Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Staniči u Omiše

Autor Tereza 
Anonymní návštěvník
Re: Staniči u Omiše
10. 06. 2008 12:31
Znám tuto oblast.Copak Vás zajímá?
avatar Re: Staniči u Omiše
13. 06. 2008 07:48
Stniči-tak všem které jsem zvala na kafe do Staniči-se omlouvám dopředu.
Malá nám udělala čáru přes rozpočet(ale to si prostě s malým astmatikem zvyknete že kolikrát musíte lecos odsunout a přeplánovat)Mrzí mě to-ale pokud se vše srovná a stihneme to-tak vyrazíme na druhej pokus za měsíc.Akorát jinam než do Staniči-pokud to klapne tak Rogoznice.Tak nám držte palce.
A všem přeju hodně sluníčka dobré nálady a víc štěstí než máme letos myyawning smiley
Re: Staniči u Omiše
16. 06. 2008 09:06
Zdravím, tak po delší době opět do Chorvatska. Loni jsme vyzkoušeli něco jiného. Chorvatsko je ale Chorvatsko. Už se moc těšíme. Sháníme nějaké levné ubytování pro 4 osoby (2 páry). Byli by jsme rádi, kdyby jsme sehnali něco do 12 EUR os/noc. Termín by jsme chtěli někdy v druhé polovině v červenci. Prosím o radu. Předem děkuji za jakýkoliv kontakt.
Re: Staniči u Omiše
16. 06. 2008 11:35
Vím o dvou pokojích se společnou koupelnou a kuchyní 25m od oblázkové pláže v Brzetu
Re: Staniči u Omiše
16. 06. 2008 12:41
Tak to by bylo super. A na kolik by to asi vyslo? email malachovsky.roman@seznam.cz
Diky, za info.
Re: Staniči u Omiše
19. 06. 2008 16:40
taky by mě zajímal na toho člověka kontakt,člověk nikdy neví,co se staneyawning smiley
Re: Staniči u Omiše
23. 06. 2008 07:56
Pozítří vyrážíme do Staniči hot smiley tož kdybyste někdo měli cestu kolem apt. Ivka (vedle Daniela), tož se stavte! k dispozici máme dvě děti na hraní (3 a 5 let ;-) )
Re: Staniči u Omiše
02. 07. 2008 13:56
Ahoj môžeš mi dať kontakt na toho človeka?

Dakujem.
Viliam
Re: Staniči u Omiše
05. 07. 2008 15:51
Zdravím,letos v srpnu se také chystáme do Staniči.Těššíme se,ale máme obyvy z ubytování vybírali jsme na netu.Píšou 50m pláž.Jménuje se to vila Ana214.Nemáte někdo zkušenost s tímhle apartmánem?Děkuji Jana.
Re: Staniči u Omiše
06. 07. 2008 16:20
50m určitě souhlasí,al zeptejt sekoli schodů?
avatar Re: Staniči u Omiše
06. 07. 2008 19:54
janayawning smileysobně neznám přímo vilu ANA-ale podle zaznačení kde se nachází na mapce(na stránkách cestovky podle vyhledávače)tak k vodě to bude sice 50m-ale počítej s řádnámi schody(vlastní zkušenost ze Staniči i z jiných vesniček po Omišem)
Ale vpodstatě už jsem to tady psala-a nejen já--pod Omišem je krásný výhled na moře-ale téměř ve 99% se chodí po schodech vždycky.
(moje zkušenost Marušiči-20m od moře-byli jsme první dům od moře...ale na skále-takže cesta k moři vedla po schodech a bylo jich opravdu dost)
Staniši-k moři sice asi cca 15 schodů(byli jsme hned u moře)zato k autu které muselo parkovat u magistrály protože dolů nevedly cesty jenom chodníky naopak cca 50m po prudkých schodech.

Ale Staničije krásné-určitě se vám bude líbit a na schody si člověk zvykne za pár dní.
Re: Staniči u Omiše
06. 07. 2008 20:29
Dějuji moc za odpovědi,na dotaz majiteli kolik je to schodů mi bylo sděleno jen ,že k moři je to 40m a,že to je najbolja pozicia u Staniči.Tak snad to zvládneme a bude se nám tam líbit.Nemůžu se,už dočkat odjíždíme 7.8.08.
avatar Re: Staniči u Omiše
07. 07. 2008 08:49
jana:no-to víš že ti majitel řekne že to je :: najbolja pozicia:: yawning smileyn není hloupej a přece nebude líčit že se je po schodech.Ale jak píšu-se schody počítejte vždycky(navíc tady je to o tom-že opravdu 40m může znamenat výkon pro kamzíka)Záleží taky na cestovce-CA s kterou jezdíme my má nafoceno letecky od moře KDE se nachází AP-takže představu si uděláš.I podle fotek na netu.-pohledu z terasy-jak daleko a v jakým svahu budete.Koukala jsem na Staniči na odkaz na jméno apartmánu(nevím jestli byl zrovna ze stránek odkud máte ubytování zamluvené-ale on jeden apartmán je na netu třeba i na 4 stránkách včetně chorvatských)Ale podle zaznačení AP na fotce od moře-se schody počítejte
a nebbude jich málo.
Ale zase se opakuju-k týoblasti to patří-a je potřeba s tím počítat.Ale je tam opravdu krásně.
Re: Staniči u Omiše
07. 07. 2008 11:12
Vrátili jsme se právě z Ivky ze Staniči, dle údajů pana Vávry to bylo 20 metrů cesta k moři... no možná kdybych nešla po schodech, ale slaňovala, tak se na 20 dostanu ;-) Bylo to rovných 70 schodů, výškově velmi nepravidelných. Ale i 3 leťák ty schody zvládnul :-)
avatar Re: Staniči u Omiše
07. 07. 2008 19:10
Jajanina:no to je právě ono co tady píšem pořád dokola-oblast po Omišem musíte brát tak-že pokud je napsáno 20m k moři-tak i těch 20m je většinou po schodech.A máš pravdu taky už to tady bylo-schody v chorvatsku to je kapitola sama o sobě-jeden stupínek má 30cm jinej 15 a kus jich není vůbec.A pak jsou i takové co maj na jedný straně těch 30cm a na druhý 15smiling bouncing smiley.Takže daj zabrat.
Já co se týká p. Vávry jsem se s ním jednou v telefonu nějak zapovídala o dovolený a jak se nám líbilo atd.No a já mu říkala že jezdíme v červnu že se nám to zdá lepší mimo sezonu a červen je pro nás přijatelnější než třeba září ...A on mi řekl krásnou věc::-že červen je lepší i z toho důvodu-že je venku dlouho světlo-kdežto třeba na konci září se hodně krátí dny-a jak už jsem jistě poznala -chorvati si se schodama -natož s jejich zabezpečením a kvalitou hlavu nelámou-tongue sticking out smiley
Takže ono to prostě tak je.Výhled na moře(a že je pod Omiší nádherný skoro z každého AP) je holt za cenu schodů.

My letos museli překopat totálně dovolenou(psala jsem na jiném místě proč)Takže při druhým výběru jsem musela slevit z místa (vždycky jsme jezdili pod Omiš do vesniček)pokud jsem chtěla ubytování co nejblíž k vodě.
Jedem do Stup,Č.-kde je to k vodě opravdu asi 40m téměř po rovině-ale protože je tam právě spíš rovinatý pobřeží-ač budeme kousek od moře-moře z terasy pravděpodobně neuvidíme vůbec-nebo velmi malý kousek.
Měla jsem dilema-bud vzít něco volného pod Omišem-a šlapat těch xxx schodů nahoru(samozřejmě místa relativně blízko byly už pryč) nebo jet na blind(což teda já nemusím a zavrhla jsem to hned) nebo jet úplně jinam,nešlapat schody ale oželet Omiš a výhled na moře.
Rodina rozhodla že když už nemůžeme tam kde vždycky-tak at jedem úplně jinam a hlavně at nešlapem 150m k moři po schodech.
Tak uvidíme..(ale po Omiši se mi bude stýskat..)
Re: Staniči u Omiše
08. 07. 2008 23:03
Ahoj,
my jedeme do Ivky na přelomu srpna a září. Chci se zeptat, koupali jste se pod AP nebo jste chodili na Vela Luku? A co ubytko, spokojenost?
Jana
popino
Re: Staniči u Omiše
09. 07. 2008 21:53
To:jana.jana.
Vzhledem k tomu, že "valíme" do Staniči ve stejný termín a to do Danijela a Andelky a budeme trpět denně 134 schodů k moři moody smiley , tak se chci zeptat odkud jste a což takhle si tam dát "spicha", třeba na kávu.?
Re: Staniči u Omiše
09. 07. 2008 22:59
Před pár dny jsem se vrátil z ap. Danijela - u CA se píše také těch 20 metrů, ale je to asi 80 schodů. Ale není to nic hrozného. Domácí jsou příjemní, apartmán (S2) v pořádku. Jen jsem nechápal, proč jsme si nemohli zapnout na noc klimatizaci, která v apartmánu byla. V noci je tam takové horko, že jsem spával na balkoně.
avatar Re: Staniči u Omiše
10. 07. 2008 06:54
tocy:mi měli loni v jiném AP klimu v ceně pobytu-i kdyby jela 24hodin denně-nic jsme nepřipláceli.Obávám se že to hodně záleží na majiteli.(jsou AP kde požadujou třeba i pár EUR za HODINU puštěný klimačky)
Nicméně majitelka nás od toho celkem zrazovala(bylo vedro-a kluk dostal angínu při přechodu chladno+vedro venku)Oni ji nepoužívají vůbec-protože jak nám vysvětlovala(byla zdr. sestra) je podle nich lepší si zvyknout na teplo bez klimy.
No nevím-v noci jela-ale já s klukem jsme chodili spát a terasu kde jsme měli obr polohovací lehátka na opalování.
Dva roky jsme měli apartmán bez klimy-bylo stejný vedro-a vpodstatě se dá říct že jsme spali vevnitř-a úplně vpohodě.
Tak nevím..

Jinak ale tady někdo psal-že majitelka jednoho Apartmánu kterej měli dokonce zamluvený přes cestovku jim nejenže asi žádnou klimu nedovolila-ale nemohli zamykat!!apartmán když šli pryč a nesměli si vodit návštěvyeye popping smileyCož teda by mi vadilo víc než nezaplá klima v noci..(a asi bych tam byla cca tak dvě hodiny a pak šla hledat jinam)
Re: Staniči u Omiše
10. 07. 2008 08:07
Popino,jsme ze Žatce,budeme se těšit na společnou kávičku.Jana.
Popino
Re: Staniči u Omiše
10. 07. 2008 16:34
To: jana.jana. Tak to není vůbec špatné.smileys with beer My jsme z Krkonoš. Když tak si můžeme "písknout" mailem ať nezahlcuji vlákno. jirkap007@seznam.cz
Re: Staniči u Omiše
10. 07. 2008 20:55
Tocy Daniela je myslím hned vedle Ivky, z venku to vypadalo hezky :-) A jedna klima tam určitě přes noc jela, páč jsem ponocovala do 4 ráno a hučelo to tam do noci z Daniely furt ;-)

My jsme klimu pouštěli přes den, hlavně u vaření a pak večer jsme nafoukali dovnitř chladněji, aby tam bylo na usnutí snesitelně. Přes noc jsme to vypínali, ale i tak se jeden prcek vrátil s kašlem.
Re: Staniči u Omiše
10. 07. 2008 21:00
Ubytko jsme byli spokojení, večer jsme vysedávali na lavici (u venkovního krbu), je tam skvělý výhled na moře, borovice, řev cikád, pohodička :-)
Koupali jsme se pod AP, jelikož tam byl stín z borovic a tím pádem tak o 5 stupňů (pocitově) chladněji, než na vyžhavené Vela Luka (bylo furt 33-35 stupňů). Na Vela Luka je to fakt kousíček, určitě si vyberete dle vlastního vkusu.
Jinak pod AP i na Vela luka jsou bary s kafem, zmrzlinou a točeným pivem :-) Kafe od 5 kuna, zmrzlina za 5 (lepší je na Velaluka), pivo 10-14 (různé značky).

Staniči mě fakt dostalo, první letovisko, kam bych byla ochotna jet znova! Ten KLID byl fakt super!
Jo a ty schody jsou fakt v pohodě, hlavně jdeš furt ve stínu borovic, takže nemáš šanci na pláž dorazit splavená jako jedinci, kteří mají ubytko u magistrály.
Re: Staniči u Omiše
10. 07. 2008 22:12
Tady je pár obrázků ze Staniči. Schody tam sice jsou, ale zase ten výhled večer z výšky na moře stojí za to:












Re: Staniči u Omiše
11. 07. 2008 16:25
Taky přidám pár foteček:

Apartm. IVKA, Staniči


Výhled od apartmánu, na lavičce jsme každý večer sedávali, do toho ŘVALY z okolních borovic cikády





Schody od Ivky na pláž




Detail schody, ty jsem fotila speciálně pro tuhle diskuzi spinning smiley sticking its tongue out





Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jajanina (11. 07. 2008 16:27).
Re: Staniči u Omiše
11. 07. 2008 23:31
Ahojte.Letos jedeme poprvé k moři a to do app.Milan.Zajímá mě vybavení appartmánu:lednička je?,mrazák-je?,nádobí je?slunečník je?vařič nebo sporák?a co sociální zařízení,sprcha,wc-samostatně nebo součástí app.?Jestli máte někdo fotky pošlete na stehlik.pavel@gmail.com,díky.Jedeme 22.7.a už se těšíme



Upraveno 1krát. Naposledy upravil pavelsova (12. 07. 2008 14:33).
Popino
Re: Staniči u Omiše
12. 07. 2008 18:55
To: jana.jana: Dík za email, ale nelze ti nic zaslat, neboť máš plnou schránku na tiscali. Budeš ji muset "vyčistit". smoking smiley
Re: Staniči u Omiše
13. 07. 2008 20:43
Moc hezký fotky.Neměla jsem moc představu,ale teď,už se nemůžu dočkat.Jeden dotaz je třeba brát si sebou přípravky proti komárům?Díky za odpověď.Jana.
avatar Re: Staniči u Omiše
14. 07. 2008 08:08
jana.jana-byli jsme tam 3 roky po sobě(loni přímo ve Staniči)a komáři tam nebyli.Vezla jsem sebou takový ty volovinky do zásuvek i repelent pro děti-ale nepoužila jsem to žádnej rok.
-po zdi nám lozili takoví Gekonci(večer)sem-tam letěla nějaké podivuhodné stvoření a dlouhým bodlem na prdeli,a protože jsme měli AP obrostlý mooc kytkama-tak včely.Ale komáři ne.(byli jsme vždycky v půli čevna)
Re: Staniči u Omiše
14. 07. 2008 12:52
Jajanina napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Vrátili jsme se právě z Ivky ze Staniči, dle údajů
> pana Vávry to bylo 20 metrů cesta k moři... no
> možná kdybych nešla po schodech, ale slaňovala,
> tak se na 20 dostanu ;-) Bylo to rovných 70
> schodů, výškově velmi nepravidelných. Ale i 3
> leťák ty schody zvládnul :-)
To máš v poho... My tam byli předloni ve Stanic Ljuba - poslední ap. ve vsi a měli jsme těch schodů 220..!! moody smiley
Ale jinak super prostředí i domácí příjemní. Renata



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Renata Vac (18. 07. 2008 12:22).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 68
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.