Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.

Autor speciprog 
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
28. 01. 2013 20:06
na Pelješací v okolí Trpanje (Divna, Duba Pelješka a o kousek dál) bejvavalo kdysí běžný vmísit se v davu mezí textily a nikdo nic nepoznal, nikdo nic neremcal, neb nam to všem přišlo takové normální, dnes je to jiný a ostalo sotva jedno místečko na skalách, tak nemáte někdo nějakej tip?
avatar
mdr
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
29. 01. 2013 14:12
Tak dnes je nejlepší jít na oficiální pláž a nespoléhat se na toleranci textilu. My jsme byli loni na ostrově Rab, tam je známá oficální pláž Kandarola a písčité pláže na poloostrově Lopar. Předtím jsme byli na Cresu v kempu Kovačine, který je částečně nudistický a má nudapláž přístupnou i pro neubytované.

Letos chceme zkusit nudistické středisko Ada Bojana v Černé Hoře, budeme tam od 4. do 18. září, abych se držel tématu yawning smiley
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
30. 01. 2013 19:59
Letos ideme na Rab do mesta Palit. Chceli by sme navstevovat Kandaloru.
[www.cronatur.com]
Podla mapy viem, kde sa nachadza ale chcem sa spytat ci sa tam da dochadzat z Palitu autom a najma parkovat ?
Alebo mate nejaky tip na blizsiu nuda plaz v okoli palitu?




Upraveno 1krát. Naposledy upravil qwert (30. 01. 2013 20:01).
avatar
mdr
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
02. 02. 2013 12:24
Ja by som odporúčal bicykel. Z Palitu sa dá na bicykli alebo aj pešo pohodlne po nábrežnej promenáde prísť na koniec zálivu, prejsť cez heliport (na satelitnej mape je dobre vidieť [maps.google.com] ), potom malý kúsok po ceste smer Suha Punta a v serpentíne (na mape je tiež neprehliadnuteľná) odbočiť doľava na lesnú cestu. Je tam závora, takže tam stretnete len cyklistov, občas chodcov alebo malú motorku.Po tejto ceste prídete na najužšie miesto polostrova Frkanj, kde je na južnom brehu plážová reštaurácia s názvom Žal. Tam sa dá pod slnečníkmi dobre najesť a dať si pivko, vlani v júni tam boli hlavné jedlá za 50 kún. Tam už sú šípky s nápisom FKK, ktoré vás nasmerujú po chodníku k východnému vchodu na Kandarolu. Za vstup sa platí, vlani to bolo 15 kún. Ešte pred týmto vchodom v dĺžke asi 100 m je neoficiálna a neplatená nudapláž. My sme chodili tam, pretože tam sú pekné tienisté miesta s čiastočným súkromím. Vstup do vody je cez malé okruhliakové pláže. Okrem toho na platenú pláž nás nechceli pustiť so psami, napriek tomu, že tam majú na tabuli piktogram s neprečiarknutým psom. My sme bývali v dome na začiatku Kamporu (blízko toho heliportu) a chodili sme pešo, trvalo nám to asi pol hodiny (asi 2 km). Brali sme to ako rannú prechádzku so psami, potom po odpočinku a vykúpaní sa sme sa vrátili na obed, alebo sme si dali obed v spomínanej reštaurácii a po poobedňajšej sieste podvečerná prechádzka s kúpaním pri zapadajúcom slnku. Vtedy už je pláž prázdna a dá sa vojsť aj priamo na Kandarolu bez platenia, ale večerné kúpanie je vynikajúce.

Keby ste išli autom, tak na vrchole stúpania cesty do Suha Punta je križovatka s lesnou cestou. Pri nej je veľká tabuľa a smerová šípka informujúca o pláži Kandarola. Na túto cestu je zákaz vjazdu s výnimkou zásobovania a je tam parkovisko, ale pretože tu je závora otvorená, tak zákaz takmer nikto nerešpektuje. Či Čech, Nemec alebo Rakúšan, každý ide po tejto prašnej ceste, kde po asi 800 m odbočuje doprava označená cesta k hlavnému vchodu. Je na Vás, či sa pridáte k stádu a porušíte zákaz, alebo ako my zaparkujete na parkovisku a pôjdete pešo. Nie je to však nič príjemné, keď autá okolo vás víria prach. Takže my sme to skúsili len raz.

Autom sa dá zájsť aj do Suha Punta k hotelu Eva a odtiaľ asi 200 m chodníkom k západnému vchodu. Tam býva ale problém zaparkovať a navyše je tam parkovanie platené.

Ešte je možnosť využiť lodnú dopravu, buď z Palitu na druhý breh zálivu, kde sa dostanete k spomínanej reštaurácii Žal, alebo z prístavu v Rabe člnom s nápisom FKK Kandarola, ktorý Vás odvezie priamo na pláž.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mdr (02. 02. 2013 12:28).
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
13. 02. 2013 07:18
Velmi pekne dakujem za cenne informacie mdr! Este sa spytam da sa niekde zdarma zaparkovat aj v blizkosti toho hotela Eva a potom na peso niekde na fkk plaz? Bicykle mame velmi radi ale nie je mozne ich tam dotrepat sad smiley
Budeme tam 2 tyzdne tak preto sa popredu informujem. Na kandaloru sa plati vstupne? Nemusime silou-mocou chodit na kandaloru ale urcite chceme najst bezplavkovu plazicku.
avatar
mdr
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
13. 02. 2013 10:51
Neviem, ako je to s parkovaním pri hoteli Eva, tými končinami sme išli len raz pešo z Kandaroly chodníčkom k zálivu pri hoteli Eva a potom nejako podľa čuchu pomedzi záhrady a vyšli sme na hlavnú cestu až niekde na kopci. Okolo hotela sme asi nešli, pretože sme tam žiadne parkovisko nevideli. Ale hotel iste svoje parkovisko má ale či sa tam dá niekde zdarma parkovať neviem.

Keď sme boli raz v Suha Punta autom, tak sme zišli rovno dole k prístavu až kým nám cestu neprehradila závora a tam sa dalo pri ceste zaparkovať zadarmo, ale ako pozerám podľa mapy, odtiaľ by to bolo na Kandarolu aspoň trikrát ďalej.

Na Kandarolu sa cez deň platí vstupné, myslím že to bolo 15 kún za osobu, večer sa tam dá ísť voľne. My sme chodili na východ od platenej pláže, tam tiež chodia nudisti a sú tam dve okruhliakové pláže, jedna maličká, druhá trochu väčšia, medzi nimi taký skalnatý mys, ale okrem nich sa dá usadiť aj v lesíku nad nimi. My sme tam boli na konci júna a nebolo to preplnené. Občas sa tam vyskytol niekto v plavkách, ale drvivá väčšina bola bez plaviek.

Lenže od hotela Eva sa tam dá ísť len cez tú platenú pláž alebo dookola po ceste, tie lesy vyzerajú byť dosť ťažko schodné. Niektorí ľudia, ktorí tam tiež chodili, parkovali u príjazdovej cesty k heliportu a potom chodili tie asi 2 km tak ako my. Alebo potom tí, ktorí nedbali na zákaz vjazdu, išli po tej hornej lesnej ceste po hrebeni až k reštaurácii Žal a odtiaľ je to asi 100 m.

Možno by sa dalo pozrieť aj na polostrov medzi hotelom Eva a Kandarolou, tam sme neboli. Miestni hovorili, že krásne osamelé pláže sú na polostrove Kalifront západne od Suha Punta, ale tam je všade zákaz vjazdu a závory, takže tam jedine na bicykli, lebo pešo je to už naozaj dosť ďaleko. Možno by sa niekde dali bicykle aj požičať, to sme nezisťovali, pretože so psami sme chodili len tam, kde sme došli pešo alebo autom.

Veď popozerajte a pozisťujte, možno objavíte aj niečo lepšie. Choďte sa pozrieť aj na polostrov Lopar, tam sú vraj pekné pieskové nudapláže, ale tie nás až tak nelákajú. Boli sme sa raz podvečer pozrieť pri kempe San Marino smerom k pláži Stolac, ale veľmi sa nám tam nepáčilo, to nebol piesok, ale pieskovec a nebol tam žiadny tieň.

Tak zatiaľ toľko. Budem rád, ak sa podelíte s vašimi skúsenosťami.

Miro Dr.
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
16. 02. 2013 12:52
No to musíte bejt fakt silné natury šlapat 2 kiláky a ještě platít 15 Kun za kus že budete bez? Kde to jezdíte? Poplatek za místo na pláží? To asi přijde dost draho za 3 týdný a o nějaké to místečko na skalách dál od oděných zájem asi nemáte. Z toho co tu někdy vidím se z naturizmu vivinul nějaký druh Neonaturistu a já jsem dle nových měřítek pak asi Exhibicionista...Roky jezdíme na jedno a to samé místo, Trpanj, hodně se za ty roky změnílo, kdysí bylo normální zcelá bez na všech plážích v okolí včetně Divné a Duby (a není to zas až tak dávno, tak starej zas nejsem), dnes zbyly dvě,tři místa, v okruhu 2km pěšky asi i víc, ale ve vedru jít 2km s nadutou šrajtofli?
avatar
mdr
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
21. 03. 2013 10:56
Každý ma jinou náturu drinking smiley my jsme měli sebou hafany, tak ta procházka byla současně venčením. Jsme zvyklí chodit s nima na dlouhé procházky. A jak jsem napsal, nechodili jsme na placenou pláž, ale vedle ní, kde se lidi taky koupou a sluní bez plavek. Tu placenou jsme chtěli jednou zkusit a stejně nás na ni se psy nepustili. Tak jsme na ní byli asi dvakrát večer, když už se vstupné nevybírá
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
13. 05. 2013 13:34
Tak mame potvrdene to ubytko v Palitu. Este by som sa rad poinformoval, kde su najblizsie nuda plaze v okoli od nasho ubytovania [goo.gl] ?
Zrejme bude treba kazdy den cestovat autom niekam ale nemame panatia kam to bude ? Budeme musiet kazdy den platit parkovne pri plazi alebo je niekde moznost parkovania zdarma? Na RABe sme este nikdy neboli tak nemam moc prehlad. Kandalora je zrejme platena a este aj parkovne sa asi bude platit. Nemusime byt za kazdu cenu na nejakej zvucnej natur plazi budu nam stacit hocijake mensie ale bezplatne. Dakujem za pripadne postrehy.
avatar
mdr
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
13. 05. 2013 21:33
Tak z Palitu by možno bolo zaujímavé zobrať si vodné taxi do tejto zátoky: [maps.google.sk] Neoficiálna neplatená nudapláž, kam sme chodili my, je tu: [maps.google.sk] Sem [maps.google.sk] sa dú prísť aj autom, ale musí sa ísť do tohto zákazu: [maps.google.sk] Nechcem nikoho nahovárať na porušovanie zákazu, ale jazdilo tam množstvo áut najrôznejších registrácií (Rakúšania, Česi, Nemci, samozrejme aj domáci). My keď sme túto cestu skúšali, zaparkovali sme na tomto parkovisku [maps.google.sk] Mali tam vypísané parkovn= tuším 20 kn, ale nikto to nevyberal. Stretli sme sa aj s ľuďmi, ktorí zaparkovali na tejto odbočke vľavo z hlavnej cesty [maps.google.sk] , vyšli hore do prvej zákruty a touto cestou [maps.google.sk] išli na bicykli alebo pešo (asi 2 km).
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
14. 05. 2013 07:51
mdr - super a velka vdaka za vycerpavajuce informacie. Uz sa tesime na koniec jula smiling smiley
avatar
mdr
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
28. 05. 2013 07:59
Tak jsme zjistili, že do září je ještě hooodně daleko a budeme i 24.6.-1.7. v Zavale
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
06. 06. 2013 12:29
Jó v Zavale za přístavem, tam chodíme pravidelně, téměř stálá sestava a s některými se tam vídáme každý rok. Třeba Gerd, ten žije v Zavale již 30 let a do Stuttgardtu jezdí jen výjimečně.
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
06. 06. 2013 13:52
Od 13.7. jeden týden Valalta.
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
06. 06. 2013 22:04
Poslední týden v srpnu - Tučepy..........
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
11. 06. 2013 09:23
Mladý pár na pláž na hvaru druhý a třetí týden v červenci.... pokud někdo budete v této době na hvaru,dejte vědět....
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
14. 06. 2013 05:48
Poslední týden v srpnu v Živogošče Mala Duba
Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
25. 07. 2013 16:26
Od 10.8. - 17.8. Koversada
avatar Re: Kde-kdy a na jaké nuda pláži budem.
26. 07. 2013 10:54
od dnes 2 tyzdne na nuda plazach na Rabe.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 56
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.