Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Koversada-Vrsar

Autor fontana 
Koversada-Vrsar
30. 08. 2006 14:00
Jedeme do Naturist parku Koversada, údajně je to velmi rozlehlý areál rozdělený do dvou části. Nemá někdo zkušenost v které části je lepší ubytování a jak je to cenově náročné?
Re: Koversada-Vrsar
31. 08. 2006 09:39
V Koversadě jsme předloni strávili asi tři dni pod stanem, poté začalo kvést moře, tak jsme se přestěhovali do tehdejší Monsany. Z toho, co si o Koversadě pamatuju - je to obrovský kemp s vlastním ostrovem (s přístupem přes úzkou betonovou lávku, prostě nádhera), jak jsem psal, byli jsme pod stanem, tak můžu říct, že cenové relace k těmto podmínkám byly celkem příznivé. Jinak bylo všude daleko, udělali jsme chybu, že jsme si kepm nejdříve neprošli, a nenalezli místo s dobrým koupáním. Proto jsme na pláž chodili kus cesty, v místě naši parcely byl pouze skalnatý přístup k moři. Navíc dětem chyběly bazény (mají se tam stavět, ale jak s tím jsou daleko, to nevím), a ani sociálky nebyly nic moc. O apartmány jsem se nezajímal, takže k tomu nemůžu říct nic. Od loňska jezdíme do kempu Ulika (u Poreče), kde jsme nalezli (i přes zvýšené cenové relace) asi nejlepší podmínky (nahradili jsme jím zrušenou Monsanu). Jinak Vrsar je krásné městečko (připadalo mi hezčí a sympatičtější, než Poreč), zajeďte si tam, projděte, uvidíte. Přeji hezkou dovolenou.
Re: Koversada-Vrsar
31. 08. 2006 12:46
Děkuji za rychlou a obsáhlou reakci na můj dotaz. Možná, že zkusíme Vámi doporučovanou Uliku. Koversada je asi příliš veliký areál, ale přesto se tam zajedeme podívat. Nejdůležitější bude počasí.
Re: Koversada-Vrsar
31. 08. 2006 16:57
Pěkná nuda je i na Funtáně, kemp Istra Funtána.Máte to při cestě.
Re: Koversada-Vrsar
23. 03. 2007 08:58
Nejlepší kemp v této oblasti je Valalta,je trochu dražší, ale stojí to zato!
Re: Koversada-Vrsar
23. 03. 2007 09:25
Souhlasím s Leonou, Valalta je nádherná. Jednou jsme byli v Solarisu (Poreč), nic moc, utekli jsme do Uliky - zkuste, budete spokojeni.
Re: Koversada-Vrsar
04. 07. 2007 21:06
Na Koversadě je právě nejhezčí samotný ostrov Koversada, podle kterýho se kemp jmenujethumbs up. A to na straně k pobřeží. Na stanování je to tam superthumbs up smiley. Místa jsou pod vysokýma borovicema v mírným svahu. Je tak jedna restauračka a sociálky. Je fakt, že do centra dění, do Vrsaru je lepší jet na kole, cesta asi 10 minut, ale někdo chce mít naopak trochu klid. Pevniská část Koversady se mi nelíbí - samej karavan a parcela vedle parcely. Na druhou stranu jsem byl v tomhle kempu jen párkrát na návštěvě, takže z hlediska uživatele kempu to nemohu objektivně posoudit....
Re: Koversada-Vrsar
27. 07. 2007 23:44
Ahojky všem,
chystám se s manželkou na dovolenou do Chorvatského kempu Koversada. Chtěl jsem se zeptat, jak je to s parkováním soukromého auta? Je blízko lávky na ostrov nějaké hlídané parkoviště? Platí se něco za parkování? Děkuji předem za odpovědi.
Petr
Re: Koversada-Vrsar
28. 06. 2008 21:05
Ahoj včera jsme já a můj přítel přijely z Chorvatska, z Koversady. Moc se nám tam líbilo, akorát bylo moc teplo 30° a výš. Jely jsme tam pod stan. Přijely jsme v pondělí okolo 13:00 a odjížděly jsme v 17:00 v pátek a platily jsme 506 kun, na české je to 506 x 3 = cca 1600 korun českých.Počítaly nám jen 3 dny. Za osobu se platí cca 44 kun, za místo cca 62 kun, registrace cca 9 kun. A moje dojmy?...moře je úžasné, skalnaté pobřeží trochu píchá ale s botama do vody je to ok, a ty se prodávaj všude, je tam hodně němců důchodců, s jejich důchodama si to můžou dovolit. Na ostrůvek se autem nemůže, tam stanuje hodně mladých rodin, neboť klesání do hloubky je pozvolné a ne hned do hloubky. Ceny jsou podobné našim. Přímo v Koversadě je obchod s potravinama, tam neplaťte s eurama (jako já), neboť dostanete vynadáno od místní prodavačky (jako já).Na ostrůvku se dají nasbírat na pláži miniaturní mušličky. Hodně turistů jezdí na kolech, já měla kolečkové brusle, je tam na ně ideální povrch.Toalety jsou čisté, každý den tam přicházely uklízečky. O restauracích nevím nic, nenavštívily jsme je. Mají tam pivo 1L ze 30 kun. Každý večer tam hraje hudba. Nechávali jsme věci volně ležet u stanu a nic se nestratilo, takže se tam pravděpodobně nekrade, ale opatrnosti není nikdy nazbyt. Každý den tam na motorce objíždí místní hlídači či jak jej nazvat. Blízko je město Vrsar a Poreč, je to hezká architektura. Poblíž Poreče, u obce Nova Vas jsou Jama Grotta Baredine, což jsou podzemní jeskyně, pro mě osobně něco úžasného.yawning smiley
Kemp Koversada
17. 02. 2009 07:42
Vážení přátelé,
v červnu 2007 jsme jeli na blind do naturistického kempu Koversada a letos v červnu 2009 tam pojedeme zase, protože vloni jsme zkusili jiný naturistický kemp Bunculuka u Bašky na ostrově Krk a tam jsme byli hodně zklamaný. V Koversadě luxusní sociálky několikrát za den uklízeny, rajské prostředí, velké a super na procházky po celém kempu, restaurace, markety, hřiště všeho druhu, příjemní Chorvaté (musíte se tedy naučit nějaké základní fráze, to je plus) a i krásné dětské hřiště. Jeden Chorvat nám zařídil flek přímo u dětské pláže s výhledem na moře, ještě nás hned pozval domů na domácí vínko a pak nám dal vybrat karavan, který nám tam dovezl, zapojil a připravil. Každý den se zastavil, jestli se nám tam líbí, jestli něco nepotřebujeme apod. Každý tam má svoji parcelu, my s karavanem a dost místa se slunit přímo před karavanem. Parcela kolem dokola s palmičkama a kytičkama, dokonce nám tam běhaly krásné zelené ještěrky, které byly zvědavé, co se kde děje nebo se jen vyhřívaly na sluníčku. Prostě ráj. Vyšlo nás to na týden za cca.do 350 EUR all in, což si myslím není tak hrozné za perfektní ubytování. Už bych nikdy nejel do hotelu. Tohle nemá chybu. Doporučuji všem. Kemp Koversada je ráj pro naturisty.
Leo
Re: Kemp Koversada
02. 06. 2009 16:40
Tak to vypadá, že tam možná koncem června na týden taky pojedeme (ubytování v pavilónech). Docela dobrý tip jsou ty kolečkové brusle, které si vezmeme sebou. Nemáte náhodou někdo mapku toho kempu, abych věděl jak daleko to budeme mít na písčitou pláž případně na dětské hřiště? Pojedeme s dvouletou holčičkou tak je potřeba vymyslet program (loni ji stačily kamínky na pláži).

freeatheist: Ta cena je za osobu nebo za celou rodinu?
Re: Koversada-Vrsar
04. 06. 2009 08:21
Mrkněte na tento odkaz [www.campingrovinjvrsar.com], tam byste měli najít vše. V Koversadě jsem už asi 5 let nebyl, po návratu napište jak to tam tedka vypadá. Přeji hezkou dovolenou. P.S. Mít na dovče svůj soukromý ostrov, to je prostě paráda.
Leo
Re: Koversada-Vrsar
04. 06. 2009 20:01
Tak dnes mi cestovka oznámila, že nám provozovatel zrušil rezervaci angry smiley (neměli jsme ještě zaplaceno) takže tam nepojedeme. Pojedeme tedy do Kažely, kterou už máme zaplacenu tak snad to vyjde.
Re: Koversada-Vrsar
09. 08. 2009 21:51
Na Koversadu jezdíme já -53 a žena 55 let na .. ostrov již třetím rokem..je to ráj ..a jen lituji že jako zaměstnanec nemám delší dovolenou než 20 prac..dnů.Strávil bych zde i dva měsíce.Před týdnem jsem se vrátil a už se těším na 15.7.2010 kdy se do Chorvatska na tento krásný ostrov vrátím.
Re: Koversada-Vrsar
11. 08. 2009 18:28
Chtěli bychom jet tak kolem17.8. do kempu korversata,seženu tam ubytování a zakolik?Jsme manželé.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Stanislav (11. 08. 2009 23:00).
Re: Koversada-Vrsar
29. 07. 2010 10:21
Snad kolem 15. srpna vyrazíme do tohoto kempu, chtěla bych se zeptat, kdo má zkušenosti, zda je kemp v tomto období ještě hodně obsazený a zda si místo můžeme najít sami jaké nám vyhovuje. Samozřejmě bychom rádi klidnější prostředí blízko moře. Někde jsem četla, že některé kempy přidělují parcely sami, západní klientele ty lepší, nám, Polákům apod. pak ty horší. Na Koversadu jsem ale zatím četla jen samé kladné hodnocení. Děkuji
avatar Re: Koversada-Vrsar
29. 07. 2010 16:19
Srpen je pro HR ten nejhorší termín,poněvadž od 1.srpna začínají Italům jejich tzv. celostátní prázdniny,tak jich do HR najíždí nezkutečné množství,kempy se naplňují k prasknutí.Jinak k tomu přispívá i lokalita,to je Istrie-oblíbené pro Němce a další "západní" turisty,kteří mají většinou obsazeny místa již od května.Samozřejmě ty nejlepší.Možná budete mít štěstí a podaří se najít místečko,ale pochybuji,že to bude v první lajně. V takovýchto kempech se fakt velmi často parcely přidělují,asi podle národnosti,několikrát se nám to stalo,že místa blízko moře byla tzv. "obsazena" předem. Jinak všechny kempy na Istrii jsou na vysoké úrovni,se vším všudy,ba i cenou.Ta je v tuto dobu nejvyšší za celý rok.Přesvědčili jsme se o tom v loňském roce.

MirekŠi
Leo
Re: Koversada-Vrsar
29. 07. 2010 16:45
Konkrétně v tomto kempu si sami vyberete místo a to potom zaregistrujete na recepci. Je však pravda, že může být tento kemp v sezónu úplně plný (slyšel jsem o tom). Další možnost je přes internet si konkrétní parcelu na konkrétní termín zarezervovat + zaplatit zálohu a možná něco za rezervaci (pokud jste tam však nikdy nebyli a nemáte vyhlídnutá čísla tak to může být trochu sázka do loterie). Na stránkách kempu by měly být veškeré informace.
Re: Koversada-Vrsar
29. 07. 2010 21:46
Díky za odpovědi, té přeplněnosti se také trochu bojím, 10 let jsme jezdili na Makarskou a na Pelješac,který si mě získal.Nejprve do apartmánů, poslední roky pod stan. Kempování je super, příroda, volnost....tak jsme si letos pořídili vytoužený karavan. Nechceme poprvé jet tak daleko a také se chceme podívat na Istrii,kterou zatím kromě kempu Stupice neznáme. Mimochodem koupání na Kamenjaku a hlavně potápění-šnorchlování jsem zatím v Chorvatsku lepší nenašla. Pořádné "šutráky" pod vodou, divočina, voňavé borovice.....to je moje, netoužím po žádném nadstandartu.Jé, já už se tak těším, snad nebudu zklamaná.
avatar Re: Koversada-Vrsar
30. 07. 2010 11:44
Vzhledem k tomu,že je dálnice /sice něco navíc stojí/ tak bych raději volil ten jih. Doporučoval bych třeba okolí Zadaru a níž. Je tam spousta kempů,hodně malých,klidných,rodinných za velice dobré ceny.Ta vzdálenost je prakticky stejná jako na tu Istrii.Já jsem v loni fakt procestoval celý Krk a bylo tak narváno,že jsem sotva našel plac na moje auto, a o těch cenách raději pomlčím.Byl to pro nás cenový šok po cenách na jihu Chorvatska a Černé Hoře.To jsme projeli postupně celé pobřeží od Albánie až po Istrii.Nechci radit,ale po zkušenostech bych volil Istrii až tak v září,cesty s karavanem se nebojte a jeďte dolů.Sice v tuhle dobu budou Italští turisté po celém HR,ale určitě je větší naděje na pěkné místa tam než nahoře.

MirekŠi



Upraveno 1krát. Naposledy upravil tvsat (30. 07. 2010 11:48).
Re: Koversada-Vrsar
09. 04. 2011 16:36
Dobrý deň vám prajem.
Mam pár otázok ohľadne tohoto kempu, na ktoré sa mi na fóre nepodarilo nájsť odpoveď. Spolu s priateľkou ideme do stanu od 10,6 do 20,6.
1. Aká je približne obsadenosť tohoto kempu v danom období?
2. Dajú sa nájsť volné parcely priamo pri vode v prvom rade?
3. Do ktorej časti kempu by ste odporučili ísť, alebo konkrétne na akú parcelu? tu je mapa (http://www.campingrovinjvrsar.com/Campgrounds/Naturism_Koversada_Camp_Vrsar/Camp_Layout)
4. Aká je približne veková štruktúra návštevníkov?
5. Ako prebieha registrácia parcely? Môžeme v klude vojsť do kempu, vybrať si parcelu a ísť ju zaregistrovať?
6. V ktorých hodinách doporučujete príchod do kempu?
7. Je tam moc komárov?
8. Priateľka sa pýta, či sú tam nejaké zvieratká, ktoré by mohli vojsť do stanu? smiling smiley
9. Ako sú tam riešené parcely? Je aspoň ako také súkromie medzi jednotlivými parcelami?
10. Je tam obmedzená spotreba elektrickej energie?
11. Aká je tam približne teplota vody v tomto období?
12. Aké sú ceny v reštikách v tomto období?
13. Sú nejaké veci, ktorých by sme sa mali v danom kempe vyvarovať?

Za niektoré otázky sa ospravedlňujem, ale ideme po prvý krát do kempu tak nemáme o ničom šajnu.
A ešte by som poprosil, ak náhodou máte niekto dáke fotky z kempu, hlavne kempovacie miesta, parcely, by ste sa s nimi mohli podeliť, nech máme aspoň ako takú šajnu kde ideme. Na internete toho moc neni.
ďakujem za vaše reakcie.
Re: Koversada-Vrsar
11. 04. 2011 11:42
Dobrý den, my jsme byli v tomto kempu vloni, v druhé polovině měsíce srpna. V tomto období jsme si bez problémů našli místo přímo u moře, obsazenost bych tipla tak 70%. Přijeli jsme ráno, nahlásili se na recepci, dostali mapu, v klidu si prošli kemp, našli pár volných parcel, zapsali čísla, poté se vrátili a nahlásili na recepci.Je dobré si vytipovat parcel více, některé z nich mohou být volné, ale rezervované. Je třeba si kemp opravdu projít, každému se líbí něco jiného, kemp je poměrně všude klidný. Nádherná romantika je na ostrově Koversada, který ke kempu patří, vede na něho můstek, věci si můžete dovést autem a pak přeparkovat na pevninskou stranu. Parkovat na ostrově není dovoleno. V té době tam byla převážně německá klientela, čechů opravdu velmi málo a spíše střední a starší generace. Komáry, ani jiná otravná zvířátka jsme nezažili, možná trochu mravenců, pak krásné ještěrky a dokonce i veverky. Parcely jsou dost veliké, většina z nich má přípojku na svojí elektriku a vodu, která se platí paušálem. Jsou tam dva supermarkety, několik restaurací, minigolf, volejbal. Na www.avtokempi.si jsou podrobné informace i foto a video. Přeji fain dovolenou.
Re: Koversada-Vrsar
30. 07. 2013 18:56
Zdravim. Ide niekto z CR alebo SR do Koversady v termine 10.8.2013 - 17.8.2013 , ideme do Pavilonov typu A, s polpenziou, odpiste na valachmar@seznam.cz ak sa chcete zoznamit, pokecat a dat pripadne vecer spolocne pivecko.smiling smiley
Sme par 44 a 35 rokov, umeleckej profesie.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 63
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.