Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2016 09:37
Taky mě někdy připadá, že lidi nejedou na dovolenou, ale dělají účetní auditeye rolling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2016 10:53
Je třeba zaměstnat spolucestující, aby z nudy nevymýšleli ptákoviny.
A toto se aspoň tváří, jako užitečná a důležitá činnost, je dobře, když si to pasažéři aspoň myslí.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2016 10:55
cauky,tak už máme bohužel taky dovču za sebou.......

odjezd v pá 5.8 v poledne. SU-OL-Brno cesta bez kolon,jen v protisměru Ol-Brno pojízdný parkoviště.Směr Vídeň,na nájezdu na B7 havárka,takže objíždka cca 20 km.Vídeň okolo půl 5 přez S2,A23,A2 plynule bez potíží,opět protisměr STAU.Za Vídní jsme vjeli do bouřky,která se nás držela celý Rakousko až po Graz,takže dálnice 60,max 80.Objezd SLO přez Mureck,,maník v maskáčích je tam pořád, Lenart,v Ptuji ignorovat přeškrtlý značky na Zagreb,přez kruháče až na konec dálnice v pohodě.Na čáru po 50tce bez front (okolo 21 hod).Hr opět bez čekání,místy déšť,sjezd v Karlovaci na starou,před Gracarem nocovačka.V noci opět bouřky a silný vítr.ráno odjezd na Cista Provo a přes Sestanovač průsmykem na Mak riviéru.Na Makarské asi na pul hodky přicpáno,pak dál do Drveniku.Z kraje moře po bouřkách studený,pak se oteplilo,ale vítr ,hlavně v noci dost studenej.počasí tak do 30 st,slunečno.

V sobotu 13.8 ráno odjezd do Dubrovníku,parkování na 42.6410025N, 18.1025911E jak tady někdo psal je už zpoplatněno,není tam automat,musíš si zaplatit nekde dole,ale vsude co jsem viděl,tak cena stejná 40 kn-hod,co je celkem dost.Odjezd opět po staré mimo dálnice ,za Gracarem asi 30 km před Plitvicema nocovačka.

Ráno před 7 už na jezerech fronta na lístky.Bylo slunečno,takže nádhera.Díky za typy ze zdejšího fora ráno na hl vodopád,pak na konečnou vláčku a po proudu dolů.Vyhli jsme se krásně hlavnímu proudu lidí,až kolem poledne jak jsme přejeli lodí přez hl jezero jsem pochopil.Nekonečný fronty,hlava na hlavě,strkanice na lávkách.Ale stálo to za to smiling smiley
Odjezd z Plitvic v ne okolo 14 hod,cesta v pohodě,na Lučku fronta 3 km,tak na pul hoďky,na kartu to jelo plynule.Za Lučkem se to rozmělnilo,takže Macejl bez čekání,fronta max 5 aut.Objezd SLO, maník v maskáčích v Murecku kontroloval pasy.Dál na pohodu,před Vídní dost hustý provoz (cca 21 hod) ale zůžení na A23 opět plynule bez problémů.Protisměr opět stál.Příjezd domů přesně o půlnoci.Celkem najeto 2450 km.


nafta Trilj INA 7.93 kn (ta lepší)
Rakousko poslení pumpa za Mureckem těsně před dálnicí 0,979 eček smileys with beer
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 08. 2016 13:51
Taky jsem vždycky při cestě všechno zapisovala - stav tachometru při výjezdu, kde a za kolik jsme tankovali, v kolik hodin jsme projížděli většími městy atd... Pak jsem si to porovnávala s předešlými dovolenými. Prostě mě to baví, lepší než jenom celý den dřepět v autě a čumět z okna.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 08. 2016 18:57
Zdravím z Gradacu. Odjezd včera v 18:45, příjezd 6:00. Cesta proběhla v pohodě. U Grazu kroupy, blesky, silný déšť. Kroupam jsme se nějak vyhnuli a v dešti se ject dalo. Slovinsko jsem vzal pres Lenart a Ptuj. Skoro celou cestu po HR dálnici byla magla, caste omezeni rychlosti, ale jel jsem si podle sebe. Když jsem neviděl, ubral jsem.
Prvně jsem prekonal průměrnou rychlost 100km/h. Na Sestanovaci jsem mel 104, magistrála mi to srazila na 100 km/h. Chtěl jsem na Lucku poridit ENC, ale byl jsem lenivej něco vyřizovat, tak jsem se na to vybodnul. A to jsem mel sebou i vyplnenej formulář.
Domácí skvěli, apartmán taky. Počasí první den krásny. Zatím to nema chybu
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 08. 2016 08:28
Ahoj, tak už jsme se boužel v noci v před jednou taky vrátili. Vvjížděl jsem z Krku v 17h. Doprava naprosto ok, chronologicky to houstlo na Rupě, pak až po Ljublanu klid. Kolem ní trošku větší provoz, ale pohoda. Jen slovinci jsou zvyklí jezdit jen v levém pruhu... U Mariboru už to fičelo. Tuny poláků a do té doby jsem potkal snad jen dva české karavany. Vzpoměl jsem si, jak jsem se tou 80-100 "táhl" loni já s "vozíkem" smiling smiley Za Mariborem mnohem větší provoz, mnohem více čechů, plus všichni "Objížděči".
Na Grale ve večerních hodinách totální marast turků a rumunů, vůbec mi to nebylo příjemné. Hodně polska. Cesta z Mariboru na Vídeň celkem závody... hodně pruhů, kolem Zobernu, hodně deště.
Víden jsem chtěl "potkat" úmyslně až po 22h, což se povedlo, průjezdná fantasticky. Pořád to jelo a dost. Jen ty oči už toho měly dost. smiling smiley
Nejhořší úsek Mikulov - Brno - Ol.

V protisměru to celkem jelo taky. Takže i přes kaminony se čtvrtku na pátek nebojte.
Spotřeba: 8.2 (tentoktrát jsem s rakví spěchal).

Zápory cesty: turci na odpočívadlech, slovinka asi 20km v levém pruhu, polská hovada, a pak většina rakušáků, co si v dešti svítí vesele mlhovkama.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 08. 2016 08:33
to Couddy - prosím Tě jak je průjezdná trasa Brno - Mikulov - Vídeň? Pár týdnů zpět jsem jel ze Znojma do Uh.H. a koukal jsem že na Mikulov je značená nějaká objížďka...:-/ Díky
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 08. 2016 09:16
Pred Pohorelicema je ta ctyrproudovka stazena do jednoho,jinak jsem zadnej problem neregistroval.Ale Brno-Ol masakr
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 08. 2016 09:18
OK, díky!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2016 13:13
TO HonzaT. Promiň dospával jsem cestu smiling smiley
Trasa je jak píše kolega. Nicméně ve čt kolem půlnoci tam i zpět pro mé "unavené oči" už fakt masakr. Předjížděl tam jen jeden "idiot" v drahém mercedesu. Ale nešlo to. Plný pruh tam a plný zpět.
Zrovna jsme si dneska říkali se ženou, že víkendová špička, resp. nějaká exponovaná časová vlna tam musí být už přespříliš. Plné pumpy byly i ve čt. Takže přeji sretan put už od našich cest.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2016 14:10
Včera návrat ze Segetu, všecko OK akorát na hranicích do Slovinska kolona na 1,5 hodiny.
Demerje v pohodě, Lučko hlásili 4 km, Vídeň v pohodě, dálnice Brno Km relativně taky, chtělo to na zúžení vybrat levý pruh, ten pravý musel být na půl hodiny, tam to stálo.

Výjezd ze Segetu 9:00, příjezd do KM 21:00, 920 km, čistý čas jízdy mi psalo 10 hodin dle navigace, jak to počítalo popojíždění v koloně nevím.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2016 21:27
Coudy díky, doufám že neděle večer bude v pohodě :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
20. 08. 2016 22:09
Snad jo. Záleží, jak to časově trefíš. Ale jak jsem psal výše, třeba Vídeň mne překvapila ve všední den večer po 21h super průjezdností. Nikde nikdo. Totéž zpátky, ale to jsem chtěl jet až po 23h, byl jsem tam dřív.
Hlavně si dávej bacha na poláky v pasatech b6 z půjčovny bez tlumičů 160 na našich silnicích v dešti....to bych střílel. Nechápu, kde jsou naši fízly a proč je nechytají.... to jsou "borci", co jezdí v neděli večer směr rakousko. Dělníci...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 08. 2016 13:17
Včera v 9:30 odjezd z Viru, tankování na Petrolu v Petrčane (Eurodiesel BS za 7,99 kn/l), nákup v Intersparu Zadar, v 11:18 odjezd ze Zadaru, sluníčko, ale bura, teplota 28°C, kvůli silnému větru úsek Posedarje-Sv.Rok otevřen pouze pro osobní auta, rychlost omezena na 40, jel jsem 80 a nebyl jsem nejpomalejší ani nejrychlejší. Kolem 12:05 průjezd Tunelem Sveti Rok, po výjezdu z tunelu už nefoukalo, nesvítilo sluníčko a teplota šla dolů až na 19°C. Provoz na HR dálnici na můj vkus celkem hustý (nejvíce Chorvati, Maďaři a Poláci), ale pořád to jelo, chvílemi i docela svižně. V 13:02 tunel Mala Kapela, 14:20 mýtnice Demerje bez čekání, u každé brány jedno auto, na platbu v hotovosti kolona přes 3,5 km - toto stále nechápu! - ale aspoň děti mohly mávat stojícím autům. Byť v dopravním zprovodajství nehlásili kolony na Maclju, jel jsem po A4 a v 15:32 jsem sjížděl na exitu Varaždin, následoval úsek zvýšené obezřetnosti z důvodu průjezdu kolem romské osady = zvýšený počet kolařů a děti sedící na silnici. V 16:04 přejezd HR-SLO hranic na přechodu Otok Virje-Ormož, kde jsme vyrušili podřimující celníky, Chorvat jenom zamával, Slovinec hodil oko na pasy a popřál šťastnou cestu. Průjezd Slovinskem v pohodě (vyhnul jsem se i kravínu) a na přechodu SLO-A hranic Gornja Radgona-Bad Radkersburg jsme byli v 16:51. V G.Radgoně probíhala nějaká pouť či podobná akce a na hranicích bylo asi 10 aut, rakouský celník některá auta kontroloval, když viděl že narůstá kolona, tak auta s místními značkami jen odmával, u nás provedl vizuální kontrolu pasů a při vrácení něco zamumlal pro mě stále nesrozumitelným jazykem. Ve velmi mírném provozu jsme projížděli krásnou podvečerní krajinou směrem na Felbach a Ilz. Přes den je to příjemný odpočinek od monotónní dálnice. Nájezd na A2 v 18:08. Provoz na A2 byl plynulý, nejvíce bylo Rakušanů a opět Poláků, před Vídní provoz zhoustl. Kolem 19:30 průjezd Vídní, zdržení kvůli dopravním omezením odhaduji tak na 5 minut maximálně. Ve 20:43 přejezd A-CZ hranic Reintal-Poštorná, opět následoval úsek zvýšené obezřetnosti z důvodu výskytu zvěře, vyplatilo se, stádo divočáků bylo připraveno přejít silnici, ale stihl přejet celý vláček, který se za mnou vytvořil. Pokud byl náhodou někdo z Vás jedním z vagónků tohoto vláčku, přijměte mou omluvu, ale byla by škoda pochroumat vozítko kousek před koncem cesty z dovolené. Ve 21:48 příjezd před dům. Přestávky jsem nevypisoval, ale pokud to někoho zajímá, tak od Zadaru byly celkem 4, s celkovou dobou stání 1:15 hod.
Shrnutí: Cesta proběhla bez výrazných komplikací, přesně tak jak jsme si ji naplánovali. Pro letošní rok je pro nás Jadran minulostí a nezbývá než se těšit na rok příští. Šťastnou cestu všem a návrat bez újmy na zdraví...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 08. 2016 19:18
Tak jsme taky doma. Výjezd v 7 ráno z Gradacu, příjezd po 1040km v 18 hodin. Cesta pohodová, bez zdrženi, nehod nebo kolon. Za Promajnou jsem vyzkousel zkratku na dalnici pres tunel Sv. Ilja. První tankovani na odmoristi Vukova Gorica (mel jsem plnou nadrž ještě z Bosny) ale jen 20l N95 za 9,13kn, abych dojel do Murecku. Na Durmanci jsem sjel z dalnice a na hranice dojel po ty soubezny okresce. Dálnici ve SLO jsem objel, bez problemu. Tankování v Murecku do plna za 1,097€. Pak směr Graz, Linz a C. Budejovice. V Chorvatsku celou dalnici 160 na tempomat, v Rakousku 140-150. Rakouskym policistum se to bud zdalo moc, nebo to byl nejakej znamej. Jeden na me totiz něco z auta gestikuloval. Celou cestu horko, 26-28 st. A to i v Rakousku v Alpách. Zlatá cesta tam na noc. Taky jsem si všiml, ze žalostné malo ridicu dává blinkry pri přejíždění z pruhu do pruhu a někteří zřejmě nemají zrcátka. Levy pruh a nezájem. Za nimi kolona aut a oni neuhnou.
Jinak pokud sem na forum chodi majitel modrého VW Touranu s pražskou značkou 2AH XXXX a s rakvi na střeše, tak ho zdravím. Jeli jsme spolu asi 300 km.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (25. 08. 2016 19:25).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 08. 2016 21:54
Ahojte všichni,
také už máme bohužel dovču za sebou.Cesta / 16.8./ přes celé CHorvatsko super,až na hranicích Slovinska naprosto ucpaná cesta,úsek mezi hranicí CHorv.-Slovinsko jsme popojížděli 2 hod.Slovinci koukli každému na doklady a mávli rukou.Nevím,zda byl nějaký problém a nebo je to tak každodenně.Byl to děs.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 08. 2016 22:28
Ahoj, tak už máme dovču, bohužel, taky za sebou. Cesta tam 13.8. naprosto v pohodě, bez kolon: objezd slovinské dálnice, dále přes Cvetlin. Jen havárka na dálnici v tunelu, zdržení cca 20 minut. Cesta zpět 24.8. v Chorvatsku silný vítr, na chorvatsko-slovinské dálnici čekání cca 30 minut, v Rakousku celkem velký provoz, Vídeň bez problémů.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2016 16:03
Hrome Valeri, to jsi byl jenom na týden ? Já to vzal letos 13.8.2016 touto alternativní trasou : cesta přes Slovinsko , cesta tam mi moc neutíkala, příště to vezmu po dálnici až k Ljublaně a na Nova Vas , cestou zpět 25.8.2016 jsem tak jel a je to sice o 50 km víc, ale ušetřil jsem skoro 40 minut čisté jízdy. Na hranicích v obou směrech přede mnou 2-3 auta. V úseku Nova Vas - Karlovac jsem si slušně zamotal kolečkem, ale příště asi tak pojedu zase, těsně před (nebo za, podle směru jízdy) Slovinskou hranicí je benzínka, kde byla cena o 1 kunu nižší, než na dálnici. Akorát jsem si nevšiml, zda tam jsou 24/7 , nebo jen omezeně. Edit, dívám se na Google Street a je otevřeno 6:00-23:00 hod. Cesta tam přes noc , provoz skoro žádný, byl jsem docela unavený, cesta domů přes den a všední den, hafo kamionů , ale to je všude, takže tu noc asi měnit nebudu, jede se lepší.

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Isekon (28. 08. 2016 16:46).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2016 18:20
Isekon
8 dní, ale celých. Jeli jsme v úterý 16.8 na noc, příjezd v 6 ráno ve středu. Odjezd ráno v 7 ve čtvrtek 25.8. To je tak, když něco scháníš na poslední chvíli. Rakouská známka mi vyšla akorát. Jízda na noc byla u mě taky fajn, ale dodatečně jsem zjistil, že jsem to projel a nic neviděl. Já vím, že toho moc k vidění není, zvlášť když jsem to nejel poprvé, ale i tak. Prostě z noční jízdy nemám v hlavě žádný záznam. Vždycky se těším na úsek kolem Maslenickýho mostu, líbí se mi to tam. Projel jsem to, že jsem si málem nevšiml, že jsem na mostě. Ještě že zpátky už jsme jeli přes den. Asi už na noc jezdit nebudu
Přes Bregana-Laško-Celje-Maribor jsem kdysi (2006?) jel taky. Hezky si člověk zařídí, ale je to dlouhý



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (28. 08. 2016 18:25).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 08. 2016 21:29
Po 28mi letech :-) jsme jeli opět přes Maďarsko a maximální spokojenost.

Sice kilometrově delší a nákladově trochu dražší (dálniční známka SK+HU,víc paliva), ale je člověk se vyhne:
- nevyzpytatelné Vídni
- objezdu SLO dálnice
- Macelju
- HR dálnici od hranic k Záhřebu, kde nelze využít ENC
a pokud někde výše je nějaký zádrhel, tak je to hned přes Maďarsko rychlejší. Zádrhel samozřejmě může nastat kdykoliv a kdekoliv - je to všechno jenom náhoda. Avšak po "klasické" trase (Vídeň Graz Záhřeb) jezdí přeci jenom podstatně víc aut - pravděpodobnost zádrhele je tam vyšší. A jet mezi Záhřebem a Varaždinem po poloprázdné dálnici a pak jen profrčet ENC branou a natankovat si na hraničním přechodu Stary Goričan = úplná rozkoš :-)

Tam jsme jeli jen po dálnici až k Budapešti:
[goo.gl]

Zpět kilometrově kratší, ale časově zhruba stejnou trasou - propojkou po silnici č. 82:
[goo.gl]

Oboje paráda.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Aleš 80 (28. 08. 2016 21:35).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2016 08:38
Tak už máme taky po dovolené. Cesta tam 18.8. byla super, na Chorvatsko- Slovinské hranici jsme byli první,dálnice super. Cesta zpět byla nejhorší co jsme kdy měli. Odjezd 28.8. V 7:00 z Trpanje přes Bosnu a příjezd do Č.B. ve 23:30. Kolony začaly už před tunelem Sv. Rok. Pak chvíli klid, posledni most pred placením na konci dalnice až po Slovinskou dálnici jedna velká kolona, místama to vůbec nejelo a stálo se. Všude dost silny provoz a další velký zdržení bylo v Rakousku někde před Linzem, stálo se asi pul hodiny a pak poposkakovalo asi 20 km. Byl to masakr. No nic, hlavně že jsme v pořádku doma a všem přeji kamkoliv šťastnou cestu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Dana.42 (29. 08. 2016 08:42).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2016 08:55
To Dana.42: ucpané už před Sv. Rokem to bylo už od sobotního dopoledne :-) - viz. obrázek:


avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2016 10:22
Prozatím jsme ještě doma v Žuljaně, ale mám čas, tak sem dám aspoň tu jednu cestu, na níž jsme vynechali:
- tankodrom D1, i když známku máme
- úsek Jihlava - Znojmo (jeli jsme přes Slavonice a Waidhofen, zkušenost zde)
- Vídeň (objeli jsme ji přes Krems, St.Pölten a Baden)
- Graz (jako obvykle po B66 přes Ilz, Feldbach a Bad Radkersburg)
- slovinskou dálnici, jakož i "devítku", Macelj a část dálnice A2 v Chorvatsku (přes Videm a Cvetlin, najížděli jsme až ve Sv.Križi, ovšem cestu přes Lepoglavu vřele nedoporučuji, pokud není hranice SLO/HR alespoň na dvě hodiny ucpaná, to už jsem ostatně zmiňoval už v tomto příspěvku).
Dál už to normálně šlo, až na úsek Gornja Ploča - Posedarje, kde byla čtyřicítka, tak to všechno jelo 60-90 km/h.
Pětiminutové zdržení v Rakousku na B210 u Sattelbachu (semafory oprava silnice) a pak nějaké křižovatky se semafory v Baden, jinak pohoda.
Žádné čekání na hranicích: Cvetlin odmávnuto, oba přechody u Neumu zrovna tak.
O spotřebě jsem už také psal, takže ještě zbývá mapa trasy (detaily lze nazvětšovat) a přidám tabulku s průběhem cesty:



(To studené moře první den mi dalo čas to zpracovat, dnes k odeslání vlastní sklezorozo, no, snad už to máslo zapomenuté v lednici povolilo a půjde mazat...)
Zpáteční cestu zatím mám připravenou jen v hrubém obrysu a hodlám místy improvizovat. Samozřejmě podám zprávu.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2016 11:09
Opět perfektně zpracováno jako vždy.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2016 16:45
Díky, dělám to hlavně proto, aby si každý mohl vybrat alternativy cesty, které mu budou vyhovovat, protože ví, co ho na které může asi čekat.
...a taky v dobré víře, že si z těch dojezdových časů a průměrných rychlostí za ty roky udělá u nás na tom malém a přece velkém Ministerstvu dopravy někdo statistiku, jak se doprava na týchž silnicích u nás zpomaluje, zatímco v okolních zemích zrychluje, a začne s tím, že zastaví domácí pokrok směrem k zneprůjezdnění zbytku silnic... ať si na hranicích při výjezdu z ČR nemusíme říkat "tak to nejhorší mám za sebou"... omlouvám se za poněkud OT.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 08. 2016 19:56
Tak jsem byl poprvé v Chorvatsku a musím říct že to dopadlo nad očekávání dobře.
Odjezd byl 15.8. ve 22h z Prahy, za Vídní jsem byl ve 3h, zde pauza 1h a čekačka na kolegu. U Grazu jsme byly kolem 6h, následovala objížďka Slovinské dálnice a kolem 9:30 jsme přejeli hranice. Doprava byla víkendového rázu ale to bylo asi tím že tam byl svátek. U Zadaru jsme byly ve 14h protože kolega pořád zastavoval na cigáro a jeho žena toho měla dost (bojí se jízdy autem).

Zpět jsme jeli ve čtvrtek 25.8. v 10h, vše v pohodě až na Slovinské hranice, tam bylo zdržení cca 20min a následně bouračka před Vídní a totální zácpa Vídně. Celkově jsme byly v koloně minimálně hodinu a po 19h jsme se konečně dostali ven a mířili směr Mikulov. Ten kus do Brna nás brzdily TIR ale i tak to docela šlo. Do Prahy jsme dojeli ve 23:30. asi to nebude nejrychlejší cesta ale cestou jsme se zastavili na jídle a protáhli, kor cestou zpět jsem už čas neřešil.

Kdyby někdo ten den řekl že druhý den se pojede opět do Chorvatska tak bych ho poslal někam, s odstupem času si ale řikám že to byla docela příjemná cesta.
Most - Zadar a zpět prez Madarsko
29. 08. 2016 22:20
Jelikoz jsem vyuzil mnohych rad na teto strance, tak vam to chci i vratit a tak uvádim moje zkusenosti cerstve po navratu. PO dlouhem rozhodovani pro a proti jsem se rozhodl pro trasu prez Madarsko. Duvody jiz stihl zhrnout kolega nademnou - Ales 80, prakticky stejne
Takze cesta tam patek 19.8.
Most - odjezd 18:10, prvni a ocekavany problem na R7 kde jiz pul roku meni povrch a doprava je rizena semaforem, takze objizdka, zdrzeni cca 5 minut. Pak az prekvapive pohodovy prujezd Prazskym okruhem, avizovane kolony na D1 jiz se rozpustili a tak v 20:05 zastavujem u Mekace na exitu 66. Pauza cca 30minut, priprava maleho na spani a odjezd. Brno 22:10, na posledni Benzine na D2 rychla kava, pauza na WC10min, SVK/HU hranice cca 23:25. Dalsich 15km 90tkou za kolonou kamionu, myslel jsem ze tam je dlanice a ne jen klasicka dvoujprudovka. Pak najezd na dlanici směr Budapest. U Gyoru sjezd na silnici 81. Na ni provz da se rict zadny. Jel jsem tempomat 100. Cesta bez vesnic, jestli jich bylo 5? V Kisber rekonstrukce kruhace, semafor, cca 2-3 minuty, pak znova v tempu dal. 10min pauza , asi to byl Mor. Najezd na M7 v Sekesfehervar neco po 1:00. Tam již provoz na uvedenou hodinu docela husty, vetsim problemem husta mlha, pro kterou obcas nutno spomalit. V 2:40 prijed na Stary Gorican. Na M7 1x pauza 5min. Duvodem rozhodnuti jit na stary Gorican byla hlavne planovana pauza na spanek, jelikoz tam je vetsi klid nez na nejakem odpocivadle u dalnice a druhym uvadena vyhodna cena na benzine. Akurat mnozstvo komaru, pro ktere nebylo mozne otevrit okenko auta pri spani. Takze pauza 4h, výměna drobných ve smenarne, dotankovana plna, nafta za 7.99kn a jelo se dal.Jiz pri zapnuti navigace rano jsem zacal tusit problem, uvadeny dojezd byl o hodinu vic nez v jaky ukazovalo v pul treti. Odjezd v 6:45, po Lucko pohoda, krom huste mlhy provoz minimalni. mytnice Sv.Helena dve auta predemnout. Lucko asi v 7:45, aut predemnou cca 4,ale hned za nim znatelné zhustnutí provozu, 130 se nedalo jit snad vubec, mistama jen 60, asi 3x i uplny stop na par vterin. Odmoriste Dobra v 9"00, pauza na 45 min.Po odjezdu navigace pridava dalsich 30min, duvodem nehoda pred Tunelem Sveti rok. Uz jsem premyslel nad objizdnou trasou,ale nastesti to nebylo tak tragicke. Nehodu jsem jiz nevidel, asi 5km se jelo 40-60tkou, zadne stani, pred tunelem stal policajt a rukou maval ridicum aby pridali:-) Pak az po Zadar pohoda. Prijezd na pobrezi v Zadaru 12:10.
Ujeto 1165km, cista jizda 12hodit 10minut

Zpet sobota 27.8.2016
Odjezd ze Zadaru 14:10, dalnice po Lucko absolutni pohoda, provoz oproti predchozimu tydnu az neuveritelne mirny. 2x pauza po 10min. Hustnout to jen lehce zacalo od Karlovace. Cas krasny, na dusi radost. Bohuzel u Lucka neprijemne schlazeni, kolona 2.5km, zdrzeni celkově 25min. Waze mne posilal nepochopitelne na ENC,kde byl prujezd volny, takze mi uvedeny problem nehlasilo. Ale co se da delat. Z Lucka odjezd cca 17:40. Dalsi cast cesty po Gorican uplne prazdna dalnice, jedna 10min pauza a v 18"45 znova na Starom Goricanu. Natankovano na dojezd, jiz za 8,33kn. V planu vecere,ale pro spominany premnozeni komaru to neslo a tak se jelo dal. Waze ukazuje 10mi kratsi prujezd po 86tce, nez jit dal po M7 a pak 81 a tak me zvedavost premohla a otacim auto na M70. Tam na prvnim odpocivadle pauza 30min, vecere. Odjezd v 19:30, sjezd na Lenti a za nim napojeni na 86. Prakticky bez kamionu,takze vcelku pohoda. U Zalalovo stavba obchvatu, nastesti na oboch semaforech zelena, takze bez zdrzeni. Jelikoz jsem mel koupenou vinetu, takze vyuzity vsechny useky nove dalnice. Na konci v Hegyfalu 21:00 pauza na benzine 10min, pak dal. Najezd na M1 v 22:05. Prechod HU/SVK v 22:15. Prvni benzinka kava, 10min a pak dal. Brno v 23:40 a v 0:10 mekac Velke Mezirici, pauza 15-20min a pak jiz bez zastaveni do Mostu, prijezd 02:45
Ujeto 1071km, cas jizdy 11h 10minut.

Cesta zpet az necekane pohodova, ale myslim si ze jit jindy nez v noci v sobotu po madarske 86 neni dobry napad a prez den jiz vubec. Pri pritomnosti kamionu to musi byt masakr a neskutecne spomaleni. Ja jel porad na hrane, tempomat 110, vesnice 70 a i tak v noci byla na trech mistech hlidka, nastesti jsem je vcas zaregistroval. A dalsim problemem povrch. Kolen Csorny des bes. Takze za mne popvre a naposled. Cestou tam po 81 to bylo lepsi, hlavne kratsi usek mimo dalnice, i kdyz povrch na nekterych mistech taky mal sve mouchy,ale prislo mi to proste lepsi.
Celkove jsem se svym rouzhodnutim pro uvedenou trasu jsem spokojen. Problemy byli jedine na useku po kterem bych jel i pripade cesty prez Slovinsko, teda na useku Lucko - Zadar, takze bych se jim nevyhnul tak ci tak. A jak jsem se koupal na hustotu provozu, tak prechod Macejl byl zasekany slusne v oba uvedene dny a doby.

Tak snad jsem nekomu pomohll a kdo jset nebyl tak hezkou dovolenou....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivandaniel (29. 08. 2016 22:28).
Re: Most - Zadar a zpět prez Madarsko
30. 08. 2016 09:27
to ivandaniel: vyčerpávajcí článek,smekám. Trochu bych upřesnil nesrovnalosti které jsi napsal.U Lučka tě Waze nenaváděl na ENC,ale zřejmě na mýtnici Demerje,kde lze platit kreditkou.Zde na foru milionkrát napsáno.K té 86ce :úsek u Csorny od příštího roku již není nutno absolvovat,po dálnici se dostaneš v kuse z Gyoru do Szombathely,pokud dokončí včas i obchvat Zalalovo,jízda přes Budapešt,či pochybnou zkratku přes Mor,ztratí smysl.Já jel trasu Gyor-Csorna (po M85)-Sárvár-Kezsthely (kolem Balatonu)-nájezd na M7-Goričan.Madarsko projeto za 4 hod. včetně dvou zastávek po 15 min.
Re: Most - Zadar a zpět prez Madarsko
30. 08. 2016 10:13
Aaaha, tak to bylo v tom, na tom Lucku, je pravda ze tam bylo napsano vedle ENC i Bank Card,ale bohuzel jsem si to nepamatoval z rad tady, resp. jsem si toho tady nevsiml,az tak jsem to zas neprocital dukladne:-) Tak pro priste, tohle byla moje prvni cesta. Vahal jsem jestli tam odbocit,ale to ENC mne pletlo. Ohledne te 86tky, je jasny,ze az bude dokoncena spojka mezi Szomb. a Czsornou,tak se to stane automaticky nejrychlejsi trasou. Mne prujezd Madarskem trval tam 3 hodiny, zpatky 2:50 s jednou pauzou 10 minut, ale zpatky to bylo prez hranu. Tu trasu přez 81(Mor) jsem nasel tady, nebyla spatna, jen 90km mimo dalnici. Ani bych tam nejel,ale bylo hodne kamionu na dalnici a nechtel jsem se nekde zaseknout u Budapesti.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivandaniel (30. 08. 2016 10:36).
avatar Re: Most - Zadar a zpět prez Madarsko
30. 08. 2016 23:32
Trasa
Prešov - D1, R4, M3 - Budapešť (objazd) - M6 - Mohacs - Osijek - A neviemkoľko - Okučani - Bosanská Gradiška - dialnica - Banja Luka - odbočka do kopcov v pravo R411 - Sitnica - Čadavica - doľava - Podbrdo - doprava - Podrašnica atd. - Livno - Aržano - Čelina Zavode.
1035 km, krátka pauzy, váčšie v Gradiške (tankovanie), v Sitnici (nevládal som bolo tam veľa hmly, práve svitalo) a v Livne (nákup, káva, dotankovanie). Ceny v BiH (PHM, obchody a reštaurácie) sú veľmi dobré.
Štart - 26.8. 19:35hod., Livno 7:45 hod. App 11:30 hod., spotreba 6,2l/100km. Berlingo, HDI, 55kW
Ukázalo sa, že jediný problém asi vzhľadom na koniec augusta, hmla od Banja luky až po Livno, cca 150 km.
Pre 99% ľudí na fóre je táto info nanič, pretože nechodia z východu a nechodia na juh od Splitu. Ale ak to niekomu niečo dá super.
Ak sa ukáže, že áno (alebo len tak z plezíru) napíšem aj o ceste späť. Možno to bude cez Mostar a okolo Sarajeva. Prečo chodiť cestami, ktorými chodí každý?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 99
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.