Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jak to vypadá v Luce Dubravě?

Autor Saša 
Saša
Jak to vypadá v Luce Dubravě?
18. 02. 2006 21:28
Ahoj, nebyli jste někdo na dovolené v Luce Dubravě? Manželka má problém s úzkými cestami - na co ji mám připravit? Dá se jezdit na druhou stranu ostrova? Jaké je tam koupání, kde je nejlepší zmrzlina - Drače, Janjina... , kam se dá jezdit na dobré večeře, kde pro víno....atd.

Jaké jsou ceny v Neuemu?
Vlani sme tam boli na dovolenke v septembri, cesta v pohode,
mali sme čln na prívese, bez akýchkoľvek problémov, je to dosť
veľká zátoka, pláže perfektné, vstup do mora pohodlný, drobné
kamienky a piesok, ale aj skaly a beton, čo si vyberiete,
absolútny kľud - boli sme tam ale začiatkom septembra, na veľkej
pláži sami, bývali sme hneď pri mori, všetky veci - prístrešok,
deky, gril, čln - stále za 10 dní na pláži. Víno kúpite kdekoľvek,
je tam veľa domácich vinární-ale nie priamo v L.Dúbrave ale v oko
litých dedinkách hlavne smerom na Dingač. Večere v Stone, Orebiči,
ale aj v Neuemu, ceny sú tam trochu nižšie.
Perfektný zážitok - grilovanie na pláži a zavýjanie šakalov.
Pelješac dopuručujem na kľudnú dovolenku, kto má rád mušle,
tiež veľmi dobré ceny a čerstvé, priamo z mora.
Saša
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
04. 03. 2006 17:31
Děkuji za informace - doba než tam pojedeme se mi bude zdát zase o kus del¨ší smiling smiley
Jaké je tam moře? Klidné? Čisté? Plné života?
Kľudné, skoro stále čiste, teplota mora bola 25-26 st.C,
pri prílive trochu mútnujšie,
ale nie veľmi, šnorchlovanie pri pobreží nič moc, ale pri
okolitých ostrovčekoch celkom fajn.
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
10. 03. 2006 09:45
Ahoj, taky se chystám do Luka Dubravy. Nástup mám sice až 15.7., ale už teď mám cestovní horečku. Jedu se dvěma dětmi a jedno má teprve 3 roky. Máte někdo zkušenosti s tím, jaké to tam pro děti je? V agentuře to velmi chválili, ale není nad osobní zkušenosti. Dá se v místě něco nakoupit, nebo musím do Drače? Díky za jakoukoliv informaci. winking smiley
Zdravím všechny, jenž se chystáte do Luka Dubrava. Jedeme letos poprvé (1.7. začínáme). Dle poznatků, které jsme dostali od zprostředkovatelů pobytu, je nejbližší market 4 km v Janjine a 2 km v Drače je ovoce a ryby.Je to zatím ,prosím, bez záruky neboť písemná forma poznatků je na disku, který se mi bloknul a nechce je pustit ven. Jinak psali klid, málo lidí, prázdný olivový háj u pláže a tudíž příjemný stín. Snad se ozve ještě někdo, kdo tam byl a sdělí nám víc. Zdraví Zdeny z KT.
Saša
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
20. 03. 2006 10:44
Ahoj, my vyjíždíme až 22.7. 2006, takže byste mohli třeba zkusit dohodit čerstvé info, popř. nějakou fotečku - ty co jsem našel na internetu, tak nic moc smiling smiley.
Moc moc moc moc moc prosíme a předem moc moc moc moc moc děkujeme.
Zdravím Sašu.Jak říkáme my Češi "No problem".Samozřejmě, že se ozvu jakmile se vrátíme (asi 17.7.) a hned podám podrobné zprávy i s fotem. Člověče my jsem už tak nažhavení, ve středu to máme za 99. Určitě bych chtěl hodně fotit, půjčím si od kamoše velkou kartu a pokud to vše vyjde, tak bych to dal taky někam na web.Takže se loučím se slovy vydržať, už se to blíží. Zdeny z KT.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (20. 03. 2006 22:20).
Saša
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
20. 03. 2006 23:11
No jsem rád, že v tom nejsem sám - mám pocit, jako bych jel za týden, denně hledám info z Peljašce, koukám do map, manželka plánuje, co vezmeme s sebou - no prostě - div že nechodíme po bytě se šnorchlem a ploutvema smiling smiley (i když kdosi tvrdil, že tento absťák léčí ve vaně - tak to jsme na tom ještě dobře), do apartmánu jedem poprvé - doteď vždy nějaký last + pár dní např. na plitvicích, poprvé na Pelješaci a tak se nemůžeme těch novinek dočkat.
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
21. 03. 2006 09:13
Saša - že blbnete oba, to ti tiše závidím. U nás blbnu jen já a u manželky jsem za chorvatského pošuka.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
21. 03. 2006 09:33
Sašo, s tím tréninkem opatrně, to pak stejně určitě něco zapomenete.
To můj dědeček např. jel prý někdy před válkou vlakem z Prahy do Vídně a byl taky strašně z cesty nervozní. Hlavně aby mu to neujelo. Tak pořád zvedal ty kufry a zkoušel s nima chodit po schodech, jestli je jako vůbec unese, až se tak znavil, že mu ten vlak nakonec opravdu ujel. grinning smiley
Modena
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
26. 03. 2006 11:05
Zdeny z KT
Zdravím Tě, my jedeme už po sedmé za sebou do Orebiče, ale asi se mineme - vyrážíme 16.6. na 14 dní, tak info o aktuálním stavu zde na fóru Tě od nás určitě mine ! Kdybys chtěl jakékoliv info o Pelješacu, nebo jižní Dalmácii, ozvi se ! Jsme už dá se říci znalci místních poměrů ! Dále můžeme emailem, nebo vlastně i osobně - nebudeme to mít od sebe asi daleko, že ? :-)))

P.S. Máme to už za 82 ! ! !
Zdravím Modena(u)?Rád přijímám Vaši nabídku, neboť si rádi doplníme další potřebné informace. Je to vždy lepší, když se dopředu znají praktické informace. Psal jsem okres KT, ale přesněji z města brýlý, 18 km od KT.E-mail platí. Zdraví Zdeny z KT.
P.s. My ještě za 95!!
martinko
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
28. 03. 2006 23:00
Slyšel jsem, že ceny potravin jsou na Peljašecu velmi vysoké oproti např. marketům ve větších městech. Nevíte jak to vypadá?
jajina
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
13. 04. 2006 18:16
Oproti třeba Omiši jsou ceny potravin vyšší, hlavně na trhu. A s výjimkou Orebiče je všude menší sortiment.
Zdravím Jájinu. Koukám, že máme nejen stejný způsob stravování a zavařování, ale i podobná místa na dovolenou. Jedeme letos do Luky Dubravy prvně po 4 letech v Podstraně u Splitu. Zatím máme na toto místo jen dobré refernce a jeden z důvodů, proč si vezem většinu jídla, jsou ty vzdálenosti na nákupy.Vyrážíme 1.7. a už jsem zde slíbil čerstvé info a foto, jenž přidám na současnou suprgalerii. Tak zatím zdraví Zdeny z KT.
jájina
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
13. 04. 2006 21:39
Také zdravím, my jedeme do Veliké Prapratny, ale až 31.7.. Už se nemohu dočkat, až zase uslyším výt šakaly.
Modena
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
13. 04. 2006 21:55
Ahoj Zdeny :
Garantuju Ti, že už jinam ani chtít jezdit nebudeš ! Pelješac je jedna z nejlepších destinací v Chorvatsku - klid, čisté moře a krásné počasí zaručeny ! :-))
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
20. 04. 2006 12:42
Taky je zajímavý, že "malý moře" (na stranu vnitrozemí) je mnohem slanější než "velký moře". Taky je teplejší. My jsme jezdili řadu let hned vedle Luky Dubravy. Teď zase jezdíme na druhou stranu poloostrova do Potočine.
V Drače ve stánku se dají základní věci koupit. V Janině jsou vedle sebe 2 obchody, ten u silnice má dost široký sortiment. My jezdíme na větší nákupy do diskontu na začátku Orebiče - za benzínovou pumpou vpravo, vedle stavebnin. Tam mají úplně všechno a za slušné ceny.
Marcela
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
20. 04. 2006 22:48
Prý ale severní strana není tak pěkná jako jižní? Jak by jste obě strany porovnal? Když obě znáte?
Pavka
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
24. 04. 2006 07:29
Já bych tohle vůbec neřešil.My jedeme do Sreseru.Zdá se nám to jako docela dobrá základna na výlety po Pelješaci,kdyz máte auto tak to není problém.Do cca 15 km jsou Trstenik,Žuljana,Borak...Nezanedbatelné je i to,že na severním pobřeží je výrazně levnější ubytování.
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
25. 04. 2006 12:00
Porovnání stran je věcí vkusu každého jednotlivce. Na to nemám odpověď. Na malém moři je malebné panorama ostrůvků, na velkém moři je zase (částečně) výhled na širé moře (protože se tam motá Mljet atp). Ale jak tu bylo napsáno - autem se dá za pár kilometrů dostat po celém poloostrově.grinning smiley
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
25. 04. 2006 14:46
Jsem rád, jak se rozproudilo téma o Luce Bubravě. Do dovolené ještě nějaký čas zbývá a tak se tady snad objeví spousta užitečných informací od těch, kteří tam už byli. Já bych měl jeden malý dotaz - co ježci? Jsou potřeba boty do vody? Předem díky.
avatar Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
26. 05. 2006 18:33
To radek67: Zaílám část pokynů, které jsme obdrželi od zprostředkovatelů naší letošní dovolené v L.D.. Zatím jsme boty nikdy nevozili, ale jedeme letos na nové místo a v Kauflandu měli dobrou nabídku neoprénových bot do vody, tak je s sebou vezeme pro sichr.

"V zátoce, kde se budete koupat moc ježků není. Ale některé oblázky jsou ostré, a i některé lastury. My jsme boty vždy s sebou měli, ale ne pokaždé jsme si je obouvali – dá se i bez nich. Avšak zejména pro děti, pokud si chtějí hrát v moři, bych je doporučovala."
Zdraví Zdeny z KT.
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
26. 05. 2006 20:41
To Zdeny:
Díky za informaci. Na jiném místě jsem zjistil, že končíte 16.7. , naše cestovní skupina máme nástup 15.7. Nějaké informace od agentury mám taky, ale kdyby jste měla nějaké vlastní zkušenosti - dobré i ty méně dobré, případně naco si dát pozor, byl bych za ně rád. Děkuji předem. Radek67
avatar Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
26. 05. 2006 21:06
To radek67: Jak jsem již na tomto vlákně sliboval dříve, pokud to půjde a dostanu se k Netu,ůdajně by mohl být v Orebiči, pošlu nějaké informace, které by byly důležité pro hladký a nerušený průběh dovolené. S manželkou jsme to vybírali hlavně kvůli klidu a malému množství rekreantů v této lokalitě. Takže uvidíme a určitě se ozvu. Zdraví Zdeny z KT.
Saša
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
31. 05. 2006 22:07
Poradíte, kde se dá na Pelješacu nechat vypálit fotky na CD?
Saša
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
31. 05. 2006 22:07
Poradíte, kde se dá na Pelješacu nechat vypálit fotky na CD?
avatar Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
31. 05. 2006 22:53
To Saša: Dle mých informací a poznatků, na které také spoléhám, je něco jako Kodakstudio v Orebiči a asi i ve Stonu. Beru s sebou taky CD, kdyby nestačily karty 256 a 512. Zdraví Zdeny z KT.
Saša - špk
Re: Jak to vypadá v Luce Dubravě?
01. 06. 2006 14:41
Díky smiling smiley

mám sice i 1GB, ale když se nahraje krátké video.....je to hned pryč....a to my budem určo chtít.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 85
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.