Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

NP KRKA, řeka Krka - kde se vykoupat?

Autor Galaxy 
NP KRKA, řeka Krka - kde se vykoupat?
19. 05. 2013 15:20
Neví někdo kde je dobré koupání v okolí NP Krka - Skradinu? Vím, že se dá koupat přímo uvnitř parku pod Skradinským Bukem, ale jde mi o místo mimo park. Když jsme zde byli někdy na Skardinu (někdy 2003), tak se pár lidí koupalo u mostu před Skradinem. Otázkou je jestli to není v dnešní době zakázané.
Re: NP KRKA, řeka Krka - kde se vykoupat?
19. 05. 2013 22:14
Např.na Okraji Skradinu (směrem k vodopádům) je krásná pláž. U skradinského mostu se lidi koupají běžně a dá se tam i zadarmo zaparkovat. Dále se dá koupat např.na Visovackém jezeře, u konce slepé silnice (naproti ostrovu s klášterem). Nikde není potřeba platit žádný vstup.
Re: NP KRKA, řeka Krka - kde se vykoupat?
20. 05. 2013 17:37
Díky za tip,určitě vyzkoušíme Visovac, kam máme i tak namířeno. Dnes nám konečně přišla i informace z NP Krka, že každou hodinu jezdí na Visovac loď z levého i pravého břehu a není nutné tak jezdit 3,5 hodiny ze Skradinu nebo Roski Slapu.
Re: NP KRKA, řeka Krka - kde se vykoupat?
23. 05. 2013 10:37
Galaxy: Koupání kolem NP Krka doporučuju. Předloni jsme jeli na Mljet a tak jsme přespávali přímo ve Skradinu. Dojeli jsem tam kolem poledne. Nasedli na loď, prošli se parkem a pak jsem šli pěšky do Skradinu. Musím říct, že vzhledem k tomu, že jsem už v Krka byl, byla ta zpáteční cesta pro mě lepší, než prohlídka parku. Pěkná šotolinová cesta s krásným výhledem, každých pár metrů dobrý přístup k vodě. Nikde nikdo. Myslím, že jsme za tu cestu koncem července, potkali asi tři lidi. U mostu [goo.gl] je pak molo se schůdkama na koupání. Váleli jsme se tam až do večera. Chodí se tam koupat místní.....
Re: NP KRKA, řeka Krka - kde se vykoupat?
25. 05. 2013 10:02
Hoj koupal jsem se u mostu a dobré až se objevil zelený had a najednou jsme byli všichni venku.Na tu samou potvoru/možná nějaký druh zeleného uhoře/jsem narazil při koupaní v Cetině u Radvanovi mlýnice.Nevím jestli je to jedovaté ale hrůzu to vzbuzuje.eye popping smiley
Re: NP KRKA, řeka Krka - kde se vykoupat?
26. 05. 2013 08:29
V Chorvatsku jsme narazili už na spoustu hadů, dokonce v loni, když jsme se koupali kousek pod Plitvičkami na řece Koraně, vlezli jsme do vody, a když jsme byli uprostřed vody, všimli jsme si na dně jak spokojeně leží několik hadů. No děs, hrůza. Až doma jsem se dopátral, že by se mělo jednat o Užovku podplamatou, což nás lehce uklidnilo. Ale hady nemáme rádi, takže zážitek fat příšernej.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 225
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.