Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ljubljana - Karlovac

Autor valeri 
avatar Ljubljana - Karlovac
27. 07. 2005 17:51
Máte někdo zkušenosti s úsekem Ljubljana - Novo Mesto - hr. přechod Metlika - Karlovac?
Re: Ljubljana - Karlovac
27. 07. 2005 20:34
Jo, je to v pohodě. Trochu se to tam kroutí, moc to neodsejpá, ale furt lepší než stát na Macelju ve frontě, ne? V Metlice jsou sice líní celníci a dělat začnou až když je fronta přes celý město, ale pak to zase celý naráz odbavěj. Příjezd v Karlovaci je trochu nudnej, napřed snad 5x podjedeš a přejedeš dálnici furt sem a tam a pak kolem pivovaru Karlovačko vjedeš do města, chvíli kroužíš (a říkáš si jak v tomhle můžou vůbec bydlet - ty paneláky jsou fakt hustý) no a pak už přijedeš na původní trasu směr Plitvice. Jezdím tak dost často...
avatar Re: Ljubljana - Karlovac
28. 07. 2005 15:27
Popsal jsi mi to pěkně, ale moc jsi mě nepotěšil. Já čekal spíš něco jakože to není hlavní tah na jih, takže tam bude pustoprázdno apod. Jedu z Č. Budějovic, přes Vídeň se nám po tolikátý už nechce a trasa Linz-Graz je samej tunel. Přes Salzburg jsme jeli zatím jen jednou, navíc je to přes Alpy, takže je na co koukat. Takže asi tudy. Ale teď právě řešim kudy nejlíp do Primoštenu.
Re: Ljubljana - Karlovac
29. 07. 2005 16:58
On to taky není žádný hl. tah. Je tam trochu místní dopravy - nepočítej že tam budeš sám a nepotkáš auto, dycky něco jezdí, ale turistů je poskrovnu. Takže na přechodu stojí slovinci a chorvati, sem tam zatoulanej cizák. Já letos jel Dvořiště-Linz-Salzburg-Villach-Ljubljana-Karlovac-Split a nemohu si na tu cestu stěžovat. Z té Ljubljany jedeš chvíli s hustou tranzitní dopravou co míří na Zagreb, ale po chvilce skoro osamocen sjíždíš a po silnici reg. významu přejedeš do Karlovace. Podle mě se není čeho bát a je to jistě zpestření. Přechod v Metlice je udělanej přímo ve městě a ještě na dvě půlky (před potokem - za potokem), takže když tam chvíli neodbavují tak mají hned celý město plný aut :-)
avatar Re: Ljubljana - Karlovac
30. 07. 2005 16:06
Tak dík. Konečně jsem si přečetl to co jsem chtěl. Tahle trasa se mi vcelku zamlouvala a když jsem před chvílí koukal na web kamery, dokonce jsem vyřešil i dilema dálnice x stará cesta. U Sv. Roku je 6 km kolona oběma směry, takže po dálnici v sobotu určitě nepojedu. Ale úplně jsem ještě nezavrh taky verzi, že bych se dal z Ljubljany na Rijeku a při pobřeží do Primoštenu. Ale tam bude víc policajtů.
M.R
Re: Ljubljana - Karlovac
31. 07. 2005 17:42
Já jsme jel Maribor -Celje - Novo Mesto. Bylo to fajn. Maribor - Celje dálnice. Potom taková hlavní cesta s krásnou krajinou.Po dálnici se jede i kus před Novym Mestem. Vyjetse dá až nad bosiljevem na takovém jednom menším přechodu.
Re: Ljubljana - Karlovac
01. 08. 2005 14:09
Jsou tyto menší hraniční přechody, o kterých píšete otevřené non-stop? Dá se přes ně přejet i v noci?
M.R.
Re: Ljubljana - Karlovac
03. 08. 2005 18:34
Nevim proč by neměli být přechody otevřené i přes noc.Když jsme jeli tam, tak jsme jeli přes Metliku kolem půl šesté ráno.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 177
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.