Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Neprofláknutá místa

Ahoj všem, chtěl bych se vás tu zeptat, jestli nevíte o nějakých pěkných místech a plážích v Chorvatsku, kde by nebylo z každého rohu slyšet češtinu a lidi si na plážích nešlapali po hlavách. K dobře strávené dovolené nepotřebuju ani luxusní hotel s bazénem, prostě jen teplé moře a písek na pláži. Poradíte mi někdo?
avatar Re: Neprofláknutá místa
28. 06. 2005 17:40
písek bys v HR pohledal, teplé moře najdeš, ale věz, že kdo ví o nějakých opravdu pěkných místech, tak si to nechává pro sebe. Navíc, abys někde neslyšel blby co mluví česky, tak jeď třeba na Maledivy. I tam ale bohužel tací nějací jsou. Blbe.
Re: Neprofláknutá místa
28. 06. 2005 20:26
Zkus Zečevo - je to kousek pod Primoštenem, není tam obchod ani hospoda, jen pár domů s ubytováním, výhled na širé moře. winking smiley
Re: Neprofláknutá místa
30. 06. 2005 03:05
Zkus ostrov Vis,jestli ty nevadi dat 520KN(asi 2000CZK) pro zpatečnu dopravu auta+ridiče trajektem ze Splitu. Možno i tam bude nejaky Čech,ale moc ich kvuli te cene nebude. Ostrov jinak ma hodne klidnych zatok,kde se da zajet autem a koupat se v společnosti lidi kterych se da napočitat na prsty ruky...
Re: Neprofláknutá místa
01. 07. 2005 11:06
Souhlasim s Damirem, ze kazdy ostrov, ktery neni "zadarmo" spojeny s prijezdovou pevninou a take nedisponuje letistem pro budgetove turisty, skyta nadeji na poklidne a romanticky stravenou dovolenou.
Staci se toho drzet a vzdy se na ostrove najde sensacni ubytovani, skveli domorodci, vlidna obsluha a neokupovana mista a plaze.
Franta pm
Re: Neprofláknutá místa
27. 07. 2005 09:06
Tonda napsal:
Ahoj všem, chtěl bych se vás tu zeptat, jestli nevíte o nějakých pěkných místech a plážích v Chorvatsku, kde by nebylo z každého rohu slyšet češtinu a lidi si na plážích nešlapali po hlavách. K dobře strávené dovolené nepotřebuju ani luxusní hotel s bazénem, prostě jen teplé moře a písek na pláži. Poradíte mi někdo?

Souhlasím s Mackem a také s Damirem.
Zkus Vis a ještě si vyšlápni do hor nadivoko, ale vem si sebou detektor na miny. Každá sranda něco stojí.
alina
Re: Neprofláknutá místa
28. 07. 2005 10:01
Mljet - Saplunara, korčula - lumbarda, vis - komiža (pláže nic moc, pěkná je u Komiže Plaža Kamenica)
Honza K
Re: Neprofláknutá místa
29. 07. 2005 06:50
mack napsal(a):
-------------------------------------------------------
> písek bys v HR pohledal, teplé moře najdeš, ale
> věz, že kdo ví o nějakých opravdu pěkných místech,
> tak si to nechává pro sebe. Navíc, abys někde
> neslyšel blby co mluví česky, tak jeď třeba na
> Maledivy. I tam ale bohužel tací nějací jsou.
> Blbe.


Ty macku, blb budeš asi nejspíš ty. Tonda normálně napsal, kde slyšet všude češtinu a lidi si nešlapou po hlavě... Najít místo, kde si lidi v CHorvatsku nešlapou po hlavě je už dnes těžší a bylo o tom už napsáno jinde. Měli jste to tu zažít tak před 10 lety, chvíli po válce, to byla paráda - málo lidí a Chorvati nás všude vítali, parkoviště zadarmo i v Dubrovníku, výlety lodí se super posádkou a vše rodinné, domácí. Jinak slyšet celý den na pláži češtinu také nemusím, z keců některých opravdu blbů mám hlavu jak škopek a to není dovolená pro odpočinek, ale někdy snad za trest. Na tom není nic divného, že je lepší pláž, kde Čechy moc nepotkáš - cizinci, ať si kvákají, někdy je lépe nerozumět...
JirkaV.
Re: Neprofláknutá místa
29. 07. 2005 12:11
Nikoli kde ale kdy.Pěkná místa bez návalů jsou po sezoně takřka v celém HR.Jen ten písek tam jaksi není.
avatar Re: Neprofláknutá místa
29. 07. 2005 17:17
Honza K
když tu machruješ, tak Tondovi Šimůnkovi poraď dnes nějaké NEPROFLÁKNUTÉ místo!
Tvé nostalgické vzpomínky, co bylo a nebylo před 10 lely jsou na prd.
Dále píšeš, že češtinu v HR mít nemusíš. Jsi asi jeden z těch, co si v hospodě dají pizu za 40 KN ( 4x ovšem rozkrojit pro rodinku) a dvě koly. Pak ovšem vedle ke stolu přijdou další lidé a na potvoru mluví také česky. Pak se tiše vytrácíš, abys nepatřil k těm žebráčkům Čechům, jako jsi ty, vždyť ty jsi SVĚTÁK.
Když holt v hospodě uvidíš Italy, kteří mj. žerou jako prasata, nebo na pláži, kde řvou, jako by byla jejich, tak holt ejakuluješ.


!
Re: Neprofláknutá místa
03. 08. 2005 07:07
Jeď na Vis,ceny za trajekt se neboj,bude kompenzována nižší cenou za ubytování.Odměnou ti bude min. 6 krásných pláží dosažitelných autem,z toho 3 jsou pískové a pozvolna dovody,zbytek jsou oblázky.Potom se tam nachází spousta pláží dosažitelných pouze pěšky,nebo lodí a ty jsou ještě hezčí,ale vyžaduje určité úsilí se na ně dostat.Minohledačku si neber,pokud je někdo z Holandska tak stupidní,že vyleze na kopec,kde má armáda radar,nerespektuje viditelné zákazové značky,tak se nesmí divit,když stoupne na paštiku a utrhne mu to chodidlo.Pokud by ses bál,doporučuji Egypt,tam miny nejsou,vyhodí tě do vzduchu i s hotelem.
Vis je jeden z posledních rájů,pokud navíc zvolíš pobyt v červnu,nebo září,tak tam nebude nikdo a domácí se k tobě budou chovat,tak jak na pobřeží před 15 léty. PetrD
Re: Neprofláknutá místa
07. 08. 2005 10:24
to mack : ty máš teda náladičku, kdo tě nasral ?
avatar Re: Neprofláknutá místa
07. 08. 2005 14:41
jirkaK
jako člena republikánské strany a příznivce hnutí skinheads mne naserou burani, kteří přijedou z kdejaké prdele se slovy : bylo tam hezky, ale bylo tam moc Čechů.
PS: nejsi náhodou anarchista? dej pozor na budku!
HankaD
Re: Neprofláknutá místa
07. 08. 2005 15:11
To se máš čím chlubit.....
Re: Neprofláknutá místa
07. 08. 2005 19:44
to mack : dobrý, fakt dost dobrý grinning smileygrinning smileygrinning smileygrinning smileygrinning smiley
avatar Re: Neprofláknutá místa
07. 08. 2005 20:52
To mack:
Máš cestu před sebou nebo už po? Pokud před,mám radu.Namaž se tam....
Já mám také vystříhanou hlavu a zapoměl jsem na ni použít ochranný faktor. Nedovedeš si představit co sluníčko umí. Málem jsem zblbnul. Ale podle toho co píšeš ty už jsi tam také byl....




Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jir-Ka (07. 08. 2005 20:53).
avatar Re: Neprofláknutá místa
04. 10. 2008 15:24
Snad už ani neexistují.......sad smiley
Re: Neprofláknutá místa
05. 10. 2008 11:35
Znám místo,kde je celkem klid a málo lidí. Je to malá vesnička Kalebova Luka. Dříve jsme tam pravidelně jezdili. V současné době jezdíme pouze na Istrii. V Kalebově Luce asi před dvěma roky zbourali nějaké domy a tak nevím, jak to tam dnes vypadá.
Re: Neprofláknutá místa
06. 10. 2008 12:29
souhlas s Karlosem, opravdu mrtvo je Malo Zečevo mezi Primoštenem a Rogoznicí. Je tam překrásné živé otevřené moře, v blízkosti ostrov.
Pár domečků, nejbližší obchod 2 km v Rogoznici, ale procházka opravdu příjemná. Nám se tam moc líbilo. Má to jedinou nevýhodu, není vhodné pro malé děti,nemají si kde koupit zmrzku a běhat po večerech v neosvětlených olivových hájích není nic moc. Je to místo, klidné, téměř soukromé dovolené.
avatar Re: Neprofláknutá místa
06. 10. 2008 13:00
Světlano, máš pravdu. Letos jsme se jezdili koupat z Lozice dolů pod Zečevo. Našli jsme si tam takovou krásnou zátoku, kde jsme byli úplně sami. Ale bylo to asi tím, že už bylo září .....






avatar Re: Neprofláknutá místa
06. 10. 2008 13:24
Zečevo je fakt super,přikládám odkaz na výhled z terasy "našeho" apt. Pohled na otevřené moře,úplně vlevo maják. [www....]
avatar Re: Neprofláknutá místa
08. 10. 2008 22:01
Přidal bych odkaz na náš článek z konce září: Konavelské stěny. Myslím, že sem patří.



Michal
Re: Neprofláknutá místa
09. 10. 2008 08:06
Do neprofláknutých míst patří určitě. Ale !!!
Díky článku "Téměř neznámé Konavelské stěny" jsem tam byl v 2004 (nádhera - těžší a skoro nebezpečný přístup odměněn nádherným nedotčeným koutem s dvěma přirozenými přírodními plážičkami - malé valounky, jeden jako druhý, kromě plavek - a snad ani ty ne - si člověk nemusel nic táhnout dolů a nahoru).
Pak v roce 2006 (zklamání - zavřeno).
A letos 06/2008 - opět zklamání. Přístup není již tak nebezpečný, ale těžší samozřejmě zůstal. Valouny na pláži jsou opravdu velké a nadrcené ne jen z odstřelených skal, ale i z navezené stavební suti, kterou sypali z hora (asfalty ze silnic, betony apod. !!!) - těžko se chodí i leží. Dokonce když porovnávám původní a nové foto, tak mám dojem, že je to všechno dovezené, že skály moc neodstřelovali. Až moře samo tohle vyřeší (doufejme), tak já už tady nebudu.
Prostě - hezké a neprofláknuté místo to je, ale kouzlo přirozenosti se vypařilo - už tam nepojedu. Možná kdybych to neviděl v původním stavu.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hopkirk (09. 10. 2008 08:17).
avatar Re: Neprofláknutá místa
09. 10. 2008 18:02
> Hopkirk

S výše napsaným se dá souhlasit, ale s těmi výhradami, že moře na pláž možná působí rychleji. Oblázky jsou větší avšak ohlazené a až po delším zkoumání jsme došli k poznání, že ne všechny kameny se na pláži ocitly přirozenou cestou. Takový je můj postřeh z letošního září. Opravdu místo dříve působilo více romanticky, nicméně pořád své kouzlo má a při příští návštěvě Konavle určitě pláž opět nemineme.
Mě tentokrát nejvíc vadila dost studená nepromíchaná voda vyskytující se okolo hloubky 4 metrů a více. Po 2 ponorech se šnorchlem jsem se na to vykašlal a dále už jen plaval po hladině.

Michal
avatar Re: Neprofláknutá místa
09. 10. 2008 18:17
Tak mě napadlo, že ck nabízejí tzv. Robinsonáda podle Daniela Defoea, Robinson Crusoe.
Dovezou Vás loďkou na opuštěný ostrůvek, na kterém není žádné vybavení, jen pár rozroušených chaloupek. Několikrát do týdne přijede loď se zásobováním. Tak takto se dá prožít klidná dovolená, která je prý hodně oblíbená.

Vlastní zkušenosti však s tímto druhem ubytování nemám.
avatar Re: Neprofláknutá místa
09. 10. 2008 18:27
Jooo a teďka mě ještě napadlo, že taková dovolená jakou hledáte, sice nákladnější by byla dovolená na jachtě. Zakotvíte u pláže, která Vám vyhovuje, večer můžete zakotvit někde v živém chorvatském letovisku.

No, a nebo to udělat tak, jak mnozí z fóristů, zakoupit si motorový člun a brázdit při pobřeží. Takto jsme trávili sice pouze jeden den kolem Primoštenu. Paráda!
avatar Re: Neprofláknutá místa
28. 10. 2008 11:42
S lodí je to poravdu o něčem jiném mohu potvrdit,ale poslední dobou je už těch lodí tolik,že najít tu zátoku je někdy problém ahoj Standa

Re: Neprofláknutá místa
06. 11. 2008 16:39
Stando, ta zátoka je nádherná, úplně ti tu svobodu na lodi závidím. Prostě nádhera, s dovolením jsem si to tvoje foto hodila na pozadí. )(samozřejmě PC)
Re: Neprofláknutá místa
16. 11. 2008 14:37
To Kudu

Zdravím, kdy jsi tam v září přesně byla?
Poznáváš to: [www.flickr.com] smoking smiley

Zabalila jsem to v Zečevu 06.09. 2008
Po 3měsících, se mi již po civilizaci trochu stýskalo.
Přesně z tohoto místečka, jsem přes léto příspívala aktuální info. o celkovém dění kolem lokality Primoštenu a Rogoznice do tohoto f'óra.yawning smiley
avatar Re: Neprofláknutá místa
16. 11. 2008 17:22
Ahoj Nekane, jasně že to poznávám, to je přesně ono. My jsme tam přijeli právě 6. září, ubytovaný jsme byli v Lozici a tuhle zátoku objevili náhodou, když jsme objížděli pobřeží na člunu. Byli jsme tam úplně sami, akorát jednou jsme se tam setkali s nějakou paní Milicou, která má nový app. v Zečevu hned vedle staré školy. Jinak jsme chodili na procházku z Lozice do Zečeva tou prašnou cestou nad apartmány.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 168
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.