Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Chorvatsko v červnu

Autor koala 
marfuša
Re: Chorvatsko v červnu
27. 04. 2006 11:07
i lidé jsou statisticky různí
např loni si zde stěžoval jakýsi učitelský pár jak jsou oni vlastně hrozně diskriminovaní, protože mají možnost jet na dovolenou pouze v červenci a v srpnu a proto si nemohou dovolit jet v červnu...
zdůvodnit se dá všechno, třeba ten, který chce ušetřit šest stovek za novou dálnici, tak to nikdy nepřizná a snese sem desítky důvodů, jak je vlastně ta stará lická cesta kouzelná...
Re: Chorvatsko v červnu
27. 04. 2006 11:47
Červen doufám bude zase po páte parádní, jenom doporučuji.
avatar Re: Chorvatsko v červnu
27. 04. 2006 12:46
Marfuša:no co na to říct-jestli chceš abychom tě pochválili či co-že jsi na tom líp než my (ale asi jen ve tvých očích)a zaplatíš o pár eur víc v sezoně-tak já ačkoli si to nemyslím tak ti snad ten pocit dopřeju.Ano-je lepší jet v plné sezoně!!winking smileyOdjakživa se přece na dovolenou jezdilo v sezoně.Určitě!!

Nám ostatním českým škudlivým mimosezoňákům zůstane pocit-že jsme na tom se skrblictvím tak blbě-že nedopřejem dětem ani to potěšení postát si pár desítek minut ve frontě na zmrzlinu,nechat si pošlapat nohy,naučit je trpělivosti při čekání v restauracích(nakonec-zocelí je to!)Manžel taky rád parkuje na plně obsazených parkovištích a hlavně-to lebedění když můžu sedět v autě při zácpě na dálnici a posunovat se krokem a čichat výfukové plyny a vůbec největším lákadlem jsou fronty na přechodech-to prostě na létě miluju-a se svým alergickým dítětem se na to celoročně těším!thumbs up smiley


Milá Marfušo-forum je o názorech-ale nic není v životě černé nebo bílé.Možná to sem nepatří-ale já opravdu ani v běžným životě ani na dovolený na peníze nekoukám.Jsou věci-který ale někteří lidi dost těžko pochopí.

Jinak jak vtipně včera poznamenal můj manžel:hlavně jim tam nepište jak bylo v Červnu hezky-ať tam taky nejedou a není nás tam moc!Možná hnusné-ale fakt.Asi je chyba že člověk chtěl napsat pravdu.

marfuša
Re: Chorvatsko v červnu
27. 04. 2006 16:08
to ivetaa
napsala jsi: Milá Marfušo-forum je o názorech-ale nic není v životě černé nebo bílé...
máš úplnou pravdu, z legrácky jsem něco psal..., sorry, přehnal jsem to.....

Abych za svoji osobu to nějak ukončil, tak přeji všem červnovým turistům :
krásné počasí, teplé moře, bezproblémovou cestu a vůbec vše dobré...
Re: Chorvatsko v červnu
27. 04. 2006 17:09
Tak koukám na tu Marfušinu tabulku ... a vychází mi z ní, že je blbost jezdit do Chorvatska v sezóně, kdy se tam tak akorát uvařím...
To byla lehká nadsázka, samozřejmě. Ale taky patřim k lidem, co jezdí v sezóně, protože děcka nechci brát ze školy ... a takřka pravidelně mi vychází, že jsem u moře v době, kdy i u nás jsou třicetistupňová vedra a na chatě u rybníka by mi bylo úplně stejně skvěle a zadarmo... V září jezdívám ještě jednou s kamarádkami ... a to mám teprve pocit, že z toho moře něco mám, doma už se hlásí podzim a my se opalujeme...
avatar Re: Chorvatsko v červnu
27. 04. 2006 17:21
Marfušayawning smileymlouvám se za změnu rodu-koukám že jsi asi ten Marfušatongue sticking out smiley

Jinak u nás je to i z toho důvodu-že dcera(2r) má alergii a po květnu kdy toho máme fakt už dost(kvete kde co!)je červen doba-kdy tam nabere síly na další měsíce.Proto jezdíme autem-proto si cením klidu .Pak mě nějaký řeči o šetření fakt naštvaly.Ale to jen na okraj.
Jinak září bych taky brala-ale protože berem kluka ze školy v Červnu-tak už nám další volno nehrozí.


Tak asi tak.Každopádně- dneska je tady zase hnusně-a to se to pak člověk na tu dovču at je kdy je už těší až to hezké není!cool smiley
Rita
Re: Chorvatsko v červnu
01. 05. 2006 20:43
Divím se, že se pošklebujete mimosezonním turistům, kdyby všichni jeli jen o prázdninách, tak nebude nikde k hnutí.
Re: Chorvatsko v červnu
04. 05. 2006 21:14
Já již 5 rok jezdím v červnu a zatím plná spokojenost a nebojím se napsat že levněji letos Tučepi poslední týden v červnu a apartmán stojí 35 Eur na den a jak budu odjíždět tak noví už zaplatí 70 Eur a to je rozdíl.thumbs up smiley
avatar Re: Chorvatsko v červnu
07. 05. 2006 20:52
U mne nic jiného než 1/2 června nezbývá jelikož tam táhnu loď tak si vůbec nedovedu představit tenhle kolos táhnout v sezóně.
Je pravdou jak je psáno již výše obslužnost v restauracích je lepší mají na vás opravdu čas a ne že vedle už stepuje další rodina a čeká až dojíte protože chce váš stůl.
V sezóně je zase všude frmol na všechno fronty včetně benzínu /tím myslím benzín do lodě / čekat 2h. není nic neobvyklého.
Re: Chorvatsko v červnu
07. 05. 2006 23:02
Kazdy rok zahajuji sezonu v Chorvatsku v cervnu a tak mohu rici, ze cerven je skvela volba. More teple, nektery rok se stalo, ze dokonce teplejsi nez v sezone. Teplota ovzdusi splha k 30ti stupnum. Koupu se v mori temer sama, jelikoz mame soukromou plazicku u naseho pozemku. Pokud si nekdo muze naplanovat dovolenou bez ohledu na skolaky, vrele doporucuji cerven. smoking smiley
Anonymní návštěvník
Re: Chorvatsko v červnu
08. 05. 2006 00:32
nazdárek forum!thumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil podgoranin (15. 02. 2008 02:09).
Re: Chorvatsko v červnu
23. 05. 2006 18:57
Tak mi letos jedeme taky už 14.6.(ať stihnem vízo)protože loni jsme byli posledních 14 dní v červenci a málem jsem tam zdechl,jaký bylo vedro.Cestou domů jsme se stavili na Plitvičkách a vůbec jsem z nich nic neměl.Teklo ze mě i v autě(nemám klimu)a dorazilo mě hodinový stání na šíleně rozpálený dálnici.Takže mě tam už nikdo o prázdninách nedostane.
avatar Re: Chorvatsko v červnu
24. 05. 2006 09:44
Taky vyrážíme 14.6-taky kvůli vízuwinking smiley
Loni jsme to prubli ve stejným termnínu-bylo sice taky vedro a celých 14 dní ani mráček-ale klídek na cestách i v hospodách a obchodech.
Už aby to bylotongue sticking out smiley
Re: Chorvatsko v červnu
24. 05. 2006 10:22
Nazdar,jedete k moři sami,nebo ještě s někým?My jedeme sami(přes Maďary),přece jenom je to dálka(chci jet až někam pod Split).Jsem z Olomouce
avatar Re: Chorvatsko v červnu
24. 05. 2006 18:47
Pokud byl dotaz na mě-tak my jsme z čech-z Lysé nad Labem a jezdíme přes Rakušáky a Slovinsko a taky preferujem cestu vnitrozemím-dálnice nesnáším.Ono na km to vyjde podle manžela stejně akorát časově je to delší.Ale mě se ta cesta líbí víc( a než se zase někdo ozve-peníze za mýtné v tom opravdu nehrají roli)Navíc máme mrňousku která si vzpomene na čurání kdy se jí zachce a líp se zastavuje mimo dálnici.A já miluju svítání v horáchsmiling smiley

Minulý rok jsme jeli sami-cesta trvala 17hodin-ale manžel jezdí hodně služebně -takže je vcelku vyježděný-zastávky se dělaly kvůli dětem-malá měla rok a půl a nevydržela sedět celou dobu v sedačce.
Letos berem sebou známé-a mám z toho docela hrůzu-protože řidič si příliš nevěří jet v kuse-asi to bude dobrý záhul na nervičky.


Pokud pojedete až za Split-tak se třeba potkámetongue sticking out smiley(ale nepoznáme že jo!confused smiley)
Jedeme asi 14 km od Omiše jako loni-do Marušiči!

Tak hezkou dovču a hlavně cestu bez problémůthumbs up


UŽ TO MAME ZA PARthumbs up
Re: Chorvatsko v červnu
24. 05. 2006 19:29
Díky,tak to zase zvládnu sám,manželka se loni kasala,jak se mnou bude celou noc komunikovat a navigovat,a jen jsme vyjeli(v 19.00 z Ol)byla tvrdá jak veka.Kromě hranic jsem zastavoval jen v Maďarsku na jedný benzince na kafe a na cigáro a potom 2x v Chorvatsku,a v Punatu na Krku (v 7.00) se divila,jak to rychle uběhlo.Letos jedeme někam dolu.
Ať se dovolená povede podle vlastních představ.smiling smiley
Re: Chorvatsko v červnu
25. 05. 2006 10:21
Ivčo, tak hezkou dovolenou..... smiling smiley
avatar Re: Chorvatsko v červnu
25. 05. 2006 16:39
avatar Re: Chorvatsko v červnu
05. 12. 2017 23:18
Mám v plánu příští rok termín 20-30.6. opět Gradac. Jinam už asi nepojedu. Letošní narvaný pláže mě od prázdninovýho termínu odradily a září je jednak moc daleko a jednak nejistý počasím.
Re: Chorvatsko v červnu
06. 12. 2017 09:39
Trochu si tím pomůžeš, ale ne moc. Již pár let zpět přišlo mnoho rodičů na to, že se dá dítko uvolnit ze školy a na dovolenou odfrčet. I ostatní objevili kouzlo června, takže lidí v druhé půlce června všude přibylo. Jistota klidu je první půlka.
avatar Re: Chorvatsko v červnu
06. 12. 2017 10:01
Mě lidi nevadí, pokud neleží 5cm ode mně. S nostalgií vzpomínám na doby kdy ještě nebyla dálnice a v Gradacu na pláži to odpoledne vypadalo jak nyní v 10 ráno. Léta jsme jezdili na poslední dekádu v srpnu, loni jsme vyzkoušeli červenec, příští rok zkusíme červen. Určitě to bude lepší než letošek. První půlky června bych se bál, je to moc brzy, mám rád teplo a ani doma by mi to asi neprošlo
avatar Re: Chorvatsko v červnu
06. 12. 2017 12:12
Mě taky červen moc neprochází, co jsme byli v červnu, tak to bylo kvůli dětem a vnukům.
Na příští rok už jsem ho "nevybojoval". Prý je na Vranově ještě čistá voda, bez zelenidla, tak budeme tam. A basta.
Takže je schváleno září.Jedeme sami. No aspoň něco. Snad ani počasí nezklame a bude aspoň 5 dní ze sedmi slunečno, jako letos a loni.
Ze zkušeností červen x září jsme měli v červnu vždy stabilnější počasí, i když ani na to září si neztěžuji. Takže jen aby to vydrželo.
Každopádně v září více na jih. Příští září to bude Lokva Rogoznica.
avatar Re: Chorvatsko v červnu
14. 08. 2018 08:48
"Dovolená" nás ještě čeká, jak jsem výše napsal v Lokvě Rogoznici kolem půlky září. Recenze - průzračná, čistá voda. To bude paráda.
Ale zpět k tomu červnu. Příští rok 2019 jedeme minimálně dvakrát, mimo jiné i v červnu.
Důvod s čistou vodou na Vranově pod Corštějnem, co máme chatu, padl. Voda je zelená (sinice a jiné svinstvo znemožňující pohodové koupaní) snad už po celý rok. Hygienici sice mlčí, ve zprávách v TV nic, vše v pořádku. Už aby to zelenidlo v plné "palbě" dorazilo k přečerpávací stanici pro pitnou vodu pro půlku okresu (pardon, už neexistujícího okresu) Znojmo. Pak s tím odpovědní snad budou něco dělat. Prý je i takto upravená voda toxická. Ale co dnes je po skoro třiceti letech v pořádku?
A nejhorší zážitek s pláží v Chorvatsku. Stalo se v Gradacu, nad hotelem Labineca směrem na Brist. Nějak se otočil vítr nebo mořské proudy a voda se "hnědě" zakalila a zesmrádla. Trvalo to skoro půl dne.
A druhý někdy v roce 2002 v nově opraveném kempu Žalo. Nasadím si brýle, že půjdu prozkoumat podmořský život, viditelnost skvělá, ale 20 metrů od břehu rezavé stavební kolečko a v jeho okolí zbytky obkladaček a cihel. Byl to šok.
avatar Re: Chorvatsko v červnu
22. 01. 2019 11:14
Tak letos na 14 dní do Chorvatska v září, Tučepi, Gradac.
V červnu možná na některý z výhodných last minutů. Vloni to jistá, mnou preferovaná CK, nabízela na týden s polopenzí i za 2500,-v hotelu.
No nekup to. Prý i benzin má zlevňovat (sice tomu nevěřím, ale doufat můžeme)....tak to bylo úplně ideální, i když cena za benzin je pomalu nižší, než poplatky za plné využití dálnice cestou do Chorvatska. Nebo že bych slovinskou a i větší část chorvatské objížděl?
Při jízdě na 14 dní pobytu činí rozdíl mezi cenou dálnice tam i zpět (3170,-) a ceny s objížděním (960,-)... 2210 kč.(ušetřeno).
No snad jsem to dobře zkalkuloval.
avatar Re: Chorvatsko v červnu
22. 01. 2019 11:21
Po staré D1 na pohodu, velká část má fungl nový povrch.
avatar Re: Chorvatsko v červnu
22. 01. 2019 12:40
... a to pan učitel kalkuloval pouze úsporu na platbách za dálnice grinning smiley
Po staré je to ještě o cca 2x60 km kratší.. Což je další úspora na palivu.
smileys with beer
Abychom byli alespoň trochu k tématu, tak v červnu se jede po HR dálnicích ještě za mimosezónní ceny...
Re: Chorvatsko v červnu
22. 01. 2019 13:52
Zdravím
Mimosezónní ceny platí jen do poloviny června, loni to tak bylo. Jenom pro tu přesnost.
Re: Chorvatsko v červnu
22. 01. 2019 15:18
A i případný trajekt byl mimo sezónu levnější.
rj
Re: Chorvatsko v červnu
22. 01. 2019 21:29
Jadrolinija má sezónu už od 31.5.2019.
Re: Chorvatsko v červnu
30. 01. 2019 10:59
Dobře, ale jaká je jistota aspoň trochu teplého moře v červnu? Co tak poslední roky sleduji tak teplota moře v červnu obvykle nebývá příliš komfortní. Vlastně i o prázdninách není vůbec jisté, jestli bude teplé moře, ale v červnu je pravděpodobnost chladného moře podstatně vyšší.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 51
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.