Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Platba ubytování a prodlužování pobytu

Autor jirkap 
Platba ubytování a prodlužování pobytu
03. 09. 2013 19:05
Zdravím,
chystáme se za týden do Chorvatska, zřejmě na blind co nejblíže, takže Krk - Baška. Příjezd v úterý, odjezd sobota, nebo neděle. Nikdy jsem na blind nejel, tak nevím, dá se to třeba platit denně, kdybych po dvou dne zjistil, že chci popojet někam jinam?

Další - když už není sezona, dá se domluvit vystěhování až třeba v 18.00 hod? Nechce se nám jen přespat (platit) a pak jet stejně ráno v neděli domů.

Nějaký tip na dobré ubytování 2+4letý prcek? Odhaduji tak 40E max.

Počasí by mělo být za týden dobré Počasí Baška meteoblue ale spíš teplota vody Teplota vody Chorvatsko Krk 22°C , Split 24°C. Ale co jsem se díval na web s čistotou vody někde tu linkovaný, tak na Krku ta teplota 22st byla i v srpnu a červenci.
Re: Platba ubytování a prodlužování pobytu
04. 06. 2014 21:35
Vracím se k tomuto tématu. V to září to padlo, byla kosa tu i tam...

Ale léto je před námi a chceme zavdat něco kolem Makarské na blind, odjezd neděle večer 6.7.2014.
Do teď jsme jeli s registrací předem. Ale v roce 2012 nám nezarezervovali pokoj, tak jsme měli takou malou premiéru.
Věřím, že v pondělí určitě něco najdem. Ale nevím jak to s platbou? Když zkusím třeba 7 dní, nezdá se mi např. počasí a pak si to rozmyslím (četl jsem diskuse, kdy se lidé stěhovali z nějakého důvodu). Nebo zjistím, že ubytování, moře atp. stojí za prd a chci přejet jinam.

Platí se předem, nebo každý den? Není problém s prodloužením? Délkově maximálně 9 nocí (at vyjde rakouská známka, pojedeme zpět přes den).

Nebo ještě varianta, že třeba půl času na Makarské a pak se vrátit někam na úrověn Crikvenice (ať to máme blíže domů a uvidíme toho víc) a tam třebas ještě poležet 3,4 dny. To někdo realizuje?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirkap (04. 06. 2014 21:37).
Re: Platba ubytování a prodlužování pobytu
05. 06. 2014 06:08
jirka,zamysli sa nad tým,čo vlastne od prenajímateľov žiadaš.Chceš ubytovanie a nevieš na koľko nocí.Ak nebude mať domáci záujemcov,bude mu to jedno,ale ak sa mu niekto prihlási,jednoducho ti povie že to máš do vtedy ako ste sa dohodli a potom musíš odísť.Musíš pochopiť,že ho to živí.Ja by som tiež nečakala na to,či budeš tri noci alebo 9,podľa toho ako sa vyspíš.Veď si pozrieš kam sa ideš ubytovať.Najlepšie povedať na počet nocí,koľko máš tam v úmysle byť a spýtať sa či je možné zostať dlhšie. Zaplatíš podľa počtu nocí.Alebo zaplatíš mu napr.9 nocí a ak po 5 odídeš,tvoja vec.Skús sa vžiť do domáceho a budeš vedieť ako sa máš zachovať.
Re: Platba ubytování a prodlužování pobytu
05. 06. 2014 08:20
2Viera - to plně chápu. Právě proto mi vrtalo hlavou, že jsem občas zahlídl text o tom, že někdo popojel, tak mi to připadlo divné.
Asi rozumné bude, když to ubytko nebude úplně podle gusta, tak třeba jen 7 dnů. Když to bude krásný apartmán v dobré pozici, počasí nebude hrozit nějakým větším nepohodlím, tak třeba hned 9.
Re: Platba ubytování a prodlužování pobytu
05. 06. 2014 14:04
jirkap: když jedu na blind a vybírám si místo tak si napřed ten apartmán pořádně prohlídnu jestli mě vše vyhovuje a když jo tak myslím že není třeba za tři dny měnit názor a někam se stěhovat, nehledě na to že ubytovat tě v sezonu na mín jak týden u někoho je problém. moc dobře to znám protože sem většinou jezdil jen na 3-4 dny ale vždycky jsem se s paní domluvil a pak už sem k ní jezdil pravidelně, večer sem ji zavolala že ráno sem u ní a hotovka.
Re: Platba ubytování a prodlužování pobytu
05. 06. 2014 14:19
Když se mi něco nebude líbit, zkouší dát slevu, nebo jsou zvyklí, že někdo nemá zájem?
A ti co lebedí někde u silnice - nechat si je až nakonec (bo asi jejich ubytko bude asi dál od vody)?

Jsem dřív chtěl mít všecko domluvené předem. A taky cesta 2010 byla v hrozné bouřce, do toho malej otravnej, na autě začala zlobit poloosa, tak jsem v obavách co tomu autu je byl celou cestu, takže když jsem dorazil na místo, tak bych neměl chuť něco zajišťovat.
2011 jsme jeli s bratrem, takže jsme potřebovali místa pro dvě rodiny, takže taktéž raději předem.
2012 jsem registroval přes HR cestovku, takže to bylo ne sobota-sobota, dobrá cesta. Navíc jsme ještě sjížděli předem, kámoš chtěl kontakt na jedno ubytko v jiném vesnici. No na místě jsme zjistili, že náš apartmán nepotvrdili, už tam byl někdo jinej. Domácí se snažila pomoci, nabídla svůj luxusní byt, bohužel tak 1km od moře (místo původních 100m). To jsme nechtěli a když jsme viděli všude cedule, že mají volno. Bohužel prašule byly u cestovky. Nakonec nás domácí šoupla o pár baráků dál ke kámošce. Trošku starší, jsme skromní. Takže jsem si tu ubytovací komunikaci vyzkoušel nanečisto, tak se toho už tolik nebojím.
Navíc máme rok nové auto, tak cesta bude méně únavná.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 53
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.