Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kontroly na hranicích

Autor Tobi 
Re: Kontroly na hranicích
25. 07. 2011 19:45
Přidám osobní zkušenost ze 24.7. na hranicích HR-SLO. Příjezd na hranice kolem 9:00. Na Chorvatské straně klasická kontrola na hranicích. Celník kouknul na pasy,nakouknul do auta a můžete jet. Ale na Slovinské hranici to přišlo. Jeli jsme v pomalu jedoucí koleně,zdržení asi 20-30 min. Když jsme dojeli na celnici,vzal si policista pasy,otevřít všechny dveře kufr a prolejzal auto.Otázky,auto je vaše,co vezete,od kud jedete ... Ze začátku jsem byl v klidu,ale po 5 min. buzerování jsem byl už docela nas.... Když to všechno skončilo sednu do auta rozjeduse a nejednou na mě huláká celník,že mám zastavil. Zastavil jsem,stáhnul okno a celník na mě začal ječet,že češi nemaj kultůru angry smiley Tak jsem tomu blbcovi dal zase pasy a furt mlel,že češi nemaj kultůru ... A začal,že je celník,že nevidím uniformu. Tak jsem mu řekl,že takový věci nosí u nás zřízenci v nemocnici,To bylo zle eye rolling smiley Otevřít kufr a znovu. To jsem už bral s usměvem ... Je to dobrá zkušenost a už pro vždy jsou u mě Slovinci ...
Re: Kontroly na hranicích
25. 07. 2011 21:46
Ja se vracel z Chorvatska z Istrie ted v sobotu, pred hranicemi HR - SLO jsem byl kolem 16h a dobrou hodinu se posouval v nechutne kolone. Hrvati se na nabizene obcanky ani nepodivali a mavali na me, at jedu dal....Slovinci to same, ackoli "akt" mavnuti, at jedu dal, mu celkem trval a byla tam "dramaticka" pauza, nez si to asi rozmyslel, ze nas pusti bez kontroly...

Ale ob auto pred nami jel mladej kluk (odhaduji max. 25) s pritelkyni v cerne dvojkove octavii a u nich Slovinec celkem rychle naznacil, kam si maji popojet na stranu a naznacoval, co vse asi bude kontrolovat, pricemz nez prisla rada na nas, tak uz skutecne stali vedle opodal a otvirali kufr a pripravovali se na lustraci....

Skoro bych si vsadil, ze neukazat na ne, tak jsme to chytli my...mozna mi taky pomohlo, ze jsme letos s sebou do Chorvatska vzali mamku, ktera sedela na miste spolujezdce...vek ze slusnosti neuvadim, ale rozhodne je ji vic jak me (28) a pritelkyni (23). Mozna bychom to slízli uplne stejne...jak jsem nekde slysel, trojkova Octavia, navic sluzebni, osazena cestujicimi <30 let je celkem oblibeny cil.
avatar Re: Kontroly na hranicích
27. 07. 2011 22:21
nam v kvetnu prolejzal SLO celnik auto asi pul hodiny, potom me celeho prosacoval a musel jsem vyndat vsechno z kapec, celou dobu mrmal spatnou cestinou kde ze mam travu at ji nemusi hledat a at nekecam ze nekourim ( sem nekurak ), v aute snama jela jeste moje mamka ( vek pres 60 ) a babicka ( vek pres 80 ) - zadna ucta ke stari - prolez jim i kabelky, kdyz nic nenasel vyhrk na me at vypadnu - cekal bych ze me pasy poda do ruky - nikoliv - otevrenejma dverma je hodil na podlahu auta a odesel !!!!!!!!!!!!! Bylo to pri vyjezdu ze Slo do Hr asi cca v pul desate vecer, musim priznat ze se ve me krev varila a mel jsem co delat abych se udrzel v klidu - no co debilni celnik nam dovcu nezkazil - jsem zvedav co nas ceka za mesi ...
avatar Re: Kontroly na hranicích
27. 07. 2011 22:42
No jasně mě napadlo proč asi........dá se to domyslet ..........a vo náký vaření krve .......tak to bys asi těžce narazil tam něco zkoušet..........ty by si tě sakra podali a vodnesli by to ....ucty v autě ,ktere by si to určitě nazasloužili.
Někdo to tu už psal ......druh auta ......zjev řidiče .....provokace ...jako bejk na rudej prapor........neřikám vyloženě jim zalejzat do díry ale už vubec ne podávat misto pasu ............třeba .......... plechoFku piva ............
Re: Kontroly na hranicích
27. 07. 2011 23:33
Jo, jo, jak píše Meny - někteří Češi (a jistě i příslušníci jiných států) nemají kulturu. A to je potom poukaz na důkladnou celníkovu šťáru. Myslím, že dobře vypadající, dobře jednající lidé mají naději na šťáru minimální, eventuálně žádnou.
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 05:08
hanah:Jak vypadá "dobře vypadajicí"člověk a jaká je ta správná kultura? Nemohl by jsi nám ho nakreslit a popsat. Možná by stačilo tvé foto.Taky se chceme domluvit s blbcem a nemít problémy.
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 07:59
Když jsem končil jako záklaďák vojnu, tak nás lákali na trvalou službu. Byli i taci, kteří to podepsali. Říkalo se, že jsou blbí. Ještě blbější šli k policajtům, a ti nejblbější k celníkům. To bylo v dobách hlubokého socializmu. Dnes je to určitě jinak.
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 08:37
Postaku, zajděte do knihkupectví a určitě tam najdete dost literatury o tom, jak se chovat, oblékat, atd. O této problematice už zde psali jiní, tak bych se jen opakoval. Moje fotka by nebyla k ničemu. Člověk může mít škaredý ksicht, ale pokud má slušné oblečení a vystupování, je ta škaredost vyvážena. Naopak hezoun s trojbarevnými umaštěnými vlasy nebo naopak vyholenými, namakanými svaly, skelným tupým pohledem, se slunečními brýlemi na očích i v noci, tetovaný, s namakanými svaly, neumějící se ani podepsat, neumějící promluvit jinak, než zkomolenou češtinou, s řvoucím radiem ve vytuněném autě, slyšitelným na 100 metrů, s naladěným výfukem, ... to jsou ti praví adepti pro celníky. Já takové lidi neodsuzuji (i když je tzv. nemusím), zvolili si svůj životní styl. Když je jim milejší se zdravit stylem "čau vole" a místo schopnosti vyjmenovat písmena znají značky piva, je to jejich věc. Zbytek bych mohl opsat podle v2x, ben06 a Šatava o několik příspěvků výše.
avatar Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 08:44
... 16.07., 23:35 ... Letenye / st. Goričan ... Maďar ... nahlédnutí do pasů, Chorvat je vidět nechtěl ... celní kontrola žádná
... 27.07., 15:50 ... st. Goričan / Letenye ... chorvatské i maďarské pasové ... kontrola dokladů, chorv. ani maďarský celník neměli zájem kontrolovat
avatar Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 09:50
My dorazili do CRO ze Slovinska od Postojne.Je to prechod Rupa?cesta sem v pohode,jezdime na pasy,zadni zatmavene okno vzdy stahnu,at tam vidi a na chorvatske strane dokonce s usmevem.myslim,ze u nekterych je problem v pochopeni situace.zkratka je to hranice a na te plati nejaka pravidla.odkud clovek je je jim jedno.priznam se,ze nejaka stara by mi taky nebyla prijemna,ale je to jejich prace.pokud budou slusni,tak to zkousnu.horsi je,pokud celnika nastve nejaky skolitel kontrolovany drive.to je pak zakon padajiciho hov.. Jinak si pamatuju na sacovacku na ukrajinsko slovenskych hranicich.tomu se nic nevyrovna.stali jsme tam dve hodiny nez se neco delo.a ridic busu nam rikal...hlavne slusne nebo tu budem hodne dlouho.tak asi vedel proc.chce to slusnost...
avatar
FAT
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 10:22
Ľudstvo je nepoučiteľné. Nejde mi do hlavy, ako niekto môže súhlasiť s tým, že máme tolerovať svojvoľné uplatňovanie takýchto praktík. Ak v kultúrnom, (nie minulom), svete platí, že niekto s dredami v tmavých okuliaroch v drahom aute cestuje, môže ho niekto oficiálne ponižovať a robiť si s ním čo chce, nech to napíšu do zákonov a my sa rozhodneme, či tam pôjdeme. Myslím, že ten svet o ktorom je tu reč sa chce radiť medzi kultúrne národy.
Podobné veci sme mali možnosť poznať na vlastnej koži. Chce niekto schvaľovať časy a to, čo takýto prístup vyvolalo, je niekomu za tým smutno? Ak to niekto schvaľuje, tak súhlasí aj s tým, že tu boli časy,keď sused prišiel za susedom a postupne stupňoval svoje požiadavky na jeho zaradenie až to nakoniec dopadlo tak, že sa v civilizovanej Európe strieľali ľudia len pre inú národnosť, inú vieru, inú reč. Dodnes to riešia súdy a je dosť tých, čo sú schopní považovať to za normálne. Je niekomu za týmto smutno?
hanah píše správne. AK sa tak rozhodli žiť a vypadať, chcú žiť takým štýlom, je to ich vec, ani ja ich nemusím, otvorene im to dávam najavo, ale myslím, že nemám právo fyzicky ich likvidovať.
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 13:08
Naprosto souhlasím s předešlým příspěvkem! Proč bych měl chodit do knihovny, knihkupectví a kupovat si knížky jak se má kdo oblékat či chovat????? Oblékat si mohu co chci, chodit jak chci, mít holou hlavu kvůli tomu, že mě tam nic neroste a nebo si ji klidně holit! Ano mít chování a vědět jak se chovat? No jistě, rodiče naučili, život naučil. Ale nechat se ponižovat jen tím, že má někdo vlasy alá "Jamajka", nebo holou lebku a k tomu vousy jako pirát, tak to smrdí! Lidskost a tolerance a vzájemná úcta především. Asi tak.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alien (28. 07. 2011 13:09).
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 13:20
hanah:takže místo do posilovny slušný člověk jde na vepřo-knedlo-zelo?Tak to jsem slušný.Ještě skoknu do knihovny,přečtu co na sebe až pojedu přes hranice.No ,ale jiný kraj,jiný mrav.To si budu muset vzít přívěs na převleky.Vlasu mám naštěstí dost.No co když potkám plešatého celníka to bude pruser.To si raději jednu pulku vyholím a potom se natočím podle okolnosti.Co bych mohl ještě vylepšit,abych si usnadnil setkání s idiotem? Jo auto prodám a pojedu na kole.Tím je vyřešený problém s potravinami, budu jíst o 100% kvalitněší čínské potraviny prodaváne v Chorvatsku, pít kvalitní krabicové víno(to není to Italské, co prodavájí u nás!),jíst mistni ovoce a zeleninu,ve které je chorvatsko soběstačné.No mňam to si to užiju.
Idiot se najde všude,většinou si hledá práci kde se muže projevit.Hraniční přechod je ideální,tam je pánem i ten(ta) co v soukromí o ničem nerozhoduje.Pokud to někdo omlouvá čímkoli je také idiot.
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 13:28
Souhlasím s meny,jezdím už přes deset let chorvatsko a největší buzeranti jsou slovinci,co dokážou vymyslet se diví celá evropa,jen se podívejte na dál,známky.
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 13:40
Nejsou ty plynové komory v Otvětimi funkční?Nesouhlasím s Meny, ani si nemyslím, že jsem celá Evropa.Buzerantu je udejně 5%, ale zvyšuje se to.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil postak (28. 07. 2011 13:41).
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 15:37
Postaku, co je na světě "slušné", určuje většina společnosti a naštěstí vedoucí skupinou ejště nejsou kriminálníci, i když se o to snaží. Ono vůbec nejde o to, že někdo chodí do posilovny (i když je jasné, že většina jen proto, aby ohromila své okolí). Jde o to, že k těm namakaným svalům většina z nich přidá vyholenou hlavu nebo nemyté umaštěné vlasy, tetování pokud možno na celém těle, chlapi naušnice a kroužky do nosu, veškeré spory řeší ne slušnou domluvou, ale pěstmi, žádné zaměstnání, ale tak maximálně šmelina, atd., atd. Ono se nakonec stačí podívat na ta individua, která jsou ve vazbě a jsou přiváděna k soudům. Ono nakonec stačí, když v televizi vidím a slyším promluvit nějakého fotbalistu. Samozřejmě, že vyjímka potvrzuje pravidlo. Jsou slušní celníci, jsou blbí celníci, kterým manželka ráno nedala a tak si potřebují vylít zlost. Nicméně, co jsem měl možnost vidět šťáry na hlanicích, většinou to byly posádky vozidel, které to měly v ksichtu na první pohled napsané, že u nich není něco v pořádku. A v tomto duchu jsou celníci také cvičeni. I když chyba se někdy vloudí.
Svoboda a demokracie neznamená, že si mohu dělat co chci. Svoboda znamená uznanou nutnost. A kdo se chce cítit svobodně a neobtěžován, musí se podřídit společenským pravidlům. A ta naštěstí ještě neurčují ti, kteří byli schopni sotva tak s odřenýma ušima vychodit základní školu. Bohužel se tato společenská pravidla snaží určovat naši politici, ale to už je tragedie na jiné téma.
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 15:37
Chci se zeptat jestli celníci při kontrolách můžou rozebrat auto?Popřípadě jestli na to vůbec mají právo.Máme rok 2011 a připadá mi, že jsme se vrátili o dvacet let zpátky!
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 15:54
Vážená dámo "hanah", jsem šokován Vašimi postoji. Neskutečné. Jen poslední věc. Podívejte se a uvidíte. Zejména pasáž 2:30, pro ulehčení pochopopení. Vy chce všechny stejně oblečené, všechny chodící stejným směrem, všechno dle toho co určuje většina společnosti. To je velmi špatný postoj, mějte ho, ale nesnažte se jej prosazovat ostatním lidem.







Upraveno 2krát. Naposledy upravil Alien (28. 07. 2011 15:55).
avatar Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 16:03
To hanah :
jedním slovem totalitní názory. Je mě tě líto.thumbs down
avatar Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 16:43
toto vlákno je o kontrolách na hranicích....naše země je v užívání drog řazena mezi mezi státy s nejvyšším rozšířením drog v Evropě....něco si o tom přečtěte....když se kdesi rozhodli, že budou drogy přísněji kontrolovat na hranicích, tak asi jaké týpky budou častěji monitorovat a kontrolovat ?....jak prosté Watsone....sociologické rozbory jsou tu mimo mísu....smoking smiley
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 16:46
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (09. 01. 2013 21:41).
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 16:57
Luďku, to o svobodě a demokracii jsem nevymyslel já, ale jiní, a to celosvětově uznávaní lidé. A to nikoliv ze socialistického totalitního tábora. Ale chápu, že různým živlům to není pochuti.
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 19:14
Bežny slovnik HR celnika:...dobar dan..imate nešto za prijavit?...imate kod sebe neku drogu?...vozite neko piče?...koliko vozite cigareta ili piča?...ČILI: dobry den...mate neco k procleni...mate u sebe nejkou drogu?...vezete nejake piti?...kolik cigaret nebo piti vezete?...

A když se Hr celnik zepta dvou kluku co jedou s holkama:....drogy nemate?...a u holek?...maji ony drogu nebo piti?...tak se to chorvatsky rekne takhle: drogu nemate?...a kod cura?...imaju one drogu ili piče?...podle zdejših novin šlo o nedorozozumeni...celnik se pry ptal: "droga a piče kod cura?"...což znamena: "a droga a piti u holek?"...no a pry to stačilo...
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 19:46
Vysvětlení od p. Jirky z Ri bych bral. Je logické a nejenom pravděpodobné. A chování nás, nejenom mládeže, je někdy skutečně na úrovni prvobytně pospolné společnosti.
Stačí jenom ty hádky zde. Někdy je to úděsné a to se navzájem nevidíte.
avatar Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 19:48
Teda to jsou věci na těch hranicích.
Hanah jsi muž nebo žena? Nějak jsem to z té vaší diskuze nepobral.
avatar Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 19:58
Meny napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Přidám osobní zkušenost ze 24.7. na hranicích
> HR-SLO. Příjezd na hranice kolem 9:00. Na
> Chorvatské straně klasická kontrola na hranicích.
> Celník kouknul na pasy,nakouknul do auta a můžete
> jet. Ale na Slovinské hranici to přišlo. Jeli jsme
> v pomalu jedoucí koleně,zdržení asi 20-30 min.
> Když jsme dojeli na celnici,vzal si policista
> pasy,otevřít všechny dveře kufr a prolejzal
> auto.Otázky,auto je vaše,co vezete,od kud jedete
> ... Ze začátku jsem byl v klidu,ale po 5 min.
> buzerování jsem byl už docela nas.... Když to
> všechno skončilo sednu do auta rozjeduse a
> nejednou na mě huláká celník,že mám zastavil.
> Zastavil jsem,stáhnul okno a celník na mě začal
> ječet,že češi nemaj kultůru angry smiley Tak jsem tomu
> blbcovi dal zase pasy a furt mlel,že češi nemaj
> kultůru ... A začal,že je celník,že nevidím
> uniformu. Tak jsem mu řekl,že takový věci nosí u
> nás zřízenci v nemocnici,To bylo zle eye rolling smiley Otevřít
> kufr a znovu. To jsem už bral s usměvem ... Je
> to dobrá zkušenost a už pro vždy jsou u mě
> Slovinci ...


Už vidím jak jim dám papír od služebky že jí můžu používat i v zahraničí v angličtině a on to nerozluštíspinning smiley sticking its tongue out
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 21:03
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (09. 01. 2013 21:40).
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 21:26
Stenly, jsem mužskej. Ono se to pozná podle koncovek některých slov (sloves)..
avatar
FAT
Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 22:47
L.K. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jen aby neuměli anglicky líp než Ty! Byli jsme na
> dovolené u Bohiňského jezera a většina mladých
> lidí ovládala angličtinu bez problémů.
A druhá možnost je, že si ten papier vypýta v Slovinskom jazyku. Už som to tu písal. Pred pár rokmi som podobné papiere vybavoval pre firemné autá. Podľa ich predpisov museli byť preložené do Slovinského jazyka, overené notárom, preložený aj text razítka notára a prekladať to mohol len prekladateľ s ich autorizáciou. Na Slovensku boli vtedy takí len dvaja. A jeden z nich dlhodobo žil v Slovinsku.
avatar Re: Kontroly na hranicích
28. 07. 2011 22:56
No tak na notáře můžu zapomenout už vidím jak někam tahám fleet managera smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 107
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.