Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Vítejte v Černé Hoře

Autor jar2004 
Re: Vítejte v Černé Hoře
30. 06. 2013 21:21
Asi i tam řádí Kalousek.
avatar Re: Vítejte v Černé Hoře
02. 07. 2013 19:32
No, my taky super !
Včera jsme dorazili, Hanka hned angínu a horečky, takže místní antibiotika PANCEF (jsou prý super-víme od loňskasmoking smiley), před chvílí jsem jí lovil ne dlouho zakouslé klíště z hlavy, mladej teď teplůtku 37.1 (to bude spíše z delšího dnešního koupání).
Kdyby u nás bylo od května nějak slušně, abychom měli šanci si zvyknout na léto, asi by to taky vypadalo jinak.Takhle se akorát z toho hicu každý rok pos....A to celý rok nepijeme, nekouříme, sportujeme ...Jojo - když se daří, tak se daří !confused smiley
Re: Vítejte v Černé Hoře
03. 07. 2013 08:19
Tady v kempu SafariBeach také super,celýtýden staví nějaké pergoly u bungalovu od 7 rána,motorové pily a šrouby asi neznají tak šup 200 hřeby do všeho. No a dnes to vylepšily,v 5.50 začaly vrtat na plážy díry na deštníky motor.vrtákem. Pár kempařu to zabalilo a odjely,no takéjsem otom uvažoval,ale máme to do pátku,tak se mi nechce balit a zas stavět nekde na dva dny.
Letos to tu nějak nevyšlo.
Luboš
Re: Vítejte v Černé Hoře
06. 07. 2013 07:11
Také jsem si všiml, že měli nějak moc času na přípravu všeho. To u nich nebývalo zvykem. Sice i v minulosti dodělávali něco na poslední chvíli, ale letos opravdu moc. Teprve dodělávali restaurace, obchůdky, ještě nefungovali pouliční trhovci s různým zbožím, atd, lidí tam moc nebylo, spíše velmi málo.
avatar
mdr
Re: Vítejte v Černé Hoře
08. 07. 2013 11:27
Tak do září to snad bude spinning smiley sticking its tongue out
Re: Vítejte v Černé Hoře
08. 07. 2013 13:25
zdravím všechny přátele Montenegra, do této krásné země budeme v září vyrážet již po šesté, ale přeci jen jsme tam byli naposledy v r. 2009 a to se mohlo ledacos změnit. Naposledy nás překvapilo množství ruských turistů a jejich věšinou dost neomalené chování.
Letos máme ubytování zajištěné ve Svatem Stefanu, jen pro informaci by mě zajímalo jak to vypadá v letošním roce zda máme být připraveni na to horší, nebo už takové nájezdy nejsou a potom případně které pláže doporučit, a které ne.
Dříve jsme rádi jezdili na Ploče, Jazz nebo Lučici. Snad nejsou zastavěné placeným a předraženým plážovým servisem.
Za info předem díky
Re: Vítejte v Černé Hoře
08. 07. 2013 15:06
Rusáků je tam čím dál víc. Bohužel. Na druhou stranu - lepší než skopčáci. Od roku 2009 trochu povyrostly ceny téměř všeho, Co se týká předraženého plážového servisu - tento pojem z Baošič neznám, nikdy mě nestálo nic na pláži. Kromě prodejců oleje, koláčů, ryb, a zmrzliny a pití se neplatí nic. Máte li servisem na mysli lehátka a slunečník.
Re: Vítejte v Černé Hoře
05. 11. 2013 16:12
Dobrý počtení:[zpravy.ihned.cz]
Fox
Re: Vítejte v Černé Hoře
05. 11. 2013 18:57
Nádherný článek. Už se zase těším na léto smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fox (05. 11. 2013 18:57).
Re: Vítejte v Černé Hoře
07. 11. 2013 19:11
Také jsem si článek se zájmem přečetl. Nedá mně však abych nepřipojil pár vlastních poznatků z letošní dovolené. Jen podotýkám, že co se týká Černé Hory, nejsem žádný začátečník. Letos jsem ji navštívil po sedmé a vždy se jednalo o dovolenou po vlastní ose. Prakticky mám Černou HOru projetou od hor k moři od moře do vnitrozemí. Letos jsme se zaměřili na pobřeží. Jen podotýkám, že jsme zde byli v září (konkrétně od14. až do konce měsíce). Cesta od hraničního přechodu s Chorvatskem (Debeli Brjeg) do Lepetane k přívozu byla celkem klasická, jen jsme si všimli, že v Hercog Novim stojí nový hypermarket jinak zatím nic. Zato po přeplutí boky a jízdy z Tivat směrem Budva jsme se nestačili divit, výstavba nových objektů bez jakéhokoliv viditelné územního plánu, prostě živelné a neřízené skoro na všech nových objektech nápisy na prodej, byty k prodeji a vše pochopitelně v ruštině a azbuce. Již na první pohled je zřetelně vidět důsledek bezvízového styku s Ruskem. U odbočky na pláž Jaz, kde před třemi lety stále jen benzinová pumpa, je tato obklopena hotely a penziony pochopitelně s nápisy na prodej. Při vjezdu do Budvy jsme se nastačili, každá sebemenší volná parcela zastavěná, nikde pořádné místo k zaparkování není, ale zato se pilně činí městaká policie v nasazování botiček. Ten hrozný komplex, který začali stavět mezi Budvou a Bečiči před třemi lety, stále nedostavěný nová výstavba bez ladu a skladu, to se týká i Bečiči, Pržna, Miločeru, Svetiho Stefana i Petrovacu. Ten hrozný stavební boom však končí Buljaricí, tam jako by se to zastavilo.
Ubytování jsme měli ve Svatem Stefanu, absolutně zastvěné každé volné místečko, problém s parkováním, přestože penzion avizoval vlastní parkovací místa, ale sliby chyby, místa byla obsazena ruskými turisty a jejich aut z půjčoven, kterým bylo absolutně jedno, že místa jsou rezervována úplně někomu jinému a ne jim.
Šok přišel při večerní promenádách v Budvě, Bečiči, Petrovacu kde si člověk připadal jak lázeňské promenádě v Soči nebo Gagře (opět připomínám, že se jednalo o polovinu září). Prodavačí v obchodech jsou již zblí tím ruským nájezdem, že i když člověk mluví srbochovatsky, tak automaticky odpovídají v ruštině. Pochopitelně jsou ceny dle toho taky natažené. Ještě, že prodejny potravin mají ceny téměř stálé i když oproti předcházejícím letům k mírnému zdražení došlo.
Samostanou pozornost zaslouží pláže, ty jsou zprivatizované a nějaké doporučení ministerstva turismu, že min. 30% plochy pláže msi zůstat tzv. volné nikoho nezajímá. Např. na pláži v BUdvě je tento volný prostor v místech kde vytéká odpad z čističky odpadních vod, jinak zde za plážový servis (slunečník + dvě lehátka) chtějí 15 euro, konkrétně pláž Luštica, V Bečiči chtěli 8 euro, na pláži Jaz po té co zaplatíte za příjez k této pláži 2-3 eura (podle toho kdo vybírá) stojí plážový servis 8 euro a tzv volná pláž je mezi skalisky při cestě na nuda pláž. Na další pláži, komkrétně Ploče jste již z dálky upozorňováni na tu skutečnost, že je tam zakázaný piknik (pod tím si nájemce představuje vlastní slunečník a vlastní lehátko), když tam přijedete je sice parkoviště bezplatné, ale za slunečník chtějí 5 euro a za lehátko 3 eura. Když jsme se otázali kde je oněch 30% neplacené pláže bylo nám ukázáno na ostrá skaliska, takže také nic. Levněji vychází plážový servis na pláží Trsteno kde chtěli jen 5euro. Na pláži ve Svatem Stefanu stojí plážový servis 8 euro, ale vše prodraží mnohem víc když tam zaparkujete, poplatek 2 eura na hodinu, podobné je to i v Petrovacu kde pro změnu pro naprostou přehlcenost auty nezaparkujete vůbec a na vše dohlíží neustále bdělá a projíždějící policie. A pochopitelně plážový servis opět oblíbených 8 euro. Suma sumárum jsme nakonec skončili na pláží v Buljarici, kam jsme denně dojížděli kde byl opak pravdou celá pláž volná a mimo cca asi tak 100 m kde byl placený plážový servis a kdo pláž zná tak ví, že se táhne nějaký ten kilometr.
Takže když to mám zakončit, tak mohu jen konstatovat, že obyvatelé jsou stále srdeční zvlášť když se snažíte mluvit jejich řečí, příroda je stále krásná ale stále více se rozpínající ruští investoři a ruští turisté nám vícemíně připravili tak trochu větší zklamání. Naprosto mě dostal velký bilbord, který v ruštině nabízel nové byty a apartmány v Žabljkau. Jestli tito tzv turisté proniknou i do hor, tak nevím jak to s Černou Horou bude dopadat.
Přesto všechno jsme na Černou HOru nezanevřeli, protože jsou tam ještě stále místa a lidé kde se člověk cítí dobře.
avatar
mdr
Re: Vítejte v Černé Hoře
08. 11. 2013 08:00
Henry, když čtu tvůj příspěvek, tak si říkám, jak dobře jsme udělali, že jsme byli až na "konci světa" v Ada Bojaně. Když jsme se zastavili ve Sveti Stefanu, chtěli jsme se podívat na "malou" pláž, která byla v našem průvodci označena jako "tolerováno koupání bez plavek". Našli jsme ji, ale už je celá zastavěná novým hotelem, ještě neotevřeným a už je tam cedule, že vstup je pouze pro hotelové hosty. A na "Kraljičina plaža" měli ceduli, že je tam povinnost použít hotelové zařízení (slunečník + 2 lehátka) za 75 euro: [www.vijesti.me] Na pláži u vstupu na ostrov Sveti Stefan byla stejná cedule s cenou 50 euro.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mdr (08. 11. 2013 08:05).
Re: Vítejte v Černé Hoře
19. 11. 2013 15:10
Henry přečetl jsem si Tvůj příspěvek a nestačím se divit. Naposledy jsme byli v Budvě v roce 2011 a jak to vypadá tak asi i naposledy. Protože , platit každý den za lehátka a slunečníky předražené sumy opravdu nemíním. Ještě mám dotaz , já parkoval na Sv.Stefanu ,vždy v serpentinách směrem k pláži, tam se také již vybírá? Nebo myslíš parkoviště za závorou u pláže.
Re: Vítejte v Černé Hoře
19. 11. 2013 18:56
to vinklar: tím zpoplatněným parkovištěm ve Svatem Stefanu bylo myšleno to dole u pláže. Jinak v serpentinách jsem to raději nezkoušel vzhledem k nesmírně aktivní policii a zřejmě nějakým aktivním "pomocníkům VB", kteří rozdávali pokutové bloky za okno včetně složenky v tom lepším případě a viděl jsem i botičky.
Ale s ohledem na to, že nejsem Rus jezdící tamním autem z půjčovny a nemíním být sponzorem policie v Černé Hoře, pro příští sezonu zřejmě popojedu o cca 300 km jižněji do Řecka
Re: Vítejte v Černé Hoře
09. 02. 2014 01:07
Dostal jsem od známého tento odkaz,snad někomu pomůže. Jsou tam videa,počasí aj
[cernahora.ikn.cz]
Re: Vítejte v Černé Hoře
23. 03. 2014 11:57
Tak máme potvrzenou rezervaci posl. týden v červnu a 1. týden červenec na Utjehu.Min.rok se nám tam líbilo,tak jsem to letos "haltnul" předem,za dobrý peníze hezké ubytování,zahrada,jak na chalupě.Sleduji počasí,jak se nám to tam ohřívá a těším se na výlety do Albánie na dobrý dlabanec a bloudění v horách.....

Karel
Re: Vítejte v Černé Hoře
23. 05. 2014 07:15
Chci se zeptat - jaká je aktuální situace na hranicích do MNE, myslím tím kontroly třeba dovážených potravin.Zaměřují se na jejich dovoz? Vím, že předpisy jsou přísné a dovolují dovoz velmi omezeného množství. Já byl v MNE již 4 x, ale naposledy před 4 lety. Do kufru se mně nikdy nedívali, zaměřovali se vždy na ještě "západnější "turisty, jako Francouze, Švédy apod. Pak jsem jen viděl, jak jim podávají přes okýnko "všimné" - piva v plechovce apod.
Měl jsem vždy z toho blbý pocit, navíc zdržují, takže jsme na hranicích stálo třeba 3/4 hodiny. A pokud byli náhodou benevolentní, tak kousek dál zase zbytečně zdržovali chorvatští celníci - při odjezdu z MNE.Každopádně bych nerad obsah kufru vyskládával na silnici.
avatar Re: Vítejte v Černé Hoře
23. 05. 2014 07:24
Byl jsem loni a křižoval Srbsko - BiH - Černá hora - Chorvatsko. Nikde sem neukazoval kuft. Pouze při výjezdu z Černý hory kontrolovali auto vinko atd. Jinak pohoda i když je pravda,že tam vyskládaný auta měli. Letos jedu zas tak napíšu zkušenost. Zatím neznám přesnou trasu kvůli povodním,ale 16.6. odjezd.
Re: Vítejte v Černé Hoře
23. 05. 2014 07:53
Ahoj,kontrolují stále,v sezoně počítej se zdržením.Po předložení pasu či OP ČR odmávnou,zajímají je jiní.To čekání tam ale je.

Karel
Re: Vítejte v Černé Hoře
23. 05. 2014 12:17
Kontrolují? Asi vypadám tak blbě, že na mne raději kašlou, ale za cca 15 cest do MN jsem absolvoval pouze jednu kontrolu a to u Chorvatů. Jinak tam /MN/ i zpět - zelená karta o odjezd.
Nikdy - zdůrazňuji NIKDY žádná kontrola.
Jenom jednou se - a také Chorvatům - nezdálo, že nás jede 6 chlapů. Kde maš ženu? Musí pracovat. OK jeď. Toť vše za ty roky.
Fox
Re: Vítejte v Černé Hoře
24. 05. 2014 11:27
Naprosto souhlasím. Pojedeme letos taky asi po desáté,ale nikdy nic nechtěli vidět.Pouze doklady. A navíc téměř nic nevozíme,vše se nakoupí za ceny jako u nás. Něco i levněji. Letos vyrážíme v srpnu. A už se to blíží.spinning smiley sticking its tongue out



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fox (24. 05. 2014 11:28).
Re: Vítejte v Černé Hoře
24. 05. 2014 16:41
Myslel jsem,jako že kontrolují ostatní,Čechy pouštějí.V sezoně pak stojíš v koloně hodinu,než odbavějí a přehrabou věci lidem,k jejichž národnosti mají nějaké výhrady.

Karel
Re: Vítejte v Černé Hoře
24. 05. 2014 19:34
Byli jsme loni s partou chlapů a táhli jsme většinou pivo /budvar 12 st. v akci za 15 / a když jsem viděl kolegu, jak si kupuje 12 jelena za cca 8 Kč tak mě brali nervy.
Nemá cenu tam COKOLIV! vozit. Cigarety, alkohol, rýže, restaurace, ovoce......
Skutečně příště povezu osobní věci a jinak nic.
Ale je tam hezky - jo tam jo. Řekl by Kemr
Re: Vítejte v Černé Hoře
25. 05. 2014 00:39
Jar2004 máš recht.Otázka od KarelM byla vlastně původně zaměřena na dovoz potravin.To fakt nemá cenu!Ceny v obchodech jako u nás,ceny v restauracích nižší než u nás,pokud je cena vyšší,je to dáno tím,že gramáž je dvojnásobná,tedy opět platíš v podstatě méně než za tutéž gramáž v Čr.

Karel
Re: Vítejte v Černé Hoře
03. 06. 2014 17:18
Hrabu se přehrabuju,asi jsem se nestrefil do diskutovaného,tedy jen radu.Máte někdo povědomí,kde v Kotoru odbočit na t.zv.starou rakouskou cestu nahoru na Lovčen?Už je to moooc dlouho co jsem tam byl a pamět je ošidná.Dík.
Re: Vítejte v Černé Hoře
04. 06. 2014 06:53
Vašku, nemám až tak moc velké orientační schopnosti, navíc na Lovčen jezdím z Cetinje. Odbočka doleva je někde až na konci Kotoru, stoupá se serpentinami nahoru. Jakmile dojedeš na horizont, musíš odbočit znovu doleva, kdybys jel rovně, tak vyjedeš někde naproti letiště v Tivatu. Jestli jsem pochopil, tak je to ta cesta, co má asi těch 26 "vracáků"? Většina aut ale jezdí, jak já, z Cetinje, takže počítej, že v hojné míře je budeš potkávat v protisměru, což není moc příjemné.
Fox
Re: Vítejte v Černé Hoře
04. 06. 2014 09:58
Koukni na [maps.google.cz] . Tam je silnice krásně vidět. Jel jsem tudy dolu a je to nádhera.
Re: Vítejte v Černé Hoře
04. 06. 2014 11:28
Kamarádi,přátelé,děkuji,už jsem se chytil. V roce 1990 tam po nějakém tunelu nebylo vidu ani slechu ,základnu jsme měli jak jsem již předeslal
v Radoviči a navigačním bodem byla křižovatka u letiště.Ještě jednou díky moc
avatar Re: Vítejte v Černé Hoře
04. 06. 2014 12:49
Bude záležet odkud pojedeš,pokud třeba od tunelu tak je vlevo.Jinak orientačně-přístaviště u starého města,kousek od něj je na levé straně benzinka směr na Tivat,pojedeš kousek a je křižovatka vpravo na tu silnici.Jinak se můžeš mrknout na naše fotky ,Balkán 2012,mám to nafocené několikrát [www.rajce.net] Tu cestu určitě nevynechej,zážitek na celý život.

MirekŠi



Upraveno 1krát. Naposledy upravil tvsat (04. 06. 2014 12:51).
avatar
mdr
Re: Vítejte v Černé Hoře
17. 06. 2014 11:27
Loni jsme chtěli těch 26 vracáků absolvovat cestou z Lovčenu, ale před Njeguši jsem netrefil na správnou cestu (nebylo tam žádné značení) a než jsem se vzpamatoval, zjistil jsem, že jedeme zpátky do Cetinje, tak jsme to vzdali. Snad někdy příště.
Re: Vítejte v Černé Hoře
17. 06. 2014 12:46
Z Cetinje jsou k těm vracákům 2 cesty. Jedna vede přes Njeguši, druhá národním parkem, kde se za vjezd platí.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 197
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.