Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Valdanos

Autor martina10 
Valdanos
25. 12. 2008 17:00
Ahoj. Černou horu jsme navštívili již několikrát a zaujal nás celkem Valdanos,Ale až doma jsme si uvědomili,že by tam nebylo marné se ubytovat už jen pro ten klid a málo lidí. Nebyli jste tam někdo ubytován? Sháním nějaký kontakt +ceník přímo na tento kemp a na netu nemohu nic najít. Martina
avatar Re: Valdanos
02. 01. 2009 15:53
Co vím, tak Valdanos je nepřístupný "běžnému" turistickému ruchu ! Jestli jsem pochopil místní lidi v Ulcinu (přeci jen mám ještě v albánštině menší mezerygrinning smiley), buď je to v užívání Ministerstva války a násilí Černé Hory, nebo Ministerstva vnitra, nebo obojí s tím, že to údajně dodnes užívá i jakési srbské ministerstvo a to to čas od času propachtuje třeba na půl sezóny bohatým Rusákům - prostě oni sami vlastně neví, co se tam děje, pouze ví, že tam nesmí . . . eye rolling smiley
Re: Valdanos
14. 01. 2009 01:58
Já tam letos byl,tedy ted už minulí rok. A jak říkáš,není tam přístup,je to celé hlídané sekurity
Re: Valdanos
24. 01. 2009 22:25
Na přelomu června a července jsem se tam byl jako každoročně podívat.Kemp je vybydlenej a to totálně,všude humus a odpadky.
Nahoře hlídá agentura ale pouští dovnitř.
Osud kempu je nejistý.Miloševič vyvlastnil pozemky místním a zřídil si tam nějakou vojenskou základnu.
Místní chtějí pozemky zpět,nebo finanční náhradu u místního soudu neuspěli tak je to v Haagu.
Jak to vím-domácí u kterého každoročně přebývám je bývalý majitel těch olivových hájů a možná takové dobré 1/3 Valdanosu.
Re: Valdanos
08. 10. 2009 21:29
Byl jste letos někdo ve Valdanosu?Hledám místo pro příští rok a tak by se čerstvé info hodilo.Jedná se mi především o ubytování v soukromí.Jsou tam nějaké možnosti?Předem dík.

Karel
Fox
Re: Valdanos
02. 01. 2010 21:43
To by mě docela taky zajímalo. V roce 2007 jsme se tam jezdili koupat a byla to celkem pohoda.
Ani u brány nahoře nikdo nehlídal což ještě rok před tím ano.
To místo je prostě překrásný.

Ahoj Tomáš.
Re: Valdanos
03. 01. 2010 22:39
Tak vloni jsem se tam byl podívat jakožto každý rok.
Stále to hlídají sekuriťáci u horní závory si vás zapíší a do areálu vás pustí jen na vykoupání nikam jinam.Je to tam totálně vybydlený i ta příjemná hospůdka na druhým konci pláže.Na pláži kde býval písek je naplaveno smetí a chaluhy,chodníčky jsou rozbitý prostě hnus.Dle našich domácích to koupili Holanďani a prý tam budou hotely,je to třeba brát s rezervou,protože co domácí to jiný názor,ale...
Snad ty hotely nedopadnou byla by to škoda,ale ten současný stav je zoufalý.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil choséé (04. 01. 2010 06:46).
Re: Valdanos
05. 01. 2010 21:45
Díky za info choséé.

Karel
Fox
Re: Valdanos
01. 09. 2012 19:55
Zajeli jsme sem i letos koncem srpna. U brány si zapsali SPZ,upozornili nás , že ve 20.00 zamykají a jeli jsme dolu.Na pláži celkem uklizeno,je zde i funkční sprcha a převlékárny.Byli jsme tu navečer a ještě tady bylo několik aut a asi 20lidí. Ale jinak žádná změna Je to smutný pohled.Chodníčky se bortí do moře, areál se rozpadá, zarůstá a pomalu mizí v křoví. Překvapila mě telefonní budka (nefunkční) s kompletním nepožkozeným telefonem. Asi zde nejsou vandalové. Jestli se jednou někdo pustí do obnovení areálu,"mimochodem je to překrásné místo" bude ho to stát asi hodně peněz. I přes ten zoufalý stav,jsme byli rádi , že jsme to tu mohli zase vidět.
Re: Valdanos
01. 09. 2012 22:38
I my jsme nyní při své první cestě do MNE zavítali sem aniž bychom tušili co to je. Hledali jsme jen klid z Ulcinju. V budce seděl u závory otrávený mladík, brána byla otevřena napůl a vražená cedule stop, aby to vypadalo jako že tam nemáte jít, ale stejně jdete. Jsem se zeptala zda můžeme a kývl že jo, tak jsme sjeli dolů. Dole chodil jeden hlídač, celkem otráveně. Bylo tam dopoledne tak asi deset aut. Ale jinak binec, naplavené řasy a odpadky. V dálce napravo nějaké zarostlé domky, tam jsme ani nešli. Sedli jsme si do našich kempových křesílek a dcera se vykoupala. Což pak byl horor ji očistit od trávy a jiného bince, který se na ni pak ve vodě nalepil při plavání. Udivilo mě, že taková klidná zátoka je spustlá a nechápala jsem tu ochranku. Díky příspěvkům tady už vím .....
Re: Valdanos
02. 09. 2012 10:36
Stavuji se tam každý rok. A před pár lety tam stáli dva frajeři se samopalem a dolu nás ani nepustily,to bylo ještě v době kdy bylo po kjopci pár starých obytných karavanu,asi zbytek kempu Valdános.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 118
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.