Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !

Autor PetrK 
avatar GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
05. 07. 2007 14:07
Zdravím a pro všechny uživatele Fotogalerie Jadran zde mám důležitou informaci.

Prostor na serveru je již po více než ročním provozu galerie zaplněn.
Bohužel přesto-že provieder u kterého svůj web hostuji patří cenami k těm dražším, neumožňuje službu která je jinde běžná a sice to, abych si sám mohl kdykoliv zjistit jak je předplacený prostor zaplněn. Takže teprve minulý týden když jsem nemohl na server najednou nic nahrát, zjistil jsem že se tak stalo díky automatu na serveru který až do doby uvolnění místa mě tam nepustí, jelikož předplacený prostor 1G je vyčerpán. A protože můj web zaplňoval server cca 20MB a zbylých 980MB připadalo na galerii, neměl jsem jinou možnost než galerii trochu pročistit - zmenšil jsem střední náhledy obrázků a také jsem vymazal několik nadměrně velkých obrázků (hlavně takové kde byl vyfocen například brouk či nějaký jiný detail a obrázek měl zbytečně téměř 1MB ). Uvolnil jsem tím prostor o cca 60MB což je dočasné řešení pouze na velmi krátký čas než se předplacený prostor opět zaplní.

Toto je nutno nějak vyřešit, můj stávající provieder (hostujeme na serverech www.mediaweb.cz s tarifem "Standard" ) mě nabídl vyšší variantu webhostingu kde by byly k dispozici 3GB prostoru ale tuto nabídku nemohu v žádném případě akceptovat, jelikož cena včetně DPH by byla 4140,-Kč ročně.
Můj stávající webhostingový program za necelé 2 měsíce končí, nyní platím 2280,-Kč/rok a na další roční období (9/2007 - 8/2008) nechci již ani toto zaplatit. Ohledně galerie by to nic nevyřešilo protože prostor za tuto cenu je již zaplněn, no a navíc ta cena je pro mne zbytečně vysoká jelikož v mém osobním životě nastaly zásadní změny a své výdaje mezi které patří také provoz webu musím přehodnotit. Přestal jsem po mnoha letech podnikat a z původně firemního webu který si na sebe vydělal se stane spíše osobní web. Uvažuji proto na další období že přejdu se svým webem k jinému proviedrovi, konkurence v této oblasti je vysoká a dá se nalézt provieder který mě za tu samou cenu nebo i nižší nabídne mnohem více místa na serveru, samozřejmě při zachování kvality jako je spolehlivost a dostupnost serverů atd..



Pokud chci galerii zachovat i do budoucna, stojím před těmito variantami řešení:

1) Zachovat galerii jak je (bez ztráty stávajících dat) a zajistit další potřebný prostor pro její plnohodnotný provoz do budoucna.
Zde je řešení jediné, zůstat s umístěním galerie u stávajícího proviedra a do budoucna platit webhosting 4140,-Kč/rok. To je pro mne naprosto nepřijatelné.

2) Porozhlédnout se jinde a galerii přestěhovat na jiný server k jinému, levnějšímu proviedrovi. Zajistil by se tak potřebný dostatek prostoru pro galerii i do budoucna a za mnohem přijatelnější cenu.
Toto ale s sebou přináší jednu nemilou věc, nainstalováním galerie na jiný server přijdeme o stávající data a začínalo by se znova od začátku. Nevím zda by se mě při tom stěhování podařilo zachovat alespoň databázi uživatelů aby se nemusel každý znovu registrovat (k dnešnímu dni je registrováno již 124 uživatelů ), v každém případě ale všechny stávající obrázky by byly nenávratně pryč. Neumím si představit jak bych cca 1GB obrázků nahrával na jiný server do nově nainstalované galerie, mám pocit že ani technicky to nejde..



Jiného proviedra jsem si již našel, kvalita služeb (spolehlivost, dostupnost bez výpadků atd..) by zůstala zachována a cena by byla nižší. Prostor na serveru by byl ve velikosti 1,5GB při ceně včetně DPH 1556,-Kč/rok , což jsem ochoten akceptovat. Měl bych zde také stálý přehled o obsazeném prostoru což je velká výhoda. Pokud by prostor v budoucnu nestačil, bylo by možné pak kdykoliv přejít na vyšší variantu webhostingu s 2,5GB prostoru za cenu 1990,-Kč což je myslím stále přijatelná cena.

Domnívám se že pro dlouhodobější výhled do budoucna by měl takový prostor stačit. Ve stávající galerii je po 14ti měsících provozu uloženo téměř 2500 obrázků, čímž se zaplnil prostor 1GB. Při rozumném používání by se tam ale vešlo obrázků nejméně 2x více, bylo moji chybou že jsem z počátku nastavil galerii na možnost nahrávat obrázky do velikosti až 1MB, protože se tam dostala spousta obrázků dosahujících tohoto velkého limitu což je pro prohlížení na webu zbytečné. Obrázek se bez ztráty kvality dá pro tento účel upravit na velikost několkanásobně nižší.

Velice se omlouvám za dlouhý příspěvek, ale cítím zodpovědnost vůči uživatelům galerie kterou jsem instaloval a nabídl k užívání. Považuji prostě za samozřejmost včas upozornit na to co řeším a vysvětlit současnou situaci která nastala.
Zbývá mě cca měsíc na rozhodnutí a prosím tedy o vaše názory, abych věděl zda bude o galerii v budoucnu zájem i v případě že přijdeme o současná data a bude se muset začít znovu. Musím se rozhodnout pro nějakou variantu webhostingu u nového proviedra a jelikož pro svůj vlastní web potřebuji minimum místa, tak o výše uvedených variantách webhostingu ve vyšší cenové kategorii uvažuji pouze z důvodů provozu galerie, proto bych rád věděl zda to má smysl. Děkuji všem za pochopení....

** Petr **



Upraveno 3krát. Naposledy upravil PetrK (06. 07. 2007 18:05).
Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
06. 07. 2007 00:16
Petře nezoufej, spojím se s tebou a zkusíme spolu najít řešení, Původně jsem sám nabízel Michalovi možnost vytvoření webgalerie ale ty jsi tehdy byl rychlejší smiling smiley , Bohužel se ti můžu ozvat až v neděli . pokud máš zájem písni SZ nebo přímo na můj mail

Mirek
Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
06. 07. 2007 11:56
To čo robíš má obrovský zmysel, len tak ďalej, ďakujem za tú obetavosť a nezištnosť.
Osobne mi nebude robiť najmenší problém registrovať sa znovu a nahrať svoje fotky ešte raz. thumbs up
Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
06. 07. 2007 19:19
Kamarád chystá nějaký domácí server. Zatím je to ve fázi hledání vhodného připojení k netu. Jestli to rozjede, tak se pokusím vyžebrat nějaké to gigo diskového prostoru.
Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
08. 07. 2007 14:02
Ahoj Petre,
mam domenu registrovanou na forpsi.com za myslim dosti zajimave ceny:

[www.forpsi.com]

Pavel1
avatar Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
09. 07. 2007 22:31
Pavel_1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj Petre,
> mam domenu registrovanou na forpsi.com za myslim
> dosti zajimave ceny:
>
> [www.forpsi.com]
>
> Pavel1

Ahoj Pavle,
k forpsi.com jsem si zrovna minulý týden svou doménu přeregistroval. Nyní v červenci musím totiž prodloužit opět platnost domény a můj současný registrátor mě zaslal fakturu v naprosto neuvěřitelné výši, takže forpsi.com jsem si zvolil jako nového registrátora.

Druhá věc je webhosting, i v tomto případě uvažuji právě také o forpsi.com ale zatím jsem se nerozhodl. Vybral jsem si forpsi a další dva poskytovatele webhostingu, zatím přemýšlím koho z nich si vyberu.. yawning smiley

** Petr **
avatar Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
11. 07. 2007 14:14
Ahoj Petře,
také ti chci poděkovat za to, co vše pro nás děláš a přikláním s k názoru MildeSorte4 o nové registraci i nahrání fotek.
Ale zvaž i druhou variantu, že bychom ti prostě na provoz galerie přispěli - myslím, že dát 30 - 50 kaček ročně by nás registrované nezabilo a bylo by to vyřešené. yawning smiley
mm
Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
11. 07. 2007 15:04
Kdyby přišla na řadu varianta s příspěvkem na provoz tak se samozřejmě přidám. Galerie je super a často v ní listujeme.
avatar Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
18. 07. 2007 00:43
Zdravím a děkuji všem za přečtení, za názory i návrhy řešení .

Rozhodl jsem se, že v nejbližší době (cca do dvou týdnů) změním poskytovatele webhostingu a galerii přemístím. Včas o tom budu informovat, již nyní se každému omlouvám pokud ztratíme tímto přestěhováním data a bude se například nutné znovu zaregistrovat, což je pravděpodobné. Je to podle mého názoru ale nejlepší řešení...

Pokud jde o variantu příspěvku na provoz galerie, moc děkuji za tento návrh ale to přijmout nemohu. Ačkoliv se to zdá jednoduché a je pravda že např. 30,-Kč za rok nikoho skutečně nezabije, realizace tohoto návrhu by ve skutečnosti byla myslím dosti složitá. A další věcí pak také je, že cena webhostingu přes 4tisíce/rok za 3GB místa na serveru se mě zdá opravdu dosti vysoká a domnívám se, že je zbytečné platit víc než je nezbytně nutné.

Jsem zastáncem spolehlivých služeb a také jsem byl vždy ochotný za ně zaplatit, vím dobře že nic není zadarmo. Free služby webhostingu a nebo různé levné poskytovatele s extra nízkými lákavými cenami jsem kdysi v začátcích vyzkoušel a stačilo mě to, pak jsem si na základě těchto zkušeností mnoho let vybíral vždy zásadně poskytovatele kteří měli sice ceny vyšší, ale provoz byl spolehlivý, bez výpadků atd... Ovšem cena mého současného poskytovatele se mě zdá opravdu zbytečně vysoká a nejenom že nemohu. ale ani nechci ji akceptovat. Konkurence je dnes vysoká a skutečně se dá najít poskytovatel levnější a přitom stejně spolehlivý. Jeden další web už přes rok u jiného a levnějšího poskytovatele provozuji a po celou dobu bez sebemenšího problému, takže i pro naší galerii se nyní snažím najít variantu webhostingu která bude spolehlivá ale nebude předražená.

Přeji všem krásnou dovolenou a ještě jednou děkuji za návrhy a také za trpělivost a pochopení. Přestěhování galerie včas oznámím... yawning smiley

** Petr **
avatar Re: GALERIE Jadran - DŮLEŽITÉ INFO !
20. 09. 2007 04:33
Zdravím všechny příznivce Jadranu smiling smiley
Tak mohu konečně všem oznámit že galerie je přestěhována na jiný webhosting a je kompletní. Žádná data při stěhování na nový server ztracena nebyla takže všechny obrázky i registrace uživatelů atd.. zůstaly.

Jedinou změnou kterou zaznamenáte je změna adresy. Galerie si myslím zasloužila vlastní doménu, takže její nová adresa je: www.galerie-jadran.net

Vše jsem důkladně vyzkoušel a mělo by vše fungovat jak má. Přesto kdyby náhodou měl nekdo problém s přihlášením a podobně, dejte mě prosím vědět na e-mail ( admin@galerie-jadran.net )

** Petr **
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 197
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.