Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Na která místa jako nováček

Autor Jura Klásek 
Na která místa jako nováček
19. 06. 2010 00:03
Chtěli bychom vyrazit 3.7 jen sami dva.Máme i velké auto kde můžeme přespat,ale nejde to stále,že.Taky se musíme umýt a tak dále......grinning smiley
Docela nás láká být Chorvatsku jen chvilku nevěrní,ale vůbec to tam neznáme.Rádi si necháme poradit kde by to mohlo stát za to.Díííky
Re: Na která místa jako nováček
19. 06. 2010 10:19
Černá Hora je dle mého názoru krásná země a nedá se poznat za pár dní. Mě se snad podaří tam letos vypravit již po čtvrté a stále je co poznávat.Ať již to jsou např. pláže - většina z nich je v sezóně dost přecpaná, ale existují i volnější a klidné, ty jsou však většinou dál od hotelů a ubytovacích zařízeních.Mám třeba rád pláž Drobný písek, vede k ní nenápadná odbočka z magistrály asi 2 km jižně od konce Svatého Štefanu. Pěkná je i pláž Kamenovo, kousek od Bečiči, naposledy, když jsem tam byl v roce 2007, tak již tam bylo více lidí, neboť provrtali tunel pro pěší směrem od Bečiči a někteří lidé z tamních hotelů tam chodili pěšky.Zcela na jihu u Ulcinu je pak Veliká pláž, se strašně jemným a šedým pískem.
Pokud se týká panoramat, mě se líbí pohled z pohoří Lovčen na Boku Kotorskou, sjezd asi 26 serpentinami do Kotoru, které je také historickým městem.Krásný je také pohled na historický ostrůvek Svatý Štefan, Skadarské jezero, cesta do Něguši z bývalého hlavního města Cetinje.
Těch míst je samozřejmě celá řada, nedá se to tak jednoduše vyjmenovat, záleží, co chce kdo vidět.Každý si asi zde najde nějaké pěkné místo, kde se rád vrací.Osobně mám rád krajinu, kde je moře a současně hory.Např. stačí vyjet jen pár kilometrů nad Budvu a odměnou mi je krásný výhled na moře a okolí.
Já chci letos prozkoumat výběžek těsně pod Tivatem, kde se nachází hotel PLAVI HORIZONT a dál od něj na západ - např. pláže Žanjica,Mirišta směrem k Hercegnovskému zálivu.Tam jsem ještě nebyl.
Pokud se týká cen,nejdráž je na severu. Na jihu je vše téměř za "hubičku".

Karel
Re: Na která místa jako nováček
19. 06. 2010 14:57
Karle,díky.Opravdu rada odborníka.Je vidět,že už si tam něco projezdil.Já mám takhle projeté Chorvatsko a musím ti dát za pravdu,že poradit něco je fakt těžký.Ale jsem rád třeba za ty ceny a místa



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jura Klásek (19. 06. 2010 16:26).
Re: Na která místa jako nováček
21. 06. 2010 10:16
Ahoj. Tak na plažu Miriště a Žanjiče se vydej. To ti doporučuji. Obzvláště Miriště je něco přenádherného. A zkus se podívat na tvrz v onom výběžku u Miriště, pokud tě tam pustí, protože to koupili Rusáci celý ten výběžek. Při jízdě směrem k Žanjiču a Mirišti ti přeji dobré nervy a pozor na všechno na těch cestičkách. Třeba se tam potkáme. Čau
Re: Na která místa jako nováček
21. 06. 2010 11:33
Jak jsem psal.Jedeme 3.7 a máme modrého Peugeota 806 tak kdyby dáme alespon společnou kávu.thumbs up smiley
Re: Na která místa jako nováček
22. 06. 2010 07:31
To jedete mooooooc brzy. Pokud pojedu, tak to vypadá na poslední víkend v srpnu a následných 14 dní.
Re: Na která místa jako nováček
22. 06. 2010 15:58
jar2004 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj. Tak na plažu Miriště a Žanjiče se vydej. To
> ti doporučuji. Obzvláště Miriště je něco
> přenádherného. A zkus se podívat na tvrz v onom
> výběžku u Miriště, pokud tě tam pustí, protože to
> koupili Rusáci celý ten výběžek. Při jízdě směrem
> k Žanjiču a Mirišti ti přeji dobré nervy a pozor
> na všechno na těch cestičkách. Třeba se tam
> potkáme. Čau

Jak tam vypadají ty cestičky?Co mě zde může potkat - třeba volně pohybující divoká zvěř? Na tu je třeba myslet, pravidelně ji potkávám dokonce na magistrále poblíž Sv. Štefanu. Jsou ty cesty horší než z Lovčenu dolů? Klikatější nebo užší?

Díky

Karel
Re: Na která místa jako nováček
22. 06. 2010 22:40
Cesta na Miriště a Žanjiče mi vždy připomínala rallye Corsica. Dvě auta se tam vyhnou pouze když jedno zastaví. Je to sice vesměs asfalt, ale potkat tam dodávku, nebo menší náklaďák, který vozí do dané lokality potraviny apod. to je horor. Volně pobíhající zvěř, to je naprosto normální věc, od oslů až po kravky. Klikaté, uzounké, to nakonec uvidíš. Značení nic moc, spíše vůbec, než nic moc. Ale opravdu to stojí za to. Vždy, když jsem v Baošiči, udělám si minimálně jedenkrát za dovolenou výlet na Miriště. Dá se tam také jet lodí z Kotoru, Baošiči, nebo ze Zeleniky. Myslím i z Biele. Fantasticky čisá lokalita a voda mi vždy dá za pravdu a výlet tam být pokaždé musí. Dá se tam sehnat i ubytko v apartmánu v sezonu za ccxa 50 euro, s klimou a internetem, mimo sezonu - nevím už cca 40 E. Tel. na apartmán dodám, není problém. Na pláž je to 100 metrů, obchod také 100 metrů, jedna z mála lokalit, kde se poměrně často objevují delfíni. Kdo chce vědět více, ptejte se. Jar2004
Re: Na která místa jako nováček
22. 06. 2010 22:44
Ještě jedna věta:
Zaručuji ti, že na Mirišti a Žanjiči bude i v sezonu poměrně volno. Je tro tak zastrčené a myslím i neznámé, že tam málokdo jezdí. Už jsem tam potkal auta s CZ SPZ ale fakt vyjímečně.
avatar Re: Na která místa jako nováček
24. 06. 2010 18:07
Dobrý den,

mohli byste mi prosím více popsat cestu k plážím Mirišti a Žanjiči?

Děkuji
Re: Na která místa jako nováček
24. 06. 2010 21:19
Ahoj, nebo dobrý den. Nevím přesně jak popsat cestu na Miriště nebo Žanjiče, to snad ani nejde. Ne kvůli mně ale spíše kvůli značení Černohorců. V první řadě je třeba se dostat trajektem / asi nejlépe trajekt / na druhou stranu Boky kotorské. Poté jet směrem Tivat a asi po 10 - 15 km se dát do prava a držet se směr Radoviči a tam už je sem tam psáno ŽANJIČE. Pokud se Vám bude zdát, že jste zabloudili, nelekejte se, nezabloudili. To je jen konec světa. Jeďte dál, serpentinama a uzoulinkýma cestama stále směr Žanjiče. Tady opravdu není co radit, snad jen pokud by jste chtěli GPS souřadnice ....42.23.41.00 a 18.34.46.42 Nenní třeba odtamtud odjíždět za nákupy, obchod tam je, ale ta čistota. Unikát. Fakt nevím, co přesně bych měl popstat. Budeš li mít dotaz, ptej se, nevím jak to popsat více. A ceny? Za ten LUXUS - kam se ser.,.,ou Chorvati. Je možný i kontakt na apartmány v oblasti. cena v sezonu 50 E včetně internetu. Vše je tam na domluvě.
Re: Na která místa jako nováček
24. 06. 2010 21:21
Zadej do google earth souřadnice a víš kde jsi.
Re: Na která místa jako nováček
26. 06. 2010 09:48
To jar2004,

Mám ubytování ve Sv. Štefanu, na Miriště a Žanjiče se chci podívat v rámci výletů. Chtěl bych prozkoumat celý poloostrov, začnu samozřejmě u hotelu PLAVI HORIZONT.Nemáš tip i na jiná místa, kromě těch dvou uvedených, nebo to nemá již cenu pokračovat dál. Jinak na již zmíněné cesty jsem zvyklý, třeba v loňském roce jsem vyjel k vrcholu Sv. Ilji v pohoří Biokovo nad Makarskou, což bylo asi 20 km do kopce, pod námi rokle, někde byly svodidla, někde jenom kůly a lana.Chce to pevné nervy zvláště pokud někoho potkáš v protisměru.

Karel
Re: Na která místa jako nováček
26. 06. 2010 12:48
Ahoj. K prozkoumání je toho na onom polostrově strašně mnoho. I když tam jezdíme několik let, není možné všechno stihnout. Přenádherné jsou MODRÉ JESKYNĚ na jižním pobřeží popostrova, vše lze nalézt na google earth. Tam je neskutečně mnoho fotografií, návodů k inspiraci. Líbila se mi jeskyně u RISANU, nijak značená, kde mají Černohorci zásobník vody v útrobách jeskyně. je tam zcela volný přístup, popravdě řečeno, nebyl jsem daleko. Bál jsem se, byl jsem sám, moje žena na takové dobrodružné cesty není. Stalagnity, stalaktity , sice málo, ale zcela nechráněné a volné. Někdy se musím také vydat více do vnitrozemí, to jsem jaksi opomněl. Velmi zajímavé a poučné byla pro mne návštěva - jak to nazvat - snad uprchlický tábor - prostě ti, co o všechno přišli v nesmyslné válce a teď vegetí, nebo živoří u pobřeží. Konkrétně v Baošiči je to k zhlédnutí. A proto, buďme rádi, že se máme, jak se máme. Ahojky všem.
Re: Na která místa jako nováček
27. 06. 2010 16:25
Ahoj. Tak dnes jsme to zapíchli dříve v hokně a byli jsme se podívat na Miriště a Žanjicu. Směrem od Budvy odbočit vlevo na křižovatce před Tivatským letištěm. Už tam je cedule plaža Mirište. Vůbec celá cesta je vcelku dobře značena, akorát cedule ukazující směr jsou až za křižovatkou, jak je to tady zvykem. Cesta odpovídá normálu něco jako Villusi - Bileča, kudy jezdím a tam je i silná kamionová přeprava. Mám napsáno několik telefonů na ubytování, asi se tam v srpnu otočím. Jinak, asi kvůli počasí, pláže téměř prázdné. I na známých destinacích jako Bećići, Budva, Sveti Stefan, Buljarica, Jez všude jen pár lidí. Po cestě viděny tři auta s českou RZ, většina zahraničních - Srbové. Pokud se chcete podívat na fotky z dneška tak jsou na [www.facebook.com]
Přeji všem pohodovou dovolenou.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 106
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.