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 07. 2018 12:54
tomkin:
Používam Truecam A6 už tretí rok, vzhľadom k cene a možnostiam ktoré poskytuje - maximálna spokojnosť.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil RadoG (28. 07. 2018 14:17).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 07. 2018 13:41
Gratuluji i ja.
Super video.
smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 07. 2018 11:02
V sobotu v 8:30 odjezd z Čaklje, tankování INA makarska, provoz na dálnici hustý, jednou kolona 2km kvůli ťukanci, podruhé 6km celé serpentíny ke Svetimu roku, chvilku na odmorišti ZIR, parkoviště natřískaný, rychle pryč. Na demerje kolona 2,5 km, cca 30min. Podle info od známých, že stojí v koloně na macelju, jsem to dal přes Cvetlin, tam asi 30 aut, zdržení 10min. Objížďka dálnice přes Maribor, provoz minimální. Půl hodiny pauza na dálnici v A. Od té doby cesta v pohodě, Vídeň, Znojmo, Jihlava, Praha, Liberec a ještě tě kousíček domů. Příjezd ve 2:00. Ford S-max 2.0tdci 103kw , spotřeba 5,1l. Najeto 2612km
Doprava v protisměru v chorvatsku otřesná, pořád to stálo nebo popojíždělo.
Rychlos v chorvatsku se asi nemusí dodržovat, aspoň jsem teda nikoho takovýho včera nepotkal 😀😀😀
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 07. 2018 15:17
Misakk: Silnice přes Cvetlin je již hotová?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 07. 2018 15:29
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 57
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.