Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2

Autor admin 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
18. 09. 2013 16:11
Souhlasím ve všem s předchozími příspěvky:
- taky jsme byli v termínu konec srpna/první týden v září a v tom zlomu se to osazenstvo změnilo z rodinek na důchodce
- ceny po maličkém zaváhání šly koncem 1.záříjového týdne dolů
- velice příjemné počasí i na koupání akorát to večer na korzování už chtělo mikinu s sebou
Většinou jezdíme poslední týden v červnu, ale ani to září nebylo špatný. Pakoštane 28.8.-6.9.

Ale zpět k tématu: cesta byla úplně v pohodě, tím že jsme jeli mimo standardní sobotu tak i ta hustota provozu byla řídká. Do budoucna se budeme snažit už vždy si to domluvit na termín uprostřed týdne.
Trasa: poslední 3 roky jsme jezdili přes HU, ale letos jsme vyzkoušeli trasu přes SLO s objížďkou dálnice v Mariboru a bylo to pohodovější a s úsporou 1 hodiny.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vokurek (18. 09. 2013 16:16).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
25. 09. 2013 09:49
Tak už máme letošní druhý výlet do HR za sebou. Odjezd z Mělnicka 13.9.v pátek (na pověrčivost nehraju) po silnici 38 na Nymburk, Kolín atd.na Hatě. Ve Znojmě objíždka centra, byla nějaká pouť či co. Ve Vídni trochu pomalejší, ale šlo to. Objezd SLO dálnice přes Mureck, v jednom místě špatně značeny práce na silnici, jen omezení na 40 a za cedulí schod jak kráva po vyfrézované vozovce. V HR začala mlha a fest klesat teplota, na úrovni Zadaru mi palubní komp hlásil RISK ON ICE, dělá to od třech stupňů nad nulou. Spadlo to ještě o jeden níže, takže jen 2 stupně. V příšerný mlze jsem měl fakt strach, aby nenamrzalo. Za Sv.Rokem 16, ale hned to šlo zase dolů. Zastávka v Makarský u prvního Kerumu vlevo v kopci, má v sobotu otevřeno již od sedmi, takže chvilku čekání na otvíračku. Trajekt z Drveniku do Sučuraje, do Gdinje a pak fr dolů k vodě.
Zpět včera 24.9. prvním trajektem v půl sedmé ráno, malá zastávka opět ve stejném Kerumu, potom zkouška nového tunelu. Dobrý, moc se nekroutí volantem, ale 20kuna mě připadá dost. Počasí bylo úplně super, teplota kolem 20 stupňů, azuro, bezvětří a to téměř celou cestu až do ČR. SLO po dálnici a v A jsem už při další ceduli oznamující uzávěru chtěl střílet. Dlouhé úseky jen 80, a bylo jich dost, víc než dost. Cestu to dost otrávilo, ale byl to trénink na naší D1. Ve vídni klasika před Dunajem špunt. Od Hatí pár kamionů, které bylo obtížné předjet, jinak až po D1 dobrý. Dále jsem chtěl jet přes Prágl, protože se mě nechtělo kroutit už volantem po vesnicích na třicetosmičce. To jsem si naběhl. Na 38 km bouračka, kolona pár km, zdržení skoro hodina.
Cesta zpět měla jednu pointu. Už na Hvaru se občas z přední nápravy ozval zvuk, který tam nepatří. Den před odjezdem jsem zjistil, že prachovka na pravým homokinetickým kloubu je děravá. Celý podběh od vazelíny. Oprava na místě nemožná, podle zašpinění usuzuji, že už se to stalo cestou k moři. Tak jsem jel domů našponovanej, zda se kloub nezadře nebo úplně nerozsype. Vydržel. Ale lehko mi celou cestu moc nebylo.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
26. 09. 2013 21:39
Ja spomeniem zaujimavu situaciu, ze ked sme sli z HR domov, tak ma rodicia steklili v autobuse na nohu. Lezal som cez vsetky sedacky vyzuty a ked zbadali Bratislavu 3 minuty ma stale steklili na nohu, aby som sa zobudil, ze sa nestihnem obut a vystupit, aj ked som im povedal, ze este je cas.
Oni niesu z BA a nevedeli, ze cesta do centra BA bude este najmenej 15minut. Stali sme na niekolkych krizovatkach. A ten autobus nieje MHD, ze by bolo treba hned vystupit.
Bol som taky ospaty, ze som nesedel priputany.
Aj ked je za nepriputanie pokuta, ak by prisli policajti.
Co som pozeral na kazdom dvojsedadle alebo cez 4 sedadla lezali. 15 cestujucich predchadzajucu dovolenku. 30 ludi tento rok. Takze kopu miest volnych. Ist v predchadzajuce turnusy, to by bol natresk. A do Umagu je to blizko. Ako mi niketo hovoril, kazdy chodi autom.
To je blbost. Zo Slovenska som videl tento rok v Umagu asi 4 auta.
Alebo ze by bolo koncom augusta zima? Alebo na Istii draho? Ked vela Slovakov ide do Vodic a na Makarsku.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil dino111 (26. 09. 2013 21:42).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
30. 09. 2013 21:32
V neděli jsme se vraceli z takového svatováclavského výletu a cesta byla v pohodě ALE.Od M.Kapely až do poloviny rakouska docela dost pršelo.Blázny co maj na autě zástěrky jako já bych spočítal na jedné ruce souseda truhláře(moc jich nemá) no budiž ale těch borců co jelo jen s obrysovými světly a někteří uplně bez bylo dost.Docela síla (spíš prasečina).Jinak výlet to byl pěknej.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 10. 2013 10:11
To mi připomíná... v sobotu jsem jel z jižních čech na jižní moravu. Vyjížděl jsem v 8 ráno a až k Jindřichovu Hradci mlha, že bylo vidět tak na 50 m. Ale i přesto jsem potkal řidiče, co jel jen na LED žárovičky na denní svícení v předu, v zadu mu nesvítilo nic. Tak to jsem opravdu nepochopil.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 10. 2013 15:16
Zahajskej: Michale, nechtěl jsi napsat místo Zadaru Záhřeb? Zadar je totiž až za Sv. Rokem yawning smiley

Cituji: "... na úrovni Zadaru mi palubní komp hlásil RISK ON ICE, dělá to od třech stupňů nad nulou. Spadlo to ještě o jeden níže, takže jen 2 stupně. V příšerný mlze jsem měl fakt strach, aby nenamrzalo. Za Sv.Rokem 16, ale hned to šlo zase dolů."
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
01. 10. 2013 15:24
Naše cesta tam - Linec, Salzburg, Bled - krásná zastávka, Ljubljana, Karlovac, Rastoke - prostě kochací, takže nějaké časy zde psát je naprosto zbytečné. yawning smiley Fakt je, že ty Alpy vezmeme příště mimo tunely, abychom si je užili ještě víc. Taky by nebylo od věci jet později, protože v 8.00 hodin ráno byla cesta od Lince totálně pod poklicí z mlhy. No nic příště.

Cestou zpět jsme se vyhnuli D1 a jeli na Stockerau, Hatě, Kolín - se zastávkou u vnoučka, a ČL. Jeli jsme v sobotu 21. 9., takže posezonní klídek. smiling smiley
.... už se těšíme na rok 2014 thumbs up smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
02. 10. 2013 08:17
Maruško, díky za upozornění. Psal jsem to v rychlosti a 100km sem, 100km tam. Bylo to pod Záhřebem.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
23. 10. 2013 10:20
kdopak z rekreantů mimo dvou co jsem vezl musel vyhledat odtahovou službu, případně jinou pomoc na silnici?
mě to "naštěstí" mimo dovolenou nevyšlo s kaňourem:/

_______________________________________________________
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 10. 2013 21:19
Ahojky cestovatelé!
Ach jo, tak až zase napřesrok, letos už to máme také odbyté. Ale bylo krásně, takže si uchováme krásné vzpomínky.
Ale zpátky k cestě. Tam 31.8., 15,30 Pe-Luka Doubrava/Pelješac/ přes Maďary již osvědčenou pěšinkou (podrobnosti např. zde: [forum.ihvar.cz]). Na starém Goričanu sami (21,40 hod/470 km) bez zdržení, jen kontrolní kouk do pasů, pak večeře. Lučko sami (23,20 hod/600 km). Odpočinek na pumpě pod Sv.Rokem (01,30-7,45), neb ve vnitrozemí byla kosa, jen 10°C! Příjezd 13,00 hod/1160 km, v pohodě a na pohodu, jen mírný provoz, průjezd Bosnou/Neum bez problému.
Pobyt byl jako vždy báječný, počasí jak z katalogu, azúro, 30 st.C, teplota vody kolísala mezi 26 a 27°C (měřeno digitálním teploměrem, ±0,1°C). Jeden den pod mrakem s lehkou přeháňkou. Letos se i vydařil výlet na ostrov Mljet malou bárkou ze Žuljany. Vřele doporučuji, nádherná příroda, úchvatná zákoutí a výhledy při pěší procházce kolem jezer v národním parku (vstupné 100 KN/os.) a báječné koupání v malém jezeře s neuvěřitelně modrobílou a neskutečně teplou vodou. Když jsem vystrčil palce u nohou z vody, tak mě studily a to bylo odpoledne a jasno! Nááádhera. Dokonce jsme na jedné borovici objevili čarověník! (viz např. [www.caroveniky.cz] nebo Wikipedie). Mám i fotečku, ale jako na potvoru se nepovedla, je rozmazaná.
Zpět 11.9., 05,30 hod stejnou cestou. Trochu minela v Neumu, vzal jsem poprvé (a taky naposledy) naftu u pumpy uprostřed města. Chyba lávky! Cena stejná jako u INY na kraji města (2,50 KM), ale při placení odmítli kartu, prý „terminal neradi“, jen hotově, takže platba eury s přepočtem kurzu podle obsluhy na kalkulačce. Místo kurzu 0,55 byl 0,56. Nu což, chybami se jeden učí. Nepříjemné na tom je, že těmi svými. Ale chuť jsme si spravili, tím, že jsme si v Neumu koupili celé kolo sýra (2,25 kg, Prozorski syr) v malé prodejně vlevo od silnice ve stoupání k centru od pumpy INA (cca 300 m?). Báječný a i cena přijatelná, 9 €/kg. Eště ho mám skovanej. V mrazáku sice, ale při odběru vzorků nezjištěna zhoršená kvalita. Na radu domácích kousek naložen do domácího (jejich) olivového oleje a dá sa.
Na hranicích do Maďarska už jsme museli na nový Goričan, před námi pár aut, čekání cca 10 min. a nahlédnutí do pasů. Doma 20,15 hod, provoz velmi slabý až po Brno, odtud na D1 kolony i v levém pruhu.
Prosím omluvte zpoždění, trošinku se mi nakupilo povinností.
Tož tak. calada
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
27. 10. 2013 22:22
Na té dolní pumpě v Neumu terminál "neradi" už dost dlouho, takhle jsem se spálil někdy před dvěma roky a předpokládal jsem, že to je jen přechodná záležitost. Asi pro cizince jde o stav trvalý s výbornou příležitostí je natáhnout.
Litr benzínu mě tam po jejich přepočtu přišel na 39,70 korun, zatímco cestou zpět na Jazine nad Neumem jen na 32,20. Zdá se, že jde o stav setrvalý.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 10. 2013 09:21
Přesně jak píše Hill ... nahoře v Neumu ...
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 10. 2013 10:52
jj, taky bereme na Ině nahoře - i nám se stalo, že kompjůtr neradi smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
28. 10. 2013 23:18
Otázka je, která je dolní? Letos jsem benzín kupoval kromě první nádrže a asi 15ti litrů vždy v Bosně a vždy bez problému.Pokaždé jsem se zeptal předem, jelikož jsem žádnou hotovost neměl. V Neumu jsem na tranzitní cestě tankoval na obou benzínkách.
Tom
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 10. 2013 13:27
Směr Dubrovník je ta ,,dolní,, první. Druhá ,,horní,, je ta po levé straně v kopci. Přeci.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 10. 2013 13:48
Obě jsou po levé straně.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 10. 2013 14:24
Jo, až na to, že na té horní (benzinska postaja Jazine, takhle z Neumu ven na Dubrovník v kopci vlevo) mají asi lepší terminál, ještě se nestalo, že by nefungoval.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
29. 10. 2013 18:20
Dovoluji si oponovat. Asi tři roky zpátky jsem chtěl na zpáteční cestě natankovat na horní pumpě. Když jsem zastavil u stojanu, byl na všech nápis NO KARDS. Pokračoval jsem tedy na spodní čerpačku. Nikde žádné nápisy, tak jsem tam narval plnou. A ejhle. Když jsem zamával pumpařovi kartou před nosem, tak mě z toho pěkně vystřelil. Naštěstí mi v peněžence zbylo sto euro, tak jsem to zamáznul. Ale že by měli trochu slušnosti a dali si tam nějaké upozornění, to je ani nenapadne.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 11. 2013 16:57
Ja dnes 3.11 z Peljesace. kdyz do Chorvatska, tak od tedka uz jedine na dusicky :-). Cestou zpet jsem se rozhodl usetrit a zaplatil jsem jen 18 kun za dalnici, odmenou za toto nemistne setreni bylo celkem 9 nocnich policejnich hlidek a dvakrat mne behem teto cesty zastavili a kontrolovali (jen doklady). Jedna kontrola skoncila rychle, nevypnul jsem motor a na dotaz prislusnika, co to vzadu syci, tak ja ze plyn a to je normalno a kontrola tim byla razem u konce:-). Ale asi meli nejakeho sveho Krystofa spojeneho s cirkevnimi svatky.
....
Jinak tip na alternativni trasu. Po pobrezi az do Makarske, pak tunelem Sveti Ilja skrz hory (musel jsem kvuli LPG - v Ploce meli zavreno, jinak bych stoupal rovnou z Ploce). Tunel se plati 20 kun a to jeste automatem. Pak paralelne rozbitou okrskou podel danice a nakonec klasika po stare do Karlovace. V Kninu uz je opravena benzinka, ale LPG je zruseno.Usek dalnice z Karlovace do Zagrebu je levny a patri k nemu zdrama velky kus obchvatu Zagrebu, takze se da dojet zdarma az za Zagreb a odbocit na Varazdin, pak Lendava, Szombathely. Tam jsem netypicky uhnul zpet do Rakouska na Koszeg a po S31 se napojil na dalnici od Gratzu a zbytek klasiky pres Viden (mel jsem dalnicni znamku, protoze tam jsem jel klasicky). Madarsko je neuveritelne rozbite,. Sice to maji od slovinskych hranic uz castecne pekne opravene, ale pak maji rychlostni omezeni na 60km/hod a dokonce az na 40 km/hod az do Szombathely. Ale vypada to, ze do dvou let to bude opet zajima aklternativa ke klasicke trase na Maribor, docela usilovne na tom pracuji. Tak snad zase za rok.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vrgada (03. 11. 2013 17:02).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 11. 2013 17:43
... Vrgada ... thumbs up při návratu pršelo ?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
03. 11. 2013 18:20
Ja to nakonec zabalil kvuli predpovedi a i kvuli tomu, ze musim v pondeli do prace driv o jednu noc a jel jsem netypicky na noc mezi sobotou a nedeli, tim padla i ta Bosna a vodopady Kravica mne v desti taky nelakaly. Dest zacal jemnym mzenim hned po projeti tunelem pod Biokovem a tam je ten klasickej kluzkej bilej vapencovej asfalt a prselo vice nebo min az do Zagrebu. Nejvic prselo na stare a misty se objevily i mlhy a to mne vyzdima uplne, takze jsem si na hodinu zdriml nekde u Korenice. Za Zagrebem uz to bylo bez deste. U Szombathely uz zacinalo svitat, takze mlhy pred Vidni uz docela sly. Ta rychlostni silnice ma Viden je uzsi a ctyrprouda. Ale navigace kricela, ze tam je 100km/hod, takze to sice svadi, ale dalnice to neni a v klesani maji i stacionar s kamerou, ale nevim jestli funguje, vim o nem, jel jsem kolem nej slusne. Byla to tentokrat spis predpisova ekoralye nez rychly prizemni let s vyjimkou toho Madarska, kde jsem tech 40km/hod nad ranem po puste silnici na hlavnim tahu jet opravdu nedokazal.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
12. 01. 2014 11:49
Dovolte mi zaspamovat i tohle vlákno mojí minuloroční druhou cestou do HR. Pěkný den

odkaz
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
17. 04. 2014 14:12
Vypustila jsem do "světa" další video z našeho loňského cestování, tentokrát z cesty z ostrova Hvar domů do západních Čech. Kombinovali jsme různé silnice mimo dálnici přes Plitvice a objezd tunelu v Rakousku a cestu jsme si rozložili do dvou dnů. Zpracováním videa si krátím dobu čekání na letošní dovolenou.

[youtu.be]
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 04. 2014 09:40
Dakujem za velmi pekne video, je velmi nakazlive, aspon viem, co ma v lete caka a neminie... Inak, autobateriu ste kupili novu ?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 04. 2014 12:08
Nic jiného nám nezbývalo, ta autobaterie byla v podobné cenové relaci jako u nás a naštěstí jsme měli finanční rezervu, jinak bychom museli jet domů na jeden zátah. Jsme poučeni, že bez startovacích kabelů se už nikdy na cesty nevydáme eye rolling smiley. Doufám, že příště nenastane jiný problém. Nejhorší ze všeho byla cesta trajektem z ostrova na pevninu, kdy jsme seděli v nastartovaném autě a já jsem z toho měla "mořskou nemoc". Vystoupit už jsem nemohla, protože auta byla nasardinkovaná těsně vedle sebe. Nedovedu si představit, co bychom dělali, kdyby nám auto "chcíplo" přímo na trajektu. moody smiley
Vždy necháváme dělat před cestou servisní prohlídku našeho auta, ale že se nám přihodí zrovna tohle, to nás vůbec nenapadlo. Už dostat se z opuštěné zátoky, kde jsme parkovali, byl hodně velký problém, ale vše dopadlo dobře a chorvatská baterie slouží našemu autíčku dobře. smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 04. 2014 12:23
Autobaterie dostává v letních vedrech více zabrat než v zimě, aspoň tak jsem to četl.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 04. 2014 14:23
před 2 rokama mě klekla baterie přímo na pláži...před odjezdem na Blato jsem měl auto před barákem a do rána bylo kolem nuly...a v pohodě jsem nastartoval a ani jsem nespozoroval nic neobvyklého..po příjezdu na Blato jsem zaparkoval ...ráno jsme jeli dolů na pláž ...když jsem chtěl odjet v poledne na oběd tak už to skoro netočilo motorem...ale blaflo to...když jsem zase zaparkoval ..tak po zdechnutí auta to už nenaskočilo...čekal jsem na domácího dva dny...pak jsme nastartovali kabelama a jeli do servisu....takže teď vozím HR baterii smileys with beer.....tak si myslím, že to taky bylo vedrem že to kleklo.....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 04. 2014 18:22
Ano baterie má při vysokých teplotách vysoký stupeň samovybíjení a když to týden či dva stojí a stále se leze do auta tak pak NIC!
No taky se mi to stalo to víte kovářova kobyla, ale mám startovací kabely silný a dlouhý ne ty tkaničky za 150Kč. A vždy se najde slušnej člověk jednou jsem se rukama hohama domlouval s Němcem. Přijel ke mě, nastartoval, usmáli jsme se podali si ruce. Musíme si pomáhat!!!
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 04. 2014 19:30
Určitě se vždy najde ten, kdo pomůže, ale my jsme při odjezdu byli 4 km naprosto mimo civilizaci a široko daleko nikde nikdo. Nakonec se našel dobrák, který jel okolo a chtěl naše auto alespoň roztlačit, nevěděl, že máme automat diesel, takže pomoc selhala. Alespoň oběhl okolní zátoky a po hodině našel místní důchodce, kteří měli ve svém rekreačním domě startovací kabely, pomocí kterých naše auto nastartovalo. Mysleli jsme si, že se baterie chytila a po ujetí více jak dvaceti kilometrů jsme při čekání na trajekt v Sučuraji motor vypnuli. A opět nic, takže jsme už dál neriskovali a na pevnině hledali pomoc. Celkové zdržení jsme měli víc jak pět hodin, takže jsme si cestu domů pak rozdělili do dvou dnů. Naštěstí jsme tak moc nechvátali, měli jsme ještě následující den volno.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta? 2
19. 04. 2014 20:00
No jo dvacet km je málo, žhavení běží ještě chvilku po nastartování i když je kontrolka zhasnutá atd. atd. A v Makarský v tom servisu to taky nešlo nahodit? Pokud ne tak opravdu odešla do Věčných lovišť.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 168
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.