Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

eurodiesel nabo eurodiesel bs??

Autor xtreme19 
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
27. 06. 2013 18:14
Osobně raději tankuji na OMV než INA,ale to je jen můj osobní pocit...jinak vždy naftu BS nebo MaxxMotion Diesel,celoročně dávam aditiva.....musím říct že hlavně zimní protože je v práci fasuju a tak co s tím.

Octavia II 1.6 TDI CR spotřeba cca 4.6-4.8 l ,pokud v zimně nedám nosič lyží to je pak až o litr víc

Všem šťastnou cestu
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
27. 06. 2013 21:48
to Peterson69 - letos máš s MaxxMotionem v HR smůlu. OMV celou síť v HR prodalo, ale pořád se to tváří jako OMV. Prémiová nafta se teď jmenuje "diesel Premium", ale podle rakouské centrály, kam jsem posílal můj dotaz, nemá s OMV absolutně nic společného!
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
28. 06. 2013 11:10
Dík za info takže stará dobrá INA
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
06. 07. 2013 09:13
Tak já tankoval pouze na OMV a to diesel premium . Pravda byl jsem tam skoro sám, INA byla v obležení. Tak snad ty benzínky nekoupili nějací dobrodruzi s cílem prodávat nějaké podřadné paliva. Jel jsem poprvé s dieselem a byl jsem překvapen poměrně nišší spotřebou než bych čekal podle TP. Snad, že by ta nafta byla přece jen o něco lepší.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
06. 07. 2013 20:37
..naftu dycinky tu nejdražší co maj :-)
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
06. 07. 2013 21:08
Citaci
ablemenn napsal(a):
Tak já tankoval pouze na OMV a to diesel premium... Jel jsem poprvé s dieselem a byl jsem překvapen poměrně nišší spotřebou, než bych čekal podle TP. Snad, že by ta nafta byla přece jen o něco lepší.

Daleko větší úspora vzniká tím, že jedeš hezkých pár kilometrů vcelku, tedy neprobrzdíš, a, má-li motor dostatečnou výkonovou rezervu, tak ani neprořadíš.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
06. 07. 2013 21:09
Tyhle časy byly!Palivo bylo za zlomek a oplatilo se toto.....[www.rajce.net]
Dnes tankuji na INA super bez jakého koli problému a taky cpu do paliva aditiva,motor tolik nežere a je tichý.....

Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
07. 07. 2013 10:13
to Kopera - krasna spotřeba! Ja mám nafťáka teprve rok, najeto skoro 15 tisíc, ale pod 5 litrů se nedostanu. Prostě spousta nesmyslů v dnešních autech. A teď k naftě - včera při průjezdu Rakouskem tankován BP Ultimate diesel, litr lehce nad 37 korun, maximální spokojenost.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
07. 07. 2013 21:51
ahoj lidi...je nekde k mani mapka nebo seznam cerpacich stanic na dalnici A1 v Chorvatsku ?
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
07. 07. 2013 22:08
Kubajs napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ahoj lidi...je nekde k mani mapka nebo seznam
> cerpacich stanic na dalnici A1 v Chorvatsku ?


Tady máš mapu a stačí zaškrtnou to správné políčko a máš čerpačky na mapě
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
08. 07. 2013 21:08
diky ale nejak mi to nefachci :-) nasel jsem jinde :-)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Kubajs (08. 07. 2013 21:12).
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
08. 07. 2013 21:13
tady je vše co zaškrtneš....
[map.hak.hr]
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
08. 07. 2013 22:11
Vaše starosti bych mít nechtěl... ať jsem jel dieselovou oktávkou, felicií na LPG nebo benziňákem swiftem, tankoval jsem v HR tam, kde zrovna byl nejvyšší čas (dokonce jsem musel při jedné cestě tu poslední chvíli o dvě pumpy odložit: u jedné měli zavřeno, protože nešel proud, u druhé zrovna stáčeli cisternu, tak jsem se skříplými potahy dojel ke třetí pumpě...zlatej benzín, dalo to) a neřešil jsem, u koho tankuji BS či BS CLASS či něco dalšího.
Hlavně, když to nebyla do benzíňáku nafta či naopak.
Nikdy jsem nezaznamenal nejen problém, ale ani pozorovatelný rozdíl, a to jsem ty motory dřel, až mi jich bylo líto (netýká se turbo dvoulitra v oktávce, ten byl poněkud dost nevytížený). Pokud dobře počítám, 9x jsem naplnil nádrž v Neumu (BiH) a nejméně 27x u různých pump v HR. To už je snad dost reprezentativní vzorek, nemyslíte?

A, jestli jsem měl někdy pocit, že stejný benzín třeba od Tifonu je lepší, než ten, co čepuje INA, bylo to spíš aktuálním směrem a rychlostí větru, tedy jako, jestli jedu po větru nebo proti němu.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
08. 07. 2013 22:46
A s tymto s tebou, Hill, suhlasim. Okrem jednej prihody, ked mi po natankovani na Tiffon, inak blbuvzdorny motor Renault 1.4 (55kw) netahal subjektivne dobre. Mozno to bola chvilkova indispoticia danej benzinky alebo mojho motora.

A tentoraz bez citacie.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 08:57
Na Tifonu jsem měl taky problém, při tankování nafta pěnila jak teplý pivo, takže byl problém natankovat plnou. A to nemluvím o tom, jak po ní zvadnul motor.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 09:18
Tak já s tím nemohu souhlasit . Za život jsem natankoval už mockrát. Problémy byly jen dvakrát, jednou to nejelo vůbec , jednou jsem byl rád , že jsem dojel do garáže. Proto jsem se začal vyhýbat malým neznámím a levným pumpám. Je mi jasné , že i velké pumpy jsou v pronájmu a můžu narazit na nepoctivce . Ale ta šance ,že natunkuji špatné palivo třeba na OMV nebo Benzina je nišší než na zapadlé tankovačce někde v JZD.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 10:16
"... natunkuji špatné palivo třeba na OMV nebo Benzina je nišší než na zapadlé tankovačce někde v JZD. ..."
Ne,že bych chtěl nějak moc polemizovat - ale tento typ "jezedáckých" pump skoro ani neexistuje...ono totiž,když se podíváte s čím oni jezdí / New Holland, John Deere, Claas, JCB /- v hodnotách mnohonásobně přesahující ceny osobáku - máte pocit,že by si to těchto strojů lili nějaké pochybné "sračky" /s odpuštěním / ?
Problém pomalu nastává v palivových čerpadlech - čím dál více choulostivější ...co už bylo případů,že na nových CR v Octáviích odešlo...
Zlatá stará "rotačka" Vento- dával jsem ji i olej z Kauflandu a do Chorvatska jela za 5.L
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 11:53
Není to tak dlouho, co dával známej do Honzy Deera (John Deer) nový čerpadlo za 80 tis. jen proto, že natankoval nějakou srágoru. Oni ty dnešní traktory jsou hodně rozmazlený.
I na "značkových" pumpách se dá natankovat šunt.
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 12:03
njn, je to samé EURO4, 5... močovina.... píč*viny... a ty zaplaťgrinning smiley
Ať žije pokrok ve jménu EKO-teroristů thumbs up smiley, kdyby to mělo alespoň významný reálný ekologický dopad, ale takto... začínám být na ten "zelený" byznys nějak alergický...
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 12:24
... tak, jak píše Ježek ...
... cena nového Mercedesu Benz S 2013, která startuje na 2093.000,- Kč ... je jen půlkou ceny našich mašin, které tankují naftu
ve firemní a zároveň veřejné čerpací stanici PH ...
dnes neexistuje veřejná čerpací stanice bez akreditace Ministerstva průmyslu a obchodu ... tím pádem pravidelné kontroly celníků, každý měsíc kontrola FÚ, atd ... včetně odběru vzorků na složení nafty a benzinu ...
... možná že tou zapadlou veřejnou stanicí ... byl myšlen 200 litrový barel na fritovací olej někde strčený u rampy s hospodou ...
... tykurde ... teď aby se neurazil nějaký hospodský ...
smileys with beer
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 19:14
U nás ve valmezu jedna nejmenovaná pumpa dostala už třetí pokutu za špatné palivo. Tak tam prostě nejezdím a nebudu jezdit . Buď má smůlu na dodavatele nebo to dělá z úmyslem. Pumpy nejsou kontrolované každý měsíc , opravdu nejsou. Na pumpě s levným palivem se může tank vytočit velmi rychle, rychleji než tam dojde kontrola .Například společnosti ONO patří 29 stanic a jedna její pumpa prodává v průměru pětkrát víc pohonných hmot měsíčně než průměrná stanice lídra trhu Benziny, který jich má 338 . Tím nechci hanit ONO.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 20:08
Takze když si to shrnu, u nas tankovat vervudiesel u Benziny a v Chiorvatsku u INA...je tak?....Hille nerozciluj se,otazka na cerpaci stanice byla jen pro zajimavost smileys with beer za dva tydny presne budu hodinu na trati :-) se tesim, mam tohle jezdeni moc rad, skoda ze nejsou love jezdit tam viekratez :-)
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 20:12
...kde tankujete naftu v naší vlasti kluci ? a jak je na tom s kvalitou zrovna u nas nejlevnejsi ONO...tady v UL stoji litr 34,50 a jsou nejlevnejsi...Shell s 35,50 nejdrazsi :-)

Umag, Omiš, Biograd n. M., Turanj, Vir, Živogošče - Blato, Sukošan
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 21:11
Jedině beru u Benziny,okolí Kutné Hory a Kolína....+aditiva
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
09. 07. 2013 22:06
Citaci
Kubajs napsal(a):
....Hille nerozciluj se, otazka na cerpaci stanice byla jen pro zajimavost...

To není rozčilování, to by ten můj příspěvek vypadal jinak a diskuse za ním následující by v důsledku toho byla podstatně barvitější a nejspíš mimo téma.
Ale docela se bavím tím, jak se ta péče o palivo opakuje každý rok, aniž by kvůli ní zkrachovala jediná pumpa v Chorvatsku na nedostatek zákazníků. Přitom někdy ani nevíme, co tankujeme tady nebo cestou.
Proto volbu pumpy ani toho, co má to palivo před nebo za názvem, nepřeceňuji.
A proč? Tak to tu veřejně přiznám: za tři roky, co mám mimo jiné na triku firemní autopark (před půlrokem všechny osobáky a dodávky vyměněné za nové vozy, ty původní byly ročníky 2003-2008), z toho 14 dieselů, 5 benzínových, roční proběh (2012) celkem 402 tisíc km doslova od Atén po Kodaň a od Tallinu po Lisabon (individuální roční proběh za stejné období se pohybuje většinou mezi 18 a 37 tis.km, jedno auto 54 tis.km a jedno těsně pod 60 tis.km). Polovina z aut jsou referenťáky, polovinu mají natvrdo přidělenou šéfové.
Až na jeden případ, kdy jedna zmatená kolegyně natankovala do dieselové oktávky benzín, s palivem nikde problém nebyl. Bylo potřeba natankovat, tak u první pumpy, která byla cestou...

Proto promiňte, že mi starosti o palivo (a zrovna v Chorvatsku) připadají poněkud směšné.
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
10. 07. 2013 08:01
Hille přesně tak .Chorvatcko neni Rusko kde zaplatíš a že ti benzín teče z nádrže na zem -tvůj problém . Hr jr snad civilizace kluci chápu ,že se bojíte o auta ,ale stačí natankovat v jakékoliv čerpačce kde je v nádržích trochu vody a mužeš jezdit třeba Shell benzina OMW a jsi v háji voda udělá své a za rok se jí v nádrži nakondenzuje dost z vlhkosti vzdušné . takže nalejt adetiva a neřešit .yawning smiley
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
10. 07. 2013 20:50
Okej, nemračíme se na sebe :-) mam diesel ctyri mesice, tak to trochu vic resim :-) nebo se spis zajimam o věc :-) hlavne si to uzit ne? o tom to je :-)
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
10. 07. 2013 21:40
Je to fakt,já už mám diesel cca 4 roky a na začátku je každý z těch info vykulený.....
avatar Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
10. 07. 2013 22:15
Tomu rozumím, je nový, tak ho chceš pokud možno uchránit testu, co si nechá líbit, co nejdéle, pokud možno navždy.
V manuálu jsou v tomto ohledu napsané někdy strašlivé požadavky, to aby se výrobce chránil co nejvíc, kdyby jako něco. Ale naštěstí si to auto neumí přečíst...
Mimochodem - jak tu ví zatím jen Hradečák - mému autu budou zítra dva týdny a dnes jsem mu podruhé naplnil nádrž u pumpy na nádvoří bývalého ČSAD, dnes cargo. Je to teda benzíňák, stejně jako věrný sedmnáctiletý netopýr, ale ten si loni na Pelješac a zpět vzal k benzínu přes litr oleje, letos by asi potřeboval víc, tak už tam nepojede.
Re: eurodiesel nabo eurodiesel bs??
11. 07. 2013 16:03
Jardo a nechceš nám Tvé nové autíčko ukázat?..samozřejmě že na jiném vlákínku.eye popping smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 165
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.