Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR

Autor cestovatel 
Ahoj lidi, je mi jasne ze schytam zaplavu nadavek, ze neumim hledat ve foru, nicmene zakladam toto vlakno proto, at jsou vsechny informace tohoto typu po ruce. Je to zamysleno pro lidi, kteri s sebou nechteji tahnout tuny konzerv a chteji si nakoupit levne v Chorvatsku, pritom ale nehodlaji sponzorovat zlodejske ceny v malych obchudcich. Piste zde prosim sve zkusenosti se supermarkety a hypermarkety, ktere se vyskytuji podel cesty k pobrezi nebo primo na pobrezi. Piste nazev a umisteni marketu, ceny konkretnich veci nebo obecne cenove srovnani s ceskymi markety, atd., proste vse co muze usnadnit dalsim cestujicim levne nakupy v Chorvatsku.
Dámy a pánové, tak do toho. Tak blblý téma tu ještě nebylo !!!!!
Supermartkety najdes v kazdom vacsom meste - Billa, Interspar, Plodine. V pohode ich najdes podla tabul popri ceste.
Ceny su porovnatelne so standartnou ponukou nasich supermarketov. Neda sa to generalizovat - nieco stoji menej, nieco viac, skor je vsetko o malo drahsie.
Napr. chlieb a pecivo je vyrazne drahsie ako v SK, napr. trvanlive mlieko alebo jogurty (zott, danone) stoja aj menej alebo priblizne rovnako.
'Levne' sa v Chorvatsku nakupovat podla mna neda, pocas turistickej sezony urcite nie.
Otazka je aj ci sa na dovolenke kvoli par kuna oplati pobehovat po obchodoch a zhanat kde je co lacnejsie.
Tak to je moje vysněná dovolená - jezdit autem a shánět levné supermarkety, abych denně ušetřila při nákupu 5 rohlíků a 20 dkg salámu. Nebo že bych si nakoupila do zásoby a narvala do mražáku v apartmánu, to bych ušetřila i na benzínu ?!
Raději skočím pro čerstvé voňavé pečivo do pekárny kousek od appartmánu, vedle v obchůdku přikoupím jogurty a další dle chuti a přidám nějaku tu kunu, než bych každý den startovala auto a jezdila nakupovat do supermarketu. Jsem na DOVOLENÉÉÉÉ ...
Moje slova, když jedu na dovolenou tak nepřemýšlím jestli ńěco stojí vedle o kunu levněji nebo dráž. To si raději užiju pláž a prostředí než abych obíhala supermarkety.
To jde teda vedle mě, ta cesta tam mě už takhle točí, protože se těším k moři a abych coural po krámech, to teda ani bohovi. Taky nechápu, jakej je rozdíl, jestli si nakoupim u nás nebo to budu cestou cpát do narvanýho kufru. Nakupuju rád, ale u moře se válim na pláži a do supermarketu mě nedostanou párem volů. Přesně jako Veronika - nejbližší pekař, nejbližší krámek a nazdar!!
Koukam ze nikdo neracil pochopit mnyslenku... Mel jsem na mysli dobre obchody po ceste k mori. Je to celkem proste - chorvatsti celnici kazdym rokem vic a vic prudi s kontrolami na dovazene jidlo - neda se tedy vezt moc jidla z domova a navic kdo to ma celou cestu tahat. Nebo patrite mezi exoty, co si u nas pred odjezdem nakoupi tuny konzerv, natlaci trabanta az po strechu a vyrazi na jih? Nebo jeste rychle doma zavarujete masicko do sklenicek? A nebo me jeste napada treti moznost - mate doma tiskarnu na penize a na miste si kazdy den z apartmanu vybehnete na snidani + obed + veceri do mistni restaurace. Jelikoz ja (a pevne verim ze i dost dalsich ctenaru tohoto fora) nemaji ani tiskarnu na penize a ani s sebou nechteji tahat plne auto konzerv tak by radi zvolili zlatou stredni cestu - tedy nakoupit si potraviny pred prijezdem k mori - jsou cerstve, bez rizika pokuty na hranicich a mohou byt i za stejne penize jako u nas, pokud clovek narazi na dobry obchod. Ja jsem nejaky hypermarket zahledl v Omisi, bohuzel jsem nemel cas se tam stavit a overit to, bylo to cestou domu takze jsme uz ani nic nepotrebovali. Je jasne, ze cerstve pecivo, cerstve mlecne vyrobky a ovoce se kupuje na miste od trhovcu nebo v malych obchudcich. Ale proc neudelat velky nakup (konzervy, trvanlive mleko, mineralky, cerstve maso a uzeniny, vejce, atd.) po ceste k mori nebo rovnou v nejakem vetsim meste na pobrezi? Takze kdo nemate co rict konkretne k veci, tak tu prosim ani nepiste.
...ZDE NAHORE POD "HLEDAT" ZADEJ: "BILLA GETRO KONZUM PLODINE METRO" (VE VŠECH PRISPEVCICH!!!)...NEJEDEŠ NA VLAKNO "POTRAVINY"...AHOJ!
Anonymní návštěvník
Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
27. 07. 2005 00:06
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil podgoranin (15. 02. 2008 02:12).
Podível se na [www.konzum.hr]
Jestli jedete na dovolenku okolo Splitu,tak vam se oplati jidlo nakoupit na celu dovolenku v hypermarkete KAUFLAND anebo IPERCOOP-EMEZZETA v Kaštel Sučurac.(podle mne jsou levnejši než Mercator). Je lepši narvat potraviny do kufru tam,než to tahnout celou cestou,a este riskovat pokutu na hranici ve višce 400HRK=asi 1700CZK.
Z Čech privezt akorad baliček piva smiling smiley s plechovkou-dve nejakeho domaciho vždy potešite,a možno vam se podari i s tym ukecat policajta aby vam nenapsal pripadnu pokutu winking smiley
Vrátil jsem se z Chorvatska po 15-ti denní dovolené v sobotu nad ránem.
Pokud jedete na jih Dalmácie,oplatí se nakouoit v Hypermarketu Studenac hned za městem Makarska po levé straně-oplocený objekt i s paletovým prodejem.Ceny oproti klasické síti obchodů Studenac jsou nižší o několik Kn na položku.
Např. nápoje značky Pepsi 2,5L za 9,98 Kn oproti 14-15 Kn.Melouny 2,70Kn/kg oproti 4Kn, s jogurty Jogobela obdobně.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (31. 07. 2005 20:14).
Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
31. 07. 2005 16:21
a já tě doplním, protože jsem se právě taky vrátil : tamtéž např. Budwar 0,5 v plechu 6,70 Kn (pro srovnání u nás v Delvitě 22,5O Kč). Je to vyzkoušenej obchod za velmi dobrý ceny.
Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
31. 07. 2005 19:24
Na www.plodine.hr máte možnost shlédnout jejich současnou akční nabídku s cenami
To JirkaK:
Vidím,že jsme měli ve stejnou dobu na téměř stejném místě stejné aktivity.Před odjezdem 14,07,2005 do Bristu jsme se párkrát potázali se stejným nickem (Jirka K(
Ten market fakt nemá chybu-pro větší nákupy se hodí jet až večer i z Bristu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (31. 07. 2005 20:24).
Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
31. 07. 2005 21:07
jel jsem původně na víc míst (Baška , Podgora a Podaca), ale nakonec se to nějak zvrtlo a skončil jsem jen v Podace, za to ale asi na nejlepším místě nad mořem. Do toho obchodu už jezdím leta. Tedˇ kousek vedle postavili novej Konzum, ale fakt super. Dražší sice, ale maj tam všechno a velikost pomalu jak Globus.
To jirkaK:
O tom novém konzumu jsem nevěděl,nakupuji také leta v tomto obchodě a vyhovoval mi. Vzhledem k tomu,že se vždy najde nějaký důvod k tomu zajet z Bristu na Makarskou-i několikrát,využívám k nákupům právě tento market.Tentokrát byl důvod-závada na motoru-autorizovaný servis Škoda v Tučepech-a to už je kousek.
Supermarket Plodine na výjezdu z Umagu, super, něco jako v ČR Interspar,ceny příjemne, velmi ulehčí cestování nemusí se vozit téměř nic, vše lze velmi levně koupit
Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
03. 08. 2005 17:59
Navíc se samozřejmě dá platit kartou, což vyjde levněji než si v ČR měnit kuny a platit cash.
Původní dotaz byl, kde se dá nakoupit v hypermarketech cestou - to jsem se fakt zasmál!!!! Podĺ cesty po staré silnici nic a podél dálnice taky nic! Cestou teda rozhodně nenakoupíš, leda že si zajedeš do nějakého města, budeš tam hledat supermarket, ztratíš tím půl dne atd. Přeji ti příjemnou dovolenou, ale já si ji teda představuju jinak, ty pako.
Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
04. 08. 2005 13:29
Honza K : grinning smileygrinning smileygrinning smiley
No tak, nebudeme si přece nadávat.
Každý si udělá dovolenou jaká mu vyhovuje - někdo má penzi v hotelu, někdo si poveze jídlo zavařené či zmražené, někdo nakoupí cestou a někdo bude do supermarketů jezdit každý den. Já se budu válet na pláži, plavat v moři, zajedu si na výlet a budu se DOVOLENKOVAT. Ale to asi všichni, co? :-)
avatar Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
04. 08. 2005 23:05
Honza K:
Člověče,už jsi viděl u dálnice nebo přímo na dálnici hypermarket?
Hypermarkety se většinou staví tam,kde je nejlepší dostupnost pro zákazníky.To dálnice asi nebude a pokud někde poblíž dálnice bude,tak zase v obytné nebo turisticky lukrativní zóně mimo dálnici,tedy ve městě.
Nebo máš snad dojem že by ho měli postavit přímo na dálničním odpočívadle,aby ti co dálnici nepoužijí si zaplatili dálniční poplatek a hurá na nákup? Myslíš že ty hypermarkety a supermarkety staví jen pro turisty? Co mimo sezonu-zrušit?
Původní dotaz byl " kde cestou k moři nebo na pobřeží".
Třeba město Makarská je na cestě i na pobřeží. Víš to?
Teď pro změnu se musím smát já.
Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
05. 08. 2005 20:45
určitě to ví, že to víš Honzo ? Nebo ne ? grinning smiley
doporucuji Cesko-pivo 2l-q pack za13kn,kaufland-split,takze- izvoliteeeeeee
Kaufland v Zadare.

Nie je daleko od historickeho centra, resp. pristavu.Pokial pojdete do centra a v centre neodbocite dolu k trajektom ale naopak hore do sidliska, aso po cca 300 metroch doprava a tam ho zbadate. Okrem ineho sa tam da aj lahko a bezplatne zaparkovat (aj pod strechou). Plati sa iba kunami alebo kartou, ale priamo pri vchode je aj zmenaren s velmi dobrym kurzom - patri priamo kauflandu, videl som tam chodit si zamienat aj miestnych.
jirkaK napsal(a):
-------------------------------------------------------
> jel jsem původně na víc míst (Baška , Podgora a
> Podaca), ale nakonec se to nějak zvrtlo a skončil
> jsem jen v Podace, za to ale asi na nejlepším
> místě nad mořem. Do toho obchodu už jezdím leta.
> Tedˇ kousek vedle postavili novej Konzum, ale fakt
> super. Dražší sice, ale maj tam všechno a velikost
> pomalu jak Globus.


Za týden odjíždíme také do Podaci... Jestli jsem to dobře pochopila - market je směrem od Podaci do Makarské? Díky Hanka
Konzum je sice velký, ale dost drahý. Mnohem levnější je Getro (Zagreg, Rijeka, Osijek, Split, Zadar, Varaždin, Slavonski Brod, Pula, Dubrovnik, Karlovac, Sinj, Bjelovar)

[www.getro.hr]
akce [www.getro.hr]
Re: supermarkety a hypermarkety po trase k moři v HR
28. 08. 2006 14:45
Hano Mikysková, kdes to vlákno vyškrábla, dytˇ je to rok starý a za tu dobu se udály strašný věci. Tak například ten malej Studenac (nebo jak se jmenoval) u silnice chcípnul, nebotˇ ho asi zlikvidoval ten velkej Konzum. Je to škoda, protože tam byly fakt dost dobrý ceny. A ptáš-li se kde že to je, tak jsi to pochopila téměř správně. Konzum je ale nikoliv směrem na Makarskou, ale přímo v Makarský. Z Podaci je to dost daleko, tak tam nejezdi obden pro máslo a vem to všechno najednou. Radši. A pozdravuj v Podaci, atˇ se trochu polepšej. Letos jsem tam po dlouhý době nebyl. Já debil. grinning smiley
jirkaK napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Hano, kdes to vlákno vyškrábla, dytˇ je
> to rok starý a za tu dobu se udály strašný věci.
> Tak například ten malej Studenac (nebo jak se
> jmenoval) u silnice chcípnul, nebotˇ ho asi
> zlikvidoval ten velkej Konzum. Je to škoda,
> protože tam byly fakt dost dobrý ceny. A ptáš-li
> se kde že to je, tak jsi to pochopila téměř
> správně. Konzum je ale nikoliv směrem na
> Makarskou, ale přímo v Makarský. Z Podaci je to
> dost daleko, tak tam nejezdi obden pro máslo a vem
> to všechno najednou. Radši. A pozdravuj v Podaci,
> atˇ se trochu polepšej. Letos jsem tam po dlouhý
> době nebyl. Já debil. grinning smiley


Dík za upozornění - až teď jsem si všimla, že příspěvek je již rok starý :-)
V Podaci budu pozdravovat, ale trochu mě zaráží ... atˇ se trochu polepšej. To se mám něčeho obávat? :-(
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 59
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.