Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Nezapominutelné zážitky

Autor Karel M. 
Nezapominutelné zážitky
13. 06. 2007 19:37
V Černé Hoře jsem zažil některé okamžiky, na které
se nedá zapomenout:
- ubytování v apartmánech na Sl. Pláži, pokud bydlíte uprostřed, tak transfer zavazadel asi půl kilometru pěšky. ( poté jsme uplatili vozíčkáře, kteří nám el. vozíky bagáž dopravili do apartmánu)
-odtah auta policií v Budvě, když jsme se dostali na úzkou asfaltku, kde jezdí vláček mezi Budvou a Bečičí, zákaz vjezdu tam není, avšak zastavení ano, takže jsme mohli projíždět mezi stánky jako na pouti. Když jsme pak zastavili, mimo tuto stezku, aniž bychom bránili dopravě( vedle dvou místních), byli jsme do dvaceti minut odtaženi.Dovolená málem skončila, neboť jsme se v první chvíli domnívali, že nám auto ukradli zloději(pokuta 50 Eur)
-množství nejrůznějšího dobytka na magistrále poblíž Sv. Štefanu a krávy pasoucí se uprostřed čtyřproudové komunikace poblíž devastovaného gymnazia v bývalém hlavním městu Cetinje.
- totálně opilý bača krav, který ležel na úzké cestě při sjezdu z pohoří Lovčen do Kotoru tak, že jsme jen tesně míjeli jeho pravou ruku( 25 serpentin)
Přes všechny i nemilé zážitky, bych se i letos chtěl sem vrátit a poznat další místa.viz řeka Tara apod.
avatar Re: Nezapominutelné zážitky
13. 06. 2007 20:47
Jo, tak to se dá zažít všude.
l. Rakousko letos- Něco jako radovánky v údolí alpských svahů, a u cesty ve vysoké trávě spal naprosto neviditelný muž, málem jsme zaparkovali.
2. Lanovka na ledovec - po týdnu od našeho příjezdů domů - spadla.
3. Krávy se normálně pásly na svazích-no, pravda-nešly po cestě.
A tak bych mohla pokračovat.
Ale je pravda, že v Černé hoře je u moře příliš hlučno, a nejvíc mi vadí ty uřvané výletní lodě.
No, ale ono je vždycky něco za něco.Je pravdou, že když taknějak všechno super klape, tak si to potom člověk tak nepamatuje. A tak vzhůru za odpočinkem, dobrodružstvím, a hlavně se ve zdraví všichni vrátit.
Re: Nezapominutelné zážitky
14. 06. 2007 20:16
Crna Gora 07/2006:

Trasa výletu z Buljarice : Petrovac - Virpazar - cesta po južnej strane Skadarského jazera - Vladimir - Bar - Buljarica.
Slnko - rozbitá cesta - riziko.
Ca. 10 km za Virpazarom stojíme - prestávka.
Predbieha a zastavuje VW Golf s 2 vyholenými týpkami. thumbs down
Oni: kam idete ? My: hľadáme nejakú pláž pri jazere. Oni: poďte za nami.
10 km ďalej. Zastavujú a vystupujú na opustenej ceste.
S kamarátom vystupujeme pripravení na všetko.
Oni: Klídek, na tejto križovatke choďte vľavo - dole k jazeru - my ideme ďalej.
Nasadáme, odbočujeme.
Dostávame sa k jazeru, dedine, reštike.
Pláž bohužiaľ nevyšla (o tom sme sa bavili so smejkalim). Inak super.

Alebo inak:
Naša domáca v Buljarici. Pôvodom Bosniačka, moslimka (borovičku fakt nepila).
Vravíme: ideme na výlet na trh do Baru (kdesi pri prístave).
Ona: Ja vás doprevadím, poďme spolu.
OK.
Mesto Bar. Trhovisko ála Miletička na n-tú (sorry, Slováci pochopia). angry smiley
Vyholené, ZJAZVENÉ (!) týpky. Vo vzduchu cítiť černotu, podvod, pašovanie (nie v tomto poradí). winking smiley
50-ročný šlachovitý zjazvený týpek sa k nám blíži. Srdce v nohaviciach. eye popping smiley
...a týpek zdraví našu domácu, najlepší kamaráti ! smiling bouncing smiley
Všetky cesty sú otvorené, Ronhill cigy sa super cenu (číslo teraz neviem), zelenina, rajčiny, papriky.
Máme pocit - keby sme pýtali hašiš, určite zoženieme... thumbs up smiley

Tak toto bolo pre mňa osobne nezabudnuteľné... smileys with beer
Re: Nezapominutelné zážitky
14. 06. 2007 20:49
Když píšeš o tý cestě okolo skadarského jezera, tak mě se tam líbili ty dirky v dopravních značkách vod čeho asi tak mohli bejt?grinning smileythumbs up smiley
Re: Nezapominutelné zážitky
14. 06. 2007 21:19
Včeličky, poletěj včeličky, bzzzzz... cool smiley
Re: Nezapominutelné zážitky
14. 06. 2007 21:53
Nějaký tvrdý je tam maj potvory s vostrejma žihadlamagrinning smileythumbs up smiley
Re: Nezapominutelné zážitky
23. 06. 2007 05:42
Chci opět trochu odlehčit diskuzi, mnohdy konfrontační, na tomto fóru.
Zážitek souvisí, byť nepřímo, s mým úvodním příspěvkem na tomto vlákně.
Po tak"skvělém" začátku dovolené, když jsme vystáli frontu na ubytování v recepci Slovenské pláže v Budvě- asi 1,5 hodiny ve velkém vedru a za hrozného zmatku( jediná recepce pro tisíce ubytovaných v době, kdy se střídají turnusy), odtažení auta místní policií, poté odtahání zavazadel z centrálního parkoviště do O,5 km vzdáleného apartmánu,jsme si s manželkou řekli, že pro dnešek by to stačilo a pro uklidnění nervů jsme si otevřeli litrovku ferneta. Spořádali jsme ji tak do půlky a postavili poblíž odpadkového koše.
Druhý den po návratu z koupání můj zrak spočinul na flašce. Místo odpité půlky jsem zjistil, že je tam pouze čtvrtka objemu. Začal jsem nadávat, že se nedá v apartmánu nic nechat,samí zloději apod.Poznal jsem, že tam byla uklizečka, která mimo jiné vynesla koš.Další den jsem se nestačil divit.Na stole květiny,vzorně uklizeno, a tak to vydrželo do konce pobytu.Pak mě to došlo.Flašku u odpadkového koše brala jako pozornost,proto si odlila.
Re: Nezapominutelné zážitky
23. 06. 2007 16:21
Muj nezapomenutelny zazitek v Cerne Hore je tankovani benzinu. Na benzince u Buljarice nam pred 2 nebo 3 rokama?(uz nevim) tankoval borec benzin a v druhe ruce drzel cigaretu. S tresticima ocima jsem mu to vytrhl a odehnal ho od nadrze. Dalsi rok jsme byli moc zvedavi, jestli ta benzinka tam jeste stoji - no a stoji smiling smiley
Re: Nezapominutelné zážitky
21. 07. 2007 06:00
Letos jsem se chtěl ubytovat v Buljarici.Po odbočení z magistrály nás odchytil jeden děda, že nám nabídne apartmán. Sedl si k nám do auta a jeli jsme úzkou a křivou cestou do mírného stoupání.Měl jsem po náladě, když jsem v jednom místě škrtnul spodkem auta o kámen.Po přijetí k apartmánu na malém plácku stáli 3 auta,takže jsem musel zůstat stát za nimi. Ukázal nám jeden čtyřlůžkový apartmán,do kterého byl přístup po strmých schodech, avšak se společnou kuchyní s dalším apartmánem. Když jsme odmítli, tak řekl, že nám ukáže další apartmán.Měl však podstatnou vadu - byl obsazený.To mu však nevadilo, začal přemlouvat jejich obyvatele, aby se přestěhovali do menšího.
To už jsem ztratil veškerou trpělivost a bleskem jsme zmizeli.Tedy jen do auta,pak ještě nějakou dobu trvalo, než se mi podařilo vycouvat úzkou uličkou mezi dvěma ploty a pak se vytočit.
Tak jsme vzali roha z Buljarice a jeli se ubytovat zpět do Sv. Štefanu.
Re: Nezapominutelné zážitky
21. 07. 2007 16:58
Ahoj,objevila jsem toto forum aprotože se za14 dní chystáme do Č.Hory (mimochodem už po3),ráda bych kdyby mi někdo na email poradil nějaké klidné místečko na ubyt.
jedná se o lokalitu od Baru na jih,ne velkou pláž jen něco soukromého blízko vody-žádný komfort. najde se někdo? byli jsme vloni ubytovaní v Utjeze,ale domácí to prodali Rusům(skupují tam pozemky a nemovitosti)a také bychom rádi poznali něco jiného. Díky
Re: Nezapominutelné zážitky
21. 07. 2007 20:27
Tvoje trefa s tímto dotazem sem do tohoto vlákna je opravdu nezapomenutelný zážitek. confused smiley

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Nezapominutelné zážitky
19. 08. 2007 00:56
Taky něco přidám ..

V roce 1999 jsme byli v Černé Hoře poprvé. Jeli jsme do Ulcinju a ikdyž byla sezona v plném proudu (přelom července - srpna), turisty byste tu spočítali na prstech jedné ruky. Už v Čechách si naši známí a příbuzní ťukali na čelo s tím, jestli jsme normální.. a zda víme, kam to vlastně jedeme. Od majitele objektu jsme byli předem upozorněni, ať do kufru dáme hodně plechovkového piva, ničeho se nebojíme a směle vyrazíme na cestu. Od Dubrovníku jsme k černohorským hranicím jeli takřka sami, nikde ani auto. Přijeli jsme k polorozmláceným obytným buňkám, před kterými stál voják se samopalem a pil vodu z hadice.. a opodál stáli další a další.. usoudili jsme, že jsme asi na hranicích.
Vyžádali si cestovní doklady, několikrát obešli auto a asi po 30 minutách, kdy se naprosto nic nedělo, nám řekli ať popojedeme k opodál stojícím vojákům. Ti otevřeli kufr auta, mlčky odebrali pár plechovek piva a pasová kontrola byla za námi.. Po cestě nás zastihla taková bouřka, že trajekt z Kamenari nejezdil, takže jsme museli celý Kotorský záliv objet. Když jsme se konečně dostali k městu Ulcinj, zastavila nás policejní hlídka. Zeptali se ke komu jedeme a nechali nás otevřít kufr u auta. Odebrali další část plechovek s pivem a poslali nás dál. Než jsme z kraje města dojeli do cíle (do centra města), zastavily nás ještě 2 hlídky, které vždy odebraly pivo z kufru, usmáli se a ochotně ukázali cestu..
Pobyt v Ulcinju probíhal poklidně, bylo krásné počasí, skvělé moře, úžasné jídlo.. Auto jsme měli zaparkované před domem, ve kterém jsme bydleli. Jednou odpoledne jsme odpočívali v apartmánu, když nás vzbudilo bouchání na dveře a před domem nebývalý hluk. Podívali jsme se na auto a zadní dveře byly pomačkané jako papír. Kolem jel nějaký chlap v rozmláceném žigulíku a během jízdy se mu otevřely dveře. Zrovna, když míjel naše auto! sad smiley Ten chlap sotva chodil, jak byl opilý. Jenže se ukázalo, že šlo o vojenského kuchaře, kterého si tam asi vážili smiling smiley)) a dopadlo to tak, že manžel strávil následující 3 dny (vždy skoro celé dopoledne) u soudu a viník nehody dostal pokutu pár dinárů, tuším že v přepočtu to bylo asi 300 Kč. Nám samozřejmě škodu nikdo neuhradil.. a jako památku mám dodnes schované soudní protokoly s několika razítky..

Ale co, nikomu se nic nestalo a máme aspoň na co vzpomínat smiling smiley
Černou Horu máme rádi a od té doby jsme se tam již několikrát vrátili. Naposledy jsme tam byli letos na přelomu července a srpna. No a co se nám letos nestalo? Při čekání na trajekt v Kamenari nás v koloně dost velkou rychlostí předjížděl srbský jeep, když se ozvala obrovská rána. Předními dveřmi nám zavadil o zrcátko, které se naštěstí nezlomilo, ikdyž nějaký ten šrám utrpělo. Ten jeep zastavil asi o 100m před námi, taky čekali na trajekt. Ve vzteku jsem k nim přišla a ačkoliv mluvím daleko lépe německy, než anglicky, nestačila jsem se divit, co všechno jsem ze sebe v angličtině vysypala a jak souvisle jsem mluvila. Řidič se ani neomluvil a budiž nám útěchou, že to naše zrcátko nadělalo na tom jeepu daleko větší paseku, než on nám. Přes celé černé dveře měl promáčklý stříbrný šrám smiling smiley))
avatar Re: Nezapominutelné zážitky
19. 08. 2007 09:53
Je velká chyba MonteNegra, že dovolí takovému pronárodu zmrdů a bukvic, jako jsou Rusáci kupovat jejich nemovitosti a pozemky ve velkém ! To je jenom a pouze známka prorostlé korupce v místních úřadech ( tímto věnuji také tichou vzpomínku Karlovým Varům a jejich současným dvojjazyčným názvům obchodů - chybí už jen dvojjazyčně názvy ulic a náměstí . . .angry smiley )
Re: Nezapominutelné zážitky
19. 08. 2007 11:08
Bohužel,je tomu takthumbs down
Re: Nezapominutelné zážitky
03. 09. 2007 12:40
Radek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Muj nezapomenutelny zazitek v Cerne Hore je
> tankovani benzinu. Na benzince u Buljarice nam
> pred 2 nebo 3 rokama?(uz nevim) tankoval borec
> benzin a v druhe ruce drzel cigaretu. S tresticima
> ocima jsem mu to vytrhl a odehnal ho od nadrze.
> Dalsi rok jsme byli moc zvedavi, jestli ta
> benzinka tam jeste stoji - no a stoji smiling smiley

To samé jsem kdysi zažil ve Francii a letos při cestě zpět, když jsem bral LPG v Maďarsku na dálnici kousek od slovenských hranic, kde po mě tankoval jeden Ital a hulil hned vedle ventilu u nádrže vedle obsluhujícího.
Re: Nezapominutelné zážitky
03. 09. 2007 12:46
Modena napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Je velká chyba MonteNegra, že dovolí takovému
> pronárodu zmrdů a bukvic, jako jsou Rusáci kupovat
> jejich nemovitosti a pozemky ve velkém ! To je
> jenom a pouze známka prorostlé korupce v místních
> úřadech ( tímto věnuji také tichou vzpomínku
> Karlovým Varům a jejich současným dvojjazyčným
> názvům obchodů - chybí už jen dvojjazyčně názvy
> ulic a náměstí . . .angry smiley )


Není to jen Černá Hora. Obrovský nápor Rusáků je v Bulharsku, staví se tam bezmyšlenkovitě a jak o život. Teď si žačali brousit zuby na doposud klidná místa, která jsou známá jako přírodní rezervace na severním pobřeží u hranic s Rumunskem - Šabla, Krapetz. Už jsem o tom psal i zde [bulharsko....]
Místo těchto oáz klidu tam mají vzniknout obrovské hotelové komplexy a golfová hřiště.angry smiley
Re: Nezapominutelné zážitky
06. 09. 2007 13:45
Nezapomenutelny zazitek byl pro me pritomny bordel, curbes, svincik, neporadek, ci jak je libo... podel silnic, u pamatek, na plazi (Buljarica). Pritazlivost zemska tu funguje na 150 procent, snadno se tu resi otazky co delat s prazdnou PET lahvi, vajgly, obaly od susenek a nebo co delat, kdyz neni v okoli 100 metru zadny zachod sad smiley
Takova jedina smouha na jinak krasne zemi.
Ani tu zmiji jsem tam nepotkala sad smiley
Re: Nezapominutelné zážitky
06. 09. 2007 20:16
Při cestě ke Skadarskýmu jezeru v serpentýnách za jednou zatáčkou jsem málem narazil do osla spícího na silnici, bohužel jsem ho nestačil vyfotit, jeli za mnou další autagrinning smiley
Re: Nezapominutelné zážitky
06. 09. 2007 22:15
Různá zvířata, jako krávy, ovce nebo kozy na vozovce jsou běžná záležitost a musí se s tím počítat, a to i přímo na silnici vedoucí kolem moře( dokonce i v bezprostření blízkosti Sv. Štefanu). A na osla je možnost narazit i jinde.
avatar Re: Nezapominutelné zážitky
07. 09. 2007 12:49
Osel se procházel pár metrů od centra v Ulcinji a nikdo se na tom z místních nepozastavoval.Asi to berou jako samozřejmost a součást balkánu.grinning smiley.Úroveň této krajiny se rychle přibližuje k HR a kdyby po nás nechtěli pasy,zelenou kartu a někde nebyly nápisy s nabídkou na ubytování psané azbukou,tak bych ani nepoznal,že jsem v jiné zemi.Všude se staví a investuje i ten nepořádek /kolem cest stejný jako v HR/ se zlepšuje,viděli jsme cedule nabádající k čistotě,koše na odpadky na odpočívadlech a pracovníky,kteří sbírali odpadky.
V HR jsme se ještě nesetkali s tím,že by někde nebyla skládka vyřazených různých domácích spotřebičů a pneumatik a dokonce pláže na Hvaru si snad pletou se sběrným dvorem,jak ty lednice a pračky a pytle s odpadky vozí nechápu.Pomalu se tam nedá ani vystoupit s člunu na břeh /jedná se o pobřeží od Sučuraje k jihu mezi Pelješacem/.Pokud někdy vstoupí do EU tak se asi s toho po...ou. angry smiley
Nechci hanit jednu ani druhou krajinu,ale v principu jsou co se týká čistoty na tom stejně.Prostě je nic netíží,asi tam nemají ekology a zelené smoking smiley
Chorvatsko má výhodu v tom,že začalo na cestovním ruchu pracovat dříve než Černohorci,ale myslím,že je rychle doženou.

MirekŠi
Re: Nezapominutelné zážitky
09. 09. 2007 12:07
Rozdíl mezi Chorvatskem a Černou Horou je bohužel velmi markantní.Nekvalitní cesty,špatné značení,celková "opotřebovanost" na každém kroku.Finanční prostředky chybí ,to je bohužel vidět na každém kroku.Bude to trvat hodně let,než se ČH dostane na úroveň alespoň toho dnešního HR.Mě hlavně odradil ten všudypřítomný nepořádek a nepořádek...Takže ahoj v ČH tak za deset let.
Re: Nezapominutelné zážitky
10. 09. 2007 08:09
2 Putin: Jenže za deset let to tam bude vypadat jak dnes v Bulharsku - apartmán na apartmánu a jedno velké staveniště a klidných míst minimum. Pobřeží Černé Hory je ještě kratší než Bulharska.
avatar Re: Nezapominutelné zážitky
10. 09. 2007 10:28
Já jsem tam byl letos a vůbec si nevzpomínám na rozbité cesty /pobřežní magistrála/,značení také bylo dobré a nebo na to,že by byl moc větší nepořádek než v HR.Asi jsem to viděl jinýma očima.Buduje se tam fakt rychle a souhlasím s residentem,ale narváno na plážích tam bylo už teď.

MirekŠi
Anonymní uživatel
Re: Nezapominutelné zážitky
11. 02. 2008 20:14
,



Upraveno 2krát. Naposledy upravil prochy (14. 01. 2015 15:18).
Re: Nezapominutelné zážitky
07. 03. 2008 22:24
Nezapomenutelný zážitek z loňska mám, ale nebyl tedy nic moc sad smiley Chtěla jsem si jít ještě naposled zaplavat k moři a když jsem vyšla z apartmánu na hlavní silnici, viděla jsem cca 40 metrů ode mě cosi na silnici... po pár vteřinách mi došlo, že je to čerstvě přejetý labrador s totálně rozmašírovanou spodní částí těla sad smiley Musím říct, že pohled na ty psí oči se mnou tak zamával, že jsem dlouho váhala, zda příště opět tam. Po pár dnech (kdy jsem v noci pořád psa viděla ve snech) jsem to rozchodila.
Re: Nezapominutelné zážitky
08. 03. 2008 09:55
Tak v Sutomore ve Zlatné obale jsem byl s manželkou taky. Je to asi 4 roky. Také jsme hledali malé pláže v okolí a také jsme se dostali nevědomky do prostoru pod zříceninu pevnosti. Vedle cestičky na miniaturní pláži tam ležel jeden naháč a opaloval se. Možná to byl Zoran z Beogradu.
Na tom by nebylo nic zvláštního. Všimli jsme si ale jedné věci. Aby byl dokonale opálený, měl ho zespodu podepřený klacíkem, aby ho měl hezky opáleného ze všech stran. Dobře jsme se při tom pobavili. Manželka šla první a potom už se chtěla držet za ruku.
a to jsou právě ty úžasné zážitky, které při dovolené kde máte all inclusive nemůžete zažít, poněvač jenom ležíte na pláži a holdujete obžerství a taky nezapomínejte, že se jedná o Balkán… Já se letos také chystám do Černé hory a už se nemohu dočkat těch spousta kuriózních zážitků!!
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 102
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.