Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 00:09
pavel72 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak mě vyšla letos spotřeba LPG asi 8,5 litru.
> Nevím, za kolik bych to zajel s naftou, ale za 4,2
> asi ne (tím netvrdím by to nešlo úspornější
> jízdou, ale to bych mohl i na ten plyn). Na
> toroidní nádrž (47 litrů čistého, dá se natankovat
> i více) ujedu s touto spotřebou přes 500 km, takže
> tankuju po cestě jednou (nejedu moc "dolů"winking smiley.
>
> Někdo prostě auto na naftu nechce*. Znám více
> lidí, kteří ač zastánci nafty, díky
> "zkononalování" motorů jsou ze svých nafťáků
> rozladěni, i když benzín pro ně býval sprosté
> slovo...
>
>
> *
> Mám motor bez turba, bez dvouhmoty, klika mi
> pravděpodobně neprorazí blok, nemám DPF. Když jsem
> vybíral jetou O2, při mém menším nájezdu jsem po
> ZVÁŽENÍ šel do starého MPI s LPG.

A máš z takového auta a jízdy nějaké potěšení a radost ? Nebo jen pocit z koupě ekonomicky výhodného vozu, který ti způsobí potěšení jen při pomyšlení nad nízkým potencionálem provozních a údržbových nákladů ? Já radši kombinuji oba pocity spolehlivý vůz, ale i trochu radosti a požitku z něj, a to ty v žádném případě nemáš. U chlapa názor, je to jen služebník a spotřební zboží, kterému nebudu sloužit neobstojí, protože v tu chvíli lže. To je jako s pézetkama. Žena má radost když si veze novorozence z porodnice, a chlap když si veze auto z autosalónu smiling smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 06:40
" a to ty v žádném případě nemáš."

Jaká bude zima? To mě taky řekneš? Jak můžeš kategoricky tvrdit něco o mých pocitech? Vzpamatuj se člověče.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 11:16
Zpět k tématu prosím !
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 12:01
Z



Upraveno 1krát. Naposledy upravil hakena (27. 09. 2015 04:55).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 12:51
Ještě k tomu LPG
Mám taky v Laguně II LPG sekvenční vstřikování.
Pro mě je důležité že natankuji za 525 Kč + - a najedu 445 Km + - Benzín tak za 200 Kč měsíčně na starty.
Měsíčně najedu tak 1300 Km.
Tož tak. Výhoda je třeba že mám v autě dvě nádrže třeba.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 17:25
Kdo už tam byl, tak zavzpomíná a kdo ne, tak tam může někdy příště vyrazit: SV.JURE (točeno mobilem)
[www.rajce.net]
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 21:10
Míro, dík za to video, vždycky jsem o tom přemýšlel to zkusit a ty jsi mne z toho vyléčil smiling smileysmiling smiley V dobách kdy jsme jezdili felícií, by to snad šlo, ale ted už bych do toho nešel.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 21:37
dostať sa hore je tak trochu adrenalín smiling smiley...inak ma prekvapil septembrový provoz...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-Baška Voda, 2013-Ždrelac, 2014-Drvenik, 2015, 2018 Brist, 2017-Žuljana, 2020-Bibinje, 2022-Gradac, 2023- Sućuraj
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
24. 09. 2015 22:08
Sv. Jure není nic extra náročného. Kdo dojede do Chorvatska, bude asi dostatečně dobrý řidič, aby vyjel i na tento kopec. Byl jsem tam asi šestkrát a nikdy žádný problém. Chce to hlavně vzájemnou ohleduplnost a v klidu všichni projedou.
Za těch šest návštěv jsem potkal jenom jednoho exota a to letos pražáka, který na té úzké silničce musel předjíždět.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 09. 2015 08:20
Videjko jsem zkouknul. My, co jsme odkojeni hvarskými silnicemi, je tato cesta naprosto normální, možná až luxusní. Jen to chce mít v cajku cestou nahoru spojku a dolů brzdy.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 09. 2015 08:26
Když se vyjede ráno, cestou nahoru nikoho nepotkáte, zkouknete to na vrcholu a jedete dolů. Stavite se na vyhlídce Vršac (nebo tak nějak) a cestou zpět teprve potkáte pár mikrobusů CK. V dolní části se jim dá celkem dobře vyhnout, vidíte je i několik set metrů před sebou, vyhlédnete si širší místo, zastavíte,necháte je projet a pokračujete v klidu dál. Byli jsme tam v polovině srpna a žádný problém.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 09. 2015 21:49
Byl jsem tam (Sv. Jure) už před pár lety, ale myslím, že ta zkušenost je obecná. Jeli jsme dvě auta a brzy ráno. Téměř nahoře jsme potkali auto patřící k TV vysílači. Jako hosté jsme dostali přednost a on couval. Jediný problém byl, že nahoře byla pěkná zima. Ale ještě hůř na tom byl jeden rakušák, který nahoře fotil. Vybavení profi, ale místo oblečení se balil do plachty a nadával na zimu. Cestou dolů jsme potkávali auta až v dolní části. No a v sedm už jsme byli na snídani v Makarské. A přes den jsme z moře v Podgoře koukali nahoru a sledovali auta co se tam potkávala. Tedy viděli jsme odlesky sluníčka v oknech. A protože my jsme je viděli dřív než oni sebe navzájem, sázeli jsme se, kdo bude couvat.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 09. 2015 16:03
Taky jsem byl na Sv. Jure. Je to tak 6 let zpět. Jel jsem to ještě Felicií.Myslím si, že cesta není vhodná pro toho, kdo nemá odhad prostoru kolem auta a komu dělá problém couvání. Cestou nahoru je dobré si pamatovat, kolem kterého místa pro vyhnutí jste projeli, tak aby jste se k němu mohli případně vrátit. Na připomínky drahé polovičky "jak tam můžeš vjet když tam nic nevidíš" jsem odpovídal že může jít napřed a hlásit stav za rohem. Jednou jsem jí i zastavil a byl klid. Cesta dolů je pohodlnější. Platí pravidlo že přednost má ten co jede dolů. Pokud tedy nenarazíte na čecha v BMW, ti mě nepustili nikdy, nebo rusa.

Co se týká LPG, tak ho na dovolenou nechápu. Vloni jsem četl článek o cestě moraváka přes HU do HR s plynovou octavií. Pamatuju si z toho to že po cestě tam tankoval v česku, na slovensku, 2x v maďarsku ...... no to by mě mohlo thumbs up smiley Natankuju v ČR, dojedu na lučko přes maďary a podruhé tankuju na cestě zpět. A to nijak úsporně nejedu. O1 ASV 81kW mám spotřebu 5,5L. Není problém jet ekodědko jízdu ale já to nějak nemám rád.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil dj_Paul (29. 09. 2015 16:05).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 09. 2015 17:38
Že se nestydíte. V r. 2011 jsem tam byl sám a pěšky, Na kolo jsem si netroufl. Já jezdím hrozně rychle do zatáček. Ale řeknu Vám. Měl jsem toho plný brejle. I žena mi vynadala do blbců.
Od té doby ji říkám že jdu do hospody a mám klid. O horách a kopcích nemluvím.
Musí pochopit, že když mám dost, sednu odpočinu a hotovo. Nemohu se rovnat s Vámi ostatními. Já musím podle sebe a jsem spokojen. Však dnes již chodí se mnou a jde to. U Vás je to hodinka a u mne třeba dvě ale funguje to.. I na tom Křivoklátě jsem byl a to jsem z toho kopce měl bobky. Pohodlí je sviňa. Je mi to již také jasné.
Na Bečvě Vám dám náskok. spinning smiley sticking its tongue outspinning smiley sticking its tongue outspinning smiley sticking its tongue out
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 09. 2015 21:15
Sice dost opožděně, ale čas jsem si našel. Takže moje letošní cesta..

Cesta tam - neděle 23.8. v 19:15, poprvé Fiat Stilo MW 1,9 JTD, 103kW, Z Bohumína do neznáma:

Česko - tak jak jsem poprvé jel s dieselem v mém vlastnictví, tak i poprvé jen s přítelkyní. Vyjížděli jsme v 19:15 z Bohumína, teplota byla 25 stupňů. Cesta v Česku celkem utíkala, až za Olomoucem na nějaké omezení, kde jsme stáli tak 15 min, posléze 3/4 hodiny v koloně před Brnem.. (až se jednou Češi naučí zipovat, asi se zblázním radostí..). Nemluvě o šílených polácích.. Na Shellce před hranicemi jsem byl kolem 22hé hod.. Natankováno a hurá směr Bratislava.

Slovensko - vjížděli jsme na Slovensko po 22:20, klidný provoz, jelo se dobře. Průjezd Bratislavou bez sebemenších problémů.

Maďarsko - do Maďarska jsme vjížděli kolem 23tí hod, provoz po M1čku skoro žádný, na M1čce to troškou zhoustlo. Hodil jsem tachometrových 135-140 a fičel to směr Gyor. Letos jsem nejel až na Budapešť, ale u Gyoru jsem sjížděl 23:40 na zkratku, cestu číslo 81. Velmi super cesta! Už jinak nepojedu. 85 km za necelou hodinku, na dálnici M7 u Szekesfehervaru jsem najížděl po 0:35 a svižným stylem dojel až na HR hranice. Kolem čtvrt na 3 ráno jsme byli na hranicích s HR. Jinak po cestě jedna hlídka na dálnici a jedna na 81čce.

Chorvatsko - na hranicích cca 3 auta, stáli tam 2 celníci. Koukli do pasu a občanky, pak se podíval vzadu na SPZ (nechápu proč?), podal mi zpět doklady a svištěli jsme směr Zagreb. Na A4ce mrtvo, nulový provoz. Teplota kolem 12ti stupňů. Na Lučku jsme byli o půl 4té ráno, 1 auto před námi. Na benzínce jsme si dali delší pauzu, WC, nějaká ta fotka a po 3/4 na 4 jsme svištěli směr Zadar. Na A1čce celkem ze začátku živo, posléze se mi podařilo všem ujet, takže jsem měl klid. Mezi Malou Kapelou a Sv. Rokem teplota místy 9 stupňů. Před Sv. Rokem teplota 10, po vyjetí nějakých 18 stupňů, ale větrno. Bylo půl 6té pryč, na první benzínce jako vždy pauza, telefon domů a snídaně. Po 6té hod odjezd směr sjezd Zadar II a hledání ubytování.

Po hodince a půl hledání, kdy se nám totálně nic nelíbilo, se přítelkyně chtěla kouknout do Pakoštane a už jsme tam zůstali. Ale na straně, kde jsem snad nikdy nebyl. V 8 jsem zaparkoval auto na dvoře.

Když to tak shrnu, ujeli jsme 1094 km, za 11 hodin i se stáním v kolonách, s přestávkama, se spotřebou 5,7 l/100 km a průměrnou rychlostí 103 km/hod. Luxusní cesta smiling smiley


Cesta domů - 30.8. v 19:35, Fiatem Stilo MW 1,9 JTD, 103 kW z Pakoštane do Bohumína:

Chorvatsko - odjížděli jsme v 19:35 z Pakoštane, kolem 19:55 jsme najížděli na dálnici u Benkovace. Cesta plynulá, před Sv. Rokem klasické omezení rychlosti, ale dodržoval jsem ho snad jen já a pár řidičů. trošku hustší provoz, asi tím že se Chorvati vraceli domů. Za Karlovacem totální zpomalení, v levém pruhu nějakých 80 km/hod jsme jeli a v pravém tak 60 km/hod, pak už ani 80 a stáli jsme, popojížděli, stáli a furt dokola. Zdržení zhruba až po Demerje půl hodky, pak to fičelo jak kdyby se nic nedělo. Na Lučku jsem byl o půl 11té, zase tak do 3 aut max. A4 klidná, dálkové i několik kilometrů vkuse, na hranicích jsem byl o půl 12té. Jen koukli do dokladů a pustili.

Maďarsko - M7čka byla poloprázdná, tak se fičelo celkem dobře, do doby než se objevil problém s hadičkou vedoucí ke vstřikům, ale to jsem popisoval v jiném tématu. O půl jedné zastavení na odpočívadle kolem 108 km, volání asistenčky, o půl 3tí ráno odtah do Siofoku, hledání hotelu atd. Po urgencích, os. návštěvě a 10ti € o půl druhé odpoledne odjezd z Fiata ve Siofoku, na M7čce celkem živo. U Szekesfehervaru sjezd na 81čku, celkem dost kamionů i aut, ale slušné úseky na předjíždění, takže žádný problém. Po půl 3tí nájezd u Gyoru na M1čku a fičení. Cesta běžela dobře, auto šlapalo jak hodinky, najednou kolona a zase jsme stáli. Nějakých 10 km ani ne před sjezdem na Mosonmagyárovar. Příčina kolony? Sám nevím, nic jsem neviděl. Ale dálnice byla jak parkoviště.

Slovensko a Česko - ve čtvrt na 5 příjezd na OMV před Bratislavou, čekání v 15ti minutové frontě a zároveň první pořádná pauza od Siofoku. V 5 hodin po telefonické konzultaci pokračování v jízdě ale ne ve směru na Brno, ale na Žilinu. Dálnice na Žilinu až se člověk vykope z Bratislavy velice slušná! I pěkné panorama. Sjezd na Bytču, směr na Makov a přes Bílou a Ostravici domů. O půl 8mé zastávka doma, ukázat se že žiju a ve čtvrt na 9 večer po 24 hodinách jsem zaparkoval auto v Bohumíně.

První půlka cesty domů byla super, druhá děsná, ale zase se spoustou zážitků. Opět se mi potvrdilo taky, proč nerad jezdím ve dne. Celkově najeto cca 1020 km, s časem netušícím, se spotřebou 5,6 l/100 km a průměrem rychlostním 97 km/hod.

Už teď se těšíme na příští rok, už ale nebude střed HR, ale pěkně Makarská a dál.

Hrvat Mishell

______________________________________________________________________________________________________________________
Krk, Trogir, Makarska, Stupin Čelinne, Podgora, Gradac, Turanj, Pakoštane, Pakoštane (2012 - 2x), Pakoštane, Pakoštane,..
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 09. 2015 21:29
Michale, ta Olomouc smoking smiley
Na druhou stranu je letos pozitivní, že i po zatěžkávací zklušce máš stále svou přítelkyni...
smileys with beer
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
09. 10. 2015 13:59
My letos jeli "po staré" tam. Napřed jsem se bála, ale byla to velmi příjemná jízda a budeme-li živí a zdraví, příští rok tak jedeme zase. Zajeli jsme k pramenům Cetiny (nádhera), na nejstarší kostel v Chorvatsku, pak pohoda odpočinek s krátkým spánkem a ráno na místě. Nazpět jsme jeli po dálnici 12. 9. prakticky celou cestu v kolonách, že jsme ani nestavěli. A kdyby nás nezdržela ucpaná Vídeň a v Poysdorfu vinné slavnosti, byli bychom doma v rekordním čase. Obě cesty stejná průměrná spotřeba 6,8 l... Už se těší na příští rok!
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
10. 10. 2015 12:07
Ještě jen pár slov k Sv.Jure.Jsem téhož názoru,že samotná cesta není nic náročného,žádný skalní převis,žádná strž,stoupání klesání nic mimořádného.Nemluvím prosím o šíři ,vzájemném míjení,bylo zde již řečeno.Mohu vás ujistit,že se dá míjet i s malým autobusem.Obdobných potěšení je těchto lokalitách více ,jen tak namátkou byť trochu dále v MN,sjezd do Risanu od Grahova vnitrozemím Izvon,Dobra Voda, atd.Znalí ví,kdy je třeba brzdit i motorem.Další lahůdka na ostrově Korčula a cesta z města téhož jména do Vela Luky,totéž lze nalézt na Hvaru na spojnici Stari Grad-Hvar jež vede vnitrozemím,ale v obou případech není nutno při míjení s autobusem třeba propadat skepsi,stačí sklopit zrcátko.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
06. 11. 2015 22:01
Sice už je léto a letošní naše dovolená dávnou minulostí, ale obrázky zůstaly.
Kdo by se chtěl s námi virtuálně projet k Jadranu a zpět, může nahlédnout:

cesta na ostrov Hvar

cesta zpátky domů
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 11. 2015 08:12
waja.Při dnešním totálně mlhavém ránu a nechutnostem zde se odehrávajících,pohlazení po duši.Díky.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
07. 11. 2015 09:40
waja - je to hezké. Není to jenom o silnici a blízkém okolí přes zavřené okno. Fakt, jako kdybych se dnes z HR vrátil. A to jsem tam dva roky nebyl. Za rok snad budu chytřejší a pojedu. Na 14 dní a pěkně poláko autíčkem. Žádná kvapík, pěkný hezký waltz.

[forum.ihvar.cz]

Tady beru inspiraci a z toho si beru příklad.thumbs up Pročtené a prohlédnuté to mám od začátku do konce. Nějakou dobu ve svém mládí jsem v Jugoslávii žil u babičky. Spočítat dobu celkových pobytu tam je zhola nemožné. Ale stejně jsem neviděl spoustu a spoustu věcí. A s odpuštěním, to doháním na oněch stránkách. Tedy mimo jiné. I ty ostatní jsou velmi poučné a něco mi říkají.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 11. 2015 08:30
No jestli to dopadne tak, ze vetsina statu zavede kontroly na hranicich, tak to od pristiho roku bude vesely. Cesta zpet bude tak na 2 dny. R.I.P Schengene
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 11. 2015 18:44
Záleží jak důkladně budou ty kontroly provádět.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 11. 2015 20:38
Kdyby to měli na háku, tak by nebyly v minulých sezonách kolony na hranicích Chorvatsko - Slovinsko. A teď to bude ještě horší.To budou navíc každému určitě kontrolovat i kufr auta jestli si nepřivydělává převozem teroristy. No aspoň se po čekání na hranici protáhneme při vystupování z auta a otvírání kufru.

A ještě připomínka: jak psal H., Chorvatsko není Balkán.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 11. 2015 20:43
...47 procent Chorvatska leží na Balkáně...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
15. 11. 2015 21:07
Kolony tam jsou, ale že by vážně něco kontrolovali, to jsem si nevšiml. Sem tam si šoupnou na stranu bílý Mercedes s tmavou posádkou, ale nás znuděně odmávnou. Maximálně si vezmou do ruky pas a ani se do něj pořádně nepodívají. V momentě kdy začnou opravdu kontrolovat, to budou teprve kolony. Jednou jsem zažil akci chorvatské pohraniční stráže. Chtěli zvýšit plat a na protest začali pracovat. Kontrolovali každému doklady. Kolona byla skoro do Záhřebu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 11. 2015 09:53
ono se může lehce stát že taky nikam nepojedeme confused smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
16. 11. 2015 12:56
Asi bych se raději vrátil k tomu, kdo se letos vrátil? Jinak z toho tady bude zase humus.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 11. 2015 19:06
Už to tady prasíte OT.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 11. 2015 20:21
Máš pravdu. Jako senior fóra jsem si dovolil založit nové vlákno. Záležitosti ohledně imigrantů, změn na hranicích... pište prosím sem [forum.ihvar.cz]
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 53
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.