Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Znáte ostrov ČIOVO?

Autor doktor 
doktor
Znáte ostrov ČIOVO?
21. 01. 2006 14:13
Rád bych navštívil ostrov Čiovo,ale nevím,zda je pravda,že je tam hezky.Nemá někdo zkušenost?
kened
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
21. 01. 2006 18:05
Na Čiovu jsem byl asi před čtyřmi roky.Je to opravdu pěkné a klidné místo.Všem, komu jsem Čiovo doporučil, byli spokojeni.Mně se líbila část Slatine a Arbánija.Druhá část ostrova se jmenuje Okrug Gornji a to je zase velice frekventovaná a hlučná část.Velký provoz, hluk a plno lidí,nic pro mně.Na Čiovo se přijíždí z Trogiru,přes most,kde je velký provoz.Na konci mostu je vlevo cesta na Slatine a vpravo na Okrug Gornji.Trogir je velice pěkné město a stojí za to si tam udělat výlet.Doporučuji výlet ráno a pak večer.
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
21. 01. 2006 21:44
Na Čiovu, konkrétně ve Slatině jsme byli v lonskem roce. Už jsem tady o tom psala, na jiným vlákně. Moc se mně tam líbilo, měli jsme apartmán hned u moře, moc hodní domácí, starali se o nás perfektně, soukromá pláž před domem byla super. Nedá se to však říct o všech apartmánech, co jsem viděla. Slatine je klidné místo, Trogir krásné město, i když ráno a večer totálně ucpaný.
svob
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
23. 03. 2006 22:07
Moje zkušenost není moc dobrá, jediná přijatelná pláž za Slatinou je dostupná pouze autem, pláž těsně pod prašnou cestou. Pobřeží ploché a nezajímavé.Ovšem Trogir to je super. Už tam asi nepojedem.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (23. 03. 2006 22:08).
avatar Re: Znáte ostrov ČIOVO?
24. 03. 2006 00:02
Na Čiovu je podle mě hezký na koupání jen Okrug Gornji (a to jen ta část, která je na pobřeží Čiova otočeného směrem na Brač a Šoltu) a Okrug Donji. Zbytek je v porovnání se vším ostatním kde jsem byl hnus na entou. Už tady bylo několikrát a nejen mnou popsáno proč (letadla, špinavé moře, nevábné pláže). Trogir samotný je hezký a je to dobrý cíl večerního výletu. A to spíš lodí protože autem je to v sezóně občas i několika-hodinový horor.
avatar Re: Znáte ostrov ČIOVO?
24. 03. 2006 11:22
Ahojky příznivci Jadranu,
na Čiovu jsme byli loni, zde je pár mých postřehů :
Příjezd na Čiovo je v sezóně náročný, ale pro nás suchozemce zajímavý, je se na co koukat. Z pevniny se nejprve na rušné křižovatce odbočuje přes most na ostrov, na kt. leží město Trogir. Historické jádro se objíždí po nábřeží v koloně na jedničku, z obou stran se motají místní mladíci na skůtrech, kolem spousta stánků, zkrátka živo. Po asi 1 km se najíždí na další most-na Čiovo. Ve špičce je to opravdu ucpané, ale není kam spěchat, pohledy na Trogir jsou zadostiučiněním. Za mostem doprava a po úzké klikaté silnici na dvojku do vesnice Okrug Gornji (asi 2km). Spousta apartmánů, jeden kemp a market. Pláž je velká, rušná, z ostrého štěrku, voda čistá. Po dalších asi 3 km je menší pláž (Okrug Donji) a na straně odvrácené od pevniny krásná zátoka Mavarscica s klidnou oblázkovou pláží. Taky dost možností ubytování, ale na večerní procházku do Trogiru je to daleko. Autem zas je večer v Trogiru problém s parkováním , a navíc si ani nedáš Karlovačko.smileys with beer Z Okrug Gornji je to pěšky do Trogiru asi půl hoďky zkratkou přes kopec, nebo přímo z pláže jezdí každou hodinu člun (za 10kn). Večerní Trogir kypící životem je "srdcovka", jak už tady někdo napsal. V samotném Trogiru se ale koupat nedá, je to přístav.
avatar Re: Znáte ostrov ČIOVO?
24. 03. 2006 15:35
Na Čiovu jsme byli před 4 roky v Okrug Gornji. Pláž celkem dobrá ale vedle rušné silnice. Při večerním posezení na verandě nám scházeli špunty do uší kvůli hlučným skůtrům. Procházka do Trogiru taky žádná sláva podél rušné silnice, pěšky celkem daleko, ale co by člověk neudělal kvůli pivku! Znovu už ne. Poznali jsme hezčí místa Chorvatska.
Hanka Š.
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
01. 04. 2006 18:49
Na Čiovu konkrétně Okrug Gornji jsme byli před dvěma lety.Ale chce se to ubytovat až na konci ostrova, kde končí silnice. Apartmány jsou přímo u moře každý má soukromou pláž a když jsme šli asi 5 minut pěšky byly tam překrásné malé pláže mezi skalami ,kde jsme byli celý den úplně sami. Křišťálová voda a super místo na potápění.Trogir je překrásný, jezdili jsme tam každý večer na procházku městem a pak posedět na kávu a víno. Čiovo jsme projeli autem celé, aby jsme si udělali představu jak to kde vypadá, ale musím říct, že jsme byli rádi,že jsme si vybrali zrovna Okrug Gornji.Jezdíme do CHorvatska na různá místa již 10 let a na tohle moc rádi vzpomínáme. Hanka Š.
bode
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
10. 04. 2006 15:26
daju sa na Ciove, pripadne v Trogire pozicat seakayaky? nema niekto tuto informaciu?
Pile
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
10. 04. 2006 20:31
jo, tak ty jsem tam nevidela, ale tady mas, co se tam da urcite pujcit: [www.max-rent.com]. Mam ale pocit, ze se mozna daji pujcit v Omisi, od Radmanovych mlynu (Radmanove Mlinice) se jezdi raft a je mozne, ze maji k pujceni i tuto srandu.
bode
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
11. 04. 2006 07:56
ten katamaran vyzera dobre, ale s tym by som sa uz na povodne miesto asi nevratil :-) dakujem za info...
LeF
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
15. 05. 2006 12:04
Ahoj něco k Čiovu,
byli jsme ve Slatine před 2 lety a docela to šlo, ale podruhé to mít nemusím, byla jsem dost zklamaná z moře, průhledné tak do 1,5 m a pak modré ale z mého pohledu špinavé, nic moc pláže a hluk z letadel z blízkého Split. letiště. Pozitivně to vyvažoval krásný apartmán blízko moře s výhledem a Trogir.
pile
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
06. 06. 2006 20:16
to bode:
Tak jsem se vratila z Ciova, overeno na miste, ze seakayaky nemaji, ale ziskan tip na: [www.adriatickayaktours.com] Zkus na to juknout, treba ti to pomuze.
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
12. 06. 2006 11:47
loni jsem to tu někde psal - Čiovo a Arbanija nebrat, Letiště, cesta mezi pláží a domy = velký provoz a hluk. Do Trogiru jedině pěšky, protože vyjet přes most je otázka hodinového čekání. moře nic moc
Re: Znáte ostrov ČIOVO?
16. 06. 2006 20:18
Na Čiovu jsme byli vloni poslední týden v srpnu.Bydleli jsme v soukromí před Slatine.Nám se tam docela líbilo,hlavně my jsme tam měli absolutní klid,každý večer jsme courali po Trogiru,který je fakt nádherný.Moře bylo čisté,ceńy přijatelné.Byli jsme s dvouletou dcerou a klidně se tam ještě někdy vrátím.cool smileyPřímo naproti nám bylo letiště,ale my jsme to brali jako zpestření a letadla nám nevadila.thumbs up
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 133
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.