Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Sutomore - Zlatna Obala

Autor leguán 
avatar Re: Sutomore - Zlatna Obala
30. 05. 2009 11:29
to juro :

thumbs upthumbs upthumbs upgrinning smiley
avatar Re: Sutomore - Zlatna Obala
30. 05. 2009 14:59
Ahojte. Nelze docela dobře srovnávat jednoduchým způsobem Chorvatsko a Černou Horu.
Černá Hora je nádherná, ale má pouze 293,5 km mořského pobřeží, a několik městeček přímořských.
Chorvatsko je rovněž nádherné, ale má 5 790,00 km mořského pobřeží, a mnoho měst a městeček přímořských.
Pohledem etnicko-kultůrním je Černá Hora takovým "kořením" Balkánu. Že jste navštívili jinou kultůru už cítíte při pohledu na památky, poslouchajíc hudbu...atd....směrem k jihu už cítíte "vůni" Orientu. Naopak Chorvatsko je více kultůrně " prozápadní", proto se tam často cítíme " jako doma".
Pokud tedy jedete do Černé Hory autem, a dokážete se odosobnit a odpoutat myšlením od opravdu mnohem většího nepořádku a velkého množství lidí na plážích /je to pochopitelné už jenom k té krátkosti mořského pobřeží/, tak uvidíte a ucítíte celou tu nádheru Černé Hory. Zvláště, pokud navštívíte i místa /kultůrní a přírodní/ v horách.....např.Jaz, Skaderské jezero; Boka Kotorská s masívem Lovčen, Cetinje; Ostrog; Kaňon Tary; Národní park Durmitor- UNESCO.
Musela jsem často až zatajit dech - nad tou krásou, srocenou navíc asi pouze do délky 100 km nad pobřežím.
Někde jsem kdysi četla, že Černá Hora má jedno z nekrásnějších pobřeží v Evropě. A já s tím zcela souhlasím.
Samozřejmě, že pokud letím letadlem, a ještě do poněkud " levnějšího" rádoby hotýlku, jsem pak odevzdána životu na tom malém, přelidněném, a často špinavém úseku pláže, a místo jiných poznatků pak můžu sklouznout jen do pozorování odpadků, či jestli ranní kafe byla větší či menší "lůra".
A tak já se samozřejmě zase do Černé Hory vydám......ale "ušiju" si trasu tzv, "Na míru"...a odpadky s klidem Angličana překročím - nemusím jim tam uklízet - a můj pohled bude soustředěný na jiné krásy...např.:

Cesta do pohoří Durmitor, v pozadí Pivská přehrada.....

Velika plaža - táhnoucí se až do Albánie - a fakt má svou atmosféru.....
/Obrázky se mi bohužel "někam" ztratily.../
Zdraví R.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rero (30. 05. 2009 15:58).
avatar Re: Sutomore - Zlatna Obala
30. 05. 2009 15:22
Ahoj Rero, nemá cenu obhajovat cokoliv před někým, kdo už si svůj názor vytvořil - vzdej to !
Mimochodem - co se týká "bordelu a odpadků" , tak HR si s MNE nemá co vyčítat a chlív je v obou zemích úplně stejný !!!
Mám také za to, že čím méně turistů bude do MNE odsud jezdit, tím lépe pro nás, kteří tam jezdíme pravidelně, nemyslíš ?grinning smileysmileys with beer

Re: Sutomore - Zlatna Obala
30. 05. 2009 15:59
Tak nevím jestli lepší,ale opravdu nemá cenu je přemlouvat. Mě se tam také líbí a zrovna přelidněnost pláží pro mě není argument. I v Chorvatsku u je hlava na hlavě. Ono je opravdu rozdíl když jedeš třeba do Suto-more nebo jiných měských pláží. Já jezdím autem,tak projíždíme okoli a pláž si vždy vyhlédnu. Ted jsem si vyhlédl Velkou v Ulcinju. Vezu tři děti 6-10 let,tak pro ně ideální. Tak hurá do Montenegra-já za 23
avatar Re: Sutomore - Zlatna Obala
30. 05. 2009 17:05
72LUBOS
Tak to se asi mineme - jedeme tamtéž, ale 3.7. !
avatar Re: Sutomore - Zlatna Obala
30. 05. 2009 17:13
Černá Hora je opravdu nádherná země a moc se mě tam líbilo. Samozřejmě musím tam jet vlastním autem a trasu i ubytování si vybírám a zajišťuji sám. Pokud někdo jede s českou CK která mu zajistí ubytování v přelidněném městě a hotelu s nevalnými službami, měl by kritizovat především konkrétní CK či hotel a nikoliv dle toho posuzovat celou zemi. Stejné zklamání s ubytováním či pláží a podobně může kohokoliv čekat v jaké-koliv jiné zemi, je to pouze otázka štěstí a hlavně solidnosti konkrétní CK a nikoliv země kam cestuji.

Co se týká jízdy autem po Černé Hoře, možná to může někoho stressovat ale já jsem si při prvním pobytu za pár dnů zvykl a pak mě to už ani nepřišlo, časté troubení a podobně jsem bral prostě jako místní zvyk. Musím říct že nijak ohrožen jsem se tam na silnicích necítil ani v nejmenším, větší ohrožení za volantem pokud jde o zdraví posádky i mého "čtyřkolového miláčka" se často cítím na našich silnicích. Policajti - radary - omezení rychlosti, no tak tohle mě fakt netrápí protože obzvláště v cizí zemi předpisy dodržuju a nedělá mě to problém, jsem na dovolené a nikam nespěchám. Mimochodem loni jsem byl v září v Turecku a když jsem viděl tu hustotu provozu a jak se jezdí tam, měl jsem pocit že ČH je v tomto ohledu úplný ráj.
Vše je pouze o tom přijmout místní zvyklosti v dané zemi a brát je takové jaké jsou. Do té země jedu totiž také proto abych poznal její kulturu, památky a přírodní krásy nad kterými se mě někdy tají dech. A samozřejmě chovám se zde jako host, s respektem k místní kultuře a zvyklostem. Jak se chovám já k druhým tak se oni chovají ke mě, jsem přesvědčen že tohle platí všude na světě a možná proto jsem zatím také nikde neměl žádný zásadní problém.

Pochopitelně že pokud by mě šlo jenom o to abych se rychle dostal do hotelu s pláží na které pak strávím celou dovolenou, neřešil bych do jaké země pojedu protože by mě to v takovém případě bylo úplně jedno. To by ale nebyla dovolená podle mých představ...

** Petr **
Re: Sutomore - Zlatna Obala
30. 05. 2009 22:33
PetrK
Přesně tak,přesně si to vystihl. Ono stačí jednou narazit na špatného souseda. Ale kvuli tomu neodsoudím celou zemi. Letos tam jedu po třetí a právě ta necivilizace mě tam přitahuje. Minulí rok jsem jel 5 km od města Bar do kopcu a příroda uplná pohádka. Žádné cedule lidi tě pozdraví a zamávají ti. Né jak u nás prostředníčkemyawning smiley
Re: Sutomore - Zlatna Obala
31. 05. 2009 12:08
kdo se bojí sere v síni
Re: Sutomore - Zlatna Obala
09. 07. 2009 10:35
Tak už jste tam letos někdo byl? A zkušenosti... ?
Re: Sutomore - Zlatna Obala
09. 07. 2009 19:26
Byl jsem tam před pár dny. Sice jen na procházce,ale docela mě to překvapilo. Příjemná procházka podel pobřeží na promenádě.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
10. 07. 2009 06:35
Černá hora je země tisíce tváří, není to Chorvatsko , tak jak napsala Modena, za poznáním Montenegra musíte cestovat,Je to malá země , která je jediným možným cestováním k moři pro Srby, kem jejich cestovky bez víza mohou pořádat zájezdy, a oni všichni jsou zvyklý cestovat přes léto k moři. Já si pamatuju v 84 roce , jsme náhodou dostali vízum a mohli se do CG podívat, do kempů jezdili celé rodiny z celé Jugoslávie a nebylo nic divné , když přijel náklaďák a tam sundávali babču i s postelí, postavili přístřešek a vegetili třeba i dva měsíce.Já jsem popisovala, jak jsme po návštěvě Chorvatska přijeli před 9 lety do Sutomore , zaplatili pobyt a sedli na balkon a můj muž pronesl památnou větu, nemít to zaplacený jedu do Chorvatska , takovej bordel jsem v životě neviděl. a vidíte 9x ,jsme byli v Sutomore a letos to nějak kvůli zdraví tchyně nevyšlo a já jsem jak nemocná, chybí mi potvůrka ,zadrápla si místo v mém srdci.Dovolená je taková jakou si uděláte, já na jednom místě nevydržím . Dobře to dělá náš domácí v Sutomore ten , jak přijedu ,stávám se informátorem , cestovní agentůrou pro 15 rodin , kde co je , kam zajet atd.......říká zdena moja - cestovna agencia.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
29. 07. 2009 00:31
V Černé Hoře jsem byl 2x. Autem v Buljarici u Petrovacu. Mám navštívené pláže dole od Ulcinu po Jaz (kousek nad Budvou). V Chorvatsku jsem byl taky 2x na Makarské (Baška Voda a Brela). Projel jsem vícekrát prakticky celé Jadranské pobřeží mimo Istrii. Dle mého názoru - což zdůrazňuji - všude bych si dovedl představit, že bych mohl trávit dovolenou. Jen v Sutomore ne. Jo, večer projít hlavní třídou, zastavit se u nějakých obchůdků, dát v některé restauraci pivko, či vínko, ochutnat nějakou "mořskou potvoru", to ano. Taky jsme to s manželkou a dětmi, respektive vnoučaty několikrát udělali. Ale do vody - tam by mě nikdo ani heverem nedostal. A to nejsem žádá fajnovka. Pravidelně jsem tam ve vodě viděl přesně to, o čem píše výše leguán (03. 03. 2009 22:34) . A taky smrad. Potkával jsem se tam s čechoslováky, co tam byli ubytováni a taky byli dost zklamáni. Nechci to nikomu rozmlouvat, každého je to jeho věc. Třeba zrovna, když jsem tam vždycky byl já, foukal vítr nesprávným směrem.
Mně se mimochodem nejvíc líbila pláž Jaz. Čistota, klídek, zázemí (občerstvení, sprchy, WC atd.). Ikdyž byla vzdálená od Buljarice několik km, poté, co jsme ji "objevili", nám stálo za to, vždycky nakopnout auto a zajet si na koupání tam.
Toť můj názor.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
25. 07. 2013 14:36
Obnovím stoleté téma. Má někdo zprávy z poslední doby? Jedu tam za cca měsíc?
Re: Sutomore - Zlatna Obala
25. 07. 2013 14:55
To pacesol:
To už bude skoro po sezoně, takže klidněja, DPH zvýšena na 19%, dnes ráno v Sutomore mlha jaxviňa. Nevím kudy pojedeš, ale jak jsem psal jinde v Bosně po kolegovi vymámili pokutu, že neměl nálepku CZ. Jinak klasika, dodržovat rychlost a policie dá pokoj. Ekologická viněta zrušena, může se jezdit na občanky (oficiálně), Nikšičko stále dobré.
Tož tak
Mike
Re: Sutomore - Zlatna Obala
25. 07. 2013 22:06
No jedu napřed do HR a MNE až jako druhé za 10 dana. Potom ještě Albánie na skok. Ale info dostačující. Pokud je dobré pivo, tak ostatní může být jakékoli. Jseš přímo v hotelu? To CZ je prdel, že??? to ti nežeru.winking smiley
Re: Sutomore - Zlatna Obala
26. 07. 2013 08:12
To pacesol: V hotelu nejsem, máme tu už 6 let pronajatý byt, jsem tu pracovně. Ta nálepka není pr*el.
M
Re: Sutomore - Zlatna Obala
26. 07. 2013 18:34
Tak teď ti teprve závidím. já hledám na Balkáně práci už několik let a nic. smiling smiley No začnu nálepku CZ shánět. Co mám čekat od hotelu Zlatna Obala. Na luxus si nepotrpím. Hlavně se rád potápím. Tip na dobrou restauraci s místními specialitami bych také ocenil.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
27. 07. 2013 05:46
To pacesol: Hotely neznám. Když jsem byl párkrát u moře, tak jsem to vždy řešil apartmánem. V Sutomore jsem nebyl nikdy. Přes sezónu je tam půlka Podgorice. Takže jsem byl v Šušanju, Petrovci, Mirišti,Nad Sv. Stefanem. Tam jsou takové opuštěné poloprázdné pláže, Gužvu nesnáším. Restaurací je tam plno. Zkus si zajet do vnitrozemí, třeba k Ostrogu nebo na Lovčen, Njegoši. Restaurací, kolib a jiných občerstvovacích zařízení je všude hafo.
Tož tak
Mike
Re: Sutomore - Zlatna Obala
27. 07. 2013 07:07
Můj osobní názor: Budvu,Bečiči, Petrovac, Sutomore apod.,kde jsou velké hotelové komplexy, nebrat. Na plážích je narváno, je to obdobné jako v Chorvatsku na Makarské.Mám rád míň obsazené pláže a klid. V MNE jsem si oblíbil pláž "Drobný písek", kousek od Svatého Štefanu.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
27. 07. 2013 15:07
No gužvu nemám rád ani na cestě ani na pláži. S místem už teď nic neudělám. Jedu poprve a hlavně mám za úkol najít něco na dalších 10 let. Posledních 17 v HR už stačilo. Takže děkuji za tipy na klidná místa. Za večer zvládám po pobřeží i 4 vesnice 100 km nalevo i napravo. Takže určitě vyberu.
To Mike: Já myslel, že máš celoroční pobyt u moře. smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil pacesol (27. 07. 2013 15:08).
avatar
mdr
Re: Sutomore - Zlatna Obala
28. 07. 2013 18:16
S tou nálepkou CZ je to tak, že podle nějakých mezinárodních předpisů by jsme ji měli mít mimo EU, v rámci EU nám stačí, že máme na RZ ten modrý pruh s hvězdičkami a písmeny CZ. Takže já vozím samolepku sebou a kdyby mi policajti vyčítali, že ji nemám, tak ji nalepím. tongue sticking out smiley Ale zatím se mi to nestalo.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
23. 08. 2013 15:02
Dal jsem si oddych a hlavně čas na záměnu sprostých slov za slušnější. Zlatna Obala je hodně starý komplex na sklonku životnosti a zcela odpovídá standartu na Balkáně. Žádný luxus ale žádná bída. V rámci možností udržovaný a čistý. Ovšem kapacita hotelu několikrát převyšuje kapacitu špinavé pláže. Hromady černé trávy na tělech vytvářela komické a mnohdy nepěkné ozdoby těla. Plovoucí igelitové tašky, pet láhve a jiný bordel na spojnici betonové a písečné pláže spíše připomínal žumpu. Navíc z betonové pláže, která tvoří polovinu celkové délky byl pouze jeden vstup do moře. Strava je ale lahůdka. Ráno salám JUNIOR a nebo salám JUNIOR S LOJOVÝMI OKY. K tomu párek v tlustém igelitu aby sojově neexplodoval. Večeře každý den stejná a jiná. podle času příchodu bylo dobré na začátku. Např. plněný paprikový lust. Došel, tak následovalo vařené maso. Došlo, tak opékané párky. Brambory došly, tak následovaly rozvařené těstoviny. Následovala rýže. Nakonec se z toho drtivý většina cca 800 obyvatel hotelového komplexu posr..lo. Jedna skupina vyhlásila podpisovou akci a předalo 66 podpisů vedení hotelu. Následovalo prohlášení managera: "To je zhruba desetina a to je v toleranci. Stejně si to přivezli z domu a nebo to mají z přežírání." Přímo urážlivé. Strava tedy jeden velký HNUS. Nejhorší ale nakonec. Zlatna Obala leží na opačné straně zátoky, než Sutomore. Proto jsem i vybíral tento klidný hotel mimo centrum. Slovo " Klidný" je ale liché. Každý den do 01:00 hod. jsou na pláži diskotéky. A to hned několik. Vzniklý rachot nebyl hlukem muziky ale přirovnal bych to k pouti na plné kule. Jenom tam lze nalézt směs cca 10 písniček dohromady. Hlučnost byla tak odbrovská, že jsme se s úsměvem zdravili " Nazdar. Tak jak jste se dnes nevyspali" - "Ále jak normálně. Do jedné na balkoně a od jedné na záchodě." Dnes už úsměvné ale druhý den jsem na pokoji řval, že balíme a jedeme domů, protože jsem dvě noci nespal. Do jedné hlkukem a od jedné naštváním.
Pokud to shrnu, tak Černá Hora mne přivítala tím nejhorší. Gužva je horší než v HR, ceny vyšší než v HR, nabourali mi auto a cestu domů jsem si naplánoval přes Černou Horu na sever do Srbska, Hungarů a domů. Jízdní půměr na první 400 km jsem měl 52 km/hod. V obci 30 a mimo 63. Na začátku pěkná příroda zhruba na úroveň Žabljaku. Potom úmorná a neubíhající, nezáživná cesta. Na hranici Srbska a Maďarska hodina čekání. Maďaři se vyznamenali.
Naplánované výlety tedy nic. Nalezení bydlení na příští roky také žádné. Z 10 dní 4 dny na záchodě a v jeho blízkém okolí, takže na nic nebyl čas. Zhnuseně jsem ani nejel na poslední dva dny do Durmitoru a zrušil jsem i výpravy do hor a do Albánie. Velebnosti HNUS. A to jsem byl připravený dost dobře. Jeden hnusný hotel dokáže zhnusit celou dovolenou a celkový dojem z Černé Hory. Snad příště.
Ovšem hotel Zlatna Obala důrazně nedoporučuji. Už jen pro hromadu schodů.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
23. 08. 2013 21:55
no teda čao já zírám smiling smiley každopádně to je masakr který jsem nikdy nezažil , nikdy tam nejezdím v sezonu nikdy se neubytuji v hotelu a nikdy nelezu tam kde je moc lidí ))) pravdou je že vůbec nevím jak to například vypadá v Buljarici v sezonu ani to nechci vědět , jedině září od druhého týdne kdy vesměs srbové odjíždějí domů pak je klid a žádná diskotéka se nekoná a nikdy za devět roků co tam jezdím se nekonala , prostě je třeba si najít to pravé ořechové ono tam určitě je , prostě nastavit systém aby fugoval ))) teda ale to mě moc mrzí že jsi viděl jen tu temnou stranu , také bych byl znechucen , snad Tě to neodradí a zkusíš ještě jednou , Ty jsi vlastně viděl a slyšel co nemá s Montenegro nic společného sad smiley to je pech
Re: Sutomore - Zlatna Obala
24. 08. 2013 13:06
Tak to Tě teda nezávidím . Doufám ,že to máš vše nafocený a vyrazíš z CK tipuji Kovotour finanční kompenzaci .Jinak ,že oznámíš v médiích do jaké žumpy vozí své klientyangry smiley
avatar Re: Sutomore - Zlatna Obala
24. 08. 2013 13:51
Taky jsem po tomhle hotelu od Kovotouru pokukovala. Takže teď už je mi jasné proč ho nabízí za 11.990,- letecky s All inclusive.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
24. 08. 2013 21:56
Nebyla to CK Kovotour. Kupoval jsem přes INVIA CZ. Ta ale přeprodává pro Koala tour SK. To je ale jedno. Kovotour to má jako klubový hotel. Jednu lahůdku jsem vynechal. "Neteče nám prosím teplá voda." Některé pokoje mají svůj bojler a některé mají centrální dodávku. Teplá voda vám poteče od šesto do desíti. ( pochopeno od 18:00 do 10:00 ) ( skutečnost od 18:00 do 22:00) spinning smiley sticking its tongue out v roce 2013
K All Inclisiv: dokoupili jsme si obědy. Heč. To co bylo na oběd bylo potom na večeři. Hm. Citace jedné rodiny na terse.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil pacesol (24. 08. 2013 21:59).
Re: Sutomore - Zlatna Obala
27. 08. 2013 07:47
To Mike - jestlipak víš, že na Miriště už se nepodíváš. Všechno to tam skoupili Rusáci.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
27. 08. 2013 07:52
To Pacesol: Doporučuji ti, aby jsi již MN vůbec nenavštěvoval. Z tebe dští pouze síra a oheň, kus dobrého jsi neviděl. Je mi tě líto.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jar2004 (27. 08. 2013 08:01).
Re: Sutomore - Zlatna Obala
27. 08. 2013 07:55
to Pepos. Jenomže každý si přece může najít to dobré a co mu vyhovuje. Náš kolega ale zcela zjevně hledal vše to nejhorší, co se vyskytne i v Chorvatsku.
Re: Sutomore - Zlatna Obala
27. 08. 2013 09:15
Jar2004: Nebudu ti oponovat. Tvoje krátkozrakost a zatmění ti asi nedovolí přečíst ani název vlákna, které se týká resortu Zlatna Obala. Doporučuji ti, pokud ti to mysl umožní, zadat do vyhledávače "recenze Zlatna Obala". Potom asi pochopíš o čem píši. Pokud mělo být na této dovolené těco špatně, tak bylo kompletně. Nesnáším ovšem lidi s krátkozrakým názorem, že pokud já se mám dobře, tak se musí mít všichni dobře. Tupost tvého napadání mne uráží. Měl jsem za to, že forum je i o špatných zkušenostech. Tam, kde je něco bílé, musí být i černé. Opět jsem se přesvědčil, že mlčeti zlato. Raději toto forum přestanu navštěvovat. Jsou i jiná pěkná místa na dovolenou. Do MNE se ale určitě vrátím a rád. Doufám ovšem, že se tam s tebou nepotkám. Přečti si prosím konec mého příspěvku. Sbohem
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 59
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.