Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
10. 04. 2018 21:27
No áno ale ja som to považoval že dávam otázku na ľudí čo sa vrátili a vedia aká je tam cesta po budovaní nového úseku. A obchádzať sa nechystám diaľnicu ale naopak nedokončený úsek. Tak som to považoval za správnu tému. A za obrázok sa ospravedlňujem nefunguje to neviem kde je chyba.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 05. 2018 13:36
1. (najkratšia) tohtoročná dovolenka je za nami. Stredné Slovensko - Štúrovo (už roky sa vyhýbam Budapešti) - Zsámbék - M1- M7 - Goričan - Otočac (spánok v apartmáne, keďže sme kvôli synovmu zápasu vyrazili až popoludní) - vnútrozemím na Perušič - Šibenik - Rogoznica. Hneď po nájazde na M1 zúžené pruhy a obmedzená rýchlosť v úseku niekoľko km. Cestou späť detto. Ale tieto práce avizovali v dostatočnom predstihu, tak som s krátkym zdržaním počítal. Bola sobota a áut menej. V sezóne, hlavne v prac. dňoch to môže spôsobiť dlhšie časové straty. V úseku Goričan - Záhreb asi na dvoch miestach dávali nový koberec, ináč takmer prázdne diaľnice. Cestou späť (12.05.) sa cez Sv. Rok jazdilo jedným tubusom obojsmerne. V Primošteni doprava cez celé mesto regulovaná semaforom, kvôli stavebným prácam. Tie by vraj mali byť do začiatku sezóny hotové, lebo ináč to tam bude prudko napínavé. Vo štvrtok sme boli na otočku v Trogire, akurát potom večer išla v správach reportáž o stavbe mosta na Čiovo. Domáci tomu veľmi neveria, ale zodpovední stále točili o termíne 01.08.2018. Nafta drahá (v tých istých správach hovorili, že je drahšia ako v Nemecku, Rakúsku,...), na Petrole Q MAX za 9,7 kuny, cestou späť za 9,74 / 1 liter. Pršalo cestou tam v sobotu podvečer a cestou späť 2 krátke úseky v Maďarsku.
Počas dovolenky len v stredu 10.5. niekoľkohodinový dážď (v Šibeniku to dalo 37 mm), ináč takmer stále slnečno. Teploty od 25 do 30 st, more cca 21°C, ale keďže sme boli v zátoke, popol. bývalo citeľne teplejšie.
29.06. - 13.07. opäť Rogoznica, 06.08. - 16.08. Pag smiling smiley.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil pamann (16. 05. 2018 15:50).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 05. 2018 17:34
Neví někdo,jak pokračuje stavba noveho mostu na Ciovo a kdy bude otevřen.Díky
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 05. 2018 17:53
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 05. 2018 18:16
už jsem to někde zde psal, původní plán otevření mostu byl 17 července, ale při návštěvě ministra byl přislíben datum na začátek hlavní turistické sezony, tj. 1.7.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 05. 2018 17:46
Aktualita viz Čiovo
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 05. 2018 18:52
Nový most na Ciovo je vo vysokom štádiu rozpracovania.... [youtu.be] otvorenie v júli je veľmi reálne
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 05. 2018 19:36
strucne: 18.5. smer Split cez Komarom-Szekesfhr-Goričan-Zahreb: madarska M7 v dolnom useku uz celkom vyjazdena, diery, kolaje,
HP Gorican-len sekundove odmavnutie s usmevom, pred Zahrebom na viacerych miestach doprava na A4 zvedena do jedneho pruhu, v sezone moze byt zdrzanie. Tunel Sv Rok prejazdny len jednym tubusom s rychl obmedzenim na 60 a 80 km/h, neprijemne je, ze este aj dlhy cca 10 km usek za tunelom - smerom k Maslenici, za extra poctivym chorvatom iducim 50kou bola slusna kolona...
spat 27.5.: opat kolona k Sv Roku od Posedarje...aj ked vacsina mastila dost viac ako 80km/h, husta nedelna podvecerna premavka Karlovac-Zahreb. Zmenou trasy na Varaždin a Redics som si moc nepomohol, vo Varaždine zatvoreny most-nadjazd, -asi dlhodoba rekonstrukcia, tym padom pomala obchadzka cez mesto. V Mursk. Sred na HP zdrzanie minim 45 min,pritom len par aut, ale skenovali kazdy cest doklad chorvati aj slovinci, Usek Madarskom: zopar zajacov v okoli Kormendu a cez M86 v pohode Gyor.
Este taka nemila skusenost z trajektu, aj ked nie vlastna: panacik "Port authority" doporucil kupu listku v rade na trajekt, aj ked potom uz auto s posadkou nenalodil...dalsi isiel o 6 hod.
Peknu sezonu vsetkym...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 06. 2018 10:49
Má už někdo, nebo bude mít v následujících 14dnech zkušenost s cestou přes Macejl?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 06. 2018 11:31
Peťane (couddy) ... jak už víš (i ode mne po SZ) ...
... na Goričanu ENC nekoupíš ... ale zde je návod, který sem dal RadoG 04.04.2018
[www.youtube.com]
... a následně vysvětlil, jak jel ze st. Goričanu po dálnici A4, na mýtní bráně za Goričanem (dálnice A4) vyzvedneš doklad, vyjedeš na exitu Varaždin,zaplatíš 16 HRK (Goričan/Varaždin) ... koupíš a zprovozníš ENC a vrátíš se na A4 s tím, že na mýtnici Sv. Helena, před Zagrebem už bude ENC fungovat ... obchvat Zagrebu je zdarma ... najíždíš na Lučko a pokračuješ Split atd ...

.... cit.: RadoG ... ENC fungovalo hned po namontovani na okno vo Varazdine (cca 3 minuty od nakupu zariadenia ), vsetky mytnice som prechadzal bez problemov, na ceste spat som si vyskusal aj FAST ENC na Demerje a tiez bez problemov ...

(to je pro ostatní, kdo to chtějí udělat jako couddy ... a jedou přes st. Goričan, či dálniční Goričan) ...

RadoG ... na videu je to na 1:08:15 ... sjíždí na exitu 4 (Varaždin), kde si kupuje ENC ...

smileys with beer



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Bessy (04. 06. 2018 11:55).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 06. 2018 11:39
Peťane (Bessy) "šecko sem to čeknol" smiling smiley
a moc díky. smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 06. 2018 13:45
Projeto 1.6.2018 v noci kolem 01:00h. Na přechodu mimo 2 autobusů zcela sám. Na Slo straně celnice hrála na mobilu hry a neměla na nás čas, na Hr straně také zcela sám, běžná kontrola OP a během minuty odjezd. Jel jsem trasu Ilz - Feldbach - Mureck - Lenart - Ptuj - Tržec - Podlehnik a zde jsem najel na konec dálnice, který již není zpoplatněný. V Lenartu objíždka, pozor na zákaz vjezdu hned na kraji města. V Ptuji jsem byl odchycen policii hned na kraji města, vyšší rychlost vyřešena pouze domluvou, nikdo nikde neměřil, pouze dle odhadu. Klikatá cesta k Podlehniku je v dobrém stavu, x kruháků ale v pohodě se to dá projet. Před hranicí je úsek cca 200 metrů, kde není položen asfalt, jede se tedy krokem po podkladu z kamení.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 06. 2018 15:07
A jak je značená "klikatá " cesta k Podlehniku od Ptuje směrem na Záhřeb (a zpět směrem na Ptuj)?
Nemusí se na kruháčích dělat nějak často "mazácké kolečko" aby ses rozmyslel kudy kam?
Nebo tam jsou dobře značené kruháče a normální křižovatky a jedeš rovnoběžně s dálnicí, tzn. "stále rovně" a na "sjezdu 7" vjedeš na prašný úsek .Pozná se to , že máš už jet na dálnici nebo jinudy to nejde?
A v čem ( a proč) spočívá zákaz vjezdu hned na kraji města Lenart? Je to kvůli stavbě kruháčů v Lenártu, nebo to má jiný důvod?
Vím, jsou to detaily, ale člověk by je měl nejspíš vědět, neboť "štěstí přeje připraveným" a proč zbytečně tápat.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
04. 06. 2018 17:30
... ještě doplním informaci HACu ...
[hac.hr]
ve Varaždinu jsou:
po/pá 07,00 - 20,00
sobota 07:00 - 12:00

smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 06. 2018 08:00
Ahoj,
vcera jsme se vratili, tak se chci podelit o svoje zkusenosti:
Jeli jsme z Rabu pres SLO (s objezem dalnice) dale Viden, Brno, Praha. Odjezd rano cca 8h, prijezd vecer okolo 10. Mame male dite, takze jsme meli 2 velke zastavky (vzdy na detskem hristi - jedno krasne je v centru Lenartu).
Celkove byla cesta dost pohodova, pred Luckem v nasem smeru byla kolona, odhaduji 3km,(my mame ENC takze jsme to "objeli" zprava, bez cekani), google mapy to avizovali site cervenou, podobne jako pred hranici se SLO (celkove byly na mapach cca 3x cca 200m useky, ze kterych byl v realu jen jeden, kde jsme se skutecne jen poposouvali - a to pred pasovou kontrolou). Bylo to tak na 10-15 min, takze jsme se ani nepokouseli to objet pres Cvetlin. Objizdku jsme zacali v Podhelniku, pak klasicky, Ptuj (doprava nebyla nijak nestandardne husta - mimochodem zda sa mi ze Ptuj by vyhral soutez o mesto s nejvetsim poctem kruhacu :-) ), dale Lenart (jednoduchy objezd rozkopaneho centra, minimalni zdrzeni). Pak dale na teto trase jeste pred Mureckem, jsou kvuli oprave cesty asi 2 semafory, ale ceka se minimalne, je to kratoucky usek (200m). Celkove mi prijde, ze prodlouzeni objezdky od Podhelniku a pak uzavreny most ve Ptuji a uzavrene "centrum" Lenartu, maji minimalni dopad na prodlouzeni teto trasy. (To je nase vcerejsi zkusenost, samozrejme nevim jak to bude vypadat pri hustejsim provozu pocas prazdnin, ale kdo ma rad tuto trasu, tak podle nasi vcerejsi zkusenosti tyto aspekty nejsou duvodem tuto trasu opustit).
Dale cesta pres AT s prujezdem Vidni - taky mi to prislo, jako uplne v pohode, ve Vidni se to trochu zhustilo (nejeli jsme obchvatem), ale nikde jsme nestali. V CR na semaforech pobliz Vestonicke nadrze, jsme chytili cervenou, pockali jsme na (prvni) zelenou a jeli jsme. D1 mi prisla jako poloprazdna.

Jeste k ceste tam - jeli jsme pres HU, cesta taky pohodova, od SVK hranic po Gyor, husty provoz, ale to se zasa vynahradi usekem Gyor Szombately, kde neni ani nohy. Zpatky jsme volili "nasi" oblibenou trasu prest AT a SLO. Je to vic kochaci trasa nez placata krajina v HU a pri Objezdu SLO uz mame svoje mista, kde si radi dame pauzu. Uvidi se jak to bude kdyz bude kompletne dokoncena SLO dalnice a HR bude v Sengenu, to mozna uz bude duvod si priplatit.

To jsou nase zkusenosti z cesty. Jak to bude jindy, kdovi... Jinak vcera se mi v HR zdalo, ze se to v prorismeru uz valilo jakoby byly prazdniny, nejvic to bylo poznat na useku Macejl az po odbocku na Rijeku. To bylo aut.

Vsem preji stastnou cestu.
Patrik
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 06. 2018 09:42
Diky za info. Vestonicka nadrz pobavila :-)
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 06. 2018 11:59
...nemenuje se tak? :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 06. 2018 12:37
Ahoj, zatím mohu hodnotit jen částečně - cestu do Podgory. Odjezd kousek od Chrudimi ve čtvrtek /14.6 2018/.V Česku to byla síla. Trasa Vysoké Mýto - Brno, kapitola sama o sobě. Brno jako vždy, přicpané. Slovensko + Blava - o.k. Madˇarsko - M1 plno náklaďákú, zkratka po "86"ce do Csorné - pohoda a M-86 a 86ka do Rediše taky prázdná. Slovinsko a chorvatská A-4 a A-1v pohodě. Za tunelem Sv. Rok velmi silný vítr. Tam jsem dokonce dodržoval doporučenou rychlost na návěstidlech /40 - 60km/ hodˇ./ Zbytek cesty taky v pohodě. Dojezd do Podgory cca v 7,3 hod. ráno. V Podgoře opravují sjezd do města, ten těsně před mostem. Lze projet vlevo tím výjezdem.
Zdraví Mírek
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 06. 2018 13:09
patrikHR, sice jim říkají Nové Mlýny... nicméně ten tvůj název je mnohem originálnější, trefnější a hezčí thumbs up thumbs up smiley thumbs up
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 06. 2018 15:14
..koukal jsem se na googlemaps, ze jak se to vlastne jmenuje a tam ji maji nazvanou takto hezky :-)
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 06. 2018 07:56
Ahoj, tak my už jsme taky doma. Neskutečně to uteklo.
O cestě do Orebice přes Maďarsko jsem se tu už rozepsal, tak to vezmu jen ve zkratce.
Cesta tam: Čtvrtek 7.6. 4:00
Beroun - Praha - Brno - Bratislava - Czorna - Szombathely - Lenti - St. Goričan - Neum - Orebič
kromě D1 pohodová trasa, super cesty v Maďarsku. Velmi malý provoz.
V Neumu na semaforech doleva do kopce, na levé straně je Bingo obchod. Krásné ceny, tam jsme si nakoupili.
Ceny paliv v Bosně se bohužel vystoupali skoro až na naše, přesto se na INA za Neumem vyplatí natankovat plná.
Na hranicích Bosna - Chorvatsko, větší kontrola. Kufr, věci ven. 5 minut zdržení, vše ale v pohodové náladě.
Cesta zpět: Neděle 17.6. 7:00
Jak jsme přijeli, tak jsme i odjeli. :-)
Na hranicích Chorvatsko - Bosna, větší kontrola. Kufr... Aha, to jste vy, vás jsme kontrolovali před týdnem, tak jeďte.grinning smiley
V Maďarsku hodně kontrolují, měří rychlost a staví vozidla. Ale jinak je to rychlá a pohodlná cesta.
Opět pohodová trasa, až na D1. Kolona u Prahy, plus spousta Poláků jedoucích po D5 do Německa a mezi nimi pár dobytků.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 06. 2018 08:09
Co že? Skutečně vám lezli do kufru a zavazadel? Jezdili jsme na Pelješac několik let, ale toto jsme NIKDY nezažili.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil tonioantonio (19. 06. 2018 08:09).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 06. 2018 09:08
hosa87: Maďarsko si išiel mimo dialníc?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 06. 2018 09:08
Ano. Opravdu. Nechali nás zaparkovat vedle a přišli dva, chlap a ženská a vyndavala se bagáž a otvírali kufry.
Na jejich obranu ale musím napsat, že se chovali velmi vstřícně a zbytečně nezdržovali.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 06. 2018 09:11
Maďarsko dálnice. Ta cesta z Czorny do Szombathely je jak koberec. To je radost se tam projet. A nikde nikdo.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 06. 2018 11:43
Zdravím všechny navrátilce. Vím, že to sem moc nepatří, ale nenašel jsem žádné podobné vlákno. Jaký je prosím aktuální kurz v Chorvatsku vůči naší koruně či euru - kolik dostanu kuna za 1000,-Kč nebo za 100€?? Předem díky za informaci. A když už sem píšu.... v jakém stavu je ten poslední úsek ve Slovinsku před Maceljem a jak je dlouhý??
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 06. 2018 12:08
Tady je aktuální kurz dole si vyhledej jakou měnu chceš a kolik dostaneš
[www.zaba.hr]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil děda65 (21. 06. 2018 12:12).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 06. 2018 14:06
Díky, ale myslel jsem klasické směnárny. Z vlastní zkušenosti vím, že se dost liší samotné směnárny mezi sebou. Rozdíl od banky bude ještě větší. Vím, že to není nic drastického, ale rozdíly tam jsou. A mě to zajímá především proto, abych věděl, zda si mám vyměnit tady u nás nebo v Chorvatsku. Pokud se tedy najde někdo, kdo v poslední době měnil v Chorvatsku, prosím o info. Díky.
avatar
mdr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 06. 2018 14:44
Na toto je v sekci "Ostatní" téma "Kdy vyměnit eura a kuny na dovču?"
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
21. 06. 2018 19:16
Dneska jsem menil v Gradacu 2x. Poprve v kurzu 7.1kn/€, podruhe 7.2 kn/€
K ceste... Vyjezd presne ve 2 rano. Az na D. Dvoriste opet safari, srnky, lisky, jezci, kuny. Rychlost 60-70. Rakousko prazdne dalnice. Prvni zastavka na pumpe u Mariboru, benzin za 1.355€, Macelj prazdnej. Pred mytnici Trakoscan jsem sjel na vedlejsi, na dalnici jsem se vratil za Krapinou. Chtel jsem se tudy po letech projet. Na Zapresici platba kartou v automatu. Lucko v 8:30 prazdny, holky vydavaly listky. Dalsi zastavka na odmoristi Prokljan. Sjezd v Sestanovaci presne ve 12 hodin. Platba smart kartou. V Makarsky znovu benzin, ale jen 10 l abych dojel. Prijezd do Gradacu v 13:10.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 49
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.