Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

plaze v primostene

Autor zuzi 
zuzi
plaze v primostene
27. 02. 2006 13:30
Prosim Vas ake su plaze v Primostene? Kazdy to tu ospevuje ako mestecko ale zaujima ma hlavne ci su tam prazdne plaze, vhodne pre deti a so stromami. Diky
Re: plaze v primostene
28. 02. 2006 10:54
O prázdné pláži se stromy v Primoštenu zapomeňte. V Primoštenu je přesně taková část poloostrova Raduča (tam jak stojí hotel Zora), která je natočená k pevnině. Moře tam dělá pěknou mělkou zátoku s oblázky a ideálním koupáním pro děti, ale bývá dost přeplněná. V době, když jsme tam byli tak jsem ještě neměl digitální foťák, proto jsem Vám sehnal aspoň pár fotek na internetu. Zde [www.zahranici.com] je zmiňovaná pláž, tady [ciao.ic.cz] by měla být ta samá z jiného záběru. Od poloviny obvodu poloostrova ustupují oblázky a začínají skaliska, foto [gallery.boule.cz] a [gallery.boule.cz] které se táhnou pod hotelem téměř po celé straně natočené k poloostrůvku, na němž stojí historické jádro města. Po obvodu starého města moc koupání není, pouze na jižní straně vedle přístavu je menší pláž. V okolí Primoštenu jsem nebyl, takže nevím jaké jsou pláže na sever a na jih od města. Pokud máte k dispozici člun (třeba jen obyčejný gumák nebo i lehátko) doporučuji koupání na ostrůvku Smokvica, cca. 500 metrů od poloostrova s hotelem Zora (na [www.chorvatsko.cz] neúplně zobrazený v levém okraji, úzké pláže - hrubý písek mezi skalnatými výstupky, podobný snímek zde [gallery.boule.cz])
avatar Re: plaze v primostene
07. 10. 2015 12:33
.....od poloviny obvodu poloostrova ustupují oblázky a začínají skaliska, a které se táhnou pod hotelem (a bazénem hotelu Zora) téměř po celé straně natočené k poloostrůvku, na němž stojí historické jádro města....

Jsem přesvědčen, že tato informace už neplatí. Díval jsem se na foto pláží u opraveného bazénu a je tam vidět" úplně obyčejná" pláž. Žádné kameny, které by znesnadňovaly přístup do vody. Asi byl na úpravu pláže použit nějaký drtič šutrů,popřípadě tam mohly být kamínky navezeny po použití toho drtiče.
V roce 2002, kdy jsme na této pláži byli naposledy, se pomalu nedalo jít do vody bez zranění o vyčuhující skaliska.
Takže, příjemnou rekreaci na této pláži s výhledem na Primošten.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 61
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.